Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Grillparti
Hétvégére kerti/teraszos grillpartit szervezünk.
Ehhez kérnék bevált recept ötleteket.
Mi a kedvenc pácotok? Milyen hússal?
A sütés előtt hány nappal/órával hamarabb teszitek pácba a húst?
Milyen zöldségek a legfinomabbak grillezve illetve azokat hogyan fűszerezitek?
Minden tanácsnak örülök és nagyon köszönöm!:)
Mivel teljesen kezdő vagyok grillezés terén így minden -akár magától érthetődő- ötlet jól jöhet:)
Ha teljesen kezdő vagy, akkor legegyszerűbb venni grillkolbászt.
Még azt is el lehet rontani, ha nem forgatod elég szorgalmasan és megég az alja.
lehet finomak
Ki tudja húsfélékben mit eszel? - kutya, macska, stb.
azt nem tapizzák annyira össze mint a kolbászos szendvicset?
Ettől szines a világ, hogy nem vagyunk egyformák.
Inkább eszem egy péksüteményt, mint bármi mást, ha nincs más lehetőség.
kicsit így nem erős?
én is eléggé finnyás vagyok a kajakészítési tisztaságra
de azért csak eszem itt ott a világban
Jóízűen igaziból csak azt tudom elfogyasztani, amit magam készítek, mert akkor tudom, mit eszem.
Gyerekként sem ettem idegen helyen soha, ha meg lehetett oldani.
katz's deli
carnegie deli
zabar's deli
pastrami sandwich, vagy corned beef sandwich
montrealban a schwartz's deli, vagy a reuben’s deli smoked meat néven
de rengeteg sok jó hely van még
Azt hiszem magyarul marha szűgynek nevezik, ami nagyon finom, de szálkás/rágós hús, de sokáig sütve alacsony hőmérsékleten nagyon jó puha/omlós lesz.
Egészben sütése eltart(hat) 20-26 órát is.....
Nyersen....whole brisket - Google Search
Megsütve.....juicy brisket - Google Search
Ha partyra csinálják, akkor úgy időzitik, előtte nap kezdik sütni.
New Yorkban pl. van pár nagyon híres zsidó étterem, pontosabban szendvicseket csinálnak belőle, olyan puha lesz mint a vaj.
Pl......David's Brisket House - Bedford Stuyvesant - Brooklyn, NY | Yelp
Azért finom, mert sokat használt izom.
ge ha igazán nem vagy nagy húsevő eleve nem is annyira érdekes neked
anno
ferihegy catering-ből eszméletlen miket hoztak, komplett hidegtálak, téliszalámi féláron...
egy haverom anyja iskolában volt szakács, mint a málhás, úgy járt haza
és még pár esetet láttam, nem hallottam
Csalódást kell okozzak, tudom, hogy megy, - nemcsak netről ollózva! -attól még, hogy nem ismerem fel a nagy sült húsokban, hogy melyik állat mely része!
használhatsz másik sajtot is
Te ezt speciel honnan tudod? :))
nézd meg a man v food sorozatot
asszem a magyar tévén is megy vagy a youtube
akkor láthatod, hogy is megy ez rendes országban
Arra gondoltam, amíg olvastalak, hogy meg is érdemlik a sorsukat, ha ilyen társaságra vágynak.
nem láttál még konyhásokat hazaindulni?
nem zsebre rakott kézzel szoktak
Akkor fogyassz sokat, én a hátam közepére sem kívánom. Főleg, hogy van sok illatos, zamatos sajtocska, amit gusztussal lehet nassizni.
nincs annak olyan te
ezek jó dolgok, már pár havernak megtanítottam pesten is
talán jövőre már nyugdíjba megyek és akkor kiköltözöm a city-ből
akkor majd beszerzek minden jó masinát
idáig csak brooklyn-ban egy cimbinél tudtunk jól élni
Látom, biztosítottad a vízgőzt, hogy ne száradjon ki.
Mik ezek a hatalmas húsok?
(Nem megbotránkozni, hús ügyileg félig analfabeta vagyok.)
az úgy szokott lenni, hogy az egyik havernál vannak ilyenek az ő felesége jóasszony
a vitt csajokat meg segédmunkáztatjuk
nálam nincs vendégeskedés
optimizmusod páratlan:))
Soha nem értettem, hogyan lehet olyan ételt fogyasztani gusztussal, aminek nem illata, hanem szaga van!
Ilyen a lábszag, amit parmezánnak is becéznek.
Jó grillezés kivánok, és persze jó étvágyat is hozzá, nekem dolgom van.
▶ Gheorghe Zamfir - The Lonely Shepherd - YouTube
Az egy vicc.
Viccelsz? - és az egy hét alatt meg éhen halok?
Inkább arra gondolhattál, hogy akármennyi grillt is fogyaszt valaki, nem lehet megunni, és szívesen újra eszi akár egy hét múlva is, nem?
Nekem van több száz szakács könyvem, lehet már könyvtárnak is nevezni.
Én szoktam alacsony hőmérsékleten is "grillezni", (called smoking), utoljára brisketet csináltam.
Áruld el, van ember, aki szivesen megy hozzád vendégnek?!
Ó, igen, ez az igazi!
Mit nem adnék érte, ha szép komótosan végig ném!
(persze nem egy nap alatt:) )
ja ja
ahol a szakács nem lopta el inkább
http://www.tastebook.com/recipes/3182826-Egg-Plant- Parmesan
Nem hallottam, hogy pirospaprika is kell hozzá. - a végén hintik meg vele?
a cigány régi kaja
90ben még nem tudta a magyar mi a bbq faszenes..
úgy 20 éve kezdett divatos lenni
aki tud angolul és szeret alaposan normálisan főzni az a netről mindent megtanulhat
Nem, eltaláltad, azt töltve, sütve szeretem.
Ááááááá...hogy van az hogy evés közben jön meg az étvágy?
Tudod mi a legnagyobb probléma az ilyen kajákkal?
Az hogy akármennyit eszel belőlük, egy hét mulva megint megéhezel....
ha valaki kajálni akar, de grillezni nem tud, akkor segédmunkázzon, vagy menjen vendéglőbe
a hal is jó
az étkezésnek harmóniában kell lenni
azért kell változatosan
Én is szeretem a halat is, akkor itt vannak képek halról is.
grilled salmon - Google Search
Ez a link merénylet minden egészséges étvágyú ember ellen!
Egyébként maximálisan igazat adok, a hagyományos ízek lassan elvesznek a fűszerek alatt.
Soha nem szzerettem ha erősen használja valaki, ezért fogyasztom inkább csak a saját kreálmányaimat.
Amiket én ettem, az tarjából készült, de mivel tömegeknek készítették, így olajban elmerűlve sütötték. Nagyon finom volt, de mi nem az az éhes embernek, az '50-es, és '60-as évekről ítram, utána pedig disszidáltam.