Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Sós clafoutis -S.O.S

ZJázmin
Létrehozva: 2009. augusztus 19. 13:18

Sziasztok!

 

 

Sós (zöldséges) clafoutis recepteket keresek.

 

Segítséget előre is köszönöm!

 

Jázmin

  1. 2009. augusztus 24. 07:447.

    Sziasztok!

     

     

    Elnézést, de csak most jutottam gépközelbe....

     

     

    Köszönöm a recepteket.

    A cukkinis nekem is felkeltette az érdeklődésem

     

     

     

    Ha esetleg még tudtok, írjatok még recepteket!

     

     

    Köszi és szép napot!

     

     

    Jázmin

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2009. augusztus 19. 16:366.
    Az már majdnem quiche, csak tészta nélkül, nem? :-)
    előzmény:
    ZJázmin (1)
    2009-08-19  13:18
  3. 2009. augusztus 19. 15:125.
    hehe, azért jöttem fel a netre, hogy cukkinis receptet keressek. És meglátván ezt a topikot, megcsináltam, sőt meg is ettük életünk első clafoutise-át. Nagyon finom!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2009. augusztus 19. 13:514.
    Clafouties (Klafuti) kétféle sajttal
    2 körte, 3 tojás, 6 dkg liszt, 5 dkg Comté sajt, 5 dkg ementáli jellegű sajt (ezek reszelve), 3 dl tej, 2 dkg vaj a kivajazáshoz, só, szürke bors. Egy ovális kerámiatál (nem nagy !).
    6-os fokozatra melegítsük elő a sütőt (Macilaci megj.: villanysütőjük van). Egy mély edényben a lisztet verjük össze egyesével a tojásokkal és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tejet. Tegyük hozzá a reszelt sajtokat és sózzuk, borsozzuk. Pucoljuk a körtéket és vágjuk vékony gerezdekre (8-ba) és tegyük a kivajazott tálba, öntsük rá a sajtos masszát és 35 percig süssük. Langyosan fogyasszuk.
    előzmény:
    ZJázmin (1)
    2009-08-19  13:18
  5. 2009. augusztus 19. 13:373.
  6. Torolt_felhasznalo_750339
    Torolt_felhasznalo_750339
    2009. augusztus 19. 13:312.

Címlap

top