Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Illatos- omlós csirke ?

primul@
Létrehozva: 2004. június 28. 07:11
Ki tudja hogyan készül az illatos - omlós csirke ? A recept oldalakon nem találom.Segítségeket előre is köszönöm.
  1. 2008. augusztus 13. 16:3224.
    Ez aranyos volt!!! De  jó hogy előkerült ez az oldal, mert príma receptek vannak itt !! A sörben altatott csirkecombokat hétvégén ki is próbálom!!
    előzmény:
    Gaby55 (22)
    2008-08-13  14:39
  2. Torolt_felhasznalo_983186
    Torolt_felhasznalo_983186
    2008. augusztus 13. 15:5323.

    Sziasztok,

    ez nem kínai csirke viszont illatos, omlós, ropogós...

    Egy éjszakára vagy legalább pár órára kefír , olaj , só és zúzott fokhagyma keverékébe áztatom a kívánt csirke darabokat ( comb, mell, szárny... )

    Aztán  másnap beleborítom egy tepsibe a kefíres lével együtt, Kb 30-35 percig alufóliával letakarva sütöm aztán leveszem a fóliát ( azért meg kell nézni, hogy megpuhult-e), aztán fólia nélkül piros ropogósra sütjöm. Ilyenkor nyáron egy kis salátával 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2008. augusztus 13. 14:3922.
    2004-es topicra válasz kicsit meglepett
    előzmény:
    Tréfi (21)
    2008-08-12  21:59
  4. 2008. augusztus 12. 21:5921.

    kukorica lisztet még soha nem használtam

     

    előzmény:
    Gaby55 (16)
    2004-08-25  08:18
  5. 2008. augusztus 12. 21:5920.
    én is használom a szójaszószt
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_252292 (12)
    2004-06-28  18:23
  6. 2008. augusztus 12. 21:5819.
    én is nagyon szeretem
    előzmény:
    Perla. (10)
    2004-06-28  18:05
  7. 2008. augusztus 12. 21:5718.
    ezt az oldalt nem is ismertem
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384380 (11)
    2004-06-28  18:18
  8. 2008. augusztus 12. 21:5717.
    na ezt jól megnézem magamnak
    előzmény:
    bigacsiga2 (13)
    2004-06-29  01:49
  9. 2004. augusztus 25. 08:1816.
    A panír: 100 g liszt, 25 g kukoricaliszt, 1 db tojás,
    előzmény:
    primul@ (9)
     
  10. 2004. augusztus 25. 01:1615.
    A hétvégén kínait főztem.
    A pulyaka husi darabokat szója szószban pácoltam.
    Aztán hirtelen átsütöttem őket, és nagyon hamar megpuhultak és nagyon finom is lett.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_252292 (12)
     
  11. 2004. június 29. 12:4214.
    már össze is futott a számban a nyál ezekre az illatos
    csirkereceptekre. leírom, hogyan szoktam omlós csirkét készíteni. azért szeretem, mert nem túl macerás, csak sütni kell és enni. ha kipróbáljátok, nem fogtok tudni leszokni róla.
    este összekeverek 1 ek oregánot, 1 egész, nagy fej nagyon apróra vágott fokhagymát, 1 kk bazsalikomot, 1 kk chilit (kihagyhatja aki nem szereti a csípőset), 1 mk őrölt borsot, 1 ek sót. ezzel a keverékkel mindenütt alaposan beszórom a csirkecombokat és szárnyakat. egy magas szélű tepsibe fektetem mindegyiket és ráöntök egy üveg sört. éjszakára hűtőbe teszem. másnap csak sütőbe teszem, megsütöm (kb 1 óra alatt megsül, kívül ropogós, belül omlós lesz). amíg sül, el tudom készíteni a kiegészítő kajákat. köretnek krumplipürét szoktam készíteni, savanyúságnak ubisalit. jó étvágyat kívánok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2004. június 29. 01:4913.
    Itt van aneten Frak J. könyve.
    Van ott mindenféle illatos, omlós. . . :)

    Frank Júlia: Szárnyasparádé c. könyve
    http://pc1. hansagi-szeged. sulinet. hu/szakacsk/Szp001. htm
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_252292
    Torolt_felhasznalo_252292
    2004. június 28. 18:2312.
    Itt találtam az nlc-n régebben egy illatos-omlós csirke-ötletet, de még nem próbáltam ki.
    Szóval: keményítő+olaj+szójaszósz keverékébe kell a csirkedarabokat tenni és pár órára be a hűtőbe. Utána csak ki kell sütni.
    A szójaszószt azóta használom a husikhoz és nagyon finom omlós lesz, bármilyen módszerrel készítem is el. Kb. 10 perccel főzés/sütés előtt szoktam besózni és kicsit meglocsolni szójaszósszal.
    előzmény:
    primul@ (1)
     
  14. Torolt_felhasznalo_384380
    Torolt_felhasznalo_384380
    2004. június 28. 18:1811.
    itt is nézz szét:
    www. kinaikaja. hu
    előzmény:
    primul@ (1)
     
