Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hogyan tálalsz?

Csak kérdezek
Létrehozva: 2014. Április 10. 13:43

Hogyan, miben teszed az asztalra a főtt ételt?

Amiben főtt, sült?

Vagy tálalóedényben?

 

********************************

 

Cs ak szimpla kíváncsiságból kérdezem. 

  1. 2014. Április 11. 07:3624.

    puttty...leteszem a lábast az asztal közepére

     

    mindenki azt eszi, ami van,  nincs nyafogás

    előzmény:
    Csak kérdezek (1)
    2014-04-10  13:43
  2. Torolt_felhasznalo_277981
    Torolt_felhasznalo_277981
    2014. Április 11. 07:2923.

    Ó, pedig az a zománcos régi kislábos az igazi! Ha nekem lenne olyanom! :-))

     

    Nekem sem hűl ki a tányérra rakott rántotta.

    Húslevest sosem főzök.

    Jénaiban tálalom a köretet, tálon a húst, a levest meg kimerem mindenkinek, a hátam mögött a tűzhely.

    Ja, és ez csak vendégekre vonatkozik, magamnak alig főzök, és tányérra teszem rögtön:-) 

    előzmény:
    antironia (20)
    2014-04-10  19:42
  3. 2014. Április 11. 07:0222.

    Extra: elomelegitett tanyer :)

     

    amugy lehet ma csinalok is reggelire rantottat. Megnezem mennyire hult ki, igazan meg sosem vettem eszre, hogy kihult volna ( nem akadtam ki rajta) 

    előzmény:
    nyugger (21)
    2014-04-10  22:38
  4. 2014. Április 10. 22:3821.

    Hahaha, emiatt vettem külön műanyag villát! De favillám is van.

    A többi serpenyőm meg rozsdamentes, a kihűlt rántottát pedig utálom.

    előzmény:
    ezanick* (18)
    2014-04-10  19:20
  5. 2014. Április 10. 19:4220.

    Csak google képkeresővel találtam, nem a valódi ajánlás volt a cég, pusztán némi háttérrosszalkodás.

     

    A tiéd nagyon szép! :-)

     

    Szerintem manapság már nagyon sok olyan sütőedény van, ami teljesen megfelel - akár elegáns vendégség esetén is!! - a tálaláshoz. 

     

    Ugyanígy a rozsdamentes tepsik és egyéb edények.... 

     

    Nyilván nagyanyánktól öröklött, lepattant zománcú, kendermagosbelsejű piroslábost nem tesz ki az ember még saját maga elé se az asztalra.

     

     

    előzmény:
    Lillaréka (15)
    2014-04-10  18:51
  6. 2014. Április 10. 19:3919.
    Nem véletlenül ajánlgatom itt.....
    előzmény:
    Csendike (12)
    2014-04-10  15:41
  7. 2014. Április 10. 19:2018.
    Sosem ennek serpenyobol :) fokepp, mert megserulhet a femvillatol. Na meg tobbunknek csinalom, igy tanyerra megy.
    előzmény:
    nyugger (16)
    2014-04-10  19:09
  8. 2014. Április 10. 19:1917.

    Naptol es kajatol fugg. 

    Pl, ha sutoben sutok vmi husfelet, akkor azt nagyreszben kiteszem talra, a rizst is, a krumplipuret is, sultkrumplit is. De ha a sutoben rakott  valamit keszitek, akkor azt jenaiban csinalom, s abban teszem az asztalra.  Nem szedem at. Leveseket idonkent atszedem maskor nem hangulatomtol fugg. Kiveve a huslevest, azt mindig talban teszem az asztalra.

     

     

    előzmény:
    Csak kérdezek (1)
    2014-04-10  13:43
  9. 2014. Április 10. 19:0916.

    Ja igen, én is csak a szép fényes, rozsdamentes edényeket teszem az asztalra, de ha esetleg kifutott és ráégett, azt nem.

    A rántottát pedig kizárólag a serpenyőből eszem meg, mert az is teljesen kihűlne, ha tányérra átkapargatnám.

    előzmény:
    Szállófelhő (14)
    2014-04-10  17:04
  10. 2014. Április 10. 18:5115.

    ez nagyon jól néz ki

    kerámiabevonatos??
    hol lehet ilyet beszerezni??
    és mennyiért?

    befér a sütőbe??

     

    http://www.wsteleshop.hu/termek/biolux-kerami a-tepsi/381/4

     

     

     

    nekem ilyen van..:-)

     

     

    előzmény:
    antironia (10)
    2014-04-10  14:39
  11. 2014. Április 10. 17:0414.

    Szép fazekaim vannak :)

    Tálat úgyse tudnám hol megmelegíteni.

