Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Húsvéti receptek, ötletek

nadrika2
Létrehozva: 2010. március 20. 15:34
sziasztok! húsvéti recepteket keresek, tudom, hogy sok oldalon vannak receptek, de én most kifejezetten olyanokat szeretnék, amiket kipróbáltatok, jól sikerültek, esetleg minden évben ez a hagyományos húsvéti recept nálatok. én gondoltam valamilyen sajátával, sajttal töltött (feltekert) vékony piskótatésztára, meg valamilyen kalácsra, meg anyu régen tojás alakú tortát sütött cukormázzal. jó lenne valamilyen aprósüti is... minden ötletnek örülök. ja, nem vagyok valami nagy szakács, meg nincs nagyon sok időm két kicsi mellett, nekem a könnyen elkészíthető, nem túl pepecelős receptek jönnek be. köszi!!!
  1. 2015. Április 5. 11:1455.

    Még egy két édesség

  2. 2015. Április 5. 11:1254.

    Sziasztok!


    Kellemes húsvétolást!


    Nálunk ezek készültek.


    Holnap már csak a locsolókat kell várni

    előzmény:
    nadrika2 (1)
    2010-03-20  15:34
  3. 2015. március 25. 19:4153.

    Ez nagyon jó oldal, rákerestem a "Húsvét"-ra az oldalon.


    De sonkafőzéstől aprósütiig bármire ezer kipróbált recit is találsz ugyanott!Lépésről lépésre, és képekkel, hozzászólásokkal!

  4. 2015. március 25. 19:3552.

    A legegyszerűbb és hagyományos is, a főtt sonka, főtt tojás, torma.


    Valamilyen kevert saláta, vagy majonézes saláta összedobása se nagy gond, amit szerettek, csináld azt!


    Gyerekeknek jó ötlet kicsit kidíszíteni az asztalt vitamintállal, például: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20150314/vitamin-zoldseg-gyu molcs-husvet/ (a tulipános nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, de a répás is!)


    Ha kalácsot is szeretnél, az nagyon időigényes, mint minden kelttészta, azt, ha nincs ráérő időd -és 2 kicsivel bizony, nincs! :)-, azt javaslom, inkább vedd meg készen!


    Sütit csinálhatsz babapiskótából is, tojás alakúra is formázhatod, ha olyat akarsz.


    A "keretnek" hajtogass vagy 4 rétegben kb. 4 ujjnyi széles csíkot alufóliából, alakítsd tojás formájúra, és abba rétegezd a babapiskótát a krémmel. Dermeszd pl. reggeltől estig, este kend körbe maradék krémmel az oldalát, és díszítsd ki a tetejét.


    A neten iszonyú sok recept van, képpel is, keresgélj -pl.: húsvéti torta képpel, babapiskótás torta, vagy épp saláták, stb.- és válaszd, ami tetszik!


    Szép Húsvétot, jó készülődést! (gondolj ide egy nyuszit, mert olyan szmájli nincs még!

    előzmény:
    nadrika2 (1)
    2010-03-20  15:34
  5. Torolt_felhasznalo_219135
    Torolt_felhasznalo_219135
    2015. március 25. 13:0951.

    Nem, nem minden esetben. Függ a körülményektől. Légnyomás, tengerszint feletti magasság....


    A sós víz pedig  már nem víz, hanem sóoldat, tehát magasabb a forráspontja. Igaz, elég sok só kellene bele, hogy számottevő legyen a különbség.

    előzmény:
    asztanaviszta (50)
    2015-03-25  11:07
  6. 2015. március 25. 11:0750.

    A víz forráspontja minden esetben 100 fok.

    előzmény:
    CsillagViki (45)
    2010-04-02  08:07
  7. 2015. március 25. 10:4649.

    Sziasztok!


    Aki gondolatban már készülődik a Húsvétra, azoknak pár hihetetlen egyszerű recept, amik egyben dekorációk is! ;-)


    http://mindigno.hu/receptek/1658-otletek-husvetra-1


     

  8. 2010. Április 3. 07:1848.
    előzmény:
    nadrika2 (1)
    2010-03-20  15:34
  9. Torolt_felhasznalo_667442
    Torolt_felhasznalo_667442
    2010. Április 2. 20:5447.
    Sajnálom, nekem működik. Mi minden hétvégén lágytojást reggelizünk, amivel az a gond, hogy a fővő vízbe kell beletenni  a sokszor hűtőből kivettt tojást. Gyakran megreped, ahogy belekerül a forró vízbe. Ha a víz sós, nincs gond, nem folyik szét.
    előzmény:
    CsillagViki (46)
    2010-04-02  08:09
  10. 2010. Április 2. 08:0946.

    Ez viszont tényleg nem igaz.

    Én sós vízben főzöm a tojást, és tökéletesen szét tud folyni benne a szétrepedt tojás.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_667442 (44)
    2010-04-01  21:15
  11. 2010. Április 2. 08:0745.

    Ez nem igaz.

    A sós víz magasabb hőmérsékleten forr föl, mint a sima víz. Minden, ami növeli a víz forráspontját, gyorsítja a főzést. (Pl. ezért is fő meg az étel gyorsabban a kuktában, ahol a nagy nyomás emeli meg a víz forráspontját.)

    előzmény:
    zsofee7 (42)
    2010-04-01  20:03
  12. Torolt_felhasznalo_667442
    Torolt_felhasznalo_667442
    2010. Április 1. 21:1544.
    Ha főzés közben elreped a tojás, a só megakadályozza, ki szétfollyon.
    előzmény:
    Melilot (39)
    2010-03-30  11:36
  13. 2010. Április 1. 21:0943.
    Koszonom a válaszokat, azt hiszem én továbbra sem fogok rakni bele.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  14. 2010. Április 1. 20:0342.
    Az én barátom szakmája szakács, szóval hiteles a forrásom: a só csak a babona miatt kell bele...
    előzmény:
    Melilot (39)
    2010-03-30  11:36
  15. 2010. március 31. 11:2241.
    Néhány ötlet: HÚSVÉTI RECEPTEK
    előzmény:
    nadrika2 (1)
    2010-03-20  15:34
  16. 2010. március 31. 10:4440.
    elvileg a héjja könnyebben le jön.
    előzmény:
    Melilot (39)
    2010-03-30  11:36
  17. 2010. március 30. 11:3639.
    Sziasztok! Lenne egy amator kérdésem. Miért kell a tojást sós vízben fozni? Mi sosem sóztuk a vizét és nem értem mások miért szokták. Mire jó az? Bocsánat h ilyen kérdéssel zaklatlak itt titeket, de nagyon érdekel. :) Elore is koszonom a választ és kellemes húsvétot kívánok mindenkinek! :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  18. 2010. március 24. 19:4038.
    S a többi is, mind nagyon tetszett!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  19. 2010. március 24. 19:2437.
    Ezek nagyon helyesek!
    előzmény:
    riti00 (27)
    2010-03-21  07:03
  20. 2010. március 24. 16:3936.
    Ez aranyos!
    előzmény:
    kata1960 (25)
    2010-03-20  21:54
  21. 2010. március 24. 14:3035.
    Köszi, megjött a piskótacsibe recept!!!!!!
    előzmény:
    kata1960 (28)
    2010-03-21  21:25
  22. 2010. március 22. 16:4534.
    Én is igy csinálom a sárgatúrót.  Annyi különbséggel, hogy 5 kanál cukrot teszek bele és egy csipet sót. Ja,  és én fahéjat is teszek bele.  Évközben is szoktam csinálni, nagyon szeretjük.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (14)
    2010-03-20  18:53
  23. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 22. 06:0033.

    Szia Kata!

     

    Ennek teljesen semleges íze van, azért passzol a húsvéti sonkához. Nem sok a 10 tojás, ez nem igazi túró, de ettől áll össze! Nagyon finom, bátran próbáld ki!:)

    előzmény:
    PNE-KATA (32)
    2010-03-21  22:08
  24. 2010. március 21. 22:0832.

    Hello Sherrpa!

    Légyszi ír meg, hogy ennek az általad beírt "valaminek" mihez  hasonlít az íze. Nekem nem kell, hogy édes legyen. Nem néz ki rosszul, de 1 liter tejhez 10 db tojás, érdekes arány?? A túró nem ilyen!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (14)
    2010-03-20  18:53

Címlap

top