Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Grillparti

Hanabi
Létrehozva: 2014. június 23. 07:06

Hétvégére kerti/teraszos grillpartit szervezünk.


Ehhez kérnék bevált recept ötleteket.


Mi a kedvenc pácotok? Milyen hússal?  


A sütés előtt hány nappal/órával hamarabb teszitek pácba a húst?


Milyen zöldségek a legfinomabbak grillezve illetve azokat hogyan fűszerezitek?


 


Minden tanácsnak örülök és nagyon köszönöm!:)


Mivel teljesen kezdő vagyok grillezés terén így minden -akár magától érthetődő- ötlet jól jöhet:)

  1. 2014. június 24. 07:5666.

     


    Ha teljesen kezdő vagy, akkor legegyszerűbb venni grillkolbászt.


    Még azt is el lehet rontani, ha nem forgatod elég szorgalmasan és megég az alja.


     


     

    előzmény:
    Hanabi (1)
    2014-06-23  07:06
  2. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 24. 06:4965.

    lehet finomak


     

    előzmény:
    Zsánna (64)
    2014-06-23  20:14
  3. 2014. június 23. 20:1464.

    Ki tudja húsfélékben mit eszel? - kutya, macska, stb.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (63)
    2014-06-23  19:59
  4. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 19:5963.

    azt nem tapizzák annyira össze mint a kolbászos szendvicset?

    előzmény:
    Zsánna (62)
    2014-06-23  19:54
  5. 2014. június 23. 19:5462.

    Ettől szines a világ, hogy nem vagyunk egyformák.


    Inkább eszem egy péksüteményt, mint bármi mást, ha nincs más lehetőség.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (61)
    2014-06-23  19:46
  6. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 19:4661.

    kicsit így nem erős?
    én is eléggé finnyás vagyok a kajakészítési tisztaságra
    de azért csak eszem itt ott a világban

    előzmény:
    Zsánna (60)
    2014-06-23  19:40
  7. 2014. június 23. 19:4060.

    Jóízűen igaziból csak azt tudom elfogyasztani, amit magam készítek, mert akkor tudom, mit eszem.


    Gyerekként sem ettem idegen helyen soha, ha meg lehetett oldani.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (59)
    2014-06-23  19:33
  8. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 19:3359.

    katz's deli
    carnegie deli
    zabar's deli

    pastrami sandwich, vagy corned beef sandwich

    montrealban a schwartz's deli, vagy a  reuben’s deli  smoked meat néven

    de rengeteg sok jó hely van még


     

    előzmény:
    Zsánna (58)
    2014-06-23  15:36
  9. 2014. június 23. 15:3658.
    Köszönöm a választ.
    előzmény:
    Sheriff-2 (57)
    2014-06-23  15:28
  10. 2014. június 23. 15:2857.

    Azt hiszem magyarul marha szűgynek nevezik, ami nagyon finom, de szálkás/rágós hús, de sokáig sütve alacsony hőmérsékleten nagyon jó puha/omlós lesz.


    Egészben sütése eltart(hat) 20-26 órát is.....


     


    Nyersen....whole brisket - Google Search


     


    Megsütve.....juicy brisket - Google Search


     


    Ha partyra csinálják, akkor úgy időzitik, előtte nap kezdik sütni.


     


    New Yorkban pl. van pár nagyon híres zsidó étterem, pontosabban szendvicseket csinálnak belőle, olyan puha lesz mint a vaj.


     


    Pl......David's Brisket House - Bedford Stuyvesant - Brooklyn, NY | Yelp


     


    Azért finom, mert sokat használt izom.

    előzmény:
    Zsánna (45)
    2014-06-23  14:28
  11. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 15:0156.

    ge ha igazán nem vagy nagy húsevő eleve nem is annyira érdekes neked


     

    előzmény:
    Zsánna (54)
    2014-06-23  14:52
  12. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 14:5555.

    Te ezt speciel honnan tudod? :))

    idézet:
    Zsánna (53)
    2014-06-23 14:47:36

    anno


    ferihegy catering-ből eszméletlen miket hoztak, komplett hidegtálak, téliszalámi féláron...
    egy haverom anyja iskolában volt szakács, mint a málhás, úgy járt haza
    és még pár esetet láttam, nem hallottam

    előzmény:
    Zsánna (52)
    2014-06-23  14:47
  13. 2014. június 23. 14:5254.

    Csalódást kell okozzak, tudom, hogy megy, - nemcsak netről ollózva! -attól még, hogy nem ismerem fel a nagy sült húsokban, hogy melyik állat mely része!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (51)
    2014-06-23  14:47
  14. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 14:4953.

    használhatsz másik sajtot is


     

    előzmény:
    Zsánna (48)
    2014-06-23  14:40
  15. 2014. június 23. 14:4752.

    Te ezt speciel honnan tudod? :))

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (49)
    2014-06-23  14:41
  16. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 14:4751.

    Látom, biztosítottad a vízgőzt, hogy ne száradjon ki.


    Mik ezek a hatalmas húsok?


    (Nem megbotránkozni, hús ügyileg félig analfabeta vagyok.)

    idézet:
    Zsánna (46)
    2014-06-23 14:28:13

    nézd meg a man v food sorozatot
    asszem a magyar tévén is megy vagy a youtube

    akkor láthatod, hogy is megy ez rendes országban

    előzmény:
    Zsánna (45)
    2014-06-23  14:28
  17. 2014. június 23. 14:4450.

    Arra gondoltam, amíg olvastalak, hogy meg is érdemlik a sorsukat, ha ilyen társaságra vágynak.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (44)
    2014-06-23  14:25
  18. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 14:4149.

    optimizmusod páratlan:))

    idézet:
    Zsánna (44)
    2014-06-23 14:23:41

    nem láttál még konyhásokat hazaindulni?
    nem zsebre rakott kézzel szoktak


     


     

    előzmény:
    Zsánna (43)
    2014-06-23  14:23
  19. 2014. június 23. 14:4048.

    Akkor fogyassz sokat, én a hátam közepére sem kívánom. Főleg, hogy van sok illatos, zamatos sajtocska, amit gusztussal lehet nassizni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (47)
    2014-06-23  14:35
  20. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 14:3547.

    nincs annak olyan te


     


     

    előzmény:
    Zsánna (42)
    2014-06-23  14:21
  21. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 14:3246.

    ezek jó dolgok, már pár havernak megtanítottam pesten is
    talán jövőre már nyugdíjba megyek és akkor kiköltözöm a city-ből
    akkor majd beszerzek minden jó masinát
    idáig csak brooklyn-ban egy cimbinél tudtunk jól élni

    előzmény:
    Sheriff-2 (38)
    2014-06-23  14:12
  22. 2014. június 23. 14:2845.

    Látom, biztosítottad a vízgőzt, hogy ne száradjon ki.


    Mik ezek a hatalmas húsok?


    (Nem megbotránkozni, hús ügyileg félig analfabeta vagyok.)

    előzmény:
    Sheriff-2 (38)
    2014-06-23  14:12
  23. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 23. 14:2544.

    az úgy szokott lenni, hogy az egyik havernál vannak ilyenek az ő felesége jóasszony
    a vitt csajokat meg segédmunkáztatjuk
    nálam nincs vendégeskedés

    előzmény:
    Zsánna (37)
    2014-06-23  14:12
  24. 2014. június 23. 14:2343.

    optimizmusod páratlan:))

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (35)
    2014-06-23  14:06

Címlap

top