Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Karácsonyi menü 2011

Torolt_felhasznalo_776398
Torolt_felhasznalo_776398
Létrehozva: 2011. november 10. 19:49

Sziasztok kedves mindenki!

Lehet kicsit korai a téma,  de van itt olyan aki már tudja milyen menü lesz szenteste az asztalon?

Kinek mi volt tavaly az ünnepi menü?

  1. 2011. december 11. 12:03333.

    Szép vasárnapot kedves karácsonyi készülödök

    A háttérben olvasgatok, sok jó ötletet találtam itt, ezért gondoltam

    küldök Nektek egy gyönyörü karácsonyi éneket. 

    Sajnos a szöveggel együtt nem sikerült elküldeni.

     

    További szép, izgatott készülödést az ünnepekre

    előzmény:
    szasza1 (332)
    2011-12-11  12:00
  2. 2011. december 11. 12:00332.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_776398 (1)
    2011-11-10  19:49
  3. 2011. december 11. 10:23331.

    ÉN az elmaradhatatlan

    halászlé,

    töltött káposzta mellé  szeretnék

    csinálni 

    rakott lazacot v túroscsuszával töltött harcsafilét,  a lazachoz  angol burgonyafánkot 

    és most találtam a a mézeskalácsos aszaltszilva krémlevest, itt:

     

     http://sulvefove.nlcafe.hu/recept/Mezeskalacsos-aszal t-szilva-kremleves-recept nem tudom milyen lehet  és kicsit zavar bennea hagyma , bár azt lehetnagyo apróra is vágni. szerintetek?

     + bejgli, 

     

     gabi: a puszedlis alma és a mandulás burgonyfánk hogyan készül?

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  4. 2011. december 10. 20:15330.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2011. december 10. 15:51329.

    Orja leves csiga tésztával

     

    rántott husi,gomba,karfiol,hagyma, krumpli

     

    tojássali

     

    gyömbéres mézes sült kacsa

     

    teryakí-s csirke

     

    zserbó

     

    feketeerdő  torta a 20 évesnek

     

    madártej torta karácsony alkalmábol

     

    zöld süti

     

    keksz tekercs 

     

    és talán fatörzs

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  6. 2011. december 10. 08:50328.

    Ha karácsonyra ötleteket kerestek, vagy szeretnétek játszani, nézzetek be ide:

     

    http://kifoztuk.hu/ 

     

    Ingyenesen letölthető gasztromagazin!:) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  7. 2011. december 9. 12:00327.

    Szia,

    a szezámos krumpli engem is érdekel, és a francia liba is

    előzmény:
    Tiheli (326)
    2011-12-09  09:27
  8. 2011. december 9. 09:27326.

    Szia!

     

    A szezámos krumplit hogy csinálod? És mihez szoktad készíteni?

    előzmény:
    gabi1971 (325)
    2011-12-09  08:03
  9. 2011. december 9. 08:03325.

    Ragica, tanito neni, de jo, hogy latlak!!!

     

     

     

     

    En is betolakszom közetek.

     

    Szenteste:

    Lazacos csillagok madarbegy salataval

    Szarvaspörkölt galuskaval es romanescoval, nekem pluszba afonyakompottal

    Kaves pannacotta

     

    25.

    Burgonyakremleves füstölt pisztranggal es kaviarral ( utobbi csak nekem, ugyanis senki nem eszik rajtam kivül kaviart a csaladban)

     

    Francia sült liba  baconos zöldbabbal, rokagombaval, sajat töltelekevel talalva 

    Mezeskalacsos krem

     

    26.

     Karacsonyi husleves, ami abban merül ki, hogy csillagformaju szaggatoval kerülnek talalaskor a levesbe a mindenfele belevalok.

    De az is lehet, hogy innen veszek ötletet, ha megengeditek  

     

    Sült lazacfile makadamiadios bundaba, puszedlis almaval es mandulas burgonyafankkal.

    Turos-tejszines poharkrem forro malnaöntettel. 

     

    27-en jön az anyosom es itt lesz legalabb egy hetig.

    Sütök egy kisebb pulykat, lesz hozza szezamos krumpli, fokhagymas zöldbab, szerecsendios kelbimbo, sütötökös sargarepa.

    Meg magamnak csinalok aszalt szilvaba "dugott" gyöngyhagymat, baconba tekerbe es ropogosra sütve. 

     

    Meg tortak es rengeteg aprosütemeny.

     

    Ma sütök dominokockat, un. biberle-t ( nemet aprosütemeny), un. "ekszerkekszeket" es egyszerü omlos kekszet, amit a fiaimmal diszithetek.

    Holnap vegre megcsinaljuk a mezeskalacshazat.

    Vasarnap sütök csokis-mascarpones tekercset.

    Meg lehet, hogy keszitek csokis-mogyoros stollnit ( szinten nemet, kalacs).

     

    Ennyit rövid-hoszzutavu terveimröl. 

     

    előzmény:
    rágica (324)
    2011-12-08  18:20
  10. 2011. december 8. 18:20324.

