Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kicsapódott margarin-torta

kis-borz
Létrehozva: 2012. január 13. 10:57

Sziasztok! A szokásos pudingot elkészítettem és külön a margarint krémesre, habosra vertem a porcukorral. Miután kihűlt a puding elkezdtem belekeverni a margarinos krémbe, viszont egy idő után azt vettem észre, hogy kicsapódik a margarin. Icipicit vizesnek, folyósnak hat. Nem tudom hogy mit csináltam rosszul, eddig sosem volt ilyen gondom.

Ha most behűtöm ezt a krémet pár órára, attól még megtölthetem vele utána a tortát? Tanácstalan vagyok. 

Köszönöm a válaszokat! 

  1. 2016. augusztus 20. 12:1311.

    Kedves Kristyn!


    A gőz felett melegítés megmentette a tortakrémünket, köszönjük szépen az ötletet! 


    (mi robotgéppel kevertük gőz felett, úgy pillanatok alatt egyneművé vált)

    előzmény:
    kristyn (9)
    2012-01-13  11:25
  2. 2012. január 13. 11:5910.

    Rámát használtam. ezt a lassú felolvasztást kipróbálom, köszönöm. Ha nem jön be, akkor irány a bolt és újra az egész :S. 

     

    Köszi nektek! Szép napot!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. 2012. január 13. 11:259.

    Szia

    Valszeg azért csapódott ki, mert az egyik alacsonyabb hőmérsékletű volt. Ezt a módszert még sosem próbáltam, csak hallottam róla: gőz fölött, -úgy mint amikor csokit olvasztassz -próbáld keverni. Elméltileg a margarin megolvad és el tud keveredni a pudinggal, ha már egynemű utána hűtheted.

    Egy próbát megér, ha már a kukán gondolkoznál.

    előzmény:
    kis-borz (1)
    2012-01-13  10:57
  4. 2012. január 13. 11:178.

    A vaj is ugyanúgy ki tud csapódni, ha nem egy hőmérsékletű a két anyag...és akkor még több pénzt dob ki vele a kukába!

     

    (Egyébként én is vajpárti vagyok, de ez így önmagában nem volt helytálló tanács...)

    előzmény:
    antironia (7)
    2012-01-13  11:10
  5. 2012. január 13. 11:107.

    LEgközelebb használj vajat!

     

    Nem annyival drágább, mint amennyit most kidobhatsz....

     

     

    előzmény:
    kis-borz (1)
    2012-01-13  10:57
  6. Torolt_felhasznalo_199687
    Torolt_felhasznalo_199687
    2012. január 13. 11:086.

    robotgéppel még össze leeht keverni, de ha nincs sztem csinálj új krémet.

    És a pudingot is hűtsd ki alaposan meg a vajas-cukros krémalapot is. És csak utána keverd a kettőt mikor már tényleg hidegek. Lehet hogy langyos volt még a pudingos belül...és azért csapódott ki a vaj.  

    előzmény:
    kis-borz (2)
    2012-01-13  11:01
  7. 2012. január 13. 11:065.
    Azzal kevertem idáig is, és semmi :( Ők külön blogban vannak? Nem itt a fórumon?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_846428 (3)
    2012-01-13  11:05
  8. Torolt_felhasznalo_994944
    Torolt_felhasznalo_994944
    2012. január 13. 11:064.
    Saját tapasztalat: az olcsó, saját márkás margarinokkal jártam már én is így. Javíthatatlan. Megfogadtam csak: Liga Rama Vénusz
    előzmény:
    kis-borz (1)
    2012-01-13  10:57
  9. Torolt_felhasznalo_846428
    Torolt_felhasznalo_846428
    2012. január 13. 11:053.

    nincs robotgéped esetleg amivel nagyfokozaton össze tudnád keverni?

    Esetleg a sütik képekkel blogban tudnak neked segíteni,ott gyakorlott  emberkék sütnek szépséges tortákat-sütiket.

    előzmény:
    kis-borz (2)
    2012-01-13  11:01
  10. 2012. január 13. 11:012.
    Vagy csináljak egy új krémet? 
    előzmény:
    kis-borz (1)
    2012-01-13  10:57

Címlap

top