Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
http://www.recept-receptek.hu/sos-clafoutis.html
Sziasztok!
Elnézést, de csak most jutottam gépközelbe....
Köszönöm a recepteket.
A cukkinis nekem is felkeltette az érdeklődésem
Ha esetleg még tudtok, írjatok még recepteket!
Köszi és szép napot!
Jázmin
2 körte, 3 tojás, 6 dkg liszt, 5 dkg Comté sajt, 5 dkg ementáli jellegű sajt (ezek reszelve), 3 dl tej, 2 dkg vaj a kivajazáshoz, só, szürke bors. Egy ovális kerámiatál (nem nagy !).
6-os fokozatra melegítsük elő a sütőt (Macilaci megj.: villanysütőjük van). Egy mély edényben a lisztet verjük össze egyesével a tojásokkal és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tejet. Tegyük hozzá a reszelt sajtokat és sózzuk, borsozzuk. Pucoljuk a körtéket és vágjuk vékony gerezdekre (8-ba) és tegyük a kivajazott tálba, öntsük rá a sajtos masszát és 35 percig süssük. Langyosan fogyasszuk.