Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

WOKban főzni,sütni

Torolt_felhasznalo_949796
Torolt_felhasznalo_949796
Létrehozva: 2004. június 9. 12:34
Aki tud egyszerű wokban készíthető receptet,az ossza meg velem is.Főleg fogyókúrások érdekelnek,de jöhet minden féle.
  1. 2008. június 11. 18:0993.

    Most rákattantam a wokra, gondoltam megosztom veletek az első és sikert aratott receptemet, jó lenne ha bevált receptjeitekkel még bővülne a repertoár. Nagyon megvagyok elégedve, tényleg fél óra alatt kész az egész cucc.

    Csirkemell fokhagymás brokkolimártásban:

    60 dkg csirkemellfilé

    5 gerezd fokhagyma

    50 dkg brokkoli

    2 dl tejszín

    só, bors

    őrölt szerecsendió

    olivaolaj

    5 dkg vaj

    A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük.

    A wokban olajat melegítünk és megsütjük a csirkecsíkokat. Kivesszük, és a vajat felmelegítjük.

    Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és az apró rózsáira szedett brokkolit. Sóval,borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

    Ha a brokkoli megpuhult, hozzákeverjük a tejszínt és kevergetve besűrítjük a mártást. A csirkemellet kiszedjük egy tálra, és a brfokkolis mártással, párolt rizzsel tálaljuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2007. Április 17. 20:3392.

    Sziasztok!

    Én tegnap vettem az ikeában egy vokot, 2000Ft volt, nem nagyon nehéz, de nem is vészesen könnyű.

    Holnap fogom kipróbálni, és írom az eredményt.

     

    Üdv.: Hugi

    előzmény:
    Fenjal (91)
    2007-04-16  21:12
  3. 2007. Április 16. 21:1291.

    Szia!

    Hát ahogy láttad a wok-ot én még 2005-ben vettem a Fóti Auchanban!

    Szerintem írd be a google keresőbe, hogy wok és találsz róla rengeteg információt, receptektől kezdve mindent ami a wokkal kapcsolatos, biztos találsz áruházat is ahol vehetsz. Elképzelhető, hogy az Auchanban is, de hogy most mennyibe kerül azt nem tudom!

    Sok sikert

    előzmény:
    samuel14 (90)
    2007-04-11  19:56
  4. 2007. Április 11. 19:5690.

    szio ,en is WOKot kersek ,hol talaltad??

    ha vkinek van elado ,en keresek!!

    előzmény:
    Fenjal (84)
    2005-04-07  09:45
  5. 2007. Április 10. 22:3889.

    Szia!

    Valamit nagyon elronthattam, nekem nem lett puha és omlós a husi, meg olyan nem tudom, nekem ez nem ízlett, de tuti, hgoy én rontottam el valamit

    Segítsetek, mi lehetett a baj?    

     

    Üdv.: Hugi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_949796 (24)
    2004-06-11  00:55
  6. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2006. szeptember 21. 18:2888.
    Szia, ugyan mar regen irtad a hozzaszolast, de en meg csak most olvastam Szoval a kinai ettermekben (meg Kinaban is) egesz vekony aluminium vagy acel wok-ban foznek, pehelykonnyunek kell lennie, mert maskent hogy dobalnak benne a cuccot? De mondjuk persze ott hatalmas gazlang van, es olyan forro az edeny, es olyan gyorsan m,ozgatjak benne a cuccot, hogy nincs ideje odaegni. A nehez ontottvasra csak akkor van szukseg ha a hoforras nem olyan jo, igy a woknak tartania kell a hot (az eredeti technologiaban errol szo sincs)
    előzmény:
    ancsa21 (57)
    2004-08-31  07:33
  7. 2006. szeptember 20. 13:5487.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_208662 (85)
    2006-09-20  11:38
  8. 2006. szeptember 20. 11:5386.

    Szia!

