Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ázsia, thai, kínai ételek
Helló mindenki!
Érdelkődöm, hogy van-e esetleg, aki ismeri az ázsiai konyhát és tudna segíteni!
A párom és én is imádjuk az ázsiai érteleket, és szeretném végre otthon is elkészíteni egyik-másikat.
Szeretném tudni, hogyan készítik és miből pl. a szecsuáni csirkét, mert próbáltam már az uncle ben's-es változatot, de az meg sem közelíti azt, amit az étteremben adnak. Vagy hogyan készül a pirított tészta, az illatos csirke...stb.
Ha valaki tudnak nekem segíteni ebben, azt nagyon mehköszönném!
Üdv!
Szia! ha a kínaira ráuntatok, ajánlom a koreai konyhát. A KBS Koreai Főzőshow Magyarországi elődöntőjét közvetítették élőben és azóta is fent van az egész youtube-on, abból is lehet jó ötleteket meríteni. Étvágygerjesztő videó
https://www.youtube.com/watch?v=pJhfwIeGthU
Balzsamecet, méz, keményítő és szójaszósz gomba bambusz , hagyma. A többi friss zöldség és csirkemell. Ezekkel a leggyorsabb és nekem ez ízlik a legjobban.
A sült tojásos rizs újhagymával is nagyon finom és egyszerű. Maradék rizsből is célszerű megcsinálni.
A férjem imádja (ezt is :-))) )
Kinai ételekhez a burgonyakeményítőt vagy a kukoricakeményítőt használják. Ezzel sűrítik a mártásokat és a husikat kis víz és keményítő keverékében forgatják meg és sütik meg.
Illatos csirke esetén keményítőt tojásfehérjével kis borssal kevernek össze és utánna sütik meg forró olajban.
Mellé: mártogatós szószt adnak: 2dl kecup, zúzott fokhagyma balzsamecet, szójaszósz és kis méz.
Ma nálunk ez volt előételnek, és sült zöldséges tészta.
Tésztát spagettit vagy üvegtésztát (tescó) megfőzöl, üvegtésztát csak forró vizben kell kb.5 percig áztatni és kész.
Zsülienre vágod a répát, káposztát és hagymát. Forró olajban wokban vagy serpenyőben hirtelen megsütöd. Nem kell, hogy puha legyen!sőt ropogjon. Csíkokra vágott gombát ( én konzervet használtam) dobsz bele majd a végén újhagyma zöldjét összevágva rádobod. Szójaszósz és balzsamecet ízlés szerint és rádobod a kifőtt tésztát. Átforgatod a serpenyőben és már tálalhatod is.Gyors, olcsó és igazán ízletes.
A nagy gyermekemnek is vittem és a szüleimet is megleptem vele.
Nagyon örültek neki. Jó étvágyat hozzá.
U.i. kinai füszerkeveréket is tehetsz rá úgy mégfinomabb.
Szia
Elkérhetem a szecsuáni csirke receptjét?
Előre is köszönöm!!!
Köszönöm az ötleteket!
Már egy szecsuáni csirkén túl is vagyok, egész jó lett, de azt a sűrű szószt, amiben vannak, még mindig hiányolom...de nem adom fel :D
Szia. Én is imádom ezeket:) És szoktam is próbálkozni. most is lapul egy adag rizstészat a konyhaszekrényben, amihez zöldségeket szoktam wokban sütni. A pirított tészta még nem sikerült tökéletesre, de ez talán csak azon múlt eddig, hogy nem megfelelő szójaszószt hazsnáltam. Érdemes a Tesco-ban válogatni az ázsiai ételes polcról, és kísérletezni velük.
És érdemes kipróbálni a kotányi wok fűszerkeveréket és a curry fűszerkeveréket. Pirítok vékonyra szeletelt répát, káposztát, cukkinit, szójababszírát, gombát, bambuszt (konzerv), és a végén szórok rá egy csomót a wok fűszerből. Nagyon fincsi lesz.
http://www.vahrehvah.com/popvideo.php?recipe_id=3589
ezt nézd meg!, én már kipróbáltam néhány receptjét és isteniek!
Egyébként kínai házhozszállítást nem tudtok?
Csak a netpincéren találok, de az nem jó
Sziasztok!
Én a gasztrostúdió.hu -ról másoltam ki sok receptet.
Finomak, csak nem lehet belőle keveset csinálni !
Szia!
Van itt a forumon egy "Ázsiai feleségek klubja"nevű topic.A topic indító nagyon kedves,van is már a topicon pár recepet,kérdezd meg Őt is.
Jaj de megkívántam a zöldséges fasírtot és a sült tésztát.
Köszi
Sajnos főzési tanácsokat nem tudok adni.... :( de muszááj volt kiadnom magamból mikor megláttam ezt a topikot, hogy imáddomIMÁÁDDDDOOOM :) énisénisénis egyszerűen megbolondítanak a csípős, savanykás, erősen fűszerezett ételek
Hát csak ennyit akartam, köszönöm, hogy elmondhattam ;)
jah és az üveges szószok amiket említettél, szerintem közelse hasonlítanak az eredetikhez, persze az itthoni éttermeké sem, de azért az közelebb van--> kínai kaja, tai kaja rendelés foreevör ;)
Tanusítom én is a nosalty recepteket, tényleg olyan (sztem az enyém már jobb is), nagyon bejön és eddig osztatlan sikert aratott vendgeknek, családnak egyaránt!!!
Csak ajánlani tudom! ;-)
Na még egyszer némileg megnyirbálva:
nosalty.hu/konyha/tavol-keleti
www. kell elé de nem enged belinkelni