Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Képviselőfánk, békebeli...

Torolt_felhasznalo_773465
Torolt_felhasznalo_773465
Létrehozva: 2014. február 1. 23:09

 Rengeteg recept van a neten. Én olyat igazi, békebeli, hatalmas lyukakkal teli, puha, de mégis roppanós képviselőfánk receptet keresek, ami bevált, elronthatatlan, amit könnyű megcsinálni. Krém recept is érdekelne bele. Számban van a régi, békebeli, nagymama korabeli krém íze, ami szép sárga, selymes, lágy, édes, ízletes volt.   Szóval aki tud még igazi, békebeli, valóban ízletes, nem műizékkel felturbózott képviselőfánk receptet, amit egy pasi is meg tud itthon csinálni a barátnőjével, kérem, írja meg a receptet. Köszönettel! A. 
  1. 2014. szeptember 19. 16:3721.

    Na valaki kipróbálta a spriccelős módszert?

    előzmény:
    iringo45 (20)
    2014-08-01  10:57
  2. 2014. augusztus 1. 10:5720.
    Szia !


    Egy javaslat, próbáld meg úgy sütni, hogy mielőtt beteszed a sütőbe spricceld meg egy kis vízzel. A gőz szépen felhúzza a fánkokat  és üreges lesz.
    Nekem ez a módszer bevált szépek szoktak lenni a fánkok.
    előzmény:
    abraxas (17)
    2014-02-08  12:51
  3. 2014. február 11. 23:0819.
    Nagyon örülök, hogy sikerült megtalálni a megfelelő sütési módot. Nekem sokkal tovább tartott, mire rájöttem, hogyan is kell sütnöm. Ügyes vagy!
    előzmény:
    abraxas (17)
    2014-02-08  12:51
  4. 2014. február 9. 08:0918.
    Én is hasonló receptet használok, és annyit tennék csak hozzá, hogy amikor 15 perc után megnézed a sütőben, érdemes megszúrni a fánkokat egy fogpiszkálóval, hogy a forró gőz ki tudjon szabadulni, és utána visszatenni a sütőbe "száradni", ropogósabb lesz és tovább bírja töltve is, nem ázik el olyan hamar a krémtől a tészta. Bár nem sok szokott maradni másnapra:)
    előzmény:
    abraxas (17)
    2014-02-08  12:51
  5. 2014. február 8. 12:5117.

    Na, elkészült. Előre is leszögezném, hogy a recept kiváló,az  arányok nagyon jók, a tészta állaga nyersen is nagyon ígéretes volt.

     

    Viszont sajnos minden sütő más, harmadik adagra sikerült eltalálnom a megfelelő állagot, ez világbajnok lett! Az első szépen feljött, de amint kivettem összerogyott, a belseje picit nyers lett. A második szintén feljött, klassz üreges lett, meg is állt, csak a teteje kicsit szenes lett. A harmadik tuti! Megjegyeztem, legközelebb ezen a módon sütöm: 250 fok légkeverés 10 p, utána 5 perc 200 fok simán, 5 perc 200 fok csak alul, aztán 150 fokon nyitott ajtónál alul felül sütéssel megint 5 perc.

     

    A krémet csak holnap készítem, de attól nem tartok, csináltam már hasonlót.

     

     

    Köszönöm a segítséget!!! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2014-02-01  23:09
  6. 2014. február 2. 13:5816.
    Köszönöm szépen! Jövő vasárnap beszámolok az eredményről!
    előzmény:
    kivi39 (9)
    2014-02-02  12:45
  7. 2014. február 2. 13:4815.
    Ha jól látom, ez ugyanaz, mint a sárgakrém, csak nem tesznek bele tojás fehérjét.
    előzmény:
    antironia (14)
    2014-02-02  13:10
  8. 2014. február 2. 13:1014.

    Képzeld, az előbb kíváncsiságképpen google-val rákerestem a sárga krém receptjére. Én az olasz "crema pasticcera" -t csinálom mindig, teljesen bevált.

     

    No de mit találok a cukrászvizsga anyagai között...

     

    https://sites.google.com/site/cukraszvizsgaa nyagok/kepviselofank

     

    tojás egy szál se, ellenben krémpor.....

     

    Pfffffff............

    előzmény:
    kivi39 (12)
    2014-02-02  12:52
  9. 2014. február 2. 13:0713.

    Nagyon fincsi volt. :-)

     

     

    előzmény:
    kivi39 (10)
    2014-02-02  12:48
  10. 2014. február 2. 12:5212.
    Ja, és még egy, amit a receptnél elfelejtettem írni: ha duplázod a tésztát, a krémet ne duplázd!! Ha nagyon biztosra akarsz menni, emeld meg a felével, de dupla adagra biztos nem lesz szükség.
    előzmény:
    kivi39 (9)
    2014-02-02  12:45
  11. 2014. február 2. 12:5111.
    Én ennél a receptnél mindig vajat használtam, nem tudom, zsírral milyen lehet. Eddig úgy vettem észre, hogy omlós és kevert tésztáknál érdemesebb zsírt (vagy vaj-zsír keverékét) használni, mert sokkal omlósabb lesz a tészta.
    előzmény:
    abraxas (7)
    2014-02-02  12:35
  12. 2014. február 2. 12:4810.
    Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni!
    előzmény:
    antironia (6)
    2014-02-02  11:54
  13. 2014. február 2. 12:459.
    10 főre dupla adagból készíteném. A tésztát nem kell hűteni, ha teljesen kihült, nejlon zacskóban simán eltartható pár napig, elég fogyasztás előtt megtölteni. Könnyebb tölteni, ha nem teljesen hideg, hanem langyos krémet teszel a tésztába, viszont a tejszínt csak akkor tedd rá, ha teljesen kihült. Ekkora adaghoz 7-8 deci tejszínt adnék és mindenképpen tennék bele habfixet. Megáll a hab önmagában is, de ha nem fogy el azonnal, akkor jobb, ha nem folyik szanaszét egy óra múlva. 
    előzmény:
    abraxas (7)
    2014-02-02  12:35
  14. Torolt_felhasznalo_773465
    Torolt_felhasznalo_773465
    2014. február 2. 12:418.