    A Nagy vásárcsarnok aljában van egy ázsiai bolt,ott szerintem,  biztos van,rengeteg fűszerük van.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_326347 (81)
    2005-03-11  15:29
  9. Torolt_felhasznalo_208662
    Torolt_felhasznalo_208662
    2006. szeptember 20. 11:3885.
    Sziasztok!

    Tudna valaki nekem olyan wokos receptet küldeni amihez nem kell ilyen-olyan csíra meg rügy?
    Csak azért mert épp nincs itthon ilyesmi
    Egyszerűbb husis zöldséges kajákra gondolok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2005. Április 7. 09:4584.
    Én tegnap vettem az Auchanban, 3000, - Ft körül volt az ára. Jó nagy és adtak hozzá pálcikákat, és fa kanalat lapátot. Hétvégén fogom felavatni, nagyon kiváncsi vagyok, hogy sikerül-e:-)))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_707032 (83)
     
  11. Torolt_felhasznalo_707032
    Torolt_felhasznalo_707032
    2005. március 11. 20:2983.
    Sziasztok,

    Tudja valaki esetleg, hogy hol lehet eredeti ontottvas WOK-t kapni?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2005. március 11. 15:3182.
    van egy ilyen receptem, de még nem próbáltam:

    "
    Thai csirke

    Hozzávalók:
    3 db csirkemell, 20-30 dkg mogyoró, 1 kínai kel, 1 pritamin, 1 csomag szójacsíra, 3 db hagyma, 1 fej fokhagyma, chilipor, 1 doboz konzerv ananász, 1 EK ketchup, 1 EK étkezési keményítõ Pác: szójaszósz, 1 EK erõspaprika krém, gyorsrizs

    Elkeszites
    A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácolom. A pácolt csirkemellet a mosott mogyoróval olajban megsütöm, félreteszem. Vokban megdinsztelem a negyedelt hagymákat, hozzáadom a pritamin kockákat, a laskára vágott kínai kelt, meglocsolom szójaszósszal, megszórom chiliporral. Hozzáadom a mogyorós húst, az ananász kockákat, összeforralom. Elkeverem az ananász levét a ketchuppal, erõs paprika krémmel és az étkezési keményítõvel, ezzel felöntöm a ragut és forralom amíg be nem sûrûsödik. Rizzsel tálalom.
    "
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_799324 (79)
     
  13. Torolt_felhasznalo_326347
    Torolt_felhasznalo_326347
    2005. március 11. 15:2981.
    szió!!!
    Lenne egy kérdésem!
    Nem tudja valaki hol kapok Budapesten kardamom fűszert???Már mindenütt kerestem de semmi. Előre is köszi!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_907967
    Torolt_felhasznalo_907967
    2005. március 11. 13:0880.
    Szia!
    A plázás kajára gondolsz? Szójaszószt biztos tesznek rá ott, ezenkívül idényzöldségeket (káposzta mindig annyi van benne, mintha káposztaföldjük lenne :-)), de nem észleltem, hogy agyonfűszereznék.
    Van otthon egy thai receptkönyvem, abban viszont sok kókusztejet használnak és sokféle fűszert, úgyhogy egyáltalán nem hasonlít egyik kaja sem az általunk ismerthez. Viszont finom! :-))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_799324 (79)
     
