Leveles tészta-előre

kicsi_babóka
Létrehozva: 2012. szeptember 6. 16:46

Sziasztok!

 

Holnap este vendégeket várunk, és szeretnék levelestésztából éeds és sós sütikéket csinálni.

 

Ezt is kinéztem:

 

http://www.nosalty.hu/recept/sonkas-sajtos-t ekercs

 

Szerintetek lehet olyat csinálni, hogy ma este betöltöm, aztán hűtöbe teszem, és holnap este csak kisütöm? Nem lesz sok időm előtte, azért gondoltam erre.

 

Előre is köszi:)

22 hozzászólás
  1. vááá
    Offline
    2012. szeptember 7. 12:0122.

    Én mindig így csinálom, ráadásul pizzás csigát, aminek leve is van és egyáltalán nem áztatja el.

    Péntek este megcsinálom, szombat reggel megsütöm, mert úgy az igazi

    Semmi baja nem lesz:)

    előzmény:
    kicsi_babóka (1)
    2012-09-06  16:46
  2. Annata
    Offline
    2012. szeptember 6. 19:2621.
    Nem pont ezt, de sima sajtkrémeset (zöldfűszerekkel, miegymással) csináltam már. Nyugodtan megcsinálhatod előző nap, csak ne szeleteld fel, hagyd rúdban. Sütés előtt szeleteled és sütöd. Nyami...
    előzmény:
    kicsi_babóka (1)
    2012-09-06  16:46
  3. csancsa49
    Offline
    2012. szeptember 6. 19:0820.
    Ez fincsi lehet, nagyon guszta. Légy szíves írd meg, hogy milyen vastagságúra szoktad a tésztát kinyújtani. Köszi.
    előzmény:
    kicsi_babóka (13)
    2012-09-06  17:53
  4. makka8
    Online
    2012. szeptember 6. 18:2819.

    Amúgy a topikindítónak: töltsd be nyugodtan és nyersen tedd hűtőbe. Takard le egy nedves konyharuhával. Semmi baja sem lesz.

    A pékségekben/cukrászdákban sem azonnal sütik (már csak azért sem mert pihennie kell a tésztának sütés előtt)

    előzmény:
    makka8 (18)
    2012-09-06  18:26
  5. makka8
    Online
    2012. szeptember 6. 18:2618.

    Ne haragudj, de ez így önmagában butaság.

     

    A hiba ott lehetett nálad, hogy vagy a töltelék áztatta el a tésztádat, vagy nem sütötted elég magas hőfokon. Ahogyan írta már más is, a leveleseket magas hőfokon kell sütni. 

    Ha alacsony (180) hőfokon sütjük, akkor csak a zsír sül ki belőle és szalonnás lesz. Viszont ha jó magas (220) hőfokon kezdjük sütni, majd amikor megkérgesedett, 200ra csökkentjük, jó lesz :)

     

    Mellesleg, aki érez magában némi kedvet, készítse el a tésztát (mondjuk hétvégén) maga. Oké, kicsit időigényesebb, de trilliószor jobb, mint a bolti :)

     

    Blundel tészta (édes)

    Teljes kiőrlésű blundel

    Vajas tészta (sós)

    Teljes kiőrlésű vajas tészta

    előzmény:
    levendula1111 (12)
    2012-09-06  17:48
  6. Milu
    Offline
    2012. szeptember 6. 18:2317.

    Hogy maradna már nyers a közepe? Nem élére állítva akarja megsütni, gondolom:-)

     

    Amúgy én megsütném ma, lefagyasztanám és holnap csak átlangyosítanám. Akkor olyan lesz, mint a friss.

    előzmény:
    levendula1111 (12)
    2012-09-06  17:48
  7. Xanthia
    Offline
    2012. szeptember 6. 18:1416.
    A leveles tésztát pont hogy nagyon magas hőfokon kell sütni, 200-210 fokon.
    előzmény:
    Zakuro2 (14)
    2012-09-06  18:04
  8. Zakuro2
    Offline
    2012. szeptember 6. 18:0414.
    Nagyon sokszor sütöttem mirelit és friss leveles tésztából is tekercseket és soha nem maradt nyers a közepe.Nem túl forró sütőben kell sütni.
    előzmény:
    levendula1111 (12)
    2012-09-06  17:48
  9. levendula1111
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:4812.

    Szerintem ezt ne süsd meg sehogyan sem, mert tutira nyers marad a közepe.

     

    Tapasztalatból mondom. Én csak olyat szoktam sütni a levelesből, ami nincs sehogyan sem betekerve. Pl egy virsli áttekerve az oké, vagy a tölteléken csak egyszer át van forgatva a tészta. De ha beletekered a tésztát saját magába a töltelékkel együtt, tuti nyers marad a belsejében lévő tészta.

    előzmény:
    kicsi_babóka (1)
    2012-09-06  16:46
  10. kicsi_babóka
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:2711.
    sajtkrémes csigát szeretnék, meg lekvárosat. Szerinted lehet?
    előzmény:
    rozzi (10)
    2012-09-06  17:23
  11. rozzi
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:2310.
    Ha a töltelék nem enged levet, akkor nyugodtan töltsd meg ma és süsd holnap. Ha jól letakarod nem lesz semmi baja. Sőt!
    előzmény:
    kicsi_babóka (1)
    2012-09-06  16:46
  12. éjszakás
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:239.
    akkor csak olvaszd ki ma, készitsd elő a töltekélnek valót , holnap gyorsan megcsinálod .  Sütöttél már ? ugy egyálltalán valamit ?
    előzmény:
    kicsi_babóka (8)
    2012-09-06  17:20
  13. kicsi_babóka
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:208.
    Ezt nem tudom én se, csak konkrét tapasztalat nélkül nem mernék most kisérletezgetni, mert aztán ha meg nem sikerül, ott fogok állni idő és kaja nélkül :)
    előzmény:
    éjszakás (5)
    2012-09-06  17:17
  14. éjszakás
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:207.

    vagy megtöltöd ma , attól is függ mivel ,mert eláztatja a tésztát ,,,,

    de ha előkészitesz mindent , holnap pikk-pakk megtöltöd és mehet a sütőbe 

    előzmény:
    kicsi_babóka (6)
    2012-09-06  17:18
  15. kicsi_babóka
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:186.
    igen, erre gondoltam én is, ha nem jön válasz, akkor ma csak kiolvasztom, és holnap töltöm :)
    előzmény:
    éjszakás (4)
    2012-09-06  17:16
  16. éjszakás
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:175.
    habár ,,, frissentartó fóliával jól betakarod ,,, végülis mi baja lehet , a hütőben ha nem szárad ki ?
    előzmény:
    kicsi_babóka (3)
    2012-09-06  17:09
  17. éjszakás
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:164.

    az biztos .

    Akkor csináld azt ,, ha fagyott , kiolvasztod , ugy elvan a hütőben , előre elkészited a töltekéket , és holnap csak töltöd és sütöd,

     

    még nem próbáltam előre tölteni és másnap sütni .

    előzmény:
    kicsi_babóka (3)
    2012-09-06  17:09
  18. kicsi_babóka
    Offline
    2012. szeptember 6. 17:093.
    Mert szerintem a levelestészta frissen sütve, még melegen a legjobb :)
    előzmény:
    éjszakás (2)
    2012-09-06  17:06