Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Panasonic kenyersuto
Panasonic kenyersutot vettunk, miutan evekig egy olcsobb kategoriajut hasznaltunk. Illetve igazabol csak a teszta keszitesere hasznaltuk, mert a kenyer tomott-nehez-morzsalodora sut benne, a teteje hullamos-lottyedt maradt.
Mindenkitol azt hallottam, hogy a Panasonic, bar nagyon draga, sokkal jobb kenyeret sut, de nem hittem, hogy ekkora lesz a kulonbseg. Ez a kenyer belul puha, konnyu, kivul ropogos stb, meg a 100%-os teljes kiorlesu is tokeletes.
Most ez tudom, mar lassan reklamnak hangzik :-D Azert nyitottam a topikot, hogy egyedul vagyok ezzel az erzessel, hogy az olcsobb gepek kb. lenyulasok? :-( ha szinte ehetetlen kenyeret sutnek?
Szerintetek? Van mas is, aki ezt tapasztalta?
További sikeres sütögetést.Nagy élmény, az biztos.
Dr haas natural instant. Én ezt vettem.
Igaz nem kell ez tette meg a pizzatésztát mot de utána még egy óráig benne hagytam a gépben és valamelyest feljött. 28 cm tepsibe tettem... de úgy megsült olyan vastag lett a tészta hogy muszáj leszek még csökkenteni a liszt adagot.
Viszont most Életemben először jó volt a pizza tészta finom volt. Puha ropogós nagyon jó íze volt.
Hozzáteszem cukrot nem használtam. Viszont Tettem hozzá egy evőkanálnyi buzasikért. Ki fogom próbálni a pizzatésztánál az alap kelesztő ( teszta) progit... az 2h 50 perces.
Az alaprecepteket - amit mellékletként adnak - érdemes a saját szájad íze szerint turbózni.
Korábban én is sokat sütöttem így kenyeret és kaptam másoktól is tuti recepteket, mégis saját ízt és állagot kellett kitalálni.
Pl nem szerettem a gépi túl lágy kenyeret, a ropogósat meg igen. Nos, ezt is gyakorolni kellett mire rájöttem mi hogy legyen és miből.
Az a helyzet, hogy nem minden gép egyforma, nem főleg sokaknak más és más ízlik.
Magokkal, lisztekkel érdemes kicsit kísérletezni, mi jön be nálatok a családnak.
Ja, és a szárított élesztőből a legolcsóbbat nem szabad megvenni.Szerintem.Próbáltam, véletlenül egy csomagnyit (kb 6 kiscsomag volt benne) vettem, szörnyű volt.Ehetetlen tésztatégla.
Szóval nem mindig minden rajtunk múlik.
Jó kenyérsütést!
Értem.
Még lenne egy kérdés, pizza tésztát csináltam, (vagyis volna)...a pizza programot választottam, ez kétszer 2 dagaszt és 2 szer keleszt. Összesen 45 perces.
Igen ám, de a tészta nem kelt meg a progi végére, csak egy nyers tésztát kaptam. Most akkor milyen programon kell ezt tolni hogy meg is keljen nekem benne?
Vagy van még benne "Alap kelesztés /2h20perc/
Vagy : "Különleges kelesztés /2h 45perc/
Most indítsak rá egy mésik progit?
A kenyérsütőgép ment ki a divatból,sokkal kevesebben használják mint évekkel ezelőtt.Pl.amit vettél,nagyon jó,de már nem gyártják tovább.
Vagyunk akik szeretnek vacakolni vele,de vannak egyszerűbb dolgok is.Itt van kettő.
Szódás kenyér az ír konyhából
HÁZI KENYÉR – dagasztás nélkül (recept) | Food & Wine
Koszonom szepen. Nem divat?..mi a kenyérsütés?
Ha a programok számozva vannak,akkor kell a használati utasítás,amiben meg lehet nézni hogy melyik szám mit jelent.
Van itt még sok lehetőség segítséget találni hozzá.owner manual for Panasonic SD-ZB2512KXE - Google Search
Szia,
Azon a gépen 33 program van kenyérsütésre,úgyhogy gondolom van a teljes kiőrlésü is, (ami angolul whole wheat).Addig nyomkodd a gombot,amíg megjelenik a kivánt program.A gép használata,és receptek a használati utasításban van,de ha az nincs neked,akkor pl. itt is van.
Panasonic SD-ZB2512 Manuals
Szerintem a fánkal kisérletezni kell,és majd ki tapasztalod hogy milyen nagyságú adagot lehet benne,az a gép méretétől függ.
