Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kenyér-recept

csuporméz
Létrehozva: 2004. március 11. 14:31
Sziasztok!
Kaptam a páromtól pár napja egy kenyérsütőgépet. A mellékelt receptfüzethez minden recepthez kell valami extra. Pl.: kovász, író, különböző kenyérporok. Van valakinek sima, mezei receptje? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv.: csuporméz
  1. 2015. augusztus 15. 07:0583.

    Sziasztok! 


     


    Szeretnék megosztani Veletek egy kisfilmet a kenyérsütésről, itt kemencében készítettük, vadkovásszal, de bárki otthon is elkészítheti saját sütőjében a recept alapján. Nézzétek, süssétek.


    https://www.youtube.com/watch?v=BA47uaNP3HQ&feature=youtu.be

  2. Torolt_felhasznalo_218024
    Torolt_felhasznalo_218024
    2009. szeptember 2. 18:1682.

    Sziasztok !

    Nem oly régóta sütök kenyeret . Nincs kenyérsütő gépem , de van direkt magas falú , hosszúságra állítható kenyérsütő tepsim . Gázsütőben sütöm , majd egy óra hosszat . Rakok be kis tálkáben vizet , gőznek . 

    A sima  lisztet keverem a direkt kenyér sütő liszttel , általában magossal . Legalább hároszor dagasztom . Kovászt este készítek , hűtőben késleltetem a kelését . Nem rakok bele mást , semmiféle savat  . Margarint viszont igen , jobb mint az olaj .  Végén a tepsiben kelesztem és azután teszem a sütőbe .

    A diós kenyeret szeretjük a legjobban . Diót pirítok , szárazon és darabolom , hagyma vágóban .

    előzmény:
    csuporméz (1)
    2004-03-11  14:31
  3. 2009. szeptember 2. 17:5381.
    A tésztád túlkelt, és visszaesett mire sütésre került a sor. Próbáld meg porélesztővel, mert az nem dolgozik olyan gyorsan mint a friss, vagy ha frissel akarod, akkor kicsit kevesebb vizet adj hozzá, mert a keményebb tésztát lassabban viszi fel. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_101703 (75)
    2006-08-05  18:29
  4. Torolt_felhasznalo_640758
    Torolt_felhasznalo_640758
    2007. július 11. 21:0680.
    Sziasztok ! Kezdő vagyok kenyérben, ti hol veszitek az adalékokat(sikér aszkorbinsav kenyérliszt)? Adjatok tanácsot!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_304905
    Torolt_felhasznalo_304905
    2007. január 23. 17:3479.

    Szia!

    Én még csak most találtam rá erre a honlapra.Látom Neked is olyan kenyérsütőgéped van mint nekem.Illetve nem is 100 %.Nekem 1300 a tipusa.Te már sütöttél benne kalácsot illetve gyümölcskenyeret, püspökkenyeret.

    Köszi:Kriszti

    előzmény:
    marti69 (76)
    2006-08-06  15:53
  6. 2006. augusztus 7. 19:2478.
    Sziasztok!

    Ismeri valaki köztetek az essene kenyeret. Segitséget előre is köszönöm.
    Évi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2006. augusztus 6. 18:5377.
    De a legegyszerübb, ha veszel a DM-ben kovaszport, olyan csomiban van, mint a porelesztö. Egy 1/2 csomi kell belöle 3/4 kilos kenyerhez. Isteni, es nem kell a kovasszal bibelödni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_526285 (74)
    2006-03-14  10:20
  8. 2006. augusztus 6. 15:5376.

    Szia! Nem ismerem ezt a fajta gépet nekem Hausmaisterem van 2 keverőlapátos.Az én "bevált" receptem a következő:30 dkg sima liszt (tescós vált be), 16 dkg rétesliszt, 1 teáskanál kristálycukor, 2 teáskanál só,5 dkg margarin, 1 csomag szárított élesztő (az pennys), 250 ml víz.

    Próbáld ki hátha neked is bejön.

    Sok sikert .

    Szia!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_101703 (75)
    2006-08-05  18:29
  9. Torolt_felhasznalo_101703
    Torolt_felhasznalo_101703
    2006. augusztus 5. 18:2975.

    Sziasztok PÉKNÉNIK!

    4 próba után a Moulinex gépemben(ABKE41)a z első kelesztés után gyönyörüen feljött a kenyerem,majd,mire sütésre került a sor,kb 3-4 cm-t visszaesett.Amugy a kenyér nem rossz,csak tul "sűrű"Friss élesztőt használtam,kenyérliszt,finomliszt,majd keverék,de mindig előadta,a progikat is változtatgattam.Ehhez a géphez valaki tudna segiteni,vagy tanácsot adni,mit tegyek?A receptek ezen kedves oldal lakóinak tollából származtak,bizom Bennetek,mert én igencsak kezdő pékecske vagyok!