    Karácsony előtt 2 napig ki se jövök a konyhából, utána viszont 1 hétig nincs gond a "Mit egyek?" kérdéssel.

     

    Dém instrukciója alapján már pár éve mindig elkészítem.   természetesen karácsonyi tésztából. Hangulatomtól és a hozzávalók fellelhetőségétől függőem, mikor mit teszek bele. (Az öntet tejszínes-mézes szokott lenni. ) Ettük már melegen, hidegen, kinek hogy ízlett.

    A fiam barátnője mindig ezt kéri karácsonyra.

     

    KARÁCSONYI TÉSZTA/   Démétér

     

    Mondjuk a kifőtt tésztát átforgatni pirított fenyőmaggal-kesudióval, meg áfonyával, csöpp mézzel? Szerintem melegen is, hidegen is tök jó lehet.

     Vagy ki lehetne keverni egy pohárka narancslevet pirított fenyőmaggal, darált dióval, pici mézzel, reszelt almával, és ráönteni a tésztára.

    Még olyat is el tudok képzelni, hogy igazán karácsonyos legyen, hogy piros meg zöld almát vágsz össze hámozatlanul kockákra, közben citromlével locsolgatod, hogy ne barnuljon. Egy serpenyőben vajon megpirítasz diót, fenyőmagot, rászórsz cukrot és fahéjat. Jó kis ropogós-illatos lesz. Rumba vagy likőrbe áztatott vörösáfonyát is vehetsz egy-két marékkal. Na, és akkor mindezt össze lehet keverni a kifőtt tésztával. Tálalás előtt egy kanálnyi mézet lehet rácsorgatni.

     Vagy mondjuk narancskockákat, mandarinkockákat, mogyorót és marcipánt lehetne kikeverni vele...

    Az almás-sajtos tésztasalátákat szeretitek? Mert azt is lehet karácsonyosítani pirított magokkal és kis narancshéj-reszeléssel.

     Vagy csinálni egy jó fűszeres (chilis-fahéjas-szegfűszeges-gyömbéres) körtekompótot, és azt összeforgatni a főtt tésztával meg egy nagy adag tört dióval.

     

    előzmény:
    lzs4 (323)
    2011-12-08  18:11
  11. 2011. december 8. 18:11323.

    Sziasztok!

     

    Rágica: Te aztán jó sok mindent fogsz sütni-főzni! Megtennéd, hogy leírod a karácsonyi tésztasaláta receptjét? Előre is köszönöm.  

    előzmény:
    rágica (321)
    2011-12-08  16:57
  12. 2011. december 8. 16:58322.

    Sziasztok!

     

     

     

    Köszönjük szépen!  Nagyon jó receptek.

  13. 2011. december 8. 16:57321.

    Köszönöm az áfonyaszósz receptjét!

    Ha esetleg lenne még valaki, aki másképp készíti azt is szívesen olvasnám!

     

    Nálunk a menü még nem biztos, de kezd körvonalazódni. Mindenki kívánhat egy süteményt és egy ételt, ami nem kell, hogy feltétlenül karácsonyi legyen. (Aztán én úgyis azt főzök és sütök, amit én szeretnék. De a kívánságokat mindig teljesítem, legfeljebb még bőven kipótolom. )

     

    - Narancs krémleves / Démétér

    - Diós szárnyas krémleves/ sherpa

    - Óvári sertéssült, kicsit saját módon

    - Vörösboros aszaltszilva mártás

    - Sajtos-tejszínes krumpli

    - Rántott hal

    - Mandulás-mazsolás rizs

    - Karácsonyi tésztasaláta/ Démétér

    - Májjal töltött baconba tekert csirkemell

    - Krokett

    - Áfonya mártás

     

    Sütemények:

    - Gesztenyés alagút

    - Florentin

    - Ferrero rocher/ szamóca

    - Rafaello/ Ízbolygó

    - Mazsolás töltött puszedli

    - Mozart golyó/ latsia

    - Rakott rétes/ szamóca

    - Mézeskalács/ csirri

    - Bonbonok

    előzmény:
    1963* (235)
    2011-11-17  21:45
  14. 2011. december 8. 16:30320.

    Köszi.

    Közben meg is oldodótt a probléma, mert kiesik a vacsorameghívásom, így tudok elözö délután készülni.

    előzmény:
    Oliva_ (319)
    2011-12-08  16:02
  15. 2011. december 8. 16:02319.
    Szerintem megsütheted előre, mert töltetlen képviselőfánkot az üzletekben is lehet kapni, és gondolom az is előbb készül.
    előzmény:
    Tiheli (318)
    2011-12-07  16:58
  16. 2011. december 7. 16:58318.

    Na mindenki tudja már mit fog fözni? Igen elcsitult a topik.

    Mi az ünnepeket a szülöknél töltjük, úgyhogy nekem nem kell a menün gondolkodni, most viszont szülinapi bulira készülök, és lenne egy kérdésem.

