Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szárít a sütőm!
2014-06-02 10:341.
Létrehozva: 2014. június 2. 10:34
És nagyon szomorú vagyok miatta. Minden, ami eddig tök finom lett, most szárazra, keményre sül benne. Pl. pizza, pogácsa
Nem tudom, hogy mitől lehet, mindent úgy csinálok, ahogy eddig, és mégis.
Kérem, hogy ha van valakinek tapasztalata, az ossza meg velem!
Ja, és villanysütőm van!
Na, pont ezt akartam tanácsolni. Vegyél újat, jobban jársz. 15 éves, minden baj kijöhet már ilyenkor rajta.
Egyszer ezt csináltatod meg, egyszer azt, nagyjából kijön egy új ára és nem mérgelődsz.
A vízpára csak a kelttésztáknál jó!
Az omlós tésztákat (linzer, pogácsa, stb.) tönkrevágja.
A legelső, ami ilyen helyzetben kapásból eszembe jutna, hogy betennék már az előmelegítésnél egy lábaska vizet a sütő aljába.
És igen, 250 fokra állítanám.
Persze ezek csak ideiglenes megoldások, a szerelőt nem fogod megúszni.
Kis mennyiséggel próbálkozz egyszerre szerintem, és talán megtalálod azt az optimális hőfokot, aminél eléred a régi eredményt.
Nehéz így távdiagnózisban megmondani, mi lehet az ok, de érzésem szerint a termosztát az, ami meghibásodott.
Nem, de akkor ez lesz az első kísérlet. Köszi!
A hőmérsékletbeállítást hőfok szerint lehet beállítani, vagy csak 1-2-3-4-stb. fokozatok vannak?
Nincs hőmérőm. Meg összehasonlítási alapom sincs, mert soha nem mértem. Tehát elvileg lehet, hogy rossz a szabályzó, de lehet, hogy ezer éve rossz már.
Ez grillezős sütő. Ha benézek, a grillnél valami lámpa világít, konkrétan fűtőszálhoz hasonló dolgot nem látok. a felső fűtőszál látszik, az alsó viszont nem. Sőt, a tapasztalatom az, hogy az alsó mindig gyengébben sütött, mint a felső, ezért régóta mindent a legalsó rácson sütök.
Ilyesmi...
http://olx.hu/hirdetes/analog-sutohomero-0- 300c-ID1WxmN.html
Ez úgy tűnik, mintha grillezős sütő lenne...
De nálam pl. külön van az alsó-felső (rejtett) fűtés, és pluszban ott a látható grill-fűtőszál.
Nincs esetleg sütőhőmérőd, amivel ellenőrizni tudnád, hogy valóban felfűt-e a beállított hőmérsékletre...?
Időnként a Lidlben lehet kapni, kb. egy ezres.
Attól még fűthet, de kisebb taljesítménnyel.
Ha nem lesz változás, akkor nem marad más, mint a szerelő.
Felül szerintem egy fűtőszál van (úgy néz ki, mint a régi ndk-s melegszendvicssütőkben), úgyhogy az gondolom jó, mert fűt, alul viszont nem látszik, hogy mi van, csak egy fémlemez.
Nem tudom, érthető-e amit írok, mert én még soha nem láttam más villanysütőt közelről.
akkor süss gyorsan egy csomó habcsókot
egyébként alacsonyabb fokozaton próbáld meg és tovább sütni.
Nem tudom. De hogyan lehetne azt megnézni?
Valóban volt néha olyan érzésem mostanában, hogy tovább kell sütnöm dolgokat.
Ha ugyanolyan hőfokot és időt állatsz be, akkor elképzelhető, amit antironia írt, hogy elromlott a hőfokszabályozó.
Vagy esetleg valamelyik fűtőszál kiégett és ezért nem süt a kívánt hőfokon, tovább kell sütni és kiszárad.
Húha, nehéz kérdések. Egy kb. 15 éves kerámialapos villanytűzhely, légkeveréses sütővel. A márkáját sajnos nem tudom.
Én állítom be a hőfokot egy gombbal, és egy másikkal az alsó felső sütést. A légkeverést azt ritkán használom, mert csak egy-egy dolognál szokott nekem bejönni.
Rendesen működik a termosztát / hőfokbeállítás...?
Mert a kiszáradás azt jelzi, hogy nem elég magas hőfokon sül, azaz a kívánt szín eléréséig hosszabb ideig kell sütni. És közben kiszárad a süti.
Milyen típusú a sütőd?
MElyik programot használod?
A hőfokot te állítod, vagy automatikus?