Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

MIT FÖZZÜNK MA?

gabi1971
Létrehozva: 2013. Április 22. 22:01

Sziasztok!

 

 

4 evvel ezelött, ilyentajban indult egy topik ugyanezzel a cimmel, szereny szemelyem az egyik alapito tag volt.

Annyira jo kis csapat jött össze, tudtunk a fözesröl, a vilag es a Joisten dolgairol beszelni! 

 

Sajnos, az idö mulasaval elkopott, ellaposodott az egesz, egy csomoan eltüntek, többek között en is. 

Majd masfel evig nem jartam az NLC-n, s a topik gyakorlatilag megszünt.

 

Nos, en fel szeretnem frissiteni az egeszet, s remenykedem, hogy a tagok esetleg felfigyelnek a topikcimre, s ujra megjelennek.

Termeszetesen ujakat, fözni-sütni szeretö nöket ferfiakat is szeretettel varok a topikban!

 

Szoval, a teljesseg igenye nelkül, Netuddki, Ragica, Csokidara, Zsezse, Erdeipatak es Mindenki,

 

 

mit fözzünk ma? 

  1. 2018. július 28. 22:091031.

    Sziasztok!


     


    Találtam YouTube-on ezt a csatornát (https://www.youtube.com/channel/UCqJIMq9-r5_Jo7XaBiHvuUA)  és megmondom őszintén, elég jókat főz. Többet is kipróbáltam és finomak. Gondoltam megosztom veletek.


    Ha gondoljátok nézzetek be hozzá.  :D

  2. 2018. Április 18. 10:281030.

    Sült csirkecomb zöldseggel.


    Holnap juhsajtos-zöldfüszeres quiche. Eredetileg kecskesajtos, de azt rajtam kivül senki nem eszi, igy kenytelen vagyok improvizalni .

  3. 2018. Április 14. 14:461029.

    Na ideertem, hat igen, születesnapja van a lonak. Hogy meg nevessel: mentek lovagolni, de smink, frizura meg minden kellett, mert szülinapja van a lonak. Mindegy, ennel rosszabb ne legyen.


    15 eves Volt januarban, a lo meg 4. Ha atszamoljuk, egyidösek.


    A fiammal kapcsolatban neha olyan ertesem van, hogy tul hamar lett annyra önallo, persze csak bizonyos helyzetekben. Mert a mosogatogepbe berakni, vagy onnak kiramolni, na az csak felszolitasra megy, vagy egy porszivozas. De remelem, egyszer majd az ilyen varazsütesre megvaltozik.


    Nalunk az a jo, hogy a "Handwerk" nagyon keresett, viz- gaz- fütesszerelö meg valoszinüleg meg sokaig kell. Egyebkent meg vannak meg tervei, technikusi kepzes meg ilyenek. Egyebkent tenyleg nagyon ügyes, hobbibol meg a haverok motorjat is szerelgeti, az ö hasznalt Mofa tipusu közlekedesi eszközet is szerelgette, hallja, hogy mi nem jo, meg ilyenek.


    masfel eve van egy baratnöje, ugyanabba az iskolaba jartak, hat mit mondjak bajosak együtt. Együtt felujitottak a gyerekem szobajat, meg a "lanyomet" is felfrissitettek, tutira mint a nagyok

    előzmény:
    CarolaKennicott (1028)
    2018-04-13  22:36
  4. 2018. Április 13. 22:361028.

    De nevetek, Zsuzsi. Valahogy muris egy lo születesnapjat ünnepelni.Es miböl van a tortaja? Zabbol, lucernadiszitessel? Hany eves lett szegeny joszag? Ami  a legfontosabb, hany eves a mostohalanyod?


    A fiaddal kapcsolatban igazad van. Neki kell, hogy tetszen a foglalkozasa, hisz ebböl fog elni meg vagy majd 50 evig, erre kell csaladot alapitania. Nemetorszagban is aranyat er egy jo szerelö. Az en fiam kizart, hogy valami ketkezi munkat vegezzen, mar az meghaladja a kepessegeit es az erdeklödese iranyat, ha valami egyszerü javitast kell a biciklijen vegeznie.


    A volt ferjemnek a lanya egy jomodu es jonevü dortmundi csaladba hazasodott be. Az anyos egy regi patikus csaladbol szarmazik, sajat gyogyszertarral, az apos ismert ügyved, bar ö alacsony sorbol küzdötte fel magat. A mostohalanyom ferje szinten ügyved, mig a testvere az meg autoszerelö lett. A szülök maximalisan lojalisak leven a gyerekeikhez belattak, hogy nincs ertelme valami felsöfoku intezmenybe küldeni a fiut, hisz annak sem tehetsege, sem kedve nincs hozza, de nagy szorgalommal javitja az autokat.