    Pussz mindenkinek

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_526285
    Torolt_felhasznalo_526285
    2006. március 14. 10:2074.
    Szia csuporméz!
    Mióta extra a kovász? Kenyérkovász
    Hozzávalók: 2 csésze víz, 2 csésze liszt, 1tk. cukor, 2 1/2tk. élesztő
    Elkészítés: Az összetevőket keverd össze egy porcelán- vagy üvegtálban (fém nem!), takard le egy konyharuhával, és 4-5 napig hagyd állni langyos helyen. Keverd át naponta 1-2 alkalommal.
    A kész kovászt, ha nem használod föl azonnal, hűtőben tárolhatod. Mindig újrakeleszthető, ha az élesztőn kívül más hozzávalókat összekeversz, és 1 napig meleg helyre állítod. Ha kovász elszíneződik és ecetes szagú lesz, tovább már nem használható.

    Receptek ventour.hu itt találsz baromi sokfajta kenyér receptet.
    előzmény:
    csuporméz (1)
    2004-03-11  14:31
  11. 2005. november 10. 17:0573.
    Nekem is ilyen gépem van már egy éve, és én azt találtam ki, hogy leragasztottam a tetején középen belülről a szellőző lyukat, mert az ajtajánál úgyis elszáll annyi pára. És amikor elkezd sütni én mindíg letakarom egy négybe hajtogatott abrosszal és erős szinűre teszem, és így lesz szép piros, merthogy mi úgy szeretjük. Ha nem találom elég sötétnek a tetejét, még benne szoktam hagyni kb. 10 percet a sütőben. Én nem szoktam bele tenni sem étolajat, sem réteslisztet, mert ezektől lesz kemény a héja a kenyérnek. Ha puhábban szereti valaki, akkor inkább krumplipüréport, vagy kefírt, joghurtot kell bele tenni, és a legjobb kenyér a Tescós kenyérlisztből (ami BL 80-as) készült eddig. Szia: Ditke
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_205243 (67)
    2005-07-04  17:52
  12. Torolt_felhasznalo_177663
    Torolt_felhasznalo_177663
    2005. szeptember 30. 21:1172.
    Szia Kati!

    Véletlen jöttem erre az oldalra, de amint látod itt nagyon régen volt beírás.
    Gyere át a Kenyérsütőgép vásárlás topikba, mert az é-lő, naponta működő topik és ott írd be a kérésedet.
    Nagyon segítőkész csapat éssokan fognak segíteni.
    Vagy az Index fórumán is van egy Mindennapi kenyerünk topik ott is beírhatod.
    Nézd meg Margit2 honlapját is, mert nagyon sok recept van a gépi kenyérsütésnél
    http://margit2.uw.hu
    E.Margitka oldalára is írhatsz Ő is nagyon segítőkész és nagyon tapasztalt kenyérsütő.
    http://www.gportal.hu/portal/emargit/
    Gyere át, várunk a "klubban"
    Üdv. Zsizsu
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_968021 (71)
    2005-09-30  13:57
  13. Torolt_felhasznalo_968021
    Torolt_felhasznalo_968021
    2005. szeptember 30. 13:5771.

    sziasztok!azt szeretném kérdezni hogy 1000w-os,elta ba 128-as gépet vettem de ami kenyeret eddig a 800w-os gépben csináltam jó volt de az újban nem jó miért van ez és szeretnék kérni tőlletek egy új fehérkenyér receptet de sikér nélkülit mert azt nem tudom megcsinálni.eddig amit sütöttem recept:60dkg k.liszt,egy kefir, 2dl viz,olaj vagy margarin,so.cukor,ecet,élesztő igazi.valami mást szeretnék mert ez már nem jó.előre is köszönöm.kati

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2005. július 5. 09:1470.
    Szia!
    A lapátot az utolsó dagasztás után lisztes kézzel ki lehet venni. És akkor tényleg csak egy luk lesz, és könnyebben ki jön az üstből a kenyér!
    előzmény:
    Gaby55 (69)
     
  15. 2005. július 5. 09:0069.
    Szia!
    Nekem is ilyen gépem van, de még csak párnapos tapasztalataim vannak. Ami sikerült elsőre a sütemény volt, ezt tudom ajánlani.
    A kenyérkém gyönyörű színü lett - a lapátok állítólag mindenkinek belegyógyúlnak. Talán a sütés elkezdése előtt ügyesen kilehet belőle venni így csak lukas lesz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_948749 (49)
     
