Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Most rákattantam a wokra, gondoltam megosztom veletek az első és sikert aratott receptemet, jó lenne ha bevált receptjeitekkel még bővülne a repertoár. Nagyon megvagyok elégedve, tényleg fél óra alatt kész az egész cucc.
Csirkemell fokhagymás brokkolimártásban:
60 dkg csirkemellfilé
5 gerezd fokhagyma
50 dkg brokkoli
2 dl tejszín
só, bors
őrölt szerecsendió
olivaolaj
5 dkg vaj
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
A wokban olajat melegítünk és megsütjük a csirkecsíkokat. Kivesszük, és a vajat felmelegítjük.
Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és az apró rózsáira szedett brokkolit. Sóval,borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
Ha a brokkoli megpuhult, hozzákeverjük a tejszínt és kevergetve besűrítjük a mártást. A csirkemellet kiszedjük egy tálra, és a brfokkolis mártással, párolt rizzsel tálaljuk.
Sziasztok!
Én tegnap vettem az ikeában egy vokot, 2000Ft volt, nem nagyon nehéz, de nem is vészesen könnyű.
Holnap fogom kipróbálni, és írom az eredményt.
Üdv.: Hugi
Szia!
Hát ahogy láttad a wok-ot én még 2005-ben vettem a Fóti Auchanban!
Szerintem írd be a google keresőbe, hogy wok és találsz róla rengeteg információt, receptektől kezdve mindent ami a wokkal kapcsolatos, biztos találsz áruházat is ahol vehetsz. Elképzelhető, hogy az Auchanban is, de hogy most mennyibe kerül azt nem tudom!
Sok sikert
szio ,en is WOKot kersek ,hol talaltad??
ha vkinek van elado ,en keresek!!
Szia!
Valamit nagyon elronthattam, nekem nem lett puha és omlós a husi, meg olyan nem tudom, nekem ez nem ízlett, de tuti, hgoy én rontottam el valamit
Segítsetek, mi lehetett a baj?
Üdv.: Hugi
Szia!
A Nagy vásárcsarnok aljában van egy ázsiai bolt,ott szerintem, biztos van,rengeteg fűszerük van.
Tudna valaki nekem olyan wokos receptet küldeni amihez nem kell ilyen-olyan csíra meg rügy?
Csak azért mert épp nincs itthon ilyesmi
Egyszerűbb husis zöldséges kajákra gondolok.
Tudja valaki esetleg, hogy hol lehet eredeti ontottvas WOK-t kapni?
"
Thai csirke
Hozzávalók:
3 db csirkemell, 20-30 dkg mogyoró, 1 kínai kel, 1 pritamin, 1 csomag szójacsíra, 3 db hagyma, 1 fej fokhagyma, chilipor, 1 doboz konzerv ananász, 1 EK ketchup, 1 EK étkezési keményítõ Pác: szójaszósz, 1 EK erõspaprika krém, gyorsrizs
Elkeszites
A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácolom. A pácolt csirkemellet a mosott mogyoróval olajban megsütöm, félreteszem. Vokban megdinsztelem a negyedelt hagymákat, hozzáadom a pritamin kockákat, a laskára vágott kínai kelt, meglocsolom szójaszósszal, megszórom chiliporral. Hozzáadom a mogyorós húst, az ananász kockákat, összeforralom. Elkeverem az ananász levét a ketchuppal, erõs paprika krémmel és az étkezési keményítõvel, ezzel felöntöm a ragut és forralom amíg be nem sûrûsödik. Rizzsel tálalom.
"
Lenne egy kérdésem!
Nem tudja valaki hol kapok Budapesten kardamom fűszert???Már mindenütt kerestem de semmi. Előre is köszi!!
A plázás kajára gondolsz? Szójaszószt biztos tesznek rá ott, ezenkívül idényzöldségeket (káposzta mindig annyi van benne, mintha káposztaföldjük lenne :-)), de nem észleltem, hogy agyonfűszereznék.
Van otthon egy thai receptkönyvem, abban viszont sok kókusztejet használnak és sokféle fűszert, úgyhogy egyáltalán nem hasonlít egyik kaja sem az általunk ismerthez. Viszont finom! :-))
Az én gyerekeim a Tai csirkét szeretik, de nagyon!
Valaki tudja a receptet, vagyis ami kell bele. Mert a csirkemellnél, és tésztánál megakadtam. . .
HV: 10 vékony szelet húsos erdélyi szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 6 szelet füstölt sonka, 3 csirkemell filé (kb. 70 dkg), 20 dkg csiperkegomba, 1 üveg konzerv zöldborsó, 30 dkg reszelt trappista sajt, őrölt fekete bors, majoránna, bazsalikom, reszelt szerecsendió, 2 dl húsleves (leveskockából is készülhet) 4 dl főzőtejszín.
A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, felforrúsított wokba tesszük, zsírját kisütjük, a pörcöt szűrőlapáttal kiemeljük. Zsírjában a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk. A gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra metélt sonkát és a kisujjnyi darabokra vágott csirkemellet hozzáadjuk. Addig pirítgatjuk, míg a hús körös-körül kifehéredik. A felszeletelt gombát rászórjuk, megszórjuk borssal, 2 kiskanál majorannával és bazsalikommal, majd egy kevés szerecsendiót is reszelünk rá. A sóval óvatosan bánjunk, mert minden füstölt hozzávaló sós. A húslevessel felöntjük, 4-5 percig pároljuk, és ha a hús már majdnem teljesen puha, a elvélétől lecsöpögtetett zöldborós is beleszórjuk. A reszelt sajt kétharmadát meg a tejszínt hozzáadjuk, 1-2 percig forraljuk. Tálaláskor párolt rizs mellé halmozzuk a ragut, és a tetejét a maradék sajttal meghintjük.
