Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ez Mi :(???

Torolt_felhasznalo_390011
Torolt_felhasznalo_390011
Létrehozva: 2010. március 12. 13:08

Sziasztok!

 

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy ebbe milyen sütit lehet sütni?

 

A nagymamám találta valahol a padláson, de nem tudja mit sütöttek benne régen.

 

Ha lenne hozzá recept az is jól jönne

 

Köszönöm a válaszokat!

  1. 2016. október 21. 15:0785.
  2. 2016. október 21. 14:5884.

    Szia egy receptet kérhetek én is nekem is van formám :-)Köszi

    előzmény:
    *Tiara (63)
    2010-03-12  14:17
  3. 2016. október 21. 14:5483.

    Szia légyszi megkeresnéd nekem a receptet nekem is van formám de receptem nincs hozzá :-( Köszi!!!!!!


     

    előzmény:
    Jancsurka (69)
    2010-03-12  14:46
  4. 2010. március 13. 05:2982.

    Nekem is van ilyen szerkentyűm,ezzel ostyatésztát lehet sütni,és meg lehet tölteni pl. nugátos krémmel. Van hasonló elven működő ostyasütőm is, ezzel pedig sós,vagy sajtos tallárt lehet sütni.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698619 (1)
    2010-03-12  13:08
  5. 2010. március 13. 04:5081.

    szia, ezt a  2 receptet talaltam a csaladi recepttarunkban. azt hiszem a 35dekas verziot szokta anyukam sutni, bar mar regen csinalta, de isteni finom. dobj meg egy privivel es holnap megkerdezem, melyik a finomabb.

     

    mandula 1,

    35dkg liszt

    20dkg margarin

    10dkg porcukor

    10dkg daralt dio

    1vanilia -vanilinnes cukor akar lenni...

    1 sutopor. 

    osszegyurjuk, formaljuk es sutjuk. kettessevel osszeragasztani finom lekvarral, kremmel, barmivel, amit szerettek.

     

     

    mandula 2,

    38dkg liszt

    25dkg margarin

    18dkg daralt dio

    12dkg porcukor

    1csomag sutopor

    egy kis tejet is lehet a tesztaba tenni...

    osszegyurni, formaval kiszaggatni es sutni. 

     

    hu, lehet, hogy megis a 2.verzio a nyero, nem tudom, rkerdezek neked. itt az van, hogy kiszaggatnia  formaval. vagyis beletomkodni, kiutogetni belole es ugy sutni. nekunk egy faragott fa nyeles formank van, nem formaban sutjuk, hanem azzal formzzuk, de szerintem jo lehet a te formadba.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  6. 2010. március 12. 17:1180.

    Valószínűleg Télapó receptje lesz jó hozzá.

    A talkedli kelt tészta és nem veszi fel a félgömb alakú mélyedés formáját amiben sül. legalábbis nem egészen.. (a talkedli sütőt hívják tükörtojás sütőnek is, mert arra is használható.

    előzmény:
    Jancsurka (73)
    2010-03-12  15:17
  7. Torolt_felhasznalo_390011
    Torolt_felhasznalo_390011
    2010. március 12. 16:4579.

    Szia!

     

    Nagyon érdekel a recept, ezer hála ha megkeresed!

    előzmény:
    Jancsurka (69)
    2010-03-12  14:46
  8. 2010. március 12. 16:1278.

    Sziasztok!

    Nem olvastam végig a topicot. Úgy van, ahogy te írtad.

    Anyukámnak is van hasonló sütőformája, csak az dióformákat süt. Egyszerre 8 darabot. Kicsit macerás, de mindig sikere van.

    előzmény:
    Jancsurka (69)
    2010-03-12  14:46
  9. 2010. március 12. 15:4377.

    A dög lehagyta a linket. :((

     

     

    www. chilii.blogter.hu  cseh fánk- talkedli néven találod a receptet.

    előzmény:
    kivi39 (76)
    2010-03-12  15:38
  10. 2010. március 12. 15:3876.
    Itt van egy jó recept.  
    előzmény:
    Jancsurka (73)
    2010-03-12  15:17
  11. 2010. március 12. 15:3175.
    Igen, azt elfelejtettem írni, hogy ez egy kelttészta, amikor készen van, leginkább a fánkhoz hasonlít. Szerintem gyönyörűen kitöltené a formákat. Az eredeti talkedli sütőnek ugyan nincsen teteje, úgy néz ki, mint egy palacsinta sütő 4 db félgömb alakú mélyedéssel.
    előzmény:
    Jancsurka (73)
    2010-03-12  15:17
  12. 2010. március 12. 15:1974.
    Barmilyen aprosutit, a közepso mandula-szeru alakok madeline sütninek valok pl.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698619 (1)
    2010-03-12  13:08
  13. 2010. március 12. 15:1773.

