Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Doubletta

EzVicc
Létrehozva: 2010. február 1. 20:31

Sziasztok!

 

Gondolkodom egy ilyen serpenyő megvásárlásán. Van valakinek? Mi a véleményetek?

 

köszönettel

Judit

  1. 2016. december 8. 13:499.

    Tanulgatom a Doublette-t. Mai kitalációm: Krumpli-gombóctésztából ( mint a szilvás vagy barackosnak szoktuk), két serpenyőalja nagyságú lepénynek való mennyiséget készítek. Előzőleg: jó  nagy poré hagymát felkarikázni, megdinsztelni zsiradékban (én már jó ideje kókuszzsírt használok) majd apróra vágott (nem darált, nem szétzúzott) sonkával együtt dinsztelem, félreteszem. A tésztát kinyújtom,  a kicsi zsírral felmelegített Doublette sekélyebb  serpenyőjébe egy lepényt beteszek,  (KB. 3-4-5- mm vastag) elegyengetem. Ráterítem a borssal, kevés pizzafűszerrel, vagy más mediterrán jellegű fűszerrel fűszerezett dinsztelményt, elterítem. Alágyújtok, vagy az eddigi takarékot használom. Ráterítem a másik lepényt, a két lepény széleit összenyomkodom, beállítom a hőt, csak a fedővel (a D. fedőjével!) fedem be,mert időnként teflonhoz való lapáttal alánézek, hogyan sül. Időnként körkörösen  megrázom a serpenyőt. Mikor az alja megfelelően megsült, felteszem a D. előzőleg kizsírozott mélyebb darabját, , majd két kézzel kesztyűben hirtelen megfordítom az egészet. Rajta hagyom a serpenyőt, így nem szárad ki. Mikor jó, (egyszer kétszer alánézhetek, de mindig kesztyűvel nyitom szét a serpenyőt) átcsúsztatom a lepényt egy lapostányérnál nagyobb lapos tálba.


    Melegíthetek össze egy kis tejfölt egy kis vajjal és tálkában adhatom mellé ha valaki tejfölt szeretne hozzá, és készítek még reszelt sajtot is. Ha fokhagymás tejfölt szeretnél, akkor vagy két gerezd fokhagymát nyomóban szétnyomva egy kicsi vízzel összeforralunk, hagyjuk kihűlni és akkor a léből rakunk ízlelésig a tejfölbe. Így nem olyan mellbevágó a fokhagyma íz. Én most kecsappal ettem, úgy is isteni. Az egész hidegen is finom.


    Sajnos, a hőerősségre és az időre vonatkozóan nem tudok tanácsot, adni, azt mindenkinek magának kell kitapasztalni. Jó étvágyat!


    Jó étvágyat! Mária


     

  2. 2016. november 29. 09:588.

    Sziasztok! 


    Ennyi rossz vélemény olvasása után úgy érzem, le kell írnom, én nagyon elégedett vagyok a doublettával. Még az elsők közt vásároltam - úgy emlékszem-, akkor még húszezer forint fölött volt az ára. Palacsinta sütésére vettem elsősorban, de aztán rájöttem, túl súlyos nekem ahhoz, hogy erre használjam. Egyébként minden másra jó és gyorsabb, mint egy sima edény. A hús finom szaftos és ropogós, a pörkölt még véletlen sem ragad le, amit sajnos bármely más edénnyel már többször sikerült elérnem. Ennél a régi típusnál valóban gond a forgatás, mert a szaft könnyen kifolyik, ha az ember nem elég gyors, vagy nem megfelelően fogja az edényt, bár ezzel én ritkán élek. Az új doubletta már ilyen szempontból biztonságosnak tűnik. Könnyen kitörölhető sütés után vagy mosható. Sok év után még alig karcos, ellentétben más teflon edényemmel szemben.


    Nekem nagyon bevált. Mindenféle anyagból van edényem, de ez a kedvencem. 

  3. 2010. február 2. 22:257.

    Szia Judit.

     

    Az én szomszédasszonyomnak már egy éve van és nincs vele semmi

     

    gond, nagyon szereti, pici olajjal használja , megvan elégedve vele.

     

     

    előzmény:
    EzVicc (1)
    2010-02-01  20:31
  4. 2010. február 2. 17:016.
    Egy napon sem említhető a kettő! A Tefal évtizedek óta bizonyít, minőségi termékeket állít elő, az a dubletta vagy micsoda meg egy ócskavas. Inkább vegyél egy rendes Tefal serpenyőt, mint tíz dublettát, és akkor biztos lehetsz benne, hogy a teflon a serpenyőn marad és nem a szervezetedben köt ki néhány sütés után.
    előzmény:
    EzVicc (4)
    2010-02-01  23:34
  5. 2010. február 2. 08:285.
    Nekem mindig az a kényszerképzetem támad, ha ezt a reklámot látom, hogy amikor átfordítja az ember a cuccost a másik oldalára, akkor a két serpenyő találkozásán lévő résnél - elvégre nincs gumival tömítve - kifolyik az olaj, húslé, akármi. Fene tudja...
    előzmény:
    EzVicc (4)
    2010-02-01  23:34
  6. 2010. február 1. 23:344.

    Köszönöm szépen a véleményeiteket!

    Van esetleg más fazék, serpenyő ami bevált nektek? Pároló?

    A hot pent hiába tvshop-os a barátaink imádják. Én még nem próbáltam, nekem ez a doubletta nagyon megtetszett, az elv az nagyon szuper, és ok drága a 12eft érte, de ha két sima Tefal serpenyőt veszel, az is kerül ennyibe!

     

    Jó éjt!

    köszönettel

    Judit

    előzmény:
    esztipiros (2)
    2010-02-01  20:45
  7. 2010. február 1. 22:083.

    Teleshop = gagyi termék, túlárazottan.

     

     

    előzmény:
    EzVicc (1)
    2010-02-01  20:31
  8. 2010. február 1. 20:452.
    Szörnyű, nem ajánlom, első sütés után lemállott a bevonat. Kuka.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top