Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Padlizsánkrém készítése

angyalka007
Létrehozva: 2014. június 2. 13:38
Szeretnék padlizsánkrém recepteket kérni és az elrakáshoz is kérnék tippet tartósítószer nélkül.
  1. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 9. 08:53144.

    van motoroskaja

    ezzel megkönnyült az élet

     

    előzmény:
    Alinee2 (143)
    2014-06-06  21:53
  2. 2014. június 6. 21:53143.

    Nem lusta hálistennek.

    De mivel az alapoknál kell kezdeni a főzést is, ő is félnyersen tálalt az elején. Utána jött a kozmálás. Most már pedzegeti.Megjegyzem, én sem voltam külömb az ő korában. Vagyis az ő korában már igen,hiszen soha nem kapott bébiételt, én főztem és mixeltem a pempőt.

    Elhallgatom a valóban lusta anyákat a panaszaikról, hol és milyen bébiételt kapni vagy nem kapni. Ciki. Ja igen, és 30 felettiek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (142)
    2014-06-06  06:48
  3. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 6. 06:48142.
    jobb mint ha egy lusta dög lenne
    idővel megtanulhat
    előzmény:
    Alinee2 (141)
    2014-06-05  21:11
  4. 2014. június 5. 21:11141.

    Háááát, majd neked sütöm, de mi esszük!

    A lányom kezdett mostanában főzés címszó alatt kotyvasztani. Kaptam tőle két szelet furcsa sütiszerű akármit, egy harapás után nagy ívben köptem ki. Másnap felhívtam, mondtam neki hogy savanykás volt az egész. Szólt hogy hát az citromos!Jahhh? Ahhoz viszont nem volt elég savanyú!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (139)
    2014-06-05  06:37
  5. 2014. június 5. 21:06140.

    Én még az olasz hajtogatott tésztát sem tudtam feldolgozni lelkileg, hol van ettől a gríz!

    Nem konok vagyok, inkább önpusztítóan makacs.De bájosan nőiesen!

    előzmény:
    csutak51 (137)
    2014-06-04  22:35
  6. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 5. 06:37139.
    annyira nem vagyok oda az ilyenekért, nagy ritkán jöhet egy
    ha nekem sütöd, akkor elmondom hogy kell
    előzmény:
    Alinee2 (135)
    2014-06-04  22:00
  7. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 5. 06:34138.
    Na erre majd rákeresek hétvégén!
    idézet:
    Alinee2 (133)
    2014-06-04 21:53:43

    az alex's day off-os recept tökéletes, amit beraktam
    alex guarnaschelli, professional chef

     

    előzmény:
    Alinee2 (133)
    2014-06-04  21:53
  8. 2014. június 4. 22:35137.

    Ezt nem tudhatom, de majd figyellek, és eltanakodom rajta.

     

    Hmmm, hmmm...egyébként is, a konok helyett talán valami kevésbé udvariasat kellett volna írnom.

     

    Mindenesetre, ha rám hallgatsz, nem teszel az olasz hajtogatott levelestésztába csepp grízt se, nemhogy 20%-ot!

    előzmény:
    Alinee2 (136)
    2014-06-04  22:01
  9. 2014. június 4. 22:01136.
    Nálam is konokabb?
    előzmény:
    csutak51 (123)
    2014-06-04  12:55
  10. 2014. június 4. 22:00135.
    Elkészíteném neked szívesen, haveri alapon, de az angoltól a falat kaparom kínomban!Az én nyelvtudásom két dologra alkalmas, ebből az egyik egy idegen nyelv, ami nem az angol.A másik pedig a francia.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (121)
    2014-06-04  12:29
  11. 2014. június 4. 21:55134.
    Ja, csak nehogy tegyél bele száraz kenyeret! Saját padlizsánból lesz?
    előzmény:
    cabron (108)
    2014-06-04  08:29
  12. 2014. június 4. 21:53133.
    Na erre majd rákeresek hétvégén!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (104)
    2014-06-04  06:58
  13. 2014. június 4. 21:52132.

    Az nem tiszta por...

     

    Akkor már szebb lenne mártásba keverni, fűszerként használni. Elég morbid vagyok?

    Van ott olyan ismerősöd, aki tud a dologról,és véghezviszi a végakaratod?

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (103)
    2014-06-04  06:52
  14. 2014. június 4. 17:45131.

    Jajj te még hülyébb vagy, mint gondoltam!

    Valami nagyon lelakott éjjeliőr lehetsz.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (110)
    2014-06-04  09:58
  15. 2014. június 4. 15:56130.
    Azt nem mondtam, hogy gyorsabb, mint a mixer, de pürésítve nekünk nem pálya. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_676497 (129)
    2014-06-04  15:50
  16. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. június 4. 15:50129.

