Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ez milyen tortakrém?

TSE
TSE
Létrehozva: 2012. augusztus 7. 08:21

Sziasztok,

 

Találtam egy videót, amiben nagyon tetszik a torta, szeretném majd megcsinálni a kislányomnak. 

Viszont elképzelni sem tudom, hogy milyen krémmel keni meg a tortát a csaj. Nagyon jól kenhető. 

Ha valakinek van ötlete, hogy készítsem el, megköszönném. 

 

http://www.youtube.com/watch?v=fNKh75ux KN4

  1. TSE
    TSE
    2012. augusztus 11. 12:3133.
    Ha esetleg valakinek van karamelles-grillázs-os tortakrém receptje, azt is szívesen venném, egyszer kipróbálnám.
    előzmény:
    TSE (1)
    2012-08-07  08:21
  2. 2012. augusztus 10. 18:2532.
    jó nekem!!
    előzmény:
    TSE (31)
    2012-08-10  16:02
  3. TSE
    TSE
    2012. augusztus 10. 16:0231.
    Nalátod, te sem maradsz le!
    előzmény:
    eda-1952 (29)
    2012-08-08  17:42
  4. 2012. augusztus 10. 15:4730.
    Ne szomorkodj, add meg privátban az email címed és neked is elküldöm a receptet. :)
    előzmény:
    eda-1952 (29)
    2012-08-08  17:42
  5. 2012. augusztus 8. 17:4229.
    Én nem kapok kipróbált citromkrém receptet....(((
    előzmény:
    TSE (28)
    2012-08-08  15:10
  6. TSE
    TSE
    2012. augusztus 8. 15:1028.

    ???? Mi a baj?

     

    Ma egy gyors tortát készítettem délelőtt a férjem névnapjára, túrós-barackos, jól néz ki, remélem finom is lesz

    előzmény:
    eda-1952 (27)
    2012-08-07  18:26
  7. 2012. augusztus 7. 18:2627.
    Hüpp....
    előzmény:
    Mrs.Kut (24)
    2012-08-07  14:45
  8. TSE
    TSE
    2012. augusztus 7. 15:0526.

    Szerintem veszek majd gél állagú festéket.

     

    Eddig csak folyékony volt itthon. Por alakút sem láttam még

    előzmény:
    Mrs.Kut (24)
    2012-08-07  14:45
  9. 2012. augusztus 7. 14:4925.
    Elfelejtettem megírni azt, hogy az ételfestéket mindig külön kis tálkában szedd pici mennyiséget (elég akár annyi is, ami a fogpiszkálón ül adagoláskor, látni fogod), úgy hígitsd fel. :)
    előzmény:
    Mrs.Kut (24)
    2012-08-07  14:45
  10. 2012. augusztus 7. 14:4524.

    Hát igen, azóta nagyon sok gyakorlatot, tapasztalatot gyűjtöttem. :)

     

    Először is szerezz nagyon jó minőségű ecsetet, puha tapintású, nem hullik a szőre és használat után sem áll csálén.

    Én eddig müllerben vettem és veszek ecsetet. Baromi jó ecseteik van!

     

    Ha gél állagú festéket használsz: 

    Önmagában is festheted, ez esetben tömény színt kapsz. Vagy 1-2 csepp vízzel hígíthatod. Mindig próbafestést kell csinálni, hogy azt kapd, amit szeretnél.

    Próbáltam már mandulaaromával, azzal nem jó, mert összecsomósodik tőle és pikk-pakk elpárolog, használhatatlan lesz a festék.

     

     

    Por ételfestéknél 1-2 csepp mandularomával szoktam hígitani. Ha elpárolgott, akkor újra teszek bele aromát. 

    Csak az a lényeg, alkohollal kell hígitani.

     

    Ha masszába akarom beledolgozni, akkor 1-2 csepp vízzel keverem, így nem szóródik 100 felé a porfesték. :)

     

    Van szuper citromkrémem, eddig csak dicséretet kaptam, legutóbb hétvégén. :)

     

    Add meg a privát email címed, megírom neked a receptem. :)

    előzmény:
    TSE (22)
    2012-08-07  12:56
  11. TSE
    TSE
    2012. augusztus 7. 12:5823.
    Huu, köszi. megnézem majd, mert eddig mindig kerültem azt a cukros állványt, nem szeretem, ha a kislányom sok édességet eszik, de majd ha nélküle megyek, válogatok.
    előzmény:
    eda-1952 (21)
    2012-08-07  11:46
  12. TSE
    TSE
    2012. augusztus 7. 12:5622.

    Ételfestéket egy az egyben színezzem rá? vagy valamivel kell higítani? Bocsi, én nagyon amatőr sütő vagyok, a családnak próbálkozom mindig

     

    Látom, nagyon értesz ezekhez. Tudnál nekem esetleg ötletet adni citromos-mascarpones tortához? Azt Anyukámnak sütnék a szülinapjára.

    előzmény:
    Mrs.Kut (20)
    2012-08-07  11:44
  13. 2012. augusztus 7. 11:4621.
    Olyant már láttam, aminek  a tölteléke rózsaszín. Tesco-ban és eurós boltban vannak olyan cukrok és édességek, amiket lehet diszítésre használni: A TESCO-ban van egy állvány, te méred zacskóba a mindenféle édességet és van olyan kb 10-15 centis, majd egy centi vastag cukor  piros rúd, ami remekül használható. Csak egyenest válassz, mert az égnek sem hagyja kiegyenesíteni magát..)))) Ablaknak pl találsz pillecukrot (többszínű van), ami vágható. Inkább ebből vágnék  ki a kockacukor helyett, ami a videón van.
    előzmény:
    TSE (18)
    2012-08-07  11:10
  14. 2012. augusztus 7. 11:4420.

