Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
puttty...leteszem a lábast az asztal közepére
mindenki azt eszi, ami van, nincs nyafogás
Ó, pedig az a zománcos régi kislábos az igazi! Ha nekem lenne olyanom! :-))
Nekem sem hűl ki a tányérra rakott rántotta.
Húslevest sosem főzök.
Jénaiban tálalom a köretet, tálon a húst, a levest meg kimerem mindenkinek, a hátam mögött a tűzhely.
Ja, és ez csak vendégekre vonatkozik, magamnak alig főzök, és tányérra teszem rögtön:-)
Extra: elomelegitett tanyer :)
amugy lehet ma csinalok is reggelire rantottat. Megnezem mennyire hult ki, igazan meg sosem vettem eszre, hogy kihult volna ( nem akadtam ki rajta)
Hahaha, emiatt vettem külön műanyag villát! De favillám is van.
A többi serpenyőm meg rozsdamentes, a kihűlt rántottát pedig utálom.
Csak google képkeresővel találtam, nem a valódi ajánlás volt a cég, pusztán némi háttérrosszalkodás.
A tiéd nagyon szép! :-)
Szerintem manapság már nagyon sok olyan sütőedény van, ami teljesen megfelel - akár elegáns vendégség esetén is!! - a tálaláshoz.
Ugyanígy a rozsdamentes tepsik és egyéb edények....
Nyilván nagyanyánktól öröklött, lepattant zománcú, kendermagosbelsejű piroslábost nem tesz ki az ember még saját maga elé se az asztalra.
Naptol es kajatol fugg.
Pl, ha sutoben sutok vmi husfelet, akkor azt nagyreszben kiteszem talra, a rizst is, a krumplipuret is, sultkrumplit is. De ha a sutoben rakott valamit keszitek, akkor azt jenaiban csinalom, s abban teszem az asztalra. Nem szedem at. Leveseket idonkent atszedem maskor nem hangulatomtol fugg. Kiveve a huslevest, azt mindig talban teszem az asztalra.
Ja igen, én is csak a szép fényes, rozsdamentes edényeket teszem az asztalra, de ha esetleg kifutott és ráégett, azt nem.
A rántottát pedig kizárólag a serpenyőből eszem meg, mert az is teljesen kihűlne, ha tányérra átkapargatnám.
ez nagyon jól néz ki
kerámiabevonatos??
hol lehet ilyet beszerezni??
és mennyiért?
befér a sütőbe??
http://www.wsteleshop.hu/termek/biolux-kerami a-tepsi/381/4
nekem ilyen van..:-)
Szép fazekaim vannak :)
Tálat úgyse tudnám hol megmelegíteni.
Szerintem ez akkor játszik, ha szabadtűzön fő az étel és kormos lesz az alja. Bár a páromat ez se zavarja, hétvégén bográcsban főzött gulyást és odarakta az asztal közepére amúgy kormosan
De igen, jó lenne szépen tálalni, de mivel nincs két méter az asztal és a tűzhely között, nem kell felvinni a konyhából az ebédlőbe, így nincs sok értelme flancolni.
Attól függ, mit és mikor.
A húslevest mindig levesestál(ak)ban teszem asztalra. Azt le kell szűrni, meg azért sem lehet a fazékban odatenni, mert mindig nagy adagot főzök, buzzantó nagy edényben, nem is tudnának merni belőle, csak felállva.
Főtt krumplit, rizst a lábasban szoktam, még vasárnap is. Az ok, hogy ne hűljenek ki olyan gyorsan (tál-, tányérmelegítéssel nem foglalkozom). Régebben ezért főztem ezeket jénaiban - amíg el nem pattant egy a tűzhelyen. Persze, ha valami nagy vendég jönne, a köretet is tálalóedénybe tenném. De nem hiszem, hogy lenne ilyen illusztris személyiség, még a római pápáról se tudom feltételezni, hogy ellenezné a családias kiszolgálást.
Én se tálalok külön edényben, hanem egyből a tányérokra szedek a sütő-főző edényből.
Csak ha vendég jön, akkor tálalok, de ez nálunk ritkaságszámba megy.
És EHHEZ mit szólsz?
Mi vaaaaan? Tálalóedény???
Én oda se teszem az asztalra:)
Vendégek ritkán vannak, de nekik sincs puccparádé. Minimálisan sem érdekelnek ilyen külsőségek. Max. akkor hajlamos vagyok odatenni az asztalra, hogy ne kelljen mindenkinek odamenni a tűzhelyhez/konyhaasztalhoz.
A gyereknek meg persze úgyis mi szedjük ki, az más.
Oké, oké, azt még értem, hogy mondjuk a pogácsát nem a tepsiben rakja ki az ember, de hogy ezen felül minek koszolni edényt???
Mivel én hétközben nem főzök, az első kiesik.
A második mondat pedig szóról szóra ugyanígy. :-)
Na, úgy pláne.
Én nagyon "ökoanyu" vagyok, nem vagyok hajlandó százezer edényt összekoszolni, csak mert van mosogatógépem.
Hétköznap amiben főtt. sült.
De a vasárnapi ebédnél vagy ha vendégek vannak, akkor tálalóedényben.
Ha csak ketten vagyunk a párommal, akkor általában abban, amiben elkészült, amibe kivettem (pl. rántott hús, sült hús)
Szeretek többfélét készíteni (pl.köret, hús). Hiába van mosogatógépem, nem pazarolok.
Nem veszem ki a rizst egy külön tálkába, kivesszük a lábasból.
A levest is abban a fazékban teszem az asztalra, amiben megfőtt.
Ha vendégek vannak, az persze más tészta.