Szerintem nem fogsz itt segítséget kapni ezzel kapcsolatban,mivel már évek óta nem "divat" ez.
Valamint szeretnénk fánkot dagasztani keleszteni vele, ilyen esetben gondolom a 20-as programot használjuk (?)
mennyi lisztel csináljuk mi hogy nehogy kifusson a tészta az edényből a gépben?
Köszönöm, a teljes kiőrlésű kenyeret szeretnék sütni melyik programot ajánlanátok ennél a gépnél?
Szia,
Lehet hogy itt is van információ amit keresel, elég sok hozzászólás van.
Kenyérsütőgép vásárlás | NLCafé
á és igen, olyan receptet tudnátok ami félbarna kenyér és az az igazi jó ropogós héjjal sülne meg?
ami lemaradt, milyen programon ajánlanátok a teljes kiőrlésű kenyér sütését?
Sziasztok
Felhívták a figyelmem hogy volt már egy fórum a panasonic kenyérsütő gépekhez.
Szeretném megkérdezni tudnátok e linkelni nekem olyan kenyér receptet a géphez, amivel teljes kiőrlésű kenyeret süthetnék.
http://www.limarapeksege.hu/2013/12/teljes-kiorlesu-zabpe lyhes-kenyer.html pl ezt megcsinálhatnám ebben a pana sütőgépben is?
Olyan receptre is lenne szükségem ami diabetikus. Nem tudom cukor helyett xilit-et használhatnék e, vagy esetleg mást javasolnátok e.
Előre is köszönöm.
Olvasd el a használati útmutatót, Panasonic-hoz tilos sütőport vagy bármit hozzáadni az élesztőn kivül.
Nekem is Panasonic van most már 5 éve. Egy napon nem lehet említeni az olcsókkal. Ez nem nagyképűség, ez az igazság. Csodálatos kenyereket süt és ami a fő dolog, a teteje is ropogós héjú lesz.
viszont kiprobaltam feher lisztbol a kalacsot (hogy miert briosnak hivja, fel nem foghatom), es isteni lett, pillekonnyu
Sajnalom, hogy nem sikerult.
A teljeskiorlesure van kulon program, de a rapid biztosan nem jo. Keress ra limara teljeskiorlesu receptjeire, nagyon jok.
hat ize... sajna a kukaban landolt
a netrol vettem a receptet, de tul keves vizet irt hozza, a fele liszt gyakorlatilag nem hasznalodott fel
a tobbi tomor es felig nyers volt(fel kilo liszthez 4 deci folyadekot ir)
tapasztalat:
tobb folyadek kell, sokkal tobb
rapid program kizarva
nem szegte a kedvem, probalkozom tovabb
es alig varom, hogy a lekvar keszitest is kiprobaljam, talan a het vegen sikerul
Hogy sikerult? Vegul melyik recept keszult el?
vegul nem tettem bele szodabikarbonat, most sul az 5-os programon, rapidra tettem mert tul keson lett volna kesz, szoval sok a kerdojeles resz, de majd kiderul...
Szia! Kokuszzsirral is lehet sutni, a legvegen olaj es vaj helyett adhato zsiradekkent. Viszont a szodabikarbonat meg nem hallottam hasznalni cukor helyett. Egy probat meger. Limara oldalan van teljeskiorlesu kenyer, nekem az bevalt, csak a csaladnak nem izlett.
sziasztok, de jo, hogy ide talaltam!
tegnap kaptam ajandekba egy Panasonic 2500-ast
rogton ki is probaltuk egy sima feher kenyerrel gyors programon, nagyon finom lett
nekem is volt sok eve mas fajta, de en is csak kelesztesre hasznaltam a vegen, mert nem volt igazan jo a kenyer
viszont azon gondolkozom, hogy magamnak sutnek csak teljes kiorlesu lisztbol, de olyan receptet nem talalok
raadasul nem szivesen tennek bele cukrot (nekem az elesztos tesztak is szepen megkeltek cukor nelkul, amiket gyurtam)
szerintetek egy kis szodabikarbonat lehetne bele tenni pluszban?
a kokuszzsirt is kiprobalnam bele, van esetleg azzal valakinek tapasztalata?
Jah és a sorrend fontos. Azt be kell tartani, mikor a gép üstébe méred a dolgokat.
Heti 3-4x használom a gépet. Itt találsz még pár receptet hozzá, ezek mind beváltak nálam: www.kotyvalda.hu.