Hv: 40 dkg fagyasztott nudli, só, 50 dkg csirkemellfilé, 1-2 evőkanál olaj, kb. 1 kiskanál gyros fűszerkeverék, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 dl tejföl
A nudlit az előírás szerint, enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Leszürjük, lecsöpögtetjük.
Közben a csirkemellett vékony csíkokra vágjuk és wokban, a megforrósított olajon kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük. Ezután a fűszerkeverékkel és a paprikáva behintjük, jól összerázzuk, majd a tejföllel dúsítjuk. Végül a nudlit beleforgatjuk, jól megforrósitjuk.
Recept: Reszelt sárgarépa, csíkokra vágott paprika, cukkini, kínai kel és pulykamell csíkokra vágva.
A pulykát fehérborssal, sóval megsütni, hozzátenni a zöldségeket és őrölt mustármaggal, őrölt korianderrel fűszerezni.
Tejfölt szoktam mellécsorgatni a tányérra.
Csirke mellet csíkokre vágsz, befűszerezed ( sült csirke, ; görög fűszer keverék, ; kínia, ; simán szójaszósz, ; vagy ahogy szeretitek) hagyod állni, hogy az íz átjárja.
Wokba pici olaj, jó forróra - hadd füstöljön - bele a husi. Falapáttal forgatod, pillanatok alatt kész. Látod a színén, mikor jó. Ha kell, pici vizet tehetsz hozzá, de NE olajat, mert túl olajos lesz.
Nagyon hamar kész és finom szaftos a hús.
Jó étvágyat!
www. wok. lap. hu
én karácsonyra kaptam, és egyenlőre a prima konyha számaiban keresgélek .
Múltkor nudlis csirkét csináltam benne. Elég laktatos. Ha gondolod előkeresem és legépelem neked.
Meg még egy jó receptet találtam benne, majd azt is elhozom.
Csak aldani tudom a kinaiakat, hogy kitalaltak a wokot.
A huslevesnel annyit trukkozom, hogy elobb felforralom a vizet a wokban, majd megy bele a hus, es a tobbi roviddel utanna. Ahogy az utolso zoldseg is belekerult, joval alacsonyabb homersekletre teszem. Fedot ra. Meglepoen rovid ido alatt kesz a leves.
Egy kinai baratnomtol tanultam.
Ma pl. grizes tesztat csinaltam wokban.
Ne add fel a wokot. Viszont amit vettel, nem tom, talan jo melyen el kellene asni, hogy ne is bosszantsd magad.
Tenyleg erdemes beruhazni egy dragabb valtozatba. Ajanlom varjal amig osszegyul, ha most nincs ra penzed. Nezz vissza, valaki itt pontosan leirta, hogy hol lehet pesten igazi (kinai) wok-ot kapni.
Nem kell fedo, de sokkal jobb ha van. Az a parat is benntartja, ami meg gyorsabba teszi pl a levesfozest.
És paprikás krumplit fedővel csinálsz benne? Ennek még fedele sem volt. Néztem boltokban külön fedelet, de nem passzol az átmérő. És akkor most ne adjam fel???
:)))))))))
A laposfeneku ugy nez ki, mint amikor a rendes wok aljat lecsapod egy kessel. Nem tudom jobban illusztralni :-)))
Mivel sokkal kevesebb zsiradekra, es sokkal kevesebb fozesi idore van szukseg, ezert minden kaja egeszsegesebb is. A zoldsegek pl. nem lugozodnak ki, hanem percek alatt megpuhulnak, vagy megpirulnak.
Olyan zsiradekot hasznalj, aminek az egesi hoje magas. Ilyen pl a szezammag olaj. Keves kell belole, mert jol "zsirlodik". Azsia boltokban vehetsz belole.
Olivaolaj nem jo pl, mert az nagyon hamar fustosen eg.
Nagyszeruen lehet hasznalni parolasra is. Ezert erdemesebb a dragabb, fedos wok-ot megvenni. Akar kozvetlen a wok-racsra, akar arra allitott talban pl halat is lehet parolni percek alatt. Majd beirom neked a kedvenc parolt halamat. Nagyon finom.
Remelem tudtam segiteni :-))
Fel ne add!! Hihetetlen mennyi energiat (penzt!!) meg lehet vele sporolni. Mondjuk en krumplit meg soha nem sutottem benne, de majd kiprobalom.
Egy biztos, jo wok-ot kell venni. Minel nehezebb, annal jobb. Az olcso, konnyu sulyu darabokat ne vegyetek meg, kidobott penz. Tapasztalatbol mondom :-(((
Nemcsak kinait lehet benne csinalni. En a paprikas krumplitol kezdve a tesztafozesig mindenre ezt hasznalom.
Egy tortenettel kezdem. Egyszer szerencsenk elvitt Bangkokba, es egy ottani, angol tanar elkapott minket, hogy menjunk be az osztalyaba, es meseljunk a gyerekeknek a mi orszagunkrol.
Kerdeztek a kedvenc kajankat. Mondom gulyasleveles. Kertek a receptet. Adtam. Mennyi ideig kell fozni? Kb 1 ora. Mire egy gyerek teljesen dobbenten mondja, dehat akkor nektek nagyon dragak az eteleitek. . . ??!!. . .
Na, azota majd mindent wokban csinalok. Penz mellett egy csomo idot is nyerek vele :-)))
Á, jóreggelt, kedves!
Most ezzel arra akartál utalni, hogy egy vackot vettem? :)))))))))))))))))) A lecsó jó volt benne, csak a krumpli nem, de nem is értem, miért nem pirul meg benne. A család meg nem szereti a kínai meg ilyen dolgokat, arra nem tudom használni. Marad a lecsó, haha. Pusszancs