    Szerintem ez akkor játszik, ha szabadtűzön fő az étel és kormos lesz az alja. Bár a páromat ez se zavarja, hétvégén bográcsban főzött gulyást és odarakta az asztal közepére amúgy kormosan  

    De igen, jó lenne szépen tálalni, de mivel nincs két méter az asztal és a tűzhely között, nem kell felvinni a konyhából az ebédlőbe, így nincs sok értelme flancolni.  

    előzmény:
    Csak kérdezek (1)
    2014-04-10  13:43
  12. 2014. Április 10. 16:0213.

    Attól függ, mit és mikor.

    A húslevest mindig levesestál(ak)ban teszem asztalra. Azt le kell szűrni,  meg azért sem lehet a fazékban odatenni, mert mindig nagy adagot főzök, buzzantó nagy edényben, nem is tudnának merni belőle, csak felállva.

    Főtt krumplit,  rizst a lábasban szoktam, még vasárnap is. Az ok, hogy ne hűljenek ki olyan gyorsan (tál-, tányérmelegítéssel nem foglalkozom). Régebben ezért főztem ezeket jénaiban - amíg el nem pattant egy a tűzhelyen. Persze, ha valami nagy vendég jönne, a köretet is tálalóedénybe tenném. De nem hiszem, hogy lenne ilyen illusztris személyiség, még a római pápáról se tudom feltételezni, hogy ellenezné a családias kiszolgálást.

    előzmény:
    Csak kérdezek (1)
    2014-04-10  13:43
  13. 2014. Április 10. 15:4112.
    Iszonyúan emlékeztet valamiféle almára.
    előzmény:
    antironia (10)
    2014-04-10  14:39
  14. 2014. Április 10. 15:3811.

    Én se tálalok külön edényben, hanem egyből a tányérokra szedek a sütő-főző edényből.

    Csak ha vendég jön, akkor tálalok, de ez nálunk ritkaságszámba megy. 

  15. 2014. Április 10. 14:3910.

    És EHHEZ mit szólsz?

     

     

    előzmény:
    Csendike (2)
    2014-04-10  13:52
  16. 2014. Április 10. 14:239.

    Mi vaaaaan? Tálalóedény???

    Én oda se teszem az asztalra:)

    Vendégek ritkán vannak, de nekik sincs puccparádé. Minimálisan sem érdekelnek ilyen külsőségek. Max. akkor hajlamos vagyok odatenni az asztalra, hogy ne kelljen mindenkinek odamenni a tűzhelyhez/konyhaasztalhoz.

    A gyereknek meg persze úgyis mi szedjük ki, az más.

     

    Oké, oké, azt még értem, hogy mondjuk a pogácsát nem a tepsiben rakja ki az ember, de hogy ezen felül minek koszolni edényt???

  17. 2014. Április 10. 14:218.

    Mivel én hétközben nem főzök, az első kiesik.

    A második mondat pedig szóról szóra ugyanígy. :-) 

     

     

    előzmény:
    KN18 (4)
    2014-04-10  14:00
  18. 2014. Április 10. 14:187.
    előzmény:
    Csendike (2)
    2014-04-10  13:52
  19. 2014. Április 10. 14:086.

    Na, úgy pláne.

     

    Én nagyon "ökoanyu" vagyok, nem vagyok hajlandó százezer edényt összekoszolni, csak mert van mosogatógépem.

    előzmény:
    eda-1952 (5)
    2014-04-10  14:02
  20. 2014. Április 10. 14:025.
    Szintén, szó szerint (Kivéve  a mosogatógépet, mert az nincs.)
    előzmény:
    cabron (3)
    2014-04-10  13:56
  21. 2014. Április 10. 14:004.

    Hétköznap amiben főtt. sült.

    De a vasárnapi ebédnél vagy ha vendégek vannak, akkor tálalóedényben. 

    előzmény:
    Csak kérdezek (1)
    2014-04-10  13:43
  22. 2014. Április 10. 13:563.

    Ha csak ketten vagyunk a párommal, akkor általában abban, amiben elkészült, amibe kivettem (pl. rántott hús, sült hús)

    Szeretek többfélét készíteni (pl.köret, hús). Hiába van mosogatógépem, nem pazarolok.

     

    Nem veszem ki a rizst egy külön tálkába, kivesszük a lábasból.

    A levest is abban a fazékban teszem az asztalra, amiben megfőtt.

    Ha vendégek vannak, az persze más tészta.

    előzmény:
    Csak kérdezek (1)
    2014-04-10  13:43
  23. 2014. Április 10. 13:522.
    Zölddió héjában.
    előzmény:
    Csak kérdezek (1)
    2014-04-10  13:43

Címlap

top