  15. 2004. június 28. 18:0510.
    Az omlós csirke II receptben leírták a panírt, bár én még nem próbáltam de, hátha az, amit a kínai büfékben árulnak. Majd kifogom, mert nekem is nagyon izlik.
    Szia
    előzmény:
    primul@ (9)
     
  16. 2004. június 28. 17:589.
    Köszi a hozzászólásokat. Én igazából arra gondoltam, amit a kínai büfében adnak. Ennek kellene az eredeti receptje. Pontosabban a " panírnak".
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2004. június 28. 09:488.
    Kösz, aranyos vagy, lesz is étvágy, az tuti!!! :))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_788300 (6)
     
  18. 2004. június 28. 09:177.
    Szia!
    Egy másik topikból való ez a recept.
    Omlós csirke I.

    tojás, liszt (2/3), étkezési keményítö (1/3), sütöpor, tej, só, bors.
    Felvered a tojást, sózod, borsozod, kis tejet öntesz bele, és annyi lisztet, hogy palacsintasűrűségnél picit sűrűbb massza legyen. Ebbe mártogatod a kis kockákra vágott csirkemell-filét és forró olajban kisütöd

    Omlós csirke II:

    felvert tojásfehérjét kikeverik étkezési keményítővel, és ebbe forgatják a csirkedarabokat, úgy lesz olyan bundája, mint a kínai büfében. Gondolom azért előtte bepácolják. ha savanyú-olajos keverékbe pácolod a husikat, omlós lesz. Pl. ecet-olívaolaj, vagy bor-olívaolaj. Plusz fűszerek.

    Omlós csirke III.
    "TEMPURA" nevu specialis kevereket, amibe a kovetkezokeppen kell bepanirozni:az osszevagott csirkedarabokat eloszor bele kell forgatni szarazon ebbe a mixbe, utana a tempurabol szodavizzel, vagy sorrel a palacsintatesztanal kicsit su"ru"bb masszat kell keverni, majd ebbe belemartogatni a szaraz tempuras husokat, vegul pedig bo"se'ges, forro olajban kisutni. Melle' pedig mindenki olyan martast keszit, amilyet szeret. Edes-savanyut, vagy citromosat, vagy akarmilyet.

    Pácolása:
    - fokhagymás tejben
    - - sherry+szójaszósz
    - - fehérbor, szójaszósz, keményítő, fokhagymapor
    előzmény:
    primul@ (1)
     
  19. Torolt_felhasznalo_788300
    Torolt_felhasznalo_788300
    2004. június 28. 09:166.
    Olvastam a bem. lapon, hogy kedvenced a sajtos csirke. Hát ez csirke is és sajt is van benne, meg jónak is tűnik. Jó étvágyat hozzá :-)))
    előzmény:
    lufi (5)
     
  20. 2004. június 28. 09:085.
    Hú, ez nagyon fincsi lehet, köszike! Elteszem a recept-kincstáramba!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_788300 (4)
     
  21. Torolt_felhasznalo_788300
    Torolt_felhasznalo_788300
    2004. június 28. 09:034.
    A net-en ezt találtam. Nem tudom, hogy ez-e az, amit kerestek, de talán igen. Vagy ha m égsem, akkor is érdemes lehet kipróbálni :-)
    Sonkás illatos csirke (4 adag):
    Hozzávalók:
    - csirkemell 40 dkg,
    - étolaj 1 dkg,
    - teljes kiőrlésű liszt 1, 5 dkg,
    - gépsonka 10 dkg, vöröshagyma 15 dkg,
    - paradicsompüré 1 dkg,
    - kefir 2 dl,
    - reszelt Óvári sajt 4 dkg,
    - só,
    - tört bazsalikom.
    Elkészítési mód: A csirkemell darabokat besózzuk, lisztbe mártva forró olajban pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük. A visszamaradt zsiradékban a csíkokra vágott sonkát kisütjük és a csirkére terítjük. Majd megpirítjuk a lereszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsom pürét, a bazsalikomot, kevés vizet adunk hozzá és a csirkére öntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult a kefirrel elkevert reszelt sajttal meglocsoljuk és összeforraljuk. Fél-fél adag salátával és párolt barna rizzsel tálaljuk. (1 adag: energia: 252 kcal, zsír: 7, 1 g )

    előzmény:
    lufi (3)
     
  22. 2004. június 28. 08:393.
    Nekem elég lenne egy normál OMLÓS csirke-recept, mert amit én sütök, az minden, csak nem omlós. . . aztán utána jöhetne az illat. . . :))
    előzmény:
    primul@ (1)
     
  23. 2004. június 28. 08:292.
    Talán egy kicsit bővebben, mi van benne mert nagyon sokféle kínai csírke van. Lehet, h. ez fantázianév.
    előzmény:
    primul@ (1)
     

Címlap

top