Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Pároló edény
Szeretnék venni egy proló edényt, de fogalmam sincs milyet vegyek, melyik a jó, milyenre figyeljek.
Egyáltalán kell, hogy legyen egy ilyen edényem, vagy máshogy is meg tudom oldani?
Brokkolit, répát, zöldségeket szeretnék benne párolni.
Van valami tapasztalatotok?
Milyet érdemse venni?
Melyik márka megbízható?
Mennyibe kerülnek kb.?
Olvastam olyat, ami többszintű.
Az szükséges?
Nem rakhatom egymás mellé a különböző zöldségeket?
Köszönöm
hát nekem tefal volt
és most pároló betét van :-((
hát nem mondanám hogy nincs különbség..
abba három rész van,tudod párolni a halat,tudod külön a krumplit,és külön a zöldségeket,és teljesen más ízt ad hogy a halat vagy csirkemellet hozzá gőzölöd..a jobb márkákéban van rizs rekesz is..plussz azt ott tudod hagyni..a pároló betétemben mostt is megégett a krumpli,mert ott hagytam és lefőtte a vizet hisz csak az aljába tettem..de íze sem az,mert az fém a betét
plussz az edény csönget amit még messziről is hallok,ha elkészült elég sokáig melegen tartja az ételt,vagy akár újra át tudod melegíteni
szóval hurrá pároló edény-kontra betét :-))
Köszi, igen, ettől tartottam.
Tökéletesen lebeszéltél róla. :-)
Bocs, hirtelen felindulásból válaszoltam, és most látom, hpogy már többen ajánlották ezt a lehetőséget!
Szia!
Én a helyedben vennék - legalábbis első körben - egy pároló betétet, így ki tudod próbálni, kis ráfordítással.
Én évek óta ezt használom, és elégedett vagyok vele.
Ezt egy lábasba kell beletenni, aminek az alján 1-2 cm (fűszerezett) víz van (annyi, hogy a betét alja ne érjen bele).
Ha beválik, és esetleg nem találod elég nagynak a kapacitását, akkor érdemes beruházni.
Sziasztok!
Na nekem pont a tefal-os 3 szintes van.
Full telegőzöli a konyhát és semmivel nincs hamarabb készen.
Használtam párszor, de aztán szépen elcsomagoltam és várakozik a szekrényben.
Nem érdemes megvenni.
Mondjuk én több szinten csináltam benne, hal és zöldség, rizs.
Nem is egyszerre lett kész, mert hát a hal hamar készen lett.
Vizet is kell pórolni, ha nem öntötted eléggé fel.
Aztán meg persze darabokra szedni és elmosogatni.
Ha gépbe teszed azt is full elfoglalja!
Üdv, Márti
Oké, köszönöm, kipróbálom.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Párszáz ft-ért tudsz enni párolóbetétet, tökéletesen megfelel a célra.
Az a többszintes tefal (többtízezerért) parasztvakítás. Egy órmótlan cuccal több a konyhában, amit még tárolni is kell.
Hányszor van szükség olyasmire, hogy időzítőkapcsoló, meg mittomén...???
Felteszed a gázra, beállítod a csörgőórát, aztán x perc elteltével elzárod a gázt. :-)
NYugodtan teheted egymás mellé a zöldségeket, semmi bajuk nem lesz egymástól.
A párolóedényeket nem ismerem, nekem csak egy sima párolóbetétem van, ezzel párolok zöldséget. Nekem ilyen van:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90112 531/
Forró víz alulra, fölé a zöldségek, nagyon finom marad minden.