Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Pároló edény

Czicza
Létrehozva: 2012. február 27. 14:06

Szeretnék venni egy proló edényt, de fogalmam sincs milyet vegyek, melyik a jó, milyenre figyeljek.

Egyáltalán kell, hogy legyen egy ilyen edényem, vagy máshogy is meg tudom oldani?

Brokkolit, répát, zöldségeket szeretnék benne párolni.

 Van valami tapasztalatotok?

Milyet érdemse venni?

Melyik márka megbízható?

Mennyibe kerülnek kb.?

 

Olvastam olyat, ami többszintű.

Az szükséges?

Nem rakhatom egymás mellé a különböző zöldségeket?

 

 

Köszönöm

 

  1. 2012. február 27. 18:5014.

    hát nekem tefal volt

    és most pároló betét van :-((

     

    hát nem mondanám hogy nincs különbség..

    abba három rész van,tudod párolni a halat,tudod külön a krumplit,és külön a zöldségeket,és teljesen más ízt ad hogy a halat vagy csirkemellet hozzá gőzölöd..a jobb márkákéban van rizs rekesz is..plussz azt ott tudod hagyni..a pároló betétemben mostt is megégett a krumpli,mert ott hagytam és lefőtte a vizet hisz csak az aljába tettem..de íze sem az,mert az fém a betét

    plussz az edény csönget amit még messziről is hallok,ha elkészült elég sokáig melegen tartja az ételt,vagy akár újra át tudod melegíteni

     

    szóval hurrá pároló edény-kontra betét :-))

    előzmény:
    meggiem (8)
    2012-02-27  14:47
  2. 2012. február 27. 18:4213.

    Köszi, igen, ettől tartottam.

    Tökéletesen lebeszéltél róla.  :-)

    előzmény:
    márti75 (10)
    2012-02-27  17:31
  3. 2012. február 27. 18:0012.

    Bocs, hirtelen felindulásból válaszoltam, és most látom, hpogy már többen ajánlották ezt a lehetőséget!

    előzmény:
    nika72 (11)
    2012-02-27  17:55
  4. 2012. február 27. 17:5511.

     

    Szia!

    Én a helyedben vennék - legalábbis első körben - egy pároló betétet, így ki tudod próbálni, kis ráfordítással.

    Én évek óta ezt használom, és elégedett vagyok vele.

    Ezt egy lábasba kell beletenni, aminek az alján 1-2 cm (fűszerezett) víz van (annyi, hogy a betét alja ne érjen bele).

    Ha beválik, és esetleg nem találod elég nagynak a kapacitását, akkor érdemes beruházni.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2012. február 27. 17:3110.

    Sziasztok!

     

    Na nekem pont a tefal-os 3 szintes van.

    Full telegőzöli a konyhát és semmivel nincs hamarabb készen.

    Használtam párszor, de aztán szépen elcsomagoltam és várakozik a szekrényben.

    Nem érdemes megvenni.

     

    Mondjuk én több szinten csináltam benne, hal és zöldség, rizs.

    Nem is egyszerre lett kész, mert hát a hal hamar készen lett.

     

    Vizet is kell pórolni, ha nem öntötted eléggé fel.

    Aztán meg persze darabokra szedni és elmosogatni.

    Ha gépbe teszed azt is full elfoglalja!

     

    Üdv, Márti

     

     

    előzmény:
    Czicza (9)
    2012-02-27  15:17
  6. 2012. február 27. 15:179.

    Oké, köszönöm, kipróbálom.

     

    előzmény:
    meggiem (8)
    2012-02-27  14:47
  7. 2012. február 27. 14:478.
    Öntesz egy kis vizet az edény aljába, beleteszed a párolóbetétet úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe, bele a zöldségek, rá a fedő. A végeredmény tökéletes, nem kerül egy fél vagyonba és nem foglalja el a fél konyhát, úgyhogy bátran ajánlom, ha legközelebb arra jársz, nyudogtan vedd meg, most már tudod, hogy működik  
    előzmény:
    Czicza (5)
    2012-02-27  14:40
  8. 2012. február 27. 14:427.
    Köszi
    előzmény:
    antironia (4)
    2012-02-27  14:37
  9. 2012. február 27. 14:416.
    Köszi, pont valami ilyenre gondoltam, mert már annyi konyhai gépem van, hogy megőrülök tőle, nem akarok egy újabbat venni, ha nem elengedhetetlen.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_422796 (2)
    2012-02-27  14:15
  10. 2012. február 27. 14:405.
    Köszi ezt láttam is az IKEÁ-ban, csak nem tudtam mire használják.  :-)
    előzmény:
    meggiem (3)
    2012-02-27  14:17
  11. 2012. február 27. 14:374.

    Csatlakozom az előttem szólóhoz.

    Párszáz ft-ért tudsz enni párolóbetétet, tökéletesen megfelel a célra.

     

    Az a többszintes tefal (többtízezerért) parasztvakítás. Egy órmótlan cuccal több a konyhában, amit még tárolni is kell.

    Hányszor van szükség olyasmire, hogy időzítőkapcsoló, meg mittomén...???

    Felteszed a gázra, beállítod a csörgőórát, aztán x perc elteltével elzárod a gázt. :-)

     

    NYugodtan teheted egymás mellé a zöldségeket, semmi bajuk nem lesz egymástól.

     

     

    előzmény:
    Czicza (1)
    2012-02-27  14:06
  12. 2012. február 27. 14:173.

    A párolóedényeket nem ismerem, nekem csak egy sima párolóbetétem van, ezzel párolok zöldséget. Nekem ilyen van:

     

    http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90112 531/

     

    Forró víz alulra, fölé a zöldségek, nagyon finom marad minden.

    előzmény:
    Czicza (1)
    2012-02-27  14:06
  13. Torolt_felhasznalo_422796
    Torolt_felhasznalo_422796
    2012. február 27. 14:152.
    Ha egy fazékba vizet raksz, és fölé tésztaszűrőben a zöldségeket, úgy hogy ne lógjanak a vízbe, akkor az is párolóedény...
    előzmény:
    Czicza (1)
    2012-02-27  14:06

Címlap

top