Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ezekből milyen ételt?

jtfun80
Létrehozva: 2014. március 28. 07:41

Sziasztok!

 

Van itthon friss 1 kg spenótom, több kg csicsókám, 1 kg gombám és kaliforniai paprikám.

Néhány kihajtott hagymafejem is. Hús nincs, mert vegák vagyunk. Sajtot nem eszünk.

Milyen ételeket lehetne készíteni a fentiekből?

 Négy felnőtt adagra kellene gondolni, s persze olyan ételt keresek, ami gyorsan kész.

 

Köszi az ötleteket!

  1. 2014. március 29. 11:4817.

    Sosem értetttem, mire jók az ilyen topikok.... A google használata helyett beír a TI egy kérdést, majd itthagyja az egészet, mint Szt. Pál az oláhokat......

     

     

  2. 2014. március 28. 10:3516.
    Bocs, de a gesztenyepürét nem akarnám elrontani hajdinával....
    előzmény:
    jtfun80 (13)
    2014-03-28  10:29
  3. 2014. március 28. 10:3515.

    Ilyenem van is otthon a mélyhűtőben. A múltkor megláttam, hogy 30%-os piros fecni van rajta, jól bevásároltam. :D

     

     

    előzmény:
    Csendike (12)
    2014-03-28  09:58
  4. 2014. március 28. 10:3414.

    Na lehet, hogy erőt veszek magamon, és megpróbálom otthon ...

     

    Kölesből csak quinoa-t ettem eddig, az egészen jó volt. 

    A bulgurt imádom, minden formában és ízben.

     

    De ezzel a hajdinával, ahogy mondtam, nem tudtdam megbarátkozni. 

    előzmény:
    Csendike (11)
    2014-03-28  09:53
  5. 2014. március 28. 10:2913.

    Bár nem tőlem kérdezted, de...

     

    a natúr hajdina megfőzve, gesztenyepürét rásimítva és tejszínhabbal a tetején hihetetlen finom.

     

    A pirított hajdina nekem sem ízlik.

    előzmény:
    antironia (9)
    2014-03-28  09:16
  6. 2014. március 28. 09:5812.

    Az Aldiban találtam a mélyhűtőben zöld fűszereket.

    Van  a 8 zöldfűszer nevű keverék és  az olasz zöldfűszer.

     

    Ezekkel szintén  nagyot lehet alkotni.

     

    előzmény:
    antironia (9)
    2014-03-28  09:16
  7. 2014. március 28. 09:5311.

    Szia!

     

    Megsózom és  majorannát, őrölt szerecsendiót és petrezselymet adok hozzá.Van amikor pici fogú reszelőn egy gerezd fokhagymát is belereszelek.

    Van amikor csak sót teszek hozzá és petrezselymet.

    De, ha szeretitek a köménymagot, akkor abból is belevarázsolni egy csipetnyit, teljesen megbolondítja.Vagy lehet beletenni egy nagyon pici curryt, na, az aztán egy teljesen más íz.

    Ezeket lehet variálni egymással, tetszés szerint.

    Ha a hajdina keserű, akkor az már nagyon régi lehet, ez a tapasztalatom.

     

    Jaj, és tudod mivel isteni még? Zöldborsóval, húúúúúúúúúú, az aztán nagyon jó fogás!

     

     

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Érdekes én a kölessel vagyok így.

    Akárhogyan is van elkészítve, mindig keserűnek érzem.

    Sokan mondják, hogy nem keserű, nekem mégis az!

    Biztos az én készülékemben van a hiba.

    előzmény:
    antironia (9)
    2014-03-28  09:16
  8. 2014. március 28. 09:4910.

    Most nézem a gasztroblogok.hu oldalt, a legelső recept!

     

    http://afickofakanallal.blog.hu/2014/03/28/fustos_gom bafasirt_medvehagymaval_rosejbnivel_es_turbolyas_joghurtal

     

     

    Mintha neked írták volna! :) 

    A kápia helyett ugyanolyan jó a kaliforniai.

     

     

    előzmény:
    jtfun80 (1)
    2014-03-28  07:41
  9. 2014. március 28. 09:169.

    Csendike drága, mivel ízesíted a hajdinát?

     

    A múltkor kipróbáltam egy önkiszolgáló étteremben, és valami fertelmesen büdös volt.

    előzmény:
    Csendike (4)
    2014-03-28  08:28
  10. 2014. március 28. 09:158.

    Gombakrémleves, spenótfőzelék, rá feltétnek tócsni a csicsókából és a hagymából. A kaliforniai paprikát rágjátok el nyersen.

     

     

    Tojást - tejszínt esztek? 

     

    A spenótból lehetne csinálni spenótos quiche-t, és akkor a piros kaliforniai paprikát - csíkokra vágva -  gusztusosan el lehetne helyezni a tetején.

     

    recept pl: 

     

    http://www.nosalty.hu/recept/spenotos-quiche-meze s-paradicsomsalataval

     

     

    előzmény:
    jtfun80 (1)
    2014-03-28  07:41
  11. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2014. március 28. 08:387.
    Spenótmártással töltött gombafejek sütve, csicsóka gnocchi gombamártással, gombás-spenótos rizskorongok, gombakrémes spenóttekercs, ezek bármelyikéből egy köleses vagy barna rizees rizottó stb. stb.
    előzmény:
    jtfun80 (1)
    2014-03-28  07:41
  12. 2014. március 28. 08:316.
    Amíg összejön itt néhány ötlet, addig tudok mást csinálni itthon, de vásárlással nem húznám az időt, főleg, ha ennyi jó van itthon!
    előzmény:
    tamtamtam (5)
    2014-03-28  08:28
  13. 2014. március 28. 08:285.
    Amennyi idő alatt itt összejön valami jó ötlet, annyi idő alatt esetleg kiugorhatnál vásárolni a közelbe. 
    előzmény:
    jtfun80 (1)
    2014-03-28  07:41
  14. 2014. március 28. 08:284.

    De jó!

    Akkor párolnék még mind ehhez egy kis hajdinát is ha én főznék.

    Kitűnő, egészséges  étel lenne.

     

     

    előzmény:
    jtfun80 (3)
    2014-03-28  08:04
  15. 2014. március 28. 08:043.

    Köszi!

     

    Igen van köles, hajdina, barna rizs... rakott kaja mar volt a heten, jó lenne vmi változatosabb.

    főzelék jó ötlet

    előzmény:
    Csendike (2)
    2014-03-28  07:59
  16. 2014. március 28. 07:592.

    Lehet hogy nagyon hagyományos étel a javaslatom, de én parajfőzeklékre szavazok.(Szeretem nagyon) És pirítanék hozzá a hagymából az lenne a spenótra a feltét a csicsókával együtt.Mert azt meg megpárolnám és  a tetejére raknám.

    Tehát spenót, rá a fincsi ropogóra pirított hagyma, a tetejére pegig a párolt csicsóka.

     

    (Mondjuk elképzelhetetlen számomra, hogy csak ezek legyenek itthon.Némi tészta és rizsmaradék, tojás vagy gersli vagy bulgur talán csak csak van neked is otthon.Ha  igen, akkor ugyanezeket rakottas formában is  meg lehet csinálni, nyakon öntve egy két-két tojással a tetején.Megszórva majorannával)

    előzmény:
    jtfun80 (1)
    2014-03-28  07:41

Címlap

top