Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kifli kérdés

Gina424
Létrehozva: 2014. Április 17. 12:35

http://www.nosalty.hu/recept/fetas-kiflik

 

 

Sziaszto k!

 

Szerintetek ha a fenti receptet elkészítem ma, és tepsistől beteszem a mélyhűtőbe, majd szombat reggel kiveszem, megvárom a míg kienged, és után kisütöm, az úgy jó lesz?

 

Előre is köszi

 

Üdv

Gina

  1. 2014. Április 21. 23:5719.
    Nagyon örülök neki! Gratulálok!
    előzmény:
    Gina424 (18)
    2014-04-21  22:52
  2. 2014. Április 21. 22:5218.
    Szuperek lettek a szombati kiflik is!
    előzmény:
    Gina424 (1)
    2014-04-17  12:35
  3. 2014. Április 17. 17:5917.
    Próféta szóljon belőled!
    előzmény:
    Gox (14)
    2014-04-17  17:37
  4. 2014. Április 17. 17:5816.

    Hááát ez az, hogy előre elterveztem, és direkt tartós, csomagolt FETA sajtot vettem, mert nem tudtam, mikor tudom megcsinálni. Na erre tessék, két hónappal a lejárat előtt volt csupa penész a sajt.

    Egyébként én imádok sütögetni, csak ma nagyon elegem lett az extra takarítás miatt, köszönhetően édes kisfiamnak.

    előzmény:
    antironia (12)
    2014-04-17  15:57
  5. 2014. Április 17. 17:5415.

    Rendszeresen fagyasztok le sült sütiket.

    Fahéjas csigát, kakaós csigát, kardeamomos  fonott kalácsot , mindenféle pogácsákat.

     

    Van hogy egyszerre több tepsivel is készítek.Kihűlés után mélyhűtőbe való zacskókba rakom.Ezek olyan laza szerkezetűek, hogy mire  főzök egy kévét, teát, kakaót, már meg is enyhültek a konyhában és lehet enni belőlük.

     

    Vagy kirándulásnál csak előkapok egy zacskónyit és mire felérünk a célhoz, ki is engedett.

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2014-04-17  12:35
  6. Gox
    Gox
    2014. Április 17. 17:3714.

    Én rendszeresen készítek úgy kelttésztát, hogy este tepsistől teszem a hűtőbe, reggel felkeléskor bekapcsolom a sütőt, beteszem, beállítom az órakapcsolóját, mire összekészülődök addigra megsül.

    Fagyasztóba is teszem tálcán a kész pogácsát, kiengedés után szépen megkel, és mehet a sütőbe. Időtakarékosság, hogy dupla adagot gyúrok be.

    Úgy gondolom, hogy sikerülni fog!

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2014-04-17  12:35
  7. 2014. Április 17. 16:0213.

    kiflik fele jelenleg a sütőben, másik fele a fagyasztóban. Majd szombaton beszámolók róla, hogy sikerültek.

     

     

    Várjuk az infót! :) 

    Egyébként ez a legtutibb, a saját tapasztalat. Legközelebb már te oszthatod itt az észt a fórumon....

    előzmény:
    Gina424 (11)
    2014-04-17  15:49
  8. 2014. Április 17. 15:5712.

    Legközelebb már feleennyi idődbe se fog kerülni - pl. ha előre eltervezed, és nem pont emiatt kell - külön - boltba menned...

     

    Hidd el, hogy nem extra fáradság. És 100%-ra tudod, hogy mi van benne. Ellentétben egynémely bolti vacakkal......

    előzmény:
    Gina424 (11)
    2014-04-17  15:49
  9. 2014. Április 17. 15:4911.