    De Philipp olyan infantilis es tanacstalan, hogy neha megremiszt egy kicsit. Valami dualis egyetemet is el tud kepzelni, de az orvosi palyat sem vetne meg ( tavaly egy kisebb "fius" mütetje volt, s annyira elvaraszoltak öt az a szakma, hogy meg azt is el tudna kepzelni). Nekem mindegy, en mar felkeszültem, hogy meg vagy 6 evig biztosan fizetni fogok a megelhetesert. Csak az zavar,  hogy nem sok gondolatot veszteget a jövöjere. Te biztos emlekszel, hisz egy korosztaly vagyunk, ennyi idösen mar majd keszen voltunk aegy szakmaval, söt, 14 evesen mar tudnod kellett, mit akarsz körülbelül csinalni. En nem tudom, de jonehany fiu van az osztalyabol, akik szintugy gondolkodnak az egeszröl, mint ö. Szerintem igazabol meg fel sem fogta, hogy mar csak bö egy eve van, s kezdödik a nagybetüs elet.Ö a felnöttsegböl csak a "jo" dolgokat veszi tudomasul, azt, hogy mit csinalhat, nem azt, mit kell csinalnia.


    Igazan mazlista vagy, hogy a fiad ennyire celratörö.

    előzmény:
    Sushi (1027)
    2018-04-13  11:59
  5. 2018. Április 13. 11:591027.

    Ez a  bolond rendszer allandoan kivag. brrrrr


    Szoval rohan az idö bizony, iden az en fiam is 18 eves lesz, december ota kiserövel autot vezet. Ö nem akart tovabb tanulni, most viz-gaz-fütes-minden szerelönek tanul. Van egy ceg nalunk a faluban, ö adott szerzödest, ugy penzkeresö a gyerek. Hetente egyszer meg megy a suliba. Nekem az a lenyeg, hogy ö valasztotta, tetszik neki.


    Nalunk most epp szakad az esö, fogalmam sincs, hogy a hetvegen mi lesz a kaja. Erre a hetvegere cserelt a ferjem kislanya (mar nagylany), mert a lovanak születesnapja lesz holnap. NE NEVESS!!!!!


    A kislany viszont, mert allatbarat, nem eszik hust. Ez akkor nem gond, ha a fiam a baratnöjenel van, mert akkor nem kell ketfele föznöm.


     

  6. 2018. Április 13. 10:171026.

    Ma vendegeink erkeznek, akik holnapig maradnak. A parom ket baratja jön, mind a ketten szeretik a hasukat es a hust. Csinalok bolognai spagettit, benne jo sok zöldseggel es hussal, igy mindenki elegedett lesz.Aztan este meg elmennek a közeli barba aminek több, mit 70 (!!) fele koktel szerepel a repertoirjaban. En meg egyedül maradok a ket kicsivel, mert legidösebb fiam diszkoba megy, s csak ejfel utan jön haza. Ha en elmeselem neki, hogy nekem az ö koraban este 10-kor otthon kellett lennem, csak legyint, hogy en lany vagyok, s ha neki lanya lesz, az vagy tuti nem mehet sehova, vagy hozza-viszi es örzi az epület elött. S különben is, manapsag a jo partyk ejfel utan kezdödnek.

  7. 2018. Április 12. 09:441025.

    Szia, Zsuzsa!


    A fiaim biztosan ertekeltek volna a ti vacsoratokat.Mind a harom gyerek imadja a gyorsettermi dolgokat, legyen az pizza, döner, hamburger..En borzongok tölük, csak vegszüksegletben eszem ilyesmit. Tegnap rendeltem eletem parjanak pizzat. Szerencsetlen 10 orat zötykölödött a vonaton, az a minimum, hogy valami laktato etel varja, ami csak az öve.


    Legidösebb fiacskam is igenyt jelentett a pizzarendelesre, mondvan, hogy ö is hosszu ideig ült az iskolapadban, aztan meg volt fociedzese es ma biologiabol dolgozatot irnak. Kicsit megsertödött, amikor en többszöri utalasra sem voltam hajlando azt mondani, hogy este 11-kor neki is rendelek valamit. Raadasul merges is voltam ra, mert csinalt maganak egy csomo kavet, mondvan, hogy az majd ebren tartja a tanulashoz. Aztan olyan 10 körül lejött a szobajabol azzal, hogy nagyon almos, s a kave megsem tartja ebren.Zsuzsa, gondolnad, hogy mar jövöre erettsegizik? A kicsi mar elsö osztalyos, Alex, a közepsö meg ötödikes. eszmeletlen, hogy megy az idö, nem?!


