Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kerámia kés - melyiket ?
Sziasztok,
Vásárolt már vki ilyen kerámia kést? Mit lehet vele vágni és mit nem? hol érdemes ilyen kerámia kést venni?
Két típusút találtam a neten, ugyanúgy néznek ki, viszont 4 ezer Ft a különbség)
ez 10e Ft:
http://www.wsteleshop.hu/index.php?products&mo=detailed&pid=198&cid=4
http://www.youtube.com/watch?v=LP4qXHgVjdY
ez meg 6 e Ft, viszont itt odaírták, hogy fagyott húst, és kemény sajtot nem vág. Akkor a másik sem, csak nem írták oda?http://www.topshop.hu/3_reszes_keramia_keskeszlet-332066-11075-pc.html?ils=10&irp=49&pcs=1 és van egy harmadik típus:itt van 2 féle bevonattal (fekete erősebb, fehér gyengébb...?)http://www.tvproducts.hu/keramia-kes.html
Most elbizonytalanítottál szerintem nem fogok venni.
Van olyan kiskésem és zöldségpucolom, mint a harmadik linkben.
A pucolót nem szeretem, van jobb fajtám,
a kés meg sorjásodik ill. hullámosodik az éle, és nem is éltartó.
Az, aminek olyan hosszú, széles pengéje van.
pl. ilyen nekem is van noname és Zwiliing is, mindkettőt szeretem.
Én az ALDI-ba vettem már vagy 2 éve. Fagyos húst, csontot nem vág az tuti. Nekem bevállt, igaz még nem ejtettem le, félek is mindig tőle.
Kiváncsi lennék viszont a shéf lásre milyen?
Szia!
Nem akarlak lebeszélni a kerámiáról, mert semmi közöm hozzá, csak szólok, hogy pöpec Zwilling késeket árulnak a Tescoban, most vettem egy chef kést és egy santokut, zseniálisak. Eddig Fiskarsom volt, ég és föld a különbség.
Katy
Szia!
Nagyon jó a kerámiakés mindaddig, míg le nem ejted. Nekem mindkettő eltört.
Birsalma13
Barátnőm leejtette a konyhaköre és kicsorbult az éle. :(
Ennyi pénzért inkább vegyél egy márkásabb acél kést, hosszútávon jobban megéri. (Nem Fiskarsra gondoltam)
Kerámiakések előnye, hogy elég éltartók a hasonló árú késekhez képest. Egy jó séfkést nem kapsz annyiból, mint kerámiát. Hátránya, hogy törékeny, hogy házilag élezhetetlen. Célszerű (mint minden késsel) nem tányéron, vagy egyéb kerámián vágni vele, mert azok gyorsan amortizálják. Vágni lehet vele bármit, amit a konyhában szoktál. Hagymát, húst, egyéb zöldségeket... Aprófát nem érdemes vele. ;) Nekem a séfkésekben az tetszik sokkal jobban, hogy van önsúlyuk, a kerámiának szinte nincs.
Beszerzés: Részben minden késre igaz, hogy a drágább jellemzően jobb anyagból is készül, de szerintem kerámiánál, főleg hogy próbának veszed, extrém árúakat ne vegyél. Szerintem a Tesco, Aldi, miegymás pont jó egy kerámiakésre. Ha bemész egy késszaküzletbe, szerintem egy drága séfkésre beszélnének rá helyette... (én is úgy gondolom, hogy sok pénzért inkább vennék azt)
Nekünk van egy db kerámiakésünk, talán a Lidl-ből. Hááát... Néhány éves csak, de a hegye már az első hónapokban letört. Az éle meg cakkosra csorbult. Pedig nem vágtunk vele fagyott húst. A nyelén levő kellemes fogású, gumiszerű borítás meg hámlik le.
Ezek a tv-ben reklámozottak se hiszem, hogy más minőségűek lennének. Szóval én nem ajánlom. Mi biztos, nem veszünk többet kerámiakést.