Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Befőzőautomata
Sziasztok!
Szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérni olyanoktól akiknek van, esetleg próbálták, vagy hallottak róla valamit.
Anyukámat-nagymamámat szeretném vele meglepni, előtte viszont tájékozódni szerenék, hogy tényleg "használható" vagy csak egyel több kacat a spájzban. (Így néz ki: http://www.befozoautomata.hu/)
(Igyekszem válaszolni amint az 5 hónapos kislányom engedi)
Köszönöm
üveget tudok egyszerre dunctolni.
Érdemes megvásárolni,zseniális szerkezet!!!!!!!!
Nyers gyümölcsöt megfelelően előkészítve persze (mosva, ha kell darabolva) beleteszek nyersen az üvegbe, rá víz, vagy csak a saját leve, ha olyan a gyümölcs, és cukor, édesítő és minden nélkül bezárom, beteszem az automatába, beállítom a hőfokot, az időt, és másnap kiveszem, megtörlöm ha lecsepegett, feliratozom, és mehet a polcra. Ha akarok, teszek bele édesítésnek mézet vagy xylitet, és/vagy ízesítésnek fűszereket. A zöldszégeket vagy ugyanígy, vagy félig elkészítve rakom el, sokkal egyszerűbb, mint az eddigi befőzés, tisztább, gyorsabb, de nem ez a legjobb benne, hanem, hogy mivel a gyümölcsöket nem főzöm, csak az automatában alacsonyabb hőfokon, mint a főzés készítem, a vitaminok, nyomelemek bennemaradnak, és az állaga is sokkal jobb, amikor télen előveszem, mint a főtt gyümölcsé. Müzlihez, gyümölcskrémhez...
Zseniális találmány.
És 40.000 forint ma már nem olyan nagy összeg. Ha összeszámolja az ember, mennyit költ szarokra, akkor különösen nem.
Ezt egészen komolyan ide bírta írni valaki?? És szavazati joga van neki :-(
Sziasztok!
Használ valaki befőzőautomatát, esetleg van valamilyen különleges automatával készült savanyúság receptje?
Szivesen kipróbálnék az idén valami újdonságot...
Csalamádét, uborkát és káposztával tőltött parikát szoktam eltenni de most valami vegyest (paprika, karfiol,dinnye) gondoltam.
Ha tudtok segítsetek légyszi!!!!
Édesanyámnak is van befőzőautomatája és csodafinom befőtteket és savanyúságokat készít vele. A nagyi is az ő gépét használja és különösen örül, hogy nem kell a nagy edényeket cipelnie, és a szárazdunsztos üvegeket kerülgetnie. A táblázat szerint beállítják a höfokot és az időt, és indul a dunsztolás, tartósítószer nélkül. A lekvárt viszont nem a gép főzi, csak azt is tartósítja.
Nagyon sok ismerősüknek ajánlották már és mindenkinek bevált.
Szerintem az automatával nem lehet elrontani!!!! Olvassátok el figyelmesen a honlapjukat, megéri.
Szia ,
én már 3éve használom a befőzőautomatát, kezdő háziasszonyként kaptam. A kislányom a pocakomban volt, amikor már készítettem neki a gyümölcspüréket. Tartósítószer és cukor nélkül ! Nagyon egyszerű és kényelmes a használata, a "legkritikusabb"részét végzi el a befőzésnek a dunsztolást.
Minden nagyon ízletes és gusztusos. A kényelem mellett talán még fontosabb, hogy tartósítószer nélkül!!!!!
Csak ajánlani tudom, eddig még nem romlott meg semmi.
ez nem csak egy "elektromos fazék"?? nekem úgy tűnik a képen, mintha ez egy villanyrezsóra heggesztett fazék lenne
nem ez főz meg a lekvárt, ez csak dunsztolja (ahogy én látom)
én nem adnék érte pénzt!
Szia!
Szerintem teljesen felesleges.Főleg ha rutinos befőtt elrakóknak vennéd,csak újjabb lom lesz(ahogy írtad)Bár én csak a saját tapasztalatomról tudok írni,de a cukor kell a befőtt készítéséhez.(azt írták a reklámjába h. nem kell...)A cukor tartósítja el,és azzal szabályozzák a lekvár sűrűségét.Minnél több a cukor benne annál sűrűbb lesz a lekvár.Én megmosom és kimagozom a gyümölcsöt.Aztán botmixerrel turmixolom össze,és cukrozom a fazékba.Ha elkezd forrni,akkor "felhabzik".Addig főzöm(és kavargatom néha,takarékon)amíg elfő a hab.Ha kész kiöntöm üvegekbe,rá a tető,és fejrefordítom 5-10 percre(fóliát,és tartósítót soha nem használok.Ezután mehet a helyére a spejzba,nem dunsztolok.Évek óta így csinálom,és soha nem romlott még meg.
én nem értem, hogy ez a lekvár főzést mivel könnyíti meg. írja, hogy sűrűre főzzük, úgy rakjuk üvegbe, majd a gép dunsztolja.
mi felrakjuk takarékra a tűzhelyre és ha jónak ítéljük az állagát a lekvárnak, akkor mehet az üvegbe. én rendszerint kihagyom a tartósítószert, nem romlanak meg.
kis helyen biztos célszerűbb a gőz miatt, de a munkát nem látom kevesebbnek.
Elvileg amit ez a gép tud, azt megteheted egy szép nagy fazékban a tűzhelyen is. Tény azonban, hogy a befőzőautomatával egyszerűbb, pontosabban tartja a hőfokot, talán kevésbé csinál meleget a konyhában, és nem kell figyelni rá.
Én egyre jobban belejövök a befőzésbe. Magamnak valószínűleg nem vennék, de ha valaki meglepne vele, örömmel használnám.
Még azt nézd meg, mennyit fogyaszt! (Nálunk pl. átalánydíjas a gáz, az áramot meg persze mérik, így nekem jobban megéri mindent a tűzhelyen csinálni, mert azért úgyis ugyanannyit fizetek. De valószínűleg ez egy elég hatékony, jól szigetelt ketyere lehet.)
én még soha nem föztem be, de lekvártz már csináltam. szerintem ez egy nagy edény amibe azt választod ki hogy hány fokon dunsztolja. Szóval itt fent van a táblázat, az alapján megtudjaák sima edénybe is csinálni.
de ahogy néztem ez elektromos, talán ha az ára nem vészes azért éri meg mert nem kell a konyhába vagy a lakásba csinálni, bárhol beállíthatja.
Sok pénzt nem adnék ki érte, de ha nem vészes az ára akkor megéri.