Mostanában nem volt időm blogot írni, de tervben van, hogy folytatom és a több száz papírfecni felkerül a kotyvaldára :)
Szia!
Évek óta csak ezt használom. Nálam még sosem volt rossz kenyér a Panában. Ez az alap receptem:
1/4 kocka friss élesztő (sose használok port és sosem volt ebből gond)
300g finomliszt (BL55)
300g rétesliszt
2 kis mérő cukor (kismérő=kiskanál, a géphez kapott mérő kisebbik része)
2 kis mérő só
ha van, jobbá teszi 1 nagy mérő sikér (bio boltban szoktam venni, nagyon sokáig elég 250g)
ha van, szintén jobbá teszi 1 nagy mérő burgonyapehely (szintén bio boltban veszem, nagyon sokáig elég)
200 g joghurt vagy kefir vagy tejföl vagy aludttej
200 ml víz (ha főzök burgonyát, nem öntöm ki a levet, a hűtőbe téve eláll és víz helyett azt használom fel)
1 nagy mérő olaj
1 nagy mérő ecet
1-es program (4 óra)
Ugyanez a recept használható a gyors programon (2-es), de akkor arra figyelj, hogy semmi ne legyen hideg, mikor bekészíted a kenyér hozzávalóit.
Remélem, már sikerült jó kenyeret sütni és megszeretted a gépet.
Ha szeretnél még recepteket hozzá, csak írj és küldök.
Igen, ez a rozslapát. Én mindenhez ezt használom. Az üst azért ilyen drága, mert gyémántporos bevonata van. Egy pár alkalommal úgy csúszik ki belőle a kenyér, hogy el sem kell mosni az üstöt...
Szia,
4 év óta van Panasonic gépem, áldom érte az eszemet és a férjemet, aki hagyta, hogy ennyi pénzt adjak ki érte. Egyszerűen imádom. Már előszörre is csodálatos kenyeret sütött, ropogós, jól megpirított héjjal. Kizárólag szénhidrát csökkentett kenyereket sütök, ezért is vettem. Előtte volt már 3-fajta olcsóbb gépem (bár a Moulinex annyira nem is volt olcsó...), óriási a különbség. Az első gépem tizenezerbe került, arra jó volt, hogy begyakoroljam magam. Az is hatalmas különbség, hogy a Panában megsül a kenyér teteje is köszönhetően annak, hogy nincs betekintő ablaka, melyen át szökött a fűtés. Lényeg, hogy nagyon jó, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon igénybe van véve nálam, 3-4-szer sütök egy héten. Van egy nagyon jó bevált alapreceptem: 7 g instant élesztő, 500 g Diabestar (Kilófaló, Diawellness, Kohl's, stb.) liszt, 4 dl folyadék (fele joghurt vagy kefir, esetleg savó), 1 ek rost. Kevés só és pici gyümölcscukor. Ezek után lehet még bármilyen fűszert hozzátenni, szoktam diót, reszelt sajtot, szárított paradicsomot, fokhagymát, sült hagymát, oreganot, stb. persze nem egyszerre mindet. Kitartást javasolok és sok sikert. (A hozzáadott füzetet sosem használtam, csak egyetlen oldalt, a programokat. Általában a 2 órás alapprogramot használom.)
Sziasztok!
Mai napon kaptam egy Panasonic SD 2501 WXE típ. gépet.
Voltaképpen az ezen, és a Limara oldalán olvasottak alapján esett rá a választásunk.
Amint megérkezett, azonnal ki akartuk próbálni, s az időnk rövidsége okán egy gyorsprogramot válaszotottam, ám az eredmény valami csapnivaló lett.
Lett egy formátlan, sületlen, íztelen kenyérkénk.
Szeretném megkérdezni, hogy ti milyen lisztet használtok? Én a füzet receptjeit olvasva teljesen elveszettnek éreztem magam, mert fogalmam sincs, milyen az az erős fehérliszt... ez az erős jelző csaknem minden receptnél szerepel. A másik meg az AVEVE surfina liszt. Ha minden igaz, ilyen itthon nem is kapható, csak Belgiumban és Hollandiában.
Szóval szeretnék tanácsot kérni azoktól, akik ilyen gépet használnak, hogy milyen liszttel lehet jó kenyeret sütni benne?
S Ti milyen élesztőt használtok?
A receptben porélesztőt ír, és külön kihangsúlyozza, hogy ennél a gépnél a hagyományos élesztő nem használható.
