Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Húsvéti receptek, ötletek
2010-03-20 15:341.
Létrehozva: 2010. március 20. 15:34
sziasztok! húsvéti recepteket keresek, tudom, hogy sok oldalon vannak receptek, de én most kifejezetten olyanokat szeretnék, amiket kipróbáltatok, jól sikerültek, esetleg minden évben ez a hagyományos húsvéti recept nálatok. én gondoltam valamilyen sajátával, sajttal töltött (feltekert) vékony piskótatésztára, meg valamilyen kalácsra, meg anyu régen tojás alakú tortát sütött cukormázzal. jó lenne valamilyen aprósüti is... minden ötletnek örülök. ja, nem vagyok valami nagy szakács, meg nincs nagyon sok időm két kicsi mellett, nekem a könnyen elkészíthető, nem túl pepecelős receptek jönnek be. köszi!!!
Még egy két édesség
Sziasztok!
Kellemes húsvétolást!
Nálunk ezek készültek.
Holnap már csak a locsolókat kell várni
Ez nagyon jó oldal, rákerestem a "Húsvét"-ra az oldalon.
De sonkafőzéstől aprósütiig bármire ezer kipróbált recit is találsz ugyanott!Lépésről lépésre, és képekkel, hozzászólásokkal!
A legegyszerűbb és hagyományos is, a főtt sonka, főtt tojás, torma.
Valamilyen kevert saláta, vagy majonézes saláta összedobása se nagy gond, amit szerettek, csináld azt!
Gyerekeknek jó ötlet kicsit kidíszíteni az asztalt vitamintállal, például: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20150314/vitamin-zoldseg-gyu molcs-husvet/ (a tulipános nagyon egyszerű, gyorsan elkészül, de a répás is!)
Ha kalácsot is szeretnél, az nagyon időigényes, mint minden kelttészta, azt, ha nincs ráérő időd -és 2 kicsivel bizony, nincs! :)-, azt javaslom, inkább vedd meg készen!
Sütit csinálhatsz babapiskótából is, tojás alakúra is formázhatod, ha olyat akarsz.
A "keretnek" hajtogass vagy 4 rétegben kb. 4 ujjnyi széles csíkot alufóliából, alakítsd tojás formájúra, és abba rétegezd a babapiskótát a krémmel. Dermeszd pl. reggeltől estig, este kend körbe maradék krémmel az oldalát, és díszítsd ki a tetejét.
A neten iszonyú sok recept van, képpel is, keresgélj -pl.: húsvéti torta képpel, babapiskótás torta, vagy épp saláták, stb.- és válaszd, ami tetszik!
Szép Húsvétot, jó készülődést! (gondolj ide egy nyuszit, mert olyan szmájli nincs még!
Nem, nem minden esetben. Függ a körülményektől. Légnyomás, tengerszint feletti magasság....
A sós víz pedig már nem víz, hanem sóoldat, tehát magasabb a forráspontja. Igaz, elég sok só kellene bele, hogy számottevő legyen a különbség.
A víz forráspontja minden esetben 100 fok.
Sziasztok!
Aki gondolatban már készülődik a Húsvétra, azoknak pár hihetetlen egyszerű recept, amik egyben dekorációk is! ;-)
http://mindigno.hu/receptek/1658-otletek-husvetra-1
Ez viszont tényleg nem igaz.
Én sós vízben főzöm a tojást, és tökéletesen szét tud folyni benne a szétrepedt tojás.
Ez nem igaz.
A sós víz magasabb hőmérsékleten forr föl, mint a sima víz. Minden, ami növeli a víz forráspontját, gyorsítja a főzést. (Pl. ezért is fő meg az étel gyorsabban a kuktában, ahol a nagy nyomás emeli meg a víz forráspontját.)
Szia Kata!
Ennek teljesen semleges íze van, azért passzol a húsvéti sonkához. Nem sok a 10 tojás, ez nem igazi túró, de ettől áll össze! Nagyon finom, bátran próbáld ki!:)
Hello Sherrpa!
Légyszi ír meg, hogy ennek az általad beírt "valaminek" mihez hasonlít az íze. Nekem nem kell, hogy édes legyen. Nem néz ki rosszul, de 1 liter tejhez 10 db tojás, érdekes arány?? A túró nem ilyen!
Szia!
Itt a recept, remélem jól írtam be. Ha valami nem világos kérdezz nyugodtan.
Piskótacsibe
Hozzávalók:
1 csomag (kb. 25 dkg) piskótatallér, 1/2 dl tej, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 5 dkg porcukor, 1 vaníliáscukor, 5 dkg kókuszreszelék, 5 dkg étcsokoládé, piros zselécukor, sárga élelmiszerszínezék
Elkészítés:
A piskótákból 30 db-ot félreteszünk, a többit ledaráljuk, vagy összemorzsoljuk és a tejjel összedolgozzuk. A vajat a kétféle cukorral jól kikeverjük és a a piskótamasszához gyúrjuk. 10 golyót formálunk belőle. Az élelmiszerszínezéket kevés vízben feloldjuk és a kókusszal összekeverjük. A golyókat ebben hempergetjük meg és hűtóbe rakjuk.
Közben a csokit felolvasztjuk (én mikróban csináltam). A zselécukorkákból taréjt és csőrt vágunk ki, amit két csokival megkent piskóta közé ragasztunk, a csokival szemet is rajzolunk neki (én fogpiszkálóval csináltam). A fejet a kókuszos golyókhoz ragasztjuk (kicsit benyomtam a piskótás masszát, abba tettem csokit és úgy ragasztottam oda). A maradék piskótákat félbevágjuk és azokat is megkenjük csokival és a golyók oldalára ragasztuk szárnynak.
10 db csibe lesz ebből
Jó sütögetést!
Kata
77367 sz. hozzászólásnál is olvashatod a receptet.
Szia !
Az ilyen beszólósokkal nem kell törődni. Mindig finomakat és különlegességeket készítesz. Igen is kiváncsiak vagyunk rá. Aki nem, az pedig kattint egyet és tovább lép.
Nekünk meg már az kicsit kellemetlen, hogy mindig kérnünk kell, pedig tudjuk ezer melód van. Szóval csaka bátran az ötleteket.
nadrika2:
átnéztem a topikot, nagyon jó öteletek vannak.
a kalács torta és a bárány (nálam túróval töltött édes verzióban) a húsvéti receptek gyűjtőoldalon is megvannak pontosan sok fotóval..
de pár édes dolog:
- húsvéti csibetojások
- húsvéti nyúl kalács