Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Majonézes ikra ????

Torolt_felhasznalo_572250
Torolt_felhasznalo_572250
Létrehozva: 2014. június 10. 10:16
Párom már nagyon régóta ezt kéri, hogy készítsem el neki, mert valahol evett, és nagyon ízlett neki....most sikerült 1 kg-ot vennem frisset, s szeretném megcsinálni neki....tudja valaki hogy kell? Mert a neten csak sima ikrasalátát találok, ami nem majonézes.
  1. 2014. június 11. 09:2213.
    Egy lábosban vizet  teszel oda erre egy rá passzoló porcelánt és ebben kavargatod, amig szép szine nem lesz.....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (10)
    2014-06-10  11:30
  2. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 10. 13:1212.
    a tarama ettem úgy is, hogy a fele krumpli helyett joghurtba áztatott kenyér volt benne

    esetleg ez majonézzel?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (1)
    2014-06-10  10:16
  3. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 10. 12:2611.

    kérdezd ki jobban milyet evett

     

    majonézt bármilyenbe nyomkodhattak

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (10)
    2014-06-10  11:30
  4. Torolt_felhasznalo_572250
    Torolt_felhasznalo_572250
    2014. június 10. 11:3010.
    gőz felett hogy?
    előzmény:
    Maja Sager (4)
    2014-06-10  10:25
  5. 2014. június 10. 11:289.
    A kapott receptjeid miatt kérdezem, hogy milyen  hal ikrája? Mert szerintem nem mindegy...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (1)
    2014-06-10  10:16
  6. 2014. június 10. 10:598.
    Tarama saláta
    összetevők 6 - 8 adagra

    3 nagy burgonya
    45 ml (3 evőkanál) tej
    100 g (4 oz) vörös kaviár vagy füstölt tőkehal ikra
    90 ml (6 evőkanál) víz
    50 ml (2 fl oz) citromlé
    1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
    150 ml (6 fl oz) olívaolaj

    1/ Hámozd és vágd kockára a burgonyát. Főzd forrásban lévő vízben, amíg nagyon puha lesz, körülbelül 20 percig.

    2/ Öntsd le a burgonyáról a vizet, és tedd őket egy keverő tálba.

    3/ Kézzel vagy robotgéppel törd pépesre a burgonyát, lassan add hozzá a tejet, keverd simára.

    4/ Add hozzá a kaviárt vagy a tőkehal ikrát és a vízet a burgonyához. Keverd össze.

    5/ Add hozzá a citromlevet és a hagymát a keverékhez, és forgasd össze.

    6/ Lassan keverd bele az olívát.

    7/ Folytasd, amíg sima massza képződik.

    8/ Tálald uborka és paradicsom szeletekkel, és pirítós kenyér darabkákkal.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (5)
    2014-06-10  10:33
  7. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 10. 10:577.

    az ikrát lehártyázva, szitán átmosva szokták lesózni, 10 nap kb a hűtőben
    ez lesz a caviár
    sok só nem jó, de a kevés se

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (5)
    2014-06-10  10:33
  8. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 10. 10:436.

    3 large potatoes,,,,,,,,,,,,,, krumpli
    45 ml (3 tbsp) milk,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,tej
    100 g (4 oz) red caviar or smoked cod's roe,,,,,,,,,,,caviár vagy füstült ikra
    90 ml (6 tbsp) water,,,,,,,,,,,,víz
    50 ml (2 fl oz) lemon juice,,,,,,,,,,,,,,,,,,,citromlé
    1 small onion, finely chopped,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hagyma
    150 ml (6 fl oz) olive oil,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,olaj, oliva

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (5)
    2014-06-10  10:33
  9. Torolt_felhasznalo_572250
    Torolt_felhasznalo_572250
    2014. június 10. 10:335.
    óóó, ez nem magyar oldal, nem értem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (3)
    2014-06-10  10:22
  10. 2014. június 10. 10:254.

    BÁár ebben nincs majonéz, de leirom én hog ycsinálom.

    Gőz felett addig  keverem az ikrát mig szép  rózsaszinü lesz, és bele apróra vágott vagy reszelt hagyma, pici citromlé és  ha még eztán kell , lehet bele majonézt is tenni, legalább egy részébe .....de 1 kg az rengeteg......

    Mi nagyon szeretjük piritosra kenve és néha még  újhagyma is van mellé...

     

     

  11. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 10. 10:223.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (1)
    2014-06-10  10:16
  12. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 10. 10:212.

    nem tarama salad evett véletlenül?

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572250 (1)
    2014-06-10  10:16

Címlap

top