Ezelőtt nekem Moulinex gépem volt, de abban mindíg normál élesztővel sütöttem, igaz abban volt is erre utalás, és egy átváltó táblázat, hogy mennyi normál élesztő felel meg a megadott mennyiségnek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszi a részletes válaszokat, valószínűleg a 2501-es lesz, még várok hátha lesz karácsony előtt jó kis akció
Javitok: nekem 2500, anyumnak 2501 van.
Ird be a google-be:
Panasonic 2500 2501 osszehasonlitas
A 2500 es 2501 egyforman jo.
Meg annyi a kulonbseg, hogy az 50e ft-os eleszto adagolot is tartalmaz, de ez csak porelesztohoz jo. En csak friss elesztot vagy kovaszt hasznalok es limara es emargit receptjei is ezekkel vannak (toluk nezem az otleteket). Ha most ujat kene vennem, megint 2501 lenne.
Szia!
Nekem 2501 van. Azert valasztottam ezt, mert nincs magadagoloja. Korabban magadagolos volt, de nem hasznaltam ezt benne, inkabb a csipogasnal adtam hozza (sajtot, csokit, kolbaszt...). Az uj gep rozs keverot is tartalmaz (fesu kinezetu lapat), de en korpas programmal sutom azt is. A 2501 most 30e ft korul van, nekem ez a legjobb. Bejglit, mezeskalacsot is keszitek benne, imadom.
Sziasztok!
Tervezem egy panasonic kenyérsütőgép vásárlását, melyik típust érdemes megvenni?
http://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/panasonic/?gclid =CjwKEAjw2reiBRCaobK3udOj-Q4SJACXWyYmHxcyUlN5LDKo4G1NKpdGTYa TcYWH0uRtQq_jvXq8BRoCyX_w_wcB
Az 50 ezer Ft-os mennyivel tud többet? Van ilyen valakinek?
Nekem 17 eve van Panasonic sutom. nagyon finom kenyeret sut es meg kalacsot is szoktam benne sutni .
ha egyszer elromlana akkor is ugyanezt a markat valasztanam.
ugyanigy vagyok a Bosh gepekkel. nekem a moso es mosogatogepem is Bosh egyszeruen fantasztikus mind a ketto. gyonyoruen dolgoznak viz es energiatakarekosak.
azt hiszem vannak dolgok amikben ha megtehetjuk nem erdemes takarekossagbol az olcsobbat valasztani.
Sziasztok!
Nekünk is ilyen gépünk van (2500). Limara oldala ajánlása után vettük meg és nem bántuk meg.
Limara oldaláról szinte minden kenyeret az 1 (alap) és 3 (alap adalékkal), kalácsokat a 12 (különleges kenyér) és 13 (különleges adalékkal) programmal készítek. Kenyereket, aminek legalább a fele teljes kiőrlésű liszt, azokat 4 (korpás) és 6 (korpás adalékkal) programmal.
A 7 (francia), 8 (olasz) és 9 (szendvics) programok receptjei kiválóak a kapott utasításban.
A 10 (briós) szintén jó kalácshoz is.
Tésztakészítés 15-től van. Ezek sütés nélküliek, mert a dagasztás, kelesztés, dagasztás után lehet kézzel formázni a tésztát, újra keleszteni és sütőben megsütni tepsin, jénaiba vagy kacsasütőben.
A lekvár (24) és kompót (25) utasításban szintén jó.
Én már csak limara péksége blogról keresek receptet, de a megjelent könyve is kiváló.
Szívesen olvasnék olyan fórumot, ahol csak erre a gépre vannak receptek.
Szia!
Mi még garancia időn belül nagy nehezen megoldottuk, hogy kicseréljék az üstöt. A szervibe meg voltak lepődve, mert ilyen probléma nem szokott előfordulni. Maga az üst egyébként annyiba kerül, mintha egy új gépet vennél.
Én is imádom a briós programon készített kalácsot. Tényleg jó hogy említetted, a napokba sütök egy kalácsot.
Le szoktad valamivel kenni a kalácsot?
Kedves Emma!
Ezt nem is tudtam, hogy ecetet tesznek bele. Fogalmam sincs pontosan miből készülnek a bolti kenyerek, de nekem megéri gép használata mindenképpen.
Ha kiszámoljuk, hogy a savlekötő, amit használtam, havi adagja kb. 5000 ft. volt. Egy év alatt így 60 000 ft. használtam el gyógyszerre, mert az olcsóbb változata nem segített, hiába fele annyiba került.