    Hááát eddig nem jártam jól ezzel a sütivel. Kibontottam a feta sajtot, és vastagon állt rajta a penész. Majd felrobbantam. Felmentem az emeletre, hogy szóljak anyósomnak, hogy vigyázzon a kisfiamra, amíg elmegyek egy másik adag feta sajtért a boltba. Ez alatt (2 perc) a kisfiam egy fél kiló lisztet szétszórt a konyhában, anyósom egy órán keresztül takarított utána. Majdnem sírtam. Na mindegy, kiflik fele jelenleg a sütőben, másik fele a fagyasztóban. Majd szombaton beszámolók róla, hogy sikerültek.

     

    Egyébként ez a fele nagyon jól néz, pár perc és kész. Én meg rohanok a fodrászhoz, majd a boltba, hogy visszacseréljem a penészes sajtot. Komolyan értem, miért nem sütnek - főznek a háziasszonyok. A harminc perces süti miatt húsz percet töltöttem a bevásárlással, csak úgy pluszban és egy óra extra takarítás... Komolyan olcsóbb lett volna megvenni a boltban.

     

    Viszont mindenkinek köszönöm az ötleteket, azt hiszem fogunk mi még frissen sült sajtos kiflit enni reggelire. Ez az éjszakai hűtőben kelesztés nagyon tetszik!

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2014-04-17  12:35
  10. 2014. Április 17. 15:0510.
    Ha kisütötted és kihült, nyugodtan tedd a fagyasztóba, de csak közvetlen fogyasztás előtt vedd ki, szobahőmérsékleten kb 30-40 perc alatt felenged.
    Rendszeresen fagyasztok le 1-2 heti adag zsemlét, kenyeret, pogácsát stb
    Kiengedés után olyan mintha friss lenne, de csak ha szobahőmérsékleten enged ki. Volt már hogy rásegítettem mikroval, de olyankor hamar szárad.
    előzmény:
    Gina424 (8)
    2014-04-17  14:23
  11. 2014. Április 17. 14:239.
    Kár
    előzmény:
    antironia (7)
    2014-04-17  14:12
  12. 2014. Április 17. 14:238.
    A kérdés: kisüssem ma vagy irány a fagyó?
    előzmény:
    Gina424 (6)
    2014-04-17  14:09
  13. 2014. Április 17. 14:127.

    Hát sajnos passzolok....

     

    Fagyasztani még sosem próbáltam ilyesmit. 

     

     

    előzmény:
    Gina424 (6)
    2014-04-17  14:09
  14. 2014. Április 17. 14:096.
    Ez nagyon jó! De én már meggyúrtam a tésztát! Kisül sem vagy bírja a fagyasztást?
    előzmény:
    antironia (4)
    2014-04-17  13:07
  15. 2014. Április 17. 13:095.

    Plusz eszembe jutott az a kefíres lángos (szintén kelttészta), amit egy hétig is el lehet tartani a normál hűtőben...

     

     Nem azért hoztam ide, hogy a kifli helyett ezt csináld :-D, hanem csak példa arra, hogy nem feltétlenül kel túl az élesztős tészta.

     

    előzmény:
    antironia (4)
    2014-04-17  13:07
  16. 2014. Április 17. 13:074.

    Nem kel túl!

     

    Limara is ajánlja ezt a módszert: 

     

    http://divany.hu/alapkonyha/2013/09/05/lima ra_tizoraiztat_az_este_kelt_peksutik/

     

     

    előzmény:
    Gina424 (3)
    2014-04-17  13:05
  17. 2014. Április 17. 13:053.
    Hát nem tudom, szerintem a kelt tészta még a normál hűtőben is túlkel egy éjszaka alatt. szerinted nem? Egyébként könnyebbség lenne ma megcsinálni, mert holnap akarom a menü többi részét.
    előzmény:
    antironia (2)
    2014-04-17  12:58
  18. 2014. Április 17. 12:582.

    Mindenképpen muszáj _ma_ megcsinálnod?

     

     Ha pénteken csinálod, akkor bőven elég normál hűtőbe tenni (szép lassan megkel ott is...), és akkor nem kell bohóckodni a lefagyasztás-felengedéssel.

     

     

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2014-04-17  12:35

Címlap

top