  16. 2005. július 4. 20:1968.
    Kenyérsütőgép vásárlás c. topicban próbálkozz ott többen vannak akik tanácsot tudnak adni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_205243 (67)
     
  17. Torolt_felhasznalo_205243
    Torolt_felhasznalo_205243
    2005. július 4. 17:5267.
    Sziasztok!

    2 napja vettük meg az áhított kenyérsütőt (Hauser BM 802), abban a reményben, hogy finom cipókat fogok gyártani és nem kell a konyhában szaunázni a villanysütő társaságában. Ma elkészítettem az első veknimet, a receptet innen ollóztam (köszönöm utólag):
    3, 5 dl langyos víz
    2 EK étolaj
    2, 5 kismérő só
    0, 5 nagymérő cukor
    45dkg liszt+ 20dkg rétesliszt
    2 kismérő porélesztő
    1 késhegynyi aszkorbin
    Normál program (3 óra 18 perc), közepes méret, közepes szín.
    Minden szépen alakult a gép tette a magáét. A sütési program 20. percében a kenyér még olyan színű volt, mint a halott lába, ez nem sokat változott a program lejártakor. Gondoltam egyet és újra bekapcsolva elindítottam a sima sütést, legyen valami színe. Nem hittem a szememnek, a teljes 1 óra sütés kellett még ahhoz, hogy szép zsemle színe lenyen. Így tehát 4 óra 18 perc alatt készült el a kenyér. Szerintem ez sok. A kenyér kivéve szép, gusztusos, de nagyon kemény és vastag a héjja. Belül puha, foszlós és finom. Lehet, hogy hülyeség, de én arra gondoltam, hogy nem elég meleg a sütési hőmérséklet, így inkább szárít mint süt. Eddig a villanysütőben, az ennél jóval nagyobb kenyerek is 45-50 perc alatt simán barnára sültek. … valami nem ok. , vagy a recept stimmel??? …
    Van valakinek valami ötlete?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2005. május 20. 10:1166.
    Szia Biceboca !

    Próbáltad már a Kenyérsütőgép vásárlás topicon keresni. Ott nagyon jó kis pékecskék írnak recepteket. Biztosan tudnak Neked segíteni.

    Üdv. Julika
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_347808 (61)
     
  19. 2005. május 20. 10:0965.
    Szia evi1959!

    Itt a fórumok között van egy Teljeskiörlésű liszt. . topic. Azt nézd meg ott mindenféle receptet találsz teljeskiörléső lisztből. Vagy esetleg még a Kenyérsütőgép vásárlás topicon is találsz iylen kenyér recepteket.
    Jó böngészést.

    Üdv. Julika
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_919020 (64)
     
  20. Torolt_felhasznalo_919020
    Torolt_felhasznalo_919020
    2005. május 19. 21:0964.
    Szerbusztok! Tudna valaki jó kenyérreceptet küldeni, candidásoknak, ill. teljes kiörlésü kenyérből? Vagy esetleg élesztő nélkülit. kb. 75. dkg-os-hoz?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_834768
    Torolt_felhasznalo_834768
    2005. Április 25. 20:2363.
    Kedves Mindenki!

    Van egy eladó Bomann kenyérsütőgépem, januárig még garanciális. Érdekel valakit? Ára: 8000 Ft
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_369277
    Torolt_felhasznalo_369277
    2005. Április 15. 18:5362.
    Nagyon köszönöm a kalács recepteket igérem ki is fogom probálni és majd megírom hogy sikerült. Te egy tündér vagy. Csakritkán jutok gép közelbe azért irok ritkán.
    előzmény:
    mzsóka (55)
     
  23. Torolt_felhasznalo_347808
    Torolt_felhasznalo_347808
    2005. Április 8. 16:0761.
    Sziasztok!
    Nálam nemrég derült fény a candidára. . . szóval nemrég megvettem a kis kedves Bomann CB 566-s kis kenyérsütőmet. Az ismeretségi körömben nincsen nagyon senki aki recepttel szolgálhat.
    Szóval nekem egy élesztőmentes (lenmaggal, tökmaggal, napraforgómaggal) kenyérreceptre lenne szükségem. . .
    Hálás köszönet
    Az email címem: kalaposemberke@freemail. hu
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_225243
    Torolt_felhasznalo_225243
    2005. Április 5. 08:1360.
    Szerintem meg tegyel a kenyeredbe extra kovaszport (DM-ben kaphato), attol lesz igazan kenyer (es nem zsemlye) ize.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_201692 (54)
     

Címlap

top