A gép kb. annak idején 35 000 ft- ba került, és már 2, 5 éve használom, és azóta nincs panaszom. Az áram fogyasztás elhanyagolható pénzben mérve, ugyanis áramfogyasztó mérővel annak idején megnéztük, kb. 17 ft- ba került kenyerenként. Főleg csak a sütés idején használta az áramot, a dagasztás, és a kelesztés idején elhanyagolható volt a az áram költsége.
Ha pedig kevés az időm, akkor gyors programmal sütök sima fehér kenyeret, ami 2 órás program, de így is sokkal élvezhetőbb a kenyér minősége.
Én mindig saját magamnak keverem be a lisztet, keveréket még soha nem használtam.
En ugy tudom, hogy a bolti kenyerbe sokszor tesznek ecetet, amiatt lehetett, hogy rosszul voltal tole. Ezt azert csinaljak, mert a kenyer, ha rendesen sutik, fermentalodik es egy picit savanyu ize lesz. Ezt az izt potoljak az extra gyors gyari sutesnel az ecettel.
Fuj.
----
Ezt honnan szedted?
Lehet tenni bele ecetet egy kis kanállal, vagy citrom levet, vagy aszkorbinsavat a kelést segíti elő, jobban nyúlnak a sikérszálak, nem lesz savanyú íze.
Savanyú íze túlkelt, elkovászolódott kenyérnek van.
----
Rétestésztát szoktál enni? A vékony nyújtott tésztást.
Abban is van ecet, hogy a tészta minél vékonyabbra nyújtható legyen.
---
Hókifli ismerős?
Az eredetiben abban is van ecet. Finom porhanyós sütemény.
Ennyit a fújról.
Én több mint 30 éve géppel sütöm a kenyeret. Az első gépem egy Funai típusú (annó még a BNV vásárolt) gép volt, ami kb. 9 évig szolgált hűségesen, és mivel megérett a cserére alkatrész hiányában, így tulajdonosa lettem egy Hausernek. Rövid idő elteltével egy Severinek, majd egy Clatronic követte a sorban, egy újabb Hauser, Bomann és sorolhatnám a különböző márkákat tovább.
Ezekkel a gépekkel egyszerűen nem lehetett ehető minőségű kenyeret sütni. Némelyik nagyon tömör kenyeret készített, vagy ép összeesett, vagy nem kelt meg eléggé, a hozzáadott receptek egytől egyig használhatatlanok voltak. A gépek minősége is hagyott némi kívánni valót maga után. 3 hónap után lekopott teflonozás, eltört tengely, sütőedény alján átszivárgó folyadék, stb.... Állandó hadakozás a szervizben.
Ezt megunva 10 éve vettem meg az első PANASONIC gépemet, borsos áron, de megérte. Azóta imádom az itthon géppel készített kenyeret.
Ezt a Panasonic gépet kb. 2 éve cseréltem le egy újabbra, mert a sütőedény és a dagasztólapát is igen elhasználódott már és valami kattogás félét is produkált dagasztás közben a gép, ezért egy új gép vásárlása jobb befektetésnek bizonyult, mint a régi felújítása.
A jelenlegi Panasonic gépem is tökéletes kenyeret süt csakúgy mint az elődje. a hozzáadott receptek egytől egyig jók, nincs szükség kísérletezgetésre, már elsőre jó kenyeret lehet sütni vele. Ehhez a típushoz ami nekem van nincs rozslapát, de simán meg lehet vele a rozsos kenyeret is sütni. Amit még imádok benne az a Briós programja, isteni kalácsokat lehet sütni benne, a tészta programon pedig a legfinomabb kakaós csigának, aranygaluskának, vagy zsömlének való tésztát készíti el.
A gép alacsony áram fogyasztással rendelkezik, sokan megijednek attól, hogy 4 és 6 óra közötti időtartományban készíti el a kenyeret, akkor milyen sokat fogyaszthat, de ez nem így van , mert sok időt áll a dagasztás miatt. Lemértük egy 1kg-os kenyér elkészítéséhez 3/4 KW áramot használ el.
"Most ez tudom, mar lassan reklamnak hangzik :-D Azert nyitottam a topikot, hogy egyedul vagyok ezzel az erzessel, hogy az olcsobb gepek kb. lenyulasok? :-( ha szinte ehetetlen kenyeret sutnek"
Kedves emma33 nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, azt hiszem ezt a fentiek jól bizonyítják.
