Keresés a fórumban

Sziasztok!

 

Akadt egy kis problémám, hátha már mással is előfordult, és tud tanácsot adni:

 

Pénteken főztem meggydzsemet, tegnap pedig, mikor megkóstoltam, sajnos be kellett látnom, hogy túl édes lett:(

Pedig nem is tettem bele sok cukrot (2 és fél kiló gyümölcshöz fél kiló diabetikus befőzőcukrot), de mégsem az a kellemesen fanyar íz, amit szerettem volna.

 

Szerintetek működne-e az a módszer, hogy az üvegekből kiöntve újra lábasba teszem és összefőzöm némi friss meggyel?! Természetesen plusz cukrot már nem tennék hozzá.

Lehet, hogy fontos infó, hogy a befőzőcukor, amivel készítettem, tartalmaz zselésítőt.

 

Valaki próbálta már hasonló módszerrel javítani az elkészült lekvárt?

 

Előre is köszi a válaszokat: nina 

  1. Torolt_felhasznalo_495813
    2012-07-04 14:3012.
    Igen, teszek egy keveset.
    2012-07-04  13:50
    tuncee00 (11)
    előzmény:
  2. 2012-07-04 13:5011.

    Szia,

    kerdezhetek egy gyorsat? Ha 10-12 kg gyümölcshöz egy kilo cukrot hasznalsz, akkor teszel bele tartositot?

    2012-07-04  12:18
    Torolt_felhasznalo_495813 (9)
    előzmény:
  3. 2012-07-04 12:1910.

    Egy kevés citromsavval tudsz javítani a helyzeten.

    A citromsav ráadásul segít a szép szín megőrzésében is.

     

     

    2012-07-04  10:29
    ninamyers (1)
    előzmény:
  4. Torolt_felhasznalo_495813
    2012-07-04 12:189.

    Évek óta nagyon édes a gyümölcs, tényleg alig kell bele cukor.

     Legalábbis én alig teszek bele, 10-12 kilóhoz teszek egy kiló cukrot, akár eperről, meggyről vagy barackról legyen szó.

     

    Mondjuk mi nem is szeretjük édesen, fontos, hogy inkább a gyümölcs íze érvényesüljön.

    2012-07-04  12:00
    hexilein72 (8)
    előzmény:
  5. 2012-07-04 12:008.

    En ugyanigy jartam mult heten, csak nem meggy-, hanem eperlekvarral. Fele xylitet tettem bele, mint ami a receptben volt, megis mezedes lett...

    Meg nem probaltam atfözni, de asszem az lesz a vege. Vagy teszek hozza egy kis citromlet es összeforralom, meg erre gondoltam volna.

    2012-07-04  10:29
    ninamyers (1)
    előzmény:
  6. Torolt_felhasznalo_949731
    2012-07-04 11:477.

    nem lehet, hogy maga a meggy volt édes? Ennyi cukor két és fél kg meggyhez nem túl sok, én inkább nem macerálnám, hanem tennék el még natúran cukor nélkül el meggyet.

     

    Ildikó

    2012-07-04  10:29
    ninamyers (1)
    előzmény:
  7. 2012-07-04 10:596.
    A pót-meggyet szerintem is külön főzd, a régit már nem kéne tovább pépesíteni. Vagy: borítsd ki, tegyél bele kis citromsavat (szerintem kb. 1 kávéskanálnyit ehhez a mennyiséghez, de inkább kóstold meg, miután elkeverted), és forralj rajta egyet, mielőtt újra üvegezed.
    2012-07-04  10:29
    ninamyers (1)
    előzmény:
  8. 2012-07-04 10:585.

    Én is kevesebbet tettem bele ( 1 kiló gyümölcshöz ajánl 1 zacskó-350 gramm befőzőcukrot), de még így is túl édes lett.

     

    Köszi az eddigieket!

    2012-07-04  10:55
    Torolt_felhasznalo_129861 (4)
    előzmény:
  9. Torolt_felhasznalo_129861
    2012-07-04 10:554.
    Én mindíg egy kicsit ekevesebb cukrot teszek, mint az utasítás írja, mert úgy szerintem is nagyon édes.
    2012-07-04  10:29
    ninamyers (1)
    előzmény:
  10. Torolt_felhasznalo_129861
    2012-07-04 10:543.

    Én is pont erre a módszerre gondoltam, szerintem semmi baja nem lesz.

    Csak mégfinomabb 

    2012-07-04  10:50
    Kati48 (2)
    előzmény:
  11. 2012-07-04 10:502.
    Szerintem igen de én külön főztém cukor nélkül, és amikor kész összerottyantanám a kettőt.

    -----------------------------------------------------------
    Kétféle ember létezik, az egyik mindig megmondja mit gondol, a másiknak vannak barátai.