Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tésztakészítő gép vélemény

Barbó
Létrehozva: 2012. január 30. 11:54

Sziasztok!

 

Szeretnék egy jó tésztakészítő gépet venni. Nem feltétlenül a legolcsóbb érdekel, inkább az a fontos, hogy kényelmesen használható legyen és többféle tésztát is tudjon készíteni. Persze az éttermi/profi kategória túl drága, de a legolcsóbbak meg valószínűleg gyorsan tönkremennek vagy csak egy-két fajta tésztát tudnak vágni. Tudnátok segíteni nekem márkanevekkel és a meglévő készülékekhez fűződő tapasztalaitokkal?

 

Köszönöm!

 

Barbó 

  1. 2016. január 12. 19:5037.

    Rém egyszerű.


    Vásárolsz egy spagetti adaptert, ötösig nyújtod a tésztát, és már vághatod-formázhatod is. :)

    előzmény:
    Reni1984 (23)
    2012-06-10  08:30
  2. 2016. január 12. 19:4836.

    A tésztád nem a géptől lesz fekete.


    Ha szárítani szeretnéd, SOHA ne rakj bele sót. (Én a frissen felhasználtba sem szoktam.) A feketedést a só okozza.

    előzmény:
    lufi (18)
    2012-02-02  17:58
  3. 2014. október 9. 07:1735.

    szia!


    a ferjem csinalja a tesztat mar vagy 25 eve o 50 dkg lisztbol es eloszor ket egesz tojas es 3 tojas sargajat tesz beleha kezded osszegyurni es nagyon kemeny akkor tegyel bele feherjeket is.


    ne rakj b ele olajat es a kigyuras utan pihentesd kb 10-15 percig mielott kinyujtod. kinyujtas utan is pihentesd mielott felvagod.


    van aki 50 dkg liszt es 5 tojas ahogy kesziti egesz tojasokkal.


    ne tegyel bele vizet se es olajat se. remelem sikerul szepen neked is.


    ne sajnald a lisztezest a kinyujtott tesztarol akkor nagyobb a valoszinusege hogy nem ragadnak ossze a szalak.

    előzmény:
    mindenttudniakaró (26)
    2014-09-28  17:51
  4. 2014. október 9. 07:1134.

    Nekunk 25 eve Marcato van nagyon szeretjuk es remek gep. van egy csomo fele adapter hozza meg cernameteltet is tudunk vele kesziteni.

    előzmény:
    Barbó (1)
    2012-01-30  11:54
  5. 2014. szeptember 29. 15:3633.

    Köszönöm, hogy megnézted a konstrukciót és amit leírtál abban igazad van, viszont akkor hogyan lehetséges, hogy szinte minden automata gép esetében a kinyomódó tészta nem áll össze csomóba, mint nekem?, ezért hajlok arra, hogy a tészta nem elég száraz, morzsás, de majd megírom a tapasztalataimat, ha újra készítek tésztát és remélem rájövök a helyes arányokra.

    előzmény:
    antironia (29)
    2014-09-29  12:06
  6. 2014. szeptember 29. 15:3332.

    A Marcato gép használatáról sajnos a már leírt indok miatt kellett lemondanom, pedig valóban nagyon-nagyon jónak tartom/tartottam.

    előzmény:
    antironia (30)
    2014-09-29  12:07
  7. 2014. szeptember 29. 15:3031.

    Köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni mindenképpen. A videóban látott gépet én is nagyon jónak találtam, nagyon sokáig használtam is, de sajnos lebénultam és a tészta összegyúrása már nem megy, ezért vásároltam egy teljesen automata gépet, amivel viszont a már leírt problémám van, de valszeg a tészta állaga nem elég "morzsás", szára, ezért nem kapom azt a végeredményt, amit várok.

    előzmény:
    Sheriff-2 (27)
    2014-09-28  18:31
  8. 2014. szeptember 29. 12:0730.

    Én is ezekről a Marcato gépekről hallottam jó véleményt.


     


     

    előzmény:
    Sheriff-2 (27)
    2014-09-28  18:31
  9. 2014. szeptember 29. 12:0629.

    Megnéztem.... Szeritnem a gép konstrukciója a hibás...


     


    Egy normál tésztagép először nyújtja a tésztát (hengerek között), és aztán lehet feltenni a feltétet, ami felszabdalja a kívánt szélességűre a tésztát.


     


    Itt meg tömegben jön ki, mint egy húsdarálóból.


     


     

    előzmény:
    mindenttudniakaró (26)
    2014-09-28  17:51
  10. 2014. szeptember 28. 19:5728.
  11. 2014. szeptember 28. 18:3127.

    A tésztába nem kell olaj, de van aki tesz bele. Aki tesz bele, az kézzel szokta vágni, nem géppel.


    Szerintem nem elég száraz a tésztád, van itt egy videó, nézd meg a tészta keménységét/szárazságát rajta, meg van ott több videó is.....


    A gép nem olyan mint a tiéd, de az nem fontos......


    ▶ Using the Marcato Atlas pasta machine 150 - YouTube


    Ha tudsz angolul.....