    A talkedli megkel a sütésnél és felveszi a rázáródó részbe vájt minták formáját?

    Komolyan kérdezem, ugyanis még sose láttam talkedlit.

    Mert ellenkező esetben mi a funkciója a felső mintás lapnak?

    előzmény:
    kivi39 (72)
    2010-03-12  15:02
  14. 2010. március 12. 15:0272.
    Ez leginkább a talkedli sütőre hasonlít szerintem. A talkedli egy lágy, (leginkább a csúsztatott palacsintához hasonló, de annál egy kicsit sűrűbb) tészta. Belecsurgatva a formákba, gyönyörűen megsülhet. Ha neked nem kell, szívesen átveszem! :))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698619 (1)
    2010-03-12  13:08
  15. 2010. március 12. 14:5871.

    Ne haragudj, nem olvastam végig a topikot. 

    Na, akkor ezt megbeszéltük. Ebben bizony barackmagot kell sütni, ha törik, ha szakad.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_657006 (70)
    2010-03-12  14:55
  16. Torolt_felhasznalo_657006
    Torolt_felhasznalo_657006
    2010. március 12. 14:5570.
    Ugye mondtam,hogy itt a pont!!
    előzmény:
    Jancsurka (69)
    2010-03-12  14:46
  17. 2010. március 12. 14:4669.

    Szvsz barackmagnak (mandulának) nevezett sütit készíthettek vele, természetesen a gáz tetején. Anno még biztos nem gyártották azokat a fél barackmag rozsdamentes(?) formákat, amiben ma készül ez a finomság. Szét kell nyitni,  kicsit olajjal áttörölni a mintákat, mindkét felébe beletömködni egy kevés tésztát, gázlángon előbb az egyik, majd a másik oldalt is megsütni, szétnyitni, ha megsült, már el kell, hogy váljon a sütő falától a tészta, finom krémmel megtölteni, kettessével összeragasztgatni.

     

    Ha érdekel a recept, szívesen megkeresem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698619 (1)
    2010-03-12  13:08
  18. 2010. március 12. 14:3268.
    Sziasztok!
    Szerintem csokifigurát lehet vele csinálni,de igen macerás mert állandóan forgatni kell,hogy egyenletes legyen a figura fala.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  19. 2010. március 12. 14:2967.

    Ha az egyik fele domború, a másik homorú, akkor valószínű ostyasütő. De a képen nem igazán tudom kivenni. Valami jó ostyarecept, és azokat lehetne megtölteni vele.

    El ne add !

    A külsejét pedig le lehet pucerálni valamivel.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698619 (1)
    2010-03-12  13:08
  20. 2010. március 12. 14:2566.
    Szerintem egy és ugyan az a kettő, csak egyik nyitva, másik csukva.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_719263 (64)
    2010-03-12  14:20
  21. 2010. március 12. 14:2265.
    Igen, erre használjuk. Csak bővíteném a használhatósági körét.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_719263 (64)
    2010-03-12  14:20
  22. Torolt_felhasznalo_719263
    Torolt_felhasznalo_719263
    2010. március 12. 14:2064.

    A másodikban sajtos tallért!!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  23. 2010. március 12. 14:1763.
    en is a barackmag es vagy mandula stb re gondolok, irj privit ha addig nem kapsz receptet es megkeresem a mienket. de ahogy latom ez gaztuzhelyhez van es lang felett kellett benne sutni, eleg nehez lehet. nekunk "opisutonk" volt anno ngayon regen hasonlo....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698619 (1)
    2010-03-12  13:08
  24. Torolt_felhasznalo_657006
    Torolt_felhasznalo_657006
    2010. március 12. 14:1562.
    Csak egy tipp volt,mert kinézetre,meg a süti kép alapján ez áll hozzá legközelebb.
    előzmény:
    M@nyus (61)
    2010-03-12  14:12

Címlap

top