    Mi van a te fiaddal? Neki milyen tervei vannak a jövöre? Ha jol emlekszem, hasonlo koru, mint az en fiam.


    Mit szolsz az nlc-s arcfelvarrasokhoz? Nekem jobban tetszett rancosan.Miert nem lehet egyebkent privit irni? Miert nem lehet a nickneveket megnezni? Miert nem lehet a regi topikokat viszaolvasni? Te tudod? Miota van ez igy?


    Jarsz Magyarorszagra? Ha jol emlekszem, edesanyad sem el mar, igy neked sincs olyan sok köteleked oda. Mi minden evben ott nyaralunk, tavaly a Visegradon voltunk, s a szalloda annyira tetszett a gyerekeknek - meg nekünk is, mitagadas -, hogy iden is elmegyünk oda. Aztan meg 4 vagy öt napot Budapesten töltünk, ott is alszunk, a parom keresere. Visegrad ugyan egy köhajitasnyira van csak a fövarostol, de megis masabb az, ha ott alszik az ember, több mindent lehet csinalni, este elmenni valahova etc.


     


    Ma egyebkent Kartoffelgyros-t csinalok. Kicsi krumplikat jol megmosni ( en az un. drillinget veszem, azt meg lehet enni hejastol), sütötepsibe tenni. Megsozni, borsozni, megszorni kakukkfüvel, rozmaringgal, oreganoval es meglocsolni olivaolajjal. Jol atforgatni a krumplikat, hogy lehetöseg szerint mindenütt erje a füszer es az olaj. Kb. 200 fokon felig megsütni. Aztan karikara vagott lilahagymat, hasabokra vagott paprikat tenni ra, s visszatolni ismet a sütöbe. Amikor majdnem kesz, akkor feta sajtot morzsolni ra, olivabogyot szorni, s addig sütni, mig a sajt aranysarga nem lesz. Lehet hozza tejfölös martast is adni.

    előzmény:
    Sushi (1024)
    2018-04-11  13:47
  8. 2018. Április 11. 13:471024.

    Pedig jol hangzott a leves. Nekem tetszett. Nalunk nemigen megy a leves, ugyhogy most nem probalom.


    Nalunk tegnap rendelt volt, fiuk pizza, en döner.


    Az utazassal nalunk is szoktak csodak lenni, egyik feladatom a szervezes, olyan is volt hogy reggel repülö Barcelonaba, ott workshop es este az utolso geppel vissza. A vonat egyebkent nem is olyan draga, en Lipcsebe 330 euroert rendeltem fejenkent oda-vissza. De ha ilyen hosszu a nap, akkor nalunk engedik az ott alvast, este munka utan oda, targyalas, aztan kor adelutan kenyelmesen vissza. Mert elvileg 11 ora pihenöidöt be kell(ene) tartani. Azonban mivel eddig csak olyanok utaztak - föleg - akik nem (hogy irod magyarul: Zeiterfassung) blokkolnak, igy sose derült ki. Mondjuk en nem vagyok happy, ha a ferjem nincs otthon, de ez van. Tudod, mar ugy megszoktam :-)


     

    előzmény:
    CarolaKennicott (1023)
    2018-04-11  10:33
  9. 2018. Április 11. 10:331023.

    A tegnapi levesem nem aratott egyertelmü sikert.Sajnos, csak nekem es a közepsö fiamnak izlett ( emlekszel meg, aki annyira szereti a hasat ). A hangulat a beka fenekere szallt, amikor bejelentettem, hogy mivel annyi levest föztem, maradt meg belöle mara is.


    A parom csak iccaka jön haza, mert Düsseldorfba ment vonattal. Most kepzeld el, Zsuzsa, reggel 8 körül indultak Berlinböl, 5 orat ülnek a vonaton valamilyen targyalas miatt Düsseldorfban, majd delutan negy körül indulnak vissza Berlinbe.10 orat utaznak egy nap ! Fel nem foghatom, miert nem ejszakaznak ott? A vonatjegy harom szemelyre potom 600 euroba kerül. Meg akkor is sok, ha a ceg fizeti. Jövö heten Frankfurtba repül szerda reggel, s este mar ismet Berlinben lesz. De most legalabb nem unatkozik, mint a korabbi munkahelyen.

    előzmény:
    Sushi (1022)
    2018-04-10  12:08
  10. 2018. Április 10. 12:081022.

    Nalunk nemet sparga volt, nekünk nagyon a talaj a sparganak. Ez egy termelö, biztos kicsit rasegitett melegitessel, de nagyon finom volt.


