Keresés a fórumban

Sziasztok!

 

Holnap este vendégeket várunk, és szeretnék levelestésztából éeds és sós sütikéket csinálni.

 

Ezt is kinéztem:

 

http://www.nosalty.hu/recept/sonkas-sajtos-t ekercs

 

Szerintetek lehet olyat csinálni, hogy ma este betöltöm, aztán hűtöbe teszem, és holnap este csak kisütöm? Nem lesz sok időm előtte, azért gondoltam erre.

 

Előre is köszi:)

  1. 2012-09-07 12:0122.

    Én mindig így csinálom, ráadásul pizzás csigát, aminek leve is van és egyáltalán nem áztatja el.

    Péntek este megcsinálom, szombat reggel megsütöm, mert úgy az igazi

    Semmi baja nem lesz:)

    2012-09-06  16:46
    kicsi_babóka (1)
    előzmény:
  2. 2012-09-06 19:2621.
    Nem pont ezt, de sima sajtkrémeset (zöldfűszerekkel, miegymással) csináltam már. Nyugodtan megcsinálhatod előző nap, csak ne szeleteld fel, hagyd rúdban. Sütés előtt szeleteled és sütöd. Nyami...
    2012-09-06  16:46
    kicsi_babóka (1)
    előzmény:

    -----------------------------------------------------------
    Minden rózsaszál mellé kell egy karó :D
  3. 2012-09-06 19:0820.
    Ez fincsi lehet, nagyon guszta. Légy szíves írd meg, hogy milyen vastagságúra szoktad a tésztát kinyújtani. Köszi.
    2012-09-06  17:53
    kicsi_babóka (13)
    előzmény:
  4. 2012-09-06 18:2819.

    Amúgy a topikindítónak: töltsd be nyugodtan és nyersen tedd hűtőbe. Takard le egy nedves konyharuhával. Semmi baja sem lesz.

    A pékségekben/cukrászdákban sem azonnal sütik (már csak azért sem mert pihennie kell a tésztának sütés előtt)

    2012-09-06  18:26
    makka8 (18)
    előzmény:
  5. 2012-09-06 18:2618.

    Ne haragudj, de ez így önmagában butaság.

     

    A hiba ott lehetett nálad, hogy vagy a töltelék áztatta el a tésztádat, vagy nem sütötted elég magas hőfokon. Ahogyan írta már más is, a leveleseket magas hőfokon kell sütni. 

    Ha alacsony (180) hőfokon sütjük, akkor csak a zsír sül ki belőle és szalonnás lesz. Viszont ha jó magas (220) hőfokon kezdjük sütni, majd amikor megkérgesedett, 200ra csökkentjük, jó lesz :)

     

    Mellesleg, aki érez magában némi kedvet, készítse el a tésztát (mondjuk hétvégén) maga. Oké, kicsit időigényesebb, de trilliószor jobb, mint a bolti :)

     

    Blundel tészta (édes)

    Teljes kiőrlésű blundel

    Vajas tészta (sós)

    Teljes kiőrlésű vajas tészta

    2012-09-06  17:48
    levendula1111 (12)
    előzmény:
  6. 2012-09-06 18:2317.

    Hogy maradna már nyers a közepe? Nem élére állítva akarja megsütni, gondolom:-)

     

    Amúgy én megsütném ma, lefagyasztanám és holnap csak átlangyosítanám. Akkor olyan lesz, mint a friss.

    2012-09-06  17:48
    levendula1111 (12)
    előzmény:
  7. 2012-09-06 18:1416.
    A leveles tésztát pont hogy nagyon magas hőfokon kell sütni, 200-210 fokon.
    2012-09-06  18:04
    Zakuro2 (14)
    előzmény:
  8. 2012-09-06 18:0415.
    ez nagyon jól néz ki , aszem kipróbálom én is
    2012-09-06  17:53
    kicsi_babóka (13)
    előzmény:
  9. 2012-09-06 18:0414.
    Nagyon sokszor sütöttem mirelit és friss leveles tésztából is tekercseket és soha nem maradt nyers a közepe.Nem túl forró sütőben kell sütni.
    2012-09-06  17:48
    levendula1111 (12)
    előzmény:

    -----------------------------------------------------------
    "Amikor az ember már nem veszi természetesnek a létét, hanem meglátja benne annak misztikusságát, ott kezdődik a gondolat."(Albert Schweitzer)
  10. 2012-09-06 17:4812.

    Szerintem ezt ne süsd meg sehogyan sem, mert tutira nyers marad a közepe.

     

    Tapasztalatból mondom. Én csak olyat szoktam sütni a levelesből, ami nincs sehogyan sem betekerve. Pl egy virsli áttekerve az oké, vagy a tölteléken csak egyszer át van forgatva a tészta. De ha beletekered a tésztát saját magába a töltelékkel együtt, tuti nyers marad a belsejében lévő tészta.

    2012-09-06  16:46
    kicsi_babóka (1)
    előzmény:
  11. 2012-09-06 17:2711.
    sajtkrémes csigát szeretnék, meg lekvárosat. Szerinted lehet?
    2012-09-06  17:23
    rozzi (10)
    előzmény:
  12. 2012-09-06 17:2310.
    Ha a töltelék nem enged levet, akkor nyugodtan töltsd meg ma és süsd holnap. Ha jól letakarod nem lesz semmi baja. Sőt!
    2012-09-06  16:46
    kicsi_babóka (1)
    előzmény:
  13. 2012-09-06 17:239.
    akkor csak olvaszd ki ma, készitsd elő a töltekélnek valót , holnap gyorsan megcsinálod .  Sütöttél már ? ugy egyálltalán valamit ?
    2012-09-06  17:20
    kicsi_babóka (8)
    előzmény:
  14. 2012-09-06 17:208.
    Ezt nem tudom én se, csak konkrét tapasztalat nélkül nem mernék most kisérletezgetni, mert aztán ha meg nem sikerül, ott fogok állni idő és kaja nélkül :)
    2012-09-06  17:17
    éjszakás (5)
    előzmény:
  15. 2012-09-06 17:207.

    vagy megtöltöd ma , attól is függ mivel ,mert eláztatja a tésztát ,,,,

    de ha előkészitesz mindent , holnap pikk-pakk megtöltöd és mehet a sütőbe 

    2012-09-06  17:18
    kicsi_babóka (6)
    előzmény:
  16. 2012-09-06 17:186.
    igen, erre gondoltam én is, ha nem jön válasz, akkor ma csak kiolvasztom, és holnap töltöm :)
    2012-09-06  17:16
    éjszakás (4)
    előzmény:
  17. 2012-09-06 17:175.
    habár ,,, frissentartó fóliával jól betakarod ,,, végülis mi baja lehet , a hütőben ha nem szárad ki ?
    2012-09-06  17:09
    kicsi_babóka (3)
    előzmény:
  18. 2012-09-06 17:164.

    az biztos .

    Akkor csináld azt ,, ha fagyott , kiolvasztod , ugy elvan a hütőben , előre elkészited a töltekéket , és holnap csak töltöd és sütöd,

     

    még nem próbáltam előre tölteni és másnap sütni .

    2012-09-06  17:09
    kicsi_babóka (3)
    előzmény:
  19. 2012-09-06 17:093.
    Mert szerintem a levelestészta frissen sütve, még melegen a legjobb :)
    2012-09-06  17:06
    éjszakás (2)
    előzmény:
  20. 2012-09-06 17:062.
    miért nem sütöd meg ma este ?
    2012-09-06  16:46
    kicsi_babóka (1)
    előzmény: