Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Majonézes ikra ????
2014-06-10 10:161.
Torolt_felhasznalo_572250
Létrehozva: 2014. június 10. 10:16
Párom már nagyon régóta ezt kéri, hogy készítsem el neki, mert valahol evett, és nagyon ízlett neki....most sikerült 1 kg-ot vennem frisset, s szeretném megcsinálni neki....tudja valaki hogy kell? Mert a neten csak sima ikrasalátát találok, ami nem majonézes.
esetleg ez majonézzel?
kérdezd ki jobban milyet evett
majonézt bármilyenbe nyomkodhattak
összetevők 6 - 8 adagra
3 nagy burgonya
45 ml (3 evőkanál) tej
100 g (4 oz) vörös kaviár vagy füstölt tőkehal ikra
90 ml (6 evőkanál) víz
50 ml (2 fl oz) citromlé
1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
150 ml (6 fl oz) olívaolaj
1/ Hámozd és vágd kockára a burgonyát. Főzd forrásban lévő vízben, amíg nagyon puha lesz, körülbelül 20 percig.
2/ Öntsd le a burgonyáról a vizet, és tedd őket egy keverő tálba.
3/ Kézzel vagy robotgéppel törd pépesre a burgonyát, lassan add hozzá a tejet, keverd simára.
4/ Add hozzá a kaviárt vagy a tőkehal ikrát és a vízet a burgonyához. Keverd össze.
5/ Add hozzá a citromlevet és a hagymát a keverékhez, és forgasd össze.
6/ Lassan keverd bele az olívát.
7/ Folytasd, amíg sima massza képződik.
8/ Tálald uborka és paradicsom szeletekkel, és pirítós kenyér darabkákkal.
az ikrát lehártyázva, szitán átmosva szokták lesózni, 10 nap kb a hűtőben
ez lesz a caviár
sok só nem jó, de a kevés se
3 large potatoes,,,,,,,,,,,,,, krumpli
45 ml (3 tbsp) milk,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,tej
100 g (4 oz) red caviar or smoked cod's roe,,,,,,,,,,,caviár vagy füstült ikra
90 ml (6 tbsp) water,,,,,,,,,,,,víz
50 ml (2 fl oz) lemon juice,,,,,,,,,,,,,,,,,,,citromlé
1 small onion, finely chopped,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hagyma
150 ml (6 fl oz) olive oil,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,olaj, oliva
BÁár ebben nincs majonéz, de leirom én hog ycsinálom.
Gőz felett addig keverem az ikrát mig szép rózsaszinü lesz, és bele apróra vágott vagy reszelt hagyma, pici citromlé és ha még eztán kell , lehet bele majonézt is tenni, legalább egy részébe .....de 1 kg az rengeteg......
Mi nagyon szeretjük piritosra kenve és néha még újhagyma is van mellé...
nem tarama salad evett véletlenül?