     Köszönöm a receptet, valami ilyenre gondoltam. Teljesen egyértelmű, nincs benne trükközés, felesleges bonyolítás. Jövő héten kipróbálom, és majd beszámolok az eredményről. 
    előzmény:
    kivi39 (5)
    2014-02-02  10:26
  15. 2014. február 2. 12:357.

    Pont tegnap kerestem képviselőfánk receptet, Balázs napra szeretném készíteni.

    Nagyon szimpi a recepted (nincs benne semmi faksznizás, látszik, hogy normális háziasszonoknak szól), lenne néhány kérdésem?

     

    -Meg tudnád mondani, hogy egy adagból hány fánk lesz ? 10 főre készíteném őket.

    -Ha előző este megsütöm  a tésztát, akkor azt letakarva kitehetem az erkélyre? A hűtőnkbe nem fér sajnos.

    -Sok recept vaj helyett zsírt ír. Van ennek jelentőssége? 

     

    +1 bónusz kérdés, ez már nem fánkos: Ha tejszínhabot is szeretnék rátenni, akkor szerintetek hány dl-t kell felverni, illetve hogy kell-e bele habfixáló, vagy megáll simán is?

    előzmény:
    kivi39 (5)
    2014-02-02  10:26
  16. 2014. február 2. 11:546.

    Én épp tegnap csináltam churrost, ami teljesen hasonló tészta, csak csíkokban sül olajban. Kb. ugyanez volt a hozzávalók aránya. Ezt nem tölteni kell, hanem mártogatni hozzá a krémet. Nymmmm.....! :-)

     

    Pl:

    http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2013/01/churr os-spanyol-fank.html

     

     

    előzmény:
    kivi39 (5)
    2014-02-02  10:26
  17. 2014. február 2. 10:265.

    Tehát akkor itt az ígért recept.

     

    2 dl vizet egy csipet sóval, 2 dkg cukorral és 10 dkg vajjal felforralok, belekeverek 15 lisztet és fakanállal addig keverem, amíg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve állandó keverés közben egyenként hozzáadok  5 db tojást és mindegyikkel külön-külön kidolgozom. A recept szerint nyomózsákból kell diónyi fánkokat formázni a sütőlapra kb. 5 cm távolságra egymástól. Én lusta vagyok ehhez, így két kanállal csinálom, ugyan nem olyan díszes, de gyorsabb. A recept szerint: 220 fokos sütőbe tesszük a tepsit. Az ajtót 15 percig nem szabad kinyitni. 15 perc után le kell venni a hőmérsékletet 180 fokra és még 5-10 percig sütjük így. Ezután lezárjuk a sütőt és nyitott ajtónál tovább szárítjuk a tésztát. Na, nekem ez így, ennél a sütőnél nem megy. Én 250 fokon sütöm a tésztát kb. 20-25 percig, végig. Mivel én 2-3 tepsivel szoktam készíteni, a végén a nyitott sütőajtós szárítást kihagyom, de így is jó szokott lenni. Szerintem érdemes 2-3 darabbal kipróbálni először, hogy a te sütőddel hogy jó csinálni. 

     

    A töltelék: Fél liter tejet felforralok, közben 4 tojás sárgáját habosra keverek 4 evőkanál cukorral és 2 csg vaniliás cukorral. Belekeverek 4 púpos evőkanál lisztet és simára keverem egy kevés tejjel. A felforralt tejbe öntöm a krémet és sűrűre főzöm. A 4 tojás fehérjét keményre verem, majd a még forró krémbe keverem. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2014-02-01  23:09
  18. 2014. február 2. 10:064.

    De jo, hogy inditottad ezt a kerdes!

     

    Engem is nagyon erdekelnek a valaszok.

    Elore is koszi!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2014-02-01  23:09
  19. 2014. február 2. 09:363.

    Én a múlt héten csináltam életem első képviselőfánkját. Finom lett, csak nagyok lettek, de legközelebb már tudom, hogy mekkora kupacokat is csináljak. Azt is olvastam, hogy a sütőbe tenni kell egy edénybe vizet, hogy gőzölődjön is a süti.

     

    Biztos sokan írnak receptet, azt most nem keresem elő, csak a gőzölés miatt írtam.

     

    Jó étvágyat

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2014-02-01  23:09
  20. 2014. február 2. 00:262.
    Majd reggel begépelem a megszokott receptemet. Amit észrevettem: nagyon sok múlik a sütőn. Nagyon-nagyon sokáig nem tudtam képviselőfánkot sütni, mert nem volt jó a sütőm. aztán rájöttem, hogy az a baj, hogy bár a recept 200 fokot ír, majd félidőben le kell venni a hőmérsékletet, az én sütőmnél csak akkor lesz jó a tészta, ha elejétőla végéig 250 fokon sütöm. Különben egy lapos izé lesz belőle.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2014-02-01  23:09

Címlap

top