Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Csornai vert perec
2014-04-06 21:331.
Létrehozva: 2014. Április 6. 21:33
Csornaiak segítséget szeretnék kérni! Csornai vert perecet szeretnék vásárolni, de aki idáig csinálta az már készíti. Ő a Csepregi Istvánné. De állítólag van valaki más is aki foglalkozik vele. Húsvét vasárnapra szerettem volna rendelni, de nem tudok a nyomára akadni, hogy ki az akitől vásárolhatnák. Tudnátok egy telefonszám erejéig segíteni? A fővárosban élek és Húsvét vasárnap megyünk Sopronba, akkor szerettem volna elhozni. Hátha valaki.....
Köszönöm a segítségetek! Sikerült megtalálnom Csornán a másik perecsütő mestert :-)))))
Nélkületek nem ment volna! Köszönöm!
Szia!
Szerdánként a piacon árulja valaki most is. Azt sajnos nem tudom, hogy ki, de szerintem holnap meg tudom mondani.
Én kétszer álltam neki, de még csak hasonlót sem sikerült elérnem itthon.
A "verést" láttam, mert jártam a Csepregiéknél Csornán és egyszer megmutatták. Utána próbálkoztam itthon, mert én is azt gondoltam, hogy nem nagy ügy, nekem is menni fog.Nem így történt. Telefonon szoktam őket hívni és előre rendeltem meg a pereceket.
perec szakácskönyv6.p65 - it worx
(ha ez sem jó, jobban nem sikerül betenni, sajnos)
http://www.molnarkft.hu/kereses (perec-cikkek )
(Nem olvastam még el egyiket sem)
A videóban Kapuváron van az egyik készítő.
S találtam még infót, telefonszám is van, hátha ők segítenek!
Vagy nézd meg a városok honlapját, hátha találsz azon címet. Vagy helyi fórumot, amin megkérdezheted.
Csuda érdekes sütemény. Arról a tájról származom, és jól emlékszem rá, a lakodalmak süteményei között mindig ott volt. Változó minőséggel. Különleges az állaga, pihekönnyű és törékeny, de, valljuk be, ízetlen.
Találtam róla cikket a keresővel, készítőket is említenek, talán megtalálod valamelyiket. Elkészítési módja bámulatos! De valaha azt hallottam, hogy csapkodják a deszkához a nyers tésztát, ezért vertperec. Itt a cikkben erről nincs szó. Ahogy olvastam, kemence nélkül reménytelen a sütés.
Valahol írják, hogy olyasmi az állaga/íze a kész perecnek, mint a képviselőfánké.
Ha kóstoltad már mindkettőt, szerinted is?
Itt is látok egy nevet:
http://www.sutoipariegyesules.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=945:egy-hir-es-termek-a-rabakoezi-vert-perec&catid=18:hagyomanyrzes&Itemid=56
Rédecsi Imréné
Őket próbáld meg felhívni!
http://www.pekrend.hu/
Ha soha nem próbálod, nem is fogsz tudni jobban sütni... :)
Most végigolvastam, szerintem nincs benne semmi ördöngősség....
Szoktam bajor zsömlét sütni, meg bagelt - azokat is vízbe kell dobni pár percre sütés előtt.
http://www.infokapuvar.hu/component/k2/item/478-a-gasztroa ngyalban-a-rabakoz
Az van a videó elején, hogy már csak összesen hárman készítik.
Szerintem keress rá a nevükre (2 ott a videóban) a neten!
Receptet is találtam, kettőt is, valóban nagyon munkás.
Röviden:
A liszt sem mindegy, az összeállított tésztát ledarálják -lehetőleg 2x is :D-, formázás után vízben főzik, pihentetik 1 napig, majd kemencében kisütik.
Süss! :-)
http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/rabakozi-v ert-perec/