     

    Meg lehet sütni a képviselöfánk tésztáját két nappal elöbb, vagy kiszárad ennyi idö alatt? Megtölteni mindenképp aznap fogom, de jó lenne, ha kicsit elöre tudnék dolgozni, mert elég sok dolgom lesz. Rádásul a buli elötti nap egyáltalán nem lesz idöm, max. este 11 után...

     

    Köszi a segítséget :) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  17. 2011. november 30. 21:31317.

    Hű,

     

    ez nagyon jól hangzik, köszi. El is készítem.

     

    Megvan a listám, sok mindent készítek. Nem bírtunk lejjebb adni, minden annyira jól hangzik. A két leves a Férjem kívánsága, 1000 másikat, amit én ajánlottam, nem díjazta..

     

    Ez készül nálunk:

    - Currys lencseleves sült hagymával

    - Fehérrépaleves gyömbérrel, naranccsal

    - Buongiorno - tenger gyümölcsös ragus lazac fehérboros zöldségekkel

    - Libamáj hagymalekvárral

    -Baconban grillezett camambert chilis cukkinivel

    -Csirkemell bormártásban zelleres krumplipürével

     

    Édesség nem igen készül, max. egy tiramisu.

    előzmény:
    lzs4 (312)
    2011-11-30  12:37
  18. 2011. november 30. 19:09316.
    Pl. a Lehel piacon, kb. 2000 ft kilója (Auchanban 3000).
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169267 (315)
    2011-11-30  17:23
  19. Torolt_felhasznalo_169267
    Torolt_felhasznalo_169267
    2011. november 30. 17:23315.

    sziasztok,

    egész megéheztem, Titeket olvasgatva :-)

    tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet Pesten kacsamellet beszerezni?

    köszönöm, 

    rozibanya

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  20. 2011. november 30. 17:04314.

    Kellemes unnepeket 

     

    Hagyma lekvar - szuperul megy minden majpastetom/ majas dolgohoz.

     

    En szoktam hozza tenni egy kis szaraz vorosborst a fozes soran .

     

    Ha vkinek van ideje az teheti a hagymat vajba es a sutobe 180 fokon lezarva magaban fog megparolodni es utanna egy kis cukorral karelemizalni  ....

     

    Nekem van hagyma leves alapom amihez igy kell a hagymat parolni  

     

     

     

    előzmény:
    lzs4 (307)
    2011-11-25  21:48
  21. 2011. november 30. 15:43313.
    Most nézz szét hentesüzletekben, vagy CBA-ban, és kérdd, hogy vágják el, a felső, keskenyebb vége jó tölteni, az alsó tökéletes töltöttkáposztába, vagy konfitálva sütve, ha nem akarják felezni.
    előzmény:
    lzs4 (312)
    2011-11-30  12:37
  22. 2011. november 30. 12:37312.

    Sziasztok!

     

    Zsadri, ebben a fehérboros-zöldséges cuccban is van krumpli. Persze egyáltalán nem muszáj beletenni, ha nem akarsz. Leírom, hogy én hogy csináltam.

     

    Volt benne krumpli hasábokra vágva, gomba, hagyma, fokhagyma, cukkíni, padlizsán, kaliforniai paprika, paradicsom, só, bors és kevés fehérbor.  

     

    A zöldségeket nagyjából egyforma darabokra vágtam, sóztam, borsoztam. Beledobáltam egy kivajazott tepsibe, ráöntöttem a fehérbort, lefedtem alufóliával és addig sütöttem, amíg majdnem teljesen megpuhult a krumpli. Ekkor levettem róla a fóliát és készre sütöttem. Nagyon fincsi volt a fehérbortól. Fűszerezni szerintem bátran lehet úgy, ahogy Ti szeretitek.

     

    Csitar: én is tervezek töltött dagadók franciasalátával az ünnepekre, mert az hidegen is jó (sőt), és bármikor előkaphatom, ha beesik vki vendégségbe. Meg hát szeretjük is. Nekem általában az a bajom, hogy a legtöbb helyen olyan dagadót lehet kapni, ami nem alkalmas arra, hogy megtöltsük.  Utoljára a Corában vettem, ott én is felszúrattam.  

    előzmény:
    zsadri (310)
    2011-11-30  10:57
  23. 2011. november 30. 11:53311.

    Sziasztok!

     

     

     

    Tegnap én is megvettem a család töltött dagadójának az alapját. 4,5 kg 5 db nagyon guszta húst, amit a hentes fel is szúrt, 22 -én töltöm és sütöm.

    előzmény:
    martonangelika (309)
    2011-11-29  14:10
  24. 2011. november 30. 10:57310.

    Izs4: köszi, igen arra a lazacra gondoltam. Lehet csinálok krumplit is, meg fehérboros zöldséget is. A kicsik miatt. A fehérborosat hogy csináltad?

     

    Én is Dém receptjét néztem ki.  :o)  Biztos finom lesz a májjal, én is úgy vagyok, mint te, hogy megkívántam, s akár passzol, akár nem, lesz.   :o)))

    előzmény:
    lzs4 (307)
    2011-11-25  21:48

Címlap

top