Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kifli kérdés
2014-04-17 12:351.
Létrehozva: 2014. Április 17. 12:35
http://www.nosalty.hu/recept/fetas-kiflik
Sziaszto k!
Szerintetek ha a fenti receptet elkészítem ma, és tepsistől beteszem a mélyhűtőbe, majd szombat reggel kiveszem, megvárom a míg kienged, és után kisütöm, az úgy jó lesz?
Előre is köszi
Üdv
Gina
Hááát ez az, hogy előre elterveztem, és direkt tartós, csomagolt FETA sajtot vettem, mert nem tudtam, mikor tudom megcsinálni. Na erre tessék, két hónappal a lejárat előtt volt csupa penész a sajt.
Egyébként én imádok sütögetni, csak ma nagyon elegem lett az extra takarítás miatt, köszönhetően édes kisfiamnak.
Rendszeresen fagyasztok le sült sütiket.
Fahéjas csigát, kakaós csigát, kardeamomos fonott kalácsot , mindenféle pogácsákat.
Van hogy egyszerre több tepsivel is készítek.Kihűlés után mélyhűtőbe való zacskókba rakom.Ezek olyan laza szerkezetűek, hogy mire főzök egy kévét, teát, kakaót, már meg is enyhültek a konyhában és lehet enni belőlük.
Vagy kirándulásnál csak előkapok egy zacskónyit és mire felérünk a célhoz, ki is engedett.
Én rendszeresen készítek úgy kelttésztát, hogy este tepsistől teszem a hűtőbe, reggel felkeléskor bekapcsolom a sütőt, beteszem, beállítom az órakapcsolóját, mire összekészülődök addigra megsül.
Fagyasztóba is teszem tálcán a kész pogácsát, kiengedés után szépen megkel, és mehet a sütőbe. Időtakarékosság, hogy dupla adagot gyúrok be.
Úgy gondolom, hogy sikerülni fog!
kiflik fele jelenleg a sütőben, másik fele a fagyasztóban. Majd szombaton beszámolók róla, hogy sikerültek.
Várjuk az infót! :)
Egyébként ez a legtutibb, a saját tapasztalat. Legközelebb már te oszthatod itt az észt a fórumon....
Legközelebb már feleennyi idődbe se fog kerülni - pl. ha előre eltervezed, és nem pont emiatt kell - külön - boltba menned...
Hidd el, hogy nem extra fáradság. És 100%-ra tudod, hogy mi van benne. Ellentétben egynémely bolti vacakkal......
Hááát eddig nem jártam jól ezzel a sütivel. Kibontottam a feta sajtot, és vastagon állt rajta a penész. Majd felrobbantam. Felmentem az emeletre, hogy szóljak anyósomnak, hogy vigyázzon a kisfiamra, amíg elmegyek egy másik adag feta sajtért a boltba. Ez alatt (2 perc) a kisfiam egy fél kiló lisztet szétszórt a konyhában, anyósom egy órán keresztül takarított utána. Majdnem sírtam. Na mindegy, kiflik fele jelenleg a sütőben, másik fele a fagyasztóban. Majd szombaton beszámolók róla, hogy sikerültek.
Egyébként ez a fele nagyon jól néz, pár perc és kész. Én meg rohanok a fodrászhoz, majd a boltba, hogy visszacseréljem a penészes sajtot. Komolyan értem, miért nem sütnek - főznek a háziasszonyok. A harminc perces süti miatt húsz percet töltöttem a bevásárlással, csak úgy pluszban és egy óra extra takarítás... Komolyan olcsóbb lett volna megvenni a boltban.
Viszont mindenkinek köszönöm az ötleteket, azt hiszem fogunk mi még frissen sült sajtos kiflit enni reggelire. Ez az éjszakai hűtőben kelesztés nagyon tetszik!
Rendszeresen fagyasztok le 1-2 heti adag zsemlét, kenyeret, pogácsát stb
Kiengedés után olyan mintha friss lenne, de csak ha szobahőmérsékleten enged ki. Volt már hogy rásegítettem mikroval, de olyankor hamar szárad.
Hát sajnos passzolok....
Fagyasztani még sosem próbáltam ilyesmit.
Plusz eszembe jutott az a kefíres lángos (szintén kelttészta), amit egy hétig is el lehet tartani a normál hűtőben...
Nem azért hoztam ide, hogy a kifli helyett ezt csináld :-D, hanem csak példa arra, hogy nem feltétlenül kel túl az élesztős tészta.
Nem kel túl!
Limara is ajánlja ezt a módszert:
http://divany.hu/alapkonyha/2013/09/05/lima ra_tizoraiztat_az_este_kelt_peksutik/
Mindenképpen muszáj _ma_ megcsinálnod?
Ha pénteken csinálod, akkor bőven elég normál hűtőbe tenni (szép lassan megkel ott is...), és akkor nem kell bohóckodni a lefagyasztás-felengedéssel.