    Ha nem kapsz rózsaszín nápolyit, akkor én azt csinálnám, hogy ételfestékkel lefesteném.

     

    Előtte próbafestést végezz, hogy lásd milyen lesz és mennyi festéket kell felvinni, hogy azt az árnyalatot kapd, amit szeretnél.

    előzmény:
    TSE (18)
    2012-08-07  11:10
  15. 2012. augusztus 7. 11:4119.

    Talán azzal az alapvajkrémmel fog működni, amit linkeltem és próbáltam ki.

     Említettem, hogy kipróbáltam habzsákkal formákat kinyomni belőle, mert kíváncsi voltam és tényleg működik. Formatartó krém és gyönyörűeket lehet alkotni vele.

     

    Azt a bizonyos szerkezetet - én sem tudom a nevét :D - desszertmesternél kapsz. Nézelődj a honlapjukon. :)

    előzmény:
    eda-1952 (17)
    2012-08-07  10:58
  16. TSE
    TSE
    2012. augusztus 7. 11:1018.

    Köszönöm az ötleteket mindenkinek!

    Nagyon jók ezek a vajkrémes linkek. 

     

    Rózsaszín nápolyit lehet kapni valahol szerintetek? Ha nem, csinálom simával, és pirossal díszítem, vagy valami színessel. 

  17. 2012. augusztus 7. 10:5817.
    Én kipróbáltam, de nem ment..Ámbár még nem sikerült szereznem olyan vagy hasonló kis tartót (egy vékony rúd tetején egy pici körlap), amire kinyomják és könnyen le lehet róla választani egy késsel a virágot. De az is lehet, hogy az eddig használt vajkrém nem alkalmas rá.
    előzmény:
    Mrs.Kut (15)
    2012-08-07  10:38
  18. 2012. augusztus 7. 10:3916.

    Ez a kókuszreszelék beszínezése is jó ötlet volt részedről. :)

     

    Mindig valamivel fel lehet dobni a tortát. :)

    előzmény:
    eda-1952 (14)
    2012-08-07  10:03
  19. 2012. augusztus 7. 10:3815.

    A levelek és a virágok készítéséhez csak egy habzsákra és különböző kinyomófejekre van szükség. No meg a krém. :)

     

    Inkább a technikáját kellene megtanulni, begyakorolni...

    Youtube-n  rengeteg ilyenvideó van, ahol bemutatják a technikákat és milyen kinyomó fejet kell alkalmazniaz adott virág elkészítéséhez.

     

    Szerintem nem olyan bonyolult ez.  :)

     

    Én is szeretném kipróbálni, de még nem szántam rá magam...

     

     

     

    előzmény:
    eda-1952 (13)
    2012-08-07  09:55
  20. 2012. augusztus 7. 10:0314.
    A színes szórócukros ötletedről jut eszembe: Nekem csak folyékony ételfestékem volt legutóbb, amikor egy pillangó alakú tortát csináltam, fehér pillecukormázzal bevonva. Nem valami jól mutatott a fehér tálon, ezért egy kevés kókuszreszeléket zöldre festettem pár csepp festékkel és körészórtam fűként. Egész jól nézett ki..)))
    előzmény:
    Mrs.Kut (2)
    2012-08-07  09:00
  21. 2012. augusztus 7. 09:5513.
    Hú, dejó rögtön az első vajkrémes link, köszi szépen. Majd megnézem a többit is. Nekem egy régesrégi főtt vajas krémem van, az is sziruppal indul. Ahogy az adagokat elnézem, a tiéd két hagyományos tortára elég, vagy egy ilyen kastélyra. Tudod mi tetszik nekem? A you-tube-os videókon könnyű vajkrémből szemmel láthatóan könnyedén nyomnak virágokat, leveleket---na ez nem megy...))) Bár valószínűleg jobb szerkentyűik vannak hozzá..(((
    előzmény:
    Mrs.Kut (12)
    2012-08-07  09:42
  22. 2012. augusztus 7. 09:4212.

    Igen, jól mondod, vannak kész alapkrémek, amik kis tégelyekben kaphatók.

     

    Nem próbáltam ki. 

    A kipróbálásától az tart vissza, hogy tele van adalékokkal és a borsos ára miatt.

     

    Inkább kísérletezek itthon.

    Az általam előbb linkelt alapvajkrémet viszont kipróbáltam, igen nagy dicséretet kapott tőlem! Könnyű dolgozni vele, kenhető és gyönyörű formák készíthetők belőle a habzsákkal. 

    előzmény:
    eda-1952 (4)
    2012-08-07  09:05
  23. 2012. augusztus 7. 09:3211.

    Van természetes alapú étefesték is...

     

    Mascarpone, tejszínes alapú krémeknél az a gond, ha a tortát valaki még be is vonná marcipánnal, fondanttal, oldja belülről a cukormázat.  Ezért nem véletlen jobb vajkrémmel dolgozni.

    Másrészt,ezek viszonylag puha krémek..., néha a zselatin se segít, mert nem úgy dermed meg mint a vajkrém.

    előzmény:
    gygyke (3)
    2012-08-07  09:02
  24. 2012. augusztus 7. 09:2710.

    Na jó, feladom.

     

    desszertmester.hu-n keresd meg: termékek/dekoráció/ételfestékek

    előzmény:
    Mrs.Kut (9)
    2012-08-07  09:25

Címlap

top