    A hollandit kivetelesen porbol csinaltam, de negyon finom volt

    előzmény:
    CarolaKennicott (1021)
    2018-04-10  11:51
  11. 2018. Április 10. 11:511021.

    Nalunk husvetkor volt sparga, a baranysülthöz. Nem nemet, termeszetesen, hanem chilei, ha jol emlekszem, de nekünk izlett.


    Mi amugyis egy spargatermesztö tartomanyban lakunk, raadasul itt van egy köhajitasnyira a lengyel hatar, s odaat jo es olcso spargat lehet kapni szezonban.

    előzmény:
    Sushi (1020)
    2018-04-10  10:48
  12. 2018. Április 10. 10:481020.

    En a hetvegen sütöttem sajtos pogacsat, csütörtökön volt mar sparga, rantott csirkemellel, petrezselymes krumplival. Rantottam meg camembert, de azt meg tanulnom kell. 


     

  13. 2018. Április 10. 06:291019.

    Ma zöld leves lesz. Zöld sparga-spenot-zöldborso-zöldbab kombinacioja.

  14. 2018. Április 9. 21:271018.

    Hat, azt eszrevettem mas helyeken ( mert szorgalmasan olvasom am a magyar oldalakat ), hogy az emberek meglehetösen durvan bannak egymassal.


    En meg is fogadtam, hogy van egy-ket abszolut "no go" tema, amihez nem szolok hozza.

    előzmény:
    Sushi (1017)
    2018-04-09  19:49
  15. 2018. Április 9. 19:491017.

    Ja, hat eleg nyögvenyelös a Forum, megy az anyazas mindenhol. De fözni kell, meg nekem is oedig nekem nagyon sokszor hianyzik a kitartas. Meg nem vagyok lelkileg egeszseges.

  16. 2018. Április 9. 15:431016.

    Szia neked is !


    Igen, eltüntem, szegyellem magam.Most megint itt vagyok, s megigerem, hogy itt maradok !

    előzmény:
    utazo (1014)
    2018-04-09  15:12
  17. 2018. Április 9. 15:421015.

    Igen, Zsuzsa! Örülök, hogy ujra "latlak"!

    előzmény:
    Sushi (1013)
    2018-04-09  14:25
  18. 2018. Április 9. 15:121014.

    Szia Gabi!


    Tenyleg jol eltuntel, ugy mint kesobb mindenki.


    Sushi maris jelentkezett, talan a tobbiek is, bar mar elegge halodik a forum.


    Udv. Mindkettotoknek 

    előzmény:
    CarolaKennicott (1012)
    2018-04-09  13:56
  19. 2018. Április 9. 14:251013.

    Hello,


     


    marmint Gabi?


    Akkor fözünk tovabb?


     

    előzmény:
    CarolaKennicott (1012)
    2018-04-09  13:56
  20. 2018. Április 9. 13:561012.

    Itt van egy eltünt baranyka, csak mas neven.En vagyok a topikindito, csak sajnos, nem tudok az eredeti nickemen bejelentkezni, igy atkereszteltem magam.

  21. 2016. január 3. 12:171011.

    Sziasztok , 


     


    segitseget szeretnek kerni . van eyg regi recept maradek kacsa sultre . vmi ossze kell kerevenri es a muffin sutobe sutni .


     


    koszonom :)

  22. Torolt_felhasznalo_247669
    Torolt_felhasznalo_247669
    2016. január 2. 00:151010.

    Akkor jó, majd írd meg, hogy sikerült!


    Holnap asszem rakott krumplit fogok készíteni, de már elég régóta tervezem.

    előzmény:
    Sushi (1009)
    2016-01-01  22:06
  23. 2016. január 1. 22:061009.

    Szia itt is.


    B.U.E.K.


    Tök jok ezek az ötletek, neha mar annyira le vagyok blokkolva, hogy ilyen egyszerü ltletek nem jutnak eszembe. De ki fogom probalni. Minden ilyan benne, amit szeretek, meg a többiek is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_247669 (1008)
    2016-01-01  18:20
  24. Torolt_felhasznalo_247669
    Torolt_felhasznalo_247669
    2016. január 1. 18:201008.

    Sziasztok!


    B.Ú.É.K.!


    Úgy látszik, már senki se jár errefelé.


    A kelbimbós répás csirkére gondoltál? A kelbimbót megfőztem enyhén sós vízben, majd átraktam a serpenyőbe, és hozzáadtam a húshoz és a répához, amit addig megpirítottam, majd jól összesütöttem, és ha jól rémlik, csak sóval fűszereztem.

    előzmény:
    Sushi (1007)
    2015-11-29  22:54

Címlap

top