Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A tuti, ha a tejbe öntessz egy kis tejszínt, és ízlés szerint raksz bele táblás tejcsokit, kakaót, kapucsínót, és a végén egy szelet Kinder csokit!
Csak vigyázni kell, nehogy tömény legyen. Én a porból készült förtelmeket nem tudom meginni, de ezt imádooooom!
Juj, ez a utolsó változat ez nagyon durva
múlt 7végén ittunk a barátaimmal egy nagyon fincsi forrócsokit a Csaba Centerben. NAgyon de nagyon ízlett, majdnem olyan sűrű volt, mint a puding és inkább kanalaztuk, mint ittuk. a pultoslány mondta, hogy ManueL márkákjú az a fajta forrócsoki .
van valaki ismeri és tudja hol árulnak itt pesten ilyet?
Ha jártok az állatkertben, a Pálmaház tövében van egy Szamos-cukrászda. Ha életetekben ittatok már olyan finom forró csokit...Az valami Isteni. Igazi folyékony csoki, felszolgálnak hozzá egy kis tálka tejszínhabot, és egy kis kancsó forró, habos tejet. A forró csoki nagyon elegáns hófehér porcelán talpas-füles kis pohárban van, saját magunknak kell összekeverni, ízlés szerint. Tényleg Isteni finom, életemben olyan finomat csak akkor ittam, amikor ott voltunk.
Szóval ha jártok az állatkertben, feltétlen menjetek oda be forró csokira!
Na erre én is tudnék írni! Nem is tudom hol voltunk üdülni a párommal, a lényeg az, hogy bementünk egy helyre mert nekem WC-re kellett mennem (-a nyilvános Wc zárvá volt, mert már nem volt szezon, így egy járó kelő beküldött erre a helyre-), a párommal úgy gondoltuk, hogy megiszunk egy forró csokit! Hát közölték, hogy van nekik! Errel kértünk kettőt! Fizettünk érte 800 Ft-ot , és kiderült hogy simma forró kakaót kaptunk, kb 20 percig ültünk bent annyira forró volt! Hozzá kell tennem, hogy mind a ketten szeretjük a kakaót, de csak hidegen a forralt kakaót utáljuk! Persze ezuán igesek is lettünk de rendesen!
Változat: csinálhatod úgy is , hogy egy bögre (2, 5 dl) forró tejbe teszel 2 teáskanál N. (nyuszis) kakóport és még 2-3 teáskanál Boci forrócsoki port, és pár csepp édesítőszert vagy cukrot.
Mennyei!
Puszi!
Forró csokis capuccino.
Hozzávalók:
2. 5 deci tej
2. 5 deci tejszín
1 vaníliarúd
15-20 deka étcsokoládé
esetleg 2 evokanál Kahlua vagy más kávélikor
3 teáskanál instant kávé
3 deci víz
tejszín
Beleöntöm a tejet és a tejszínt egy kisebb lábosba, hozzádobom az éles késsel hosszában félbevágott vaníliarudat és gyorsan felforralom. Aztán leveszem a tuzrol, beleszórom az apróra vágott étcsokit és addig keverem, amíg fel nem oldódik. Hozzálöttyintem a kávélikort és ha kihult, beteszem a hutobe aludni egyet. A vaníliarudat ilyenkor nem halászom ki belole, mert így finom aromája jól beleoldódik majd a csokis tejbe.
Reggel aztán összekeverem az instant kávét a forró vízzel, és mehet is a híg fekete a vaníilarúdtól megszabadított, átforrósított csokis tejbe. A bögrékbe töltött csokis capuccinora úgy púpozok jó sok tejszínhabot, mintha a legnemesebb véru trónörökösöket koronáznám meg.
4 bögrényi lesz belole, ami nem jelenthet problémát 2 csokoládérajongó ember számára.
