Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tojásfehérje hab

sárkányfűárus
Létrehozva: 2014. május 25. 12:15

Sziasztok!

 

Non plus ultrát akarok sütni. A tojáshab mindig "szivacsos" marad és összeesik. 

Mi a titka?

Köszi

  1. 2014. augusztus 8. 14:4917.
    Én mindig beteszem a hűtőbe a tojásfehérjét felhasználás előtt, sokkal könnyebb felverni . Féligfelvert állapotban szoktam beletenni a cukrot és jó keményre verem. Nem esik össze.
    előzmény:
    sárkányfűárus (1)
    2014-05-25  12:15
  2. 2014. május 25. 23:5316.
    Nézd csak, itt meg étkezési keményítőt ad a habhoz -a süti más formájú, de a hab miatt tettem be- , és a sütik gyönyörűek!
    előzmény:
    sárkányfűárus (1)
    2014-05-25  12:15
  3. 2014. május 25. 23:4315.

    non plus ultra, link

     

    Az én diákkori aranyos házinénim receptjében is volt pici ecet, emlékszem, és isteni finom volt, amit sütött!

    De ezekből is válogathatsz, mindben ott a recept!

    előzmény:
    csutak51 (14)
    2014-05-25  23:38
  4. 2014. május 25. 23:3814.

    Tegyél a tojáshabba pár csepp ecetet!

    Nem fog rajta érződni, keményebb lesz, és fényes!

     

    Itt egy recept Margit2-től:

    http://margit2.hu/rozisuti4.htm#non+u

     

     

    előzmény:
    sárkányfűárus (1)
    2014-05-25  12:15
  5. 2014. május 25. 21:4613.
    Kevés a cukor a habban.
    előzmény:
    sárkányfűárus (1)
    2014-05-25  12:15
  6. 2014. május 25. 19:5012.
    En meg, mikor mar makacs sutom volt, jol felmelegitettem a sutot, aztan lekapcsoltam. Habcsok be, es csupan szaritottam,de igy is megsult, meg jo ropogosra szaradt. Ha nem volt eleg, megismeteltem a hadmuveletet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_676497 (7)
    2014-05-25  13:26
  7. 2014. május 25. 18:2211.

    Nálunk habos linzerként fut: egy kis karika sima linzer, meggylekvárral ráragasztva még egy, arra tojásfehérjehab, arra pedig értcsokicsepp.

     

    Imádom, de terápiás sütinek hívjuk csak. Én azt vettem észre, hogy tojásfüggő a dolog. Egyik évben tökéletes, magad fehér roppanós hab, máskor meg sárga szivacsos trutty. Na nem mintha ez megakadályozna, hogy felfaljak egy fél tepsivel :))))))))))))) 

    előzmény:
    sárkányfűárus (1)
    2014-05-25  12:15
  8. 2014. május 25. 14:3310.
    Valamikor az idők folyamán összekeveredhetett a két Váncza süti..))) Nem tudom kiadták-e ezt a könyvet hasonmásként újból, de érdemes beszerezni, nagyon finom sütik vannak benne. Ráadásul könnyű dolgom volt, amikor rámszállt nagyanyám pédánya. mert megjegyzéseket tett a receptek mellett, kipipálva ami ízlett..)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_676497 (6)
    2014-05-25  13:18
  9. 2014. május 25. 13:579.

    Igen-igen, ez is jó módszer. :)

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_676497 (7)
    2014-05-25  13:26
  10. 2014. május 25. 13:348.

    Na, majd kipróbálom, hogy először csak a fehérjét verem fel, utána adagolom hozzá a rengeteg porcukrot és alacsony hőfokon sütöm.

    Ha így sem sikerül, ráfogom a tojásra vagy a sütőre :-)

     

    Igen, a "szivacsos" hab azt jelenti nálam, hogy már barnul kívülről, viszont a belseje puha, ragacsos.

  11. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. május 25. 13:267.

    Sosem csináltam, mert egy lusta dög vagyok, jobban szeretem a kevésbé bonyolult sütiket.

     

    De arra emlékszem, hogy a nagyi egy idő után résre nyította a sütő ajtaját, úgymond szárította a habcsókot.

    előzmény:
    antironia (5)
    2014-05-25  13:14
  12. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. május 25. 13:186.
    A nagyanyám non plus ultrája két korong volt habcsókkal a tetejükön, összeragasztva baracklekvárral.
    előzmény:
    eda-1952 (2)
    2014-05-25  12:53
  13. 2014. május 25. 13:145.

    Ja, és fontos a sütési hőmérséklet! Nem szabad magas fokon sütni, mert akkor tényleg csak megég a külseje, a belseje meg nyers marad. Gondolom, ezt érted azalatt, hogy "szivacsos".

     

    Érzésem szerint max. 150 fok...

     

     

    előzmény:
    antironia (3)
    2014-05-25  12:55
  14. 2014. május 25. 12:574.
    többször csináltam már és mindig megszívtam ezzel...a tojásra fogtam 
    előzmény:
    sárkányfűárus (1)
    2014-05-25  12:15
  15. 2014. május 25. 12:553.

    Erre a sütire gondoltál...?

     

    http://aprosef.hu/non_plus_ultra_recept

     

     

    2 tojásfehérjéhez beleteszed a szükséges 20 dkg porcukrot..? Mert akkor elvileg olyan kemény hab lesz, hogy a vágódeszkát is megtartja.

     

     

    Majdnem kőkeményre verd a habot, és akkor kezd beleadagolni a cukrot (szitálva). 

     

     

    előzmény:
    sárkányfűárus (1)
    2014-05-25  12:15
  16. 2014. május 25. 12:532.

    Valószínűleg nem te vagy a hibás, hanem a sütőd nem szereti a habcsókot sem sütni..((( Enyém se szereti. Meg  a piskótát sem, de a kelt tésztákat gyönyörűre süti. Az előző tűzhelynél meg pont fordítva volt.

    Egyébként lusta voltam fellapozni a régesrégi Váncza könyvemet, mert nem értettem a habot, aztán a neten azonnal találtam róla egy kedélyes vitát, úgyhogy mégiscsak lapoztam és megnéztem kinek van igaza: szóval a Non plus ultrán nincs hab, hanem cukrozott meggy van baracklekvárral ráragasztva a kettős korongok tetejére. Amit habbal kell sütni, az egy másik Váncza süti, Habos teasütemény a neve.

    előzmény:
    sárkányfűárus (1)
    2014-05-25  12:15

Címlap

top