    Hát nem megy gyorsabban, mint a mixerrel.

     

    És én tényleg krémesen szeretem. Már gyerekkoromban is kipiszkáltam belőle a darabosabb részeket.

    előzmény:
    cabron (107)
    2014-06-04  08:26
  17. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 4. 13:23128.
    PFM brings you over 100 years of flour milling experience, a strong distribution network, personalized customer service, and a total commitment to ensure your success.

     

    itt egy malom választéka
    http://www.pfmills.com/premium-flours-pages-3.php

    http://www.pfmills.com/specialty-flours-pages-4.php

    http://www.pfmills.com/complete-pizza-mixes-pages-5.php

     

    előzmény:
    csutak51 (125)
    2014-06-04  13:00
  18. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 4. 13:16127.
    senki nem akart tésztát csinálni
    láttad, hogy jött szóba egyáltalán?

    teljesen lényegtelen amin lovagolsz

    a világon nem úgy van minden ahogy itt
    EZT nem kellene elfeledned
    nem a magyar gríz az etalon
    máshol lehet finomabbra van őrölve, de attól még gríz

    legyen ennyi már elég a kurva grízből oké?
    előzmény:
    csutak51 (126)
    2014-06-04  13:05
  19. 2014. június 4. 13:05126.

    Igen, tudok sütni-főzni, ha elhiszed, ha nem.

     

    Értsd már meg, nem az elismerés a lényeg -miért érdekelne ez engem???-, hanem az, hogy ha GRÍZT teszel ebbe a tésztába, ELRONTOD!

    S akit láttál, az se GRÍZT tett bele.

     

    Vegyél 1-1 csomag grízt ("búzadara" áll a zacsin), réteslisztet, meg finomlisztet.

    S meggyőződhetsz MAGAD arról, mi a különbség közöttük!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (124)
    2014-06-04  12:59
  20. 2014. június 4. 13:00125.
    kissé szemcsésebbre őrölt búzaliszt, a vége lemaradt
    előzmény:
    csutak51 (122)
    2014-06-04  12:52
  21. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 4. 12:59124.

    semmiről nem akarlak meggyőzni

    grízt rakott a lisztbe

    én nem tudom a magyarok mit minek neveznek, mit milyenre őrölnek
    nem is érdekel

    nem úgy megy a világ, ahogy a magyaroknál (szerencsére)


    nem is olyan fontos ez itt, mint amilyen vehemenciával akarod az elismerést
    TE TUDSZ te ügyes vagy

    előzmény:
    csutak51 (122)
    2014-06-04  12:52
  22. 2014. június 4. 12:55123.
    Konok egy alak vagy, de csinálj csak, ami tetszik!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (121)
    2014-06-04  12:29
  23. 2014. június 4. 12:52122.

    2 cups all-purpose flour 1 cup semolina flour

    2 csésze liszt 1 csésze búzadara liszt

     

    A google fordítása.

     

    A magyar "rétesliszt"-et szokták "darás liszt"-nek/grízes lisztnek is hívni.

    ERRŐL lehet tehát szó, a "semolina flour" kissé szemcsésebbre őrölt búza, de NEM dara (gríz)!

     

    Összekeveri a finomra őröltet (sima liszt, BL-55 a magyar jelölése) a darásliszttel (rétesliszt van a magyar zacsin, BFF-55 jelölés)

     

    A lisztfélék angol (kb.) megfelelőire betettem a linket, az arabot semmiképp se fogom megkeresni!

     

    S csupán azért pontosítottam, mert nem minden ifjú háziasszony tudja, mi a különbség a "gríz (másképp: dara)" és a "liszt" között, és azok még elhinnék, amit írtál!

    Ha nem hiszed, amiket írtam, nézz utána!

    Ebben a témában -sütés-főzés- sztem inkább otthon vagyok, mint Te, sok más témához viszont Te értesz jobban.

    Ha utóbbiakban próbálsz meggyőzni, szívesen veszem, hisz senki sem tudhat mindent.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_268437 (120)
    2014-06-04  12:20
  24. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. június 4. 12:29121.

    ez biztos tudja, hogy kell csinálni

     

    ha ilyenre szottyanna kedvem

     

    akkor egy ügyes csajjal EZT készítetném el

     

    http://www.cookingchanneltv.com/recipes/alexandra-g uarnaschelli/sfogliatella.html

     

     

    más meg úgy kotyvaszt ahogy tetszik neki

     

    előzmény:
    csutak51 (117)
    2014-06-04  12:10

Címlap

top