    How to Make Fresh Pasta: Atlas 150 Pasta Machine Review

    előzmény:
    mindenttudniakaró (26)
    2014-09-28  17:51
  12. 2014. szeptember 28. 17:5126.

    Sziasztok!


     


    Szeretnék tanácsot kérni tésztakészítő géppel kapcsolatosan. Gourmet Maxx gépem van és a problémám az, hogy a tészta "kinyomásakor" nem válik szét a tészta, egyben maradnak a szálak, így sajnos nem élvezhető és nem esztétikus. Nem tudom mit nem csinálok jól . Az alaptészta receptem 30 dkg finomliszt, 20 dkg rétesliszt, a mérettől függően 3-4 db tojás és egy kávéskanálnyi olaj. A tészta állaga szerintem jó, hasonlít az anyukán, illetve a nagymamám által készített tésztához, de a végeredmény sajnos nem. Én úgy emlékszem, hogy a tésztához ugyan nem tettek olajat, lehet, hogy ez a gond? Minden ötletet szívesen elolvasok és kipróbálok, mert nagyon szeretem a friss házi tésztát. Az ötleteket, fortélyokat előre is köszönöm .

  13. 2012. június 11. 10:4425.
    Pontosan mi volt a baj?
    előzmény:
    Reni1984 (23)
    2012-06-10  08:30
  14. 2012. június 11. 10:4124.

    Barbo: Nekem is Marcato van, jó szívvel ajánlom. 20 e ft-ba belefér, többféle kiegészítőt választhatsz hozzá.

     

    Sárgabarack: én úgy tanultam a nagymamámtól, hogy a tésztagépet nem szabad vízzel elmosni! Ezért én mindig letörölgetem róla a lisztet, ill. a rászáradt tésztát, és ennyi.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  15. 2012. június 10. 08:3023.
    Sziasztok!Atlas tésztakészítő gépünk van és spagettitésztát szeretnénk vele készíteni.Tud-e valaki valami tippet hogy lehetne elkészíteni,mert eddig nem sikerült?!köszi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  16. 2012. március 26. 14:5222.

    Sziasztok, Nekem Trebs tésztagépem van! Nagyon jó, teljesen auomata, csak bele kell önteni a hozzávalókat, és már jön is ki a finom házi tészta! Tízféle tésztát tudok készíteni vele, és még nem is olyan drága, mint az ilyen, teljesen automata tésztagépek! 

     

    http://bonairshop.hu/termek/trebs-tr- 21 126-tesztakeszito-gep/41

     

     itt tudjátok megnézni, én tényleg szívből ajánlom! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  17. 2012. február 2. 20:2321.
    ok,köszi, úgy teszek legközelebb, de most meg nem találok erről a fránya tésztagépről képet....
    előzmény:
    antironia (20)
    2012-02-02  18:24
  18. 2012. február 2. 18:2420.

    Mikor bemásolod, vágd le az elejéről a http://  -t, akkor kattintható marad, és megjelenik.

     

    Nekem ez a trükköm. :-)

     

     

    előzmény:
    lufi (19)
    2012-02-02  18:01
  19. 2012. február 2. 18:0119.

    Na, a linkelés nem ment... akkor mégeccer...

     

     

     

     

     

    Előnézetben megjelenik. Szóval ANYWEARS a márka, ha mégse.. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  20. 2012. február 2. 17:5818.

    Nekem ilyenem van:

     

    ahogy elnézem, médincsájna. Nem is figyeltem.

     

    De van hozzá egy marcato vagy milyen ravioli készítő, és totalice megy hozzá. Csak nemigen használom.  Magát a tésztagépet sem, mert csúnya szürke lesz a tésztám, és nem megszárad, hanem penészes lesz. Ötlet? :)) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  21. 2012. február 2. 17:3017.
    Nekem Marcato atlas 150-em van és imádom. Innét rendeltem. Szerintem itt a legolcsóbb. A ravioli készítését még gyakorolnom kell, de a többi fejjel nagyon elégedett vagyok.
    előzmény:
    Barbó (1)
    2012-01-30  11:54
  22. 2012. február 1. 16:4616.
    Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tippeket! A beszerzőseket is! Már próbáltam tegnap is írni, de valamiért nem ment többedjére sem. Esetleg van jól bevált receptetek is pl. raviolihoz? 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  23. 2012. január 31. 18:2815.

    Sziasztok!

     

    Egy ideje már én is gondolkodom egy tésztagép beruházáson. Akik használnak ilyet azoktól kérdezném, hogy mennyire macerás összeszerelni, tisztítani? Egyszerrre mekkora mennyiséget készítetek? Mennyi idő amíg kiszárad, és meddig tárolható ezután?

    előzmény:
    Barbó (1)
    2012-01-30  11:54
  24. 2012. január 31. 13:2014.

    Nézd meg az alább már betett linkeken, a webáruházakban.

     

    Stahl Juditnak is van webshopja, szerintem ott is lehet kapni tartozékokat is.

     

    Persze jó kérdés, hogy milyen áron...

     

     

    előzmény:
    anyavirág (13)
    2012-01-31  13:10

Címlap

top