Én úgy szoktam, hogy egy nagy fazékba töltök tejet. Hozzáadok rendes kakaóport (nem cukrozottat!) és izlés szerint cukrot. Mikor el kezd melegedni hozzáadok egy jó adag aprára tört tejcsokit és tovább főzöm. Mikor el kezdene forrani leállítom és picit hagyom állni. (A föle ott fog majd lebegni a tetején, az nagyon finom, lehet nyalakodni, hogy neked is jusson valami jó belőle ne csak a kedvesednek!) Bögrébe töltöd, és szolgálhatod fel így vagy. .
Ezeket a fórumokról vadásztam össze:
A szokásos kezdete a forró csokinak nálam is a felmelegített tej, bár én ebbe teszek pici tejszínt is. A cukorral (legjobb a barna cukor), vaníliarúd belsejével, csipetnyi sóval (! nagyon fontos, állítólag - érdekes módon- ez a lelke a dolognak) melegítem fel, majd beletördelem a keserűcsokit (valóban jó a szerencsi, de valahogy még kellemesebb a Milka- keserűcsokija a lényeg, hogy "zartherb" legyen. Ezután néha teszek még bele szerencsi kakaóport is. Ezt egy kicsit még melegítem. A tűzről levéve konyakot keverek hozzá. Majd szép bögrébe, vagy csészébe teszem.
Az egészet pedig saját készítésű habcsók "korongokkal" koronázom meg. Lényeg , hogy ezek kb 2 -2, 5 cm átmérőjűek és kb 1-1, 5 cm magasak legyenek. Csodálatos, ahogy kicsit a külsejük átnedvesedik a forró csokitól, belül pedig még ropogós. A kicsit a bögre aljára kanállal alámerített egy-egy habcsóknak is külön hatása van ha megízleled.
Persze magát a csokit sok mindennek lehet még megbolondítani, fahéjrúddal, őrölt borssal, cayenne-nel például.
pór-csoki (stewardess-recept, avagy csinálj abból, ami van)
kisebb műanyag vizespalackba (pl 0. 5-ös Theodora) önts félig tejet, hozzá valamennyi tejszínt, 1-2 kanál (1 tasak) tejport, cukrot (édesítő nem jó!). ezt erősen zárd le, majd tedd be egy bödön/lábas/teáskanna forró vízbe és fedd be. miután átforrósodott a tej (kb 3-4 perc, mennyiségtől függ), vedd ki a palackot, tekerd konyharuhába, és rázd erősen vagy 2 percig. énekeld: oh shake it up baby now! 2-3 kocka csokit tégy pohárba/csészébe, forró vízzel öntsd le, kevergesd, amíg a csoki felolvad a vízben, majd a felrázott tejet (oh, shake it, shake it baby) öntsd rá. tetejére kicsi fahéj és egészségetekre.
Nagyjából én is hasonlóan csinálom, de kakaó nélkül. Mindig étcsokit vegyél, a legjobb a Szerencsi, sárga táblás, abba már cukor se kell, mert elég édes. Adagonként 2 dl tejet tegyél oda forrni, beledobálsz kb fejenként 6 kocka étcsokit és felforralod.
Pohárba teszed ( átlátszó üveges az igazi ) és mehet rá a tejszínhab.
Isteni eledel, a nagy csokoládékönyvből való!!!
Szerintem érdemes azzonal meginni, nagyon finom hideg estén:)
a forró csoki sokkal "ütősebb", sűrűbb, édesebb, mint a kakaó
én úgy csinálom, hogy keserű főzőcsokit felolvasztok tejben, vagy tejszinben
ebbe szórók egy kevés igazi kakaót, cukrozatlant, sötétet!
és ebbe egy kis fahéj. . .
elég egy bögre is belőle
próbáljátok meg!
jah és az igazán inyencek tehetnek bele egy leheletnyi őrült chilit!
:-))
vékonyra szelt gyümölcsszeleteket, aproüteményt tálalhatsz mellé!
hütöbe tárold, max 3napig mert tejes termék!
hideg téli estéken kellemes!
nézd meg itt.