  15. Torolt_felhasznalo_799324
    Torolt_felhasznalo_799324
    2005. március 11. 12:5479.
    Sziasztok!
    Az én gyerekeim a Tai csirkét szeretik, de nagyon!
    Valaki tudja a receptet, vagyis ami kell bele. Mert a csirkemellnél, és tésztánál megakadtam. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2005. január 17. 08:0978.
    Csirkemellragu a la Vivus
    HV: 10 vékony szelet húsos erdélyi szalonna, 1 közepes vöröshagyma, 6 szelet füstölt sonka, 3 csirkemell filé (kb. 70 dkg), 20 dkg csiperkegomba, 1 üveg konzerv zöldborsó, 30 dkg reszelt trappista sajt, őrölt fekete bors, majoránna, bazsalikom, reszelt szerecsendió, 2 dl húsleves (leveskockából is készülhet) 4 dl főzőtejszín.
    A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, felforrúsított wokba tesszük, zsírját kisütjük, a pörcöt szűrőlapáttal kiemeljük. Zsírjában a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk. A gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra metélt sonkát és a kisujjnyi darabokra vágott csirkemellet hozzáadjuk. Addig pirítgatjuk, míg a hús körös-körül kifehéredik. A felszeletelt gombát rászórjuk, megszórjuk borssal, 2 kiskanál majorannával és bazsalikommal, majd egy kevés szerecsendiót is reszelünk rá. A sóval óvatosan bánjunk, mert minden füstölt hozzávaló sós. A húslevessel felöntjük, 4-5 percig pároljuk, és ha a hús már majdnem teljesen puha, a elvélétől lecsöpögtetett zöldborós is beleszórjuk. A reszelt sajt kétharmadát meg a tejszínt hozzáadjuk, 1-2 percig forraljuk. Tálaláskor párolt rizs mellé halmozzuk a ragut, és a tetejét a maradék sajttal meghintjük.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2005. január 17. 07:5877.
    Csirkemell nudlival
    Hv: 40 dkg fagyasztott nudli, só, 50 dkg csirkemellfilé, 1-2 evőkanál olaj, kb. 1 kiskanál gyros fűszerkeverék, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 dl tejföl
    A nudlit az előírás szerint, enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Leszürjük, lecsöpögtetjük.
    Közben a csirkemellett vékony csíkokra vágjuk és wokban, a megforrósított olajon kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük. Ezután a fűszerkeverékkel és a paprikáva behintjük, jól összerázzuk, majd a tejföllel dúsítjuk. Végül a nudlit beleforgatjuk, jól megforrósitjuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_876149
    Torolt_felhasznalo_876149
    2005. január 8. 11:0476.
    Küld már el ezt a receptet légyszi !
    előzmény:
    Felhocske (73)
     
  19. 2005. január 7. 13:1875.
    Én mogyoróolajat használok a WOK-hoz, mert az nemég meg olyan hamar.

    Recept: Reszelt sárgarépa, csíkokra vágott paprika, cukkini, kínai kel és pulykamell csíkokra vágva.
    A pulykát fehérborssal, sóval megsütni, hozzátenni a zöldségeket és őrölt mustármaggal, őrölt korianderrel fűszerezni.
    Tejfölt szoktam mellécsorgatni a tányérra.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_876149
    Torolt_felhasznalo_876149
    2005. január 7. 12:1274.
    Meséld már el ezt a receptet légyszives ! Köszi !
    előzmény:
    Felhocske (73)
     
  21. 2005. január 7. 12:0373.
    nem, hanem mélyhütűtt nudlira.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_876149 (71)
     
  22. IL
    IL
    2005. január 7. 11:2672.
    "Csíkos csirke"

    Csirke mellet csíkokre vágsz, befűszerezed ( sült csirke, ; görög fűszer keverék, ; kínia, ; simán szójaszósz, ; vagy ahogy szeretitek) hagyod állni, hogy az íz átjárja.
    Wokba pici olaj, jó forróra - hadd füstöljön - bele a husi. Falapáttal forgatod, pillanatok alatt kész. Látod a színén, mikor jó. Ha kell, pici vizet tehetsz hozzá, de NE olajat, mert túl olajos lesz.
    Nagyon hamar kész és finom szaftos a hús.
    Jó étvágyat!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. Torolt_felhasznalo_876149
    Torolt_felhasznalo_876149
    2005. január 7. 10:5871.
    A "nudlis" csirke esetében nokedlire/galuska/ gondolsz ?
    előzmény:
    Felhocske (69)
     
  24. 2005. január 7. 08:4470.
    most találtam
    www. wok. lap. hu
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top