Összegezve van a Panasonic és az összes többi gép, az eddigi tapasztalataim birtokában nem is vennék más típust csak Panasonicot.
En ugy tudom, hogy a bolti kenyerbe sokszor tesznek ecetet, amiatt lehetett, hogy rosszul voltal tole. Ezt azert csinaljak, mert a kenyer, ha rendesen sutik, fermentalodik es egy picit savanyu ize lesz. Ezt az izt potoljak az extra gyors gyari sutesnel az ecettel.
Fuj.
--------------------------------------------- ----------------------
Orulok, hogy igy megoldottak a problemat!
En is mindenfelet ki szeretnek vele probalni.
A tegnapi magvas 50-50%-os szuper finom lett! Ezt is felvesszuk a listara! :-) Ma vettem olyan kenyerlisztet, amiben magvak es kulonbozo gabonapelyhek vannak, arpa- es rozspehely a buzalisztben. Es vettem magokat me'g, lenmagot, szezammagot, es meg egy csomo napraforgot es tokmagot.
Kiszamoltuk az aramfogyasztast is, es meg a legdragabb lisztbol is olcsobban jon ki a kenyer tokkal-vonoval. Szoval csak a gepbe kell befektetni, utana mar jobban jarunk mindenhogy. Egy 50 dekas lisztet felhasznalo receptbol 871 grammos kenyer lett, tehat majdnem 90 dekas.
Szia!
Én már két éve boldog Panasonic kenyérsütő tulajdonos vagyok. Nekem ez az első kenyérsütő gépem, így nincs összehasonlítási alapom, csak más által elkészített kenyér kapcsán, és a pana kenyér sokkal jobb. Nagyon jól keleszt, dagaszt, isteni kalácsot tudok vele sütni.
Én minden féle kenyeret sütök, éppen milyen liszt akad a kezembe.
Mióta házi kenyeret eszem, megszűntek a gyomor savas panaszaim. Az elmúlt egy hónapban költözés miatt nem volt lehetőségem sütni, fel is jött a savam. Sajnos csak az egyik legdrágább savlekötő használt nekem, sikerült letennem a gyógyszert, és én azt mondom, nekem többszörösen megtérült az ára, mióta használom.
Sajnos a szervizbe kellett vinnem a sütőt, de készségesek voltak. Hihetetlen, de a teflon bevonat lekopott, de kicserélték az üstöt. Szerintem valami hibás szériát foghattam ki.
En ugy tapasztalom, van "a" Panasonic es az osszes tobbi. Igazan nekem nem Panasonic kenyersutoben sult kenyer meg nem izlett. Csak a kezzel keszitett vagy ez. Azert is kerdeztem a topiknyitoban, hogy akkor ez lenyulas igazabol, ezek az olcso gepek?
A tokmagot es egyebeket ajanlatos serpenyoben szarazon megpiritani, egy picit, ugy allitolag finomabb. Nekem meg 2 ora, es meglatom, milyen!
A francia miben kulonbozott a sima fehertol? Vagy az lesz nekunk a kovetkezo, vagy a szendvicskenyer (annak allitolag puhabb a heja meg a tesztaja).
A ferjem kalacsot szeretne a gepben sutni legkozelebbre, vanilias izut. :-)
Egyebkent miert vettetek kenyersuto gepet? Mi az i'ze miatt, es mert sokkal olcsobb a kenyer igy, mint a bolti. De van, aki az adalekanyagok miatt, mert igy tudja, hogy mi tesz bele.
Szia!, meg csak 1 hete van meg, ugyhogy csak olyat probaltam, ami a fuzetben van. Csinaltam 2x sima feheret (egyszer biolisztbol), egyszer 50-50% feher es teljeskiorlesut, egyszer 100% teljeskiorlesut. Mind nagyon nagyon finom, hihetetlen. Ketnaponta sutnom kell, mert megesszuk (50 dekanyi lisztbol csinalom), annyira izlik. Piritosnak is 100 x jobb, mint a bolti, amikor mar a vege van es szaraz.
Kalacstesztat keszitettem meg vele, amibol kis zsemleszeru briosokat formaztam, az is olyan finom volt, hogy meg eletemben nem ettem olyat. De akit ismerek, mindenki ezt tapasztalja.
Az enyemhez nincs rozslapat, szoval rozskenyeret nem fogok tudni vele csinalni.
Te probalgattad mas receptekkel is? Miota van ez a geped?
Ma 50-59% tk -t fogok csinalni, de teszek bele tokmagot es napraforgomagot is. Kivancsi leszek.