Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Pötyi mogyorós csók

corinfar
Létrehozva: 2009. március 29. 08:39

Sziasztok!

 

Tegnap a fiaimmal a medvefarmon voltunk , és ott egy  bódés pultból gyermekkorom kedvenc aprósütije köszönt vissza!

Nagyon finom, mogyorós , kemény és kicsit ragad ha eszed.

Sima átlátszó papírzacsiban árulták akkor (80-as évek) és Pötyi volt a neve.

Itt 4000 ft volt kilója, ami rablás.

 

Segítségeteket szeretném kérni, hogy láttatok-e valahol ilyesmit?

Budapesten esetleg Vác-on.

 

IIIIIIIIIIIIIIIImádom és a fiúk is,  no de ennyiért nem veszek mégegyszer!

Előre is köszi a segítséget!

 

Kétfiús anya

  1. 2016. május 18. 12:5517.

    Martonne Nagy Eszter


    Turkeve


     


    +36 20 5313197

  2. 2016. május 18. 12:5116.

    Martonne Nagy Eszter


    20 531-3197 :)

    előzmény:
    corinfar (1)
    2009-03-29  08:39
  3. 2009. Április 2. 23:1915.

    http://www.sutigyar.hu/index.php?mod=recipe&page=datapage&rid=310

     

    Diós csók Hozzávalók:
    A tésztához: 15 dkg Rama Sütőmargarin; 1 evőkanál rum; 1 mokkáskanál szerecsendió; 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg; 35 dkg finomliszt; 5 dkg dióbél; 6 db tojássárgája; 1 db tojás; 1 csipet só; 1 csomag vaníliás cukor; 10 dkg porcukor
    A forma kikenéséhez: Rama Sütőmargarin
    A mázhoz: 10 dkg porcukor; 25 dkg baracklekvár
    A díszítéshez: 45 db felezett dió                Elkészítése:
    A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót finomra daráljuk és a liszthez keverjük. A dió-liszt keverékhez hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot. Az egészet a margarinos-tojásos masszához keverjük és sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, háztartási fóliába göngyöljük és 2-3 órára hűtöbe tesszük.
    A sütőlapot margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi golyókat gyúrunk és a sütőlapra helyezzük. A 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
    A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük. A diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük a lekvárral és száradni hagyjuk.
    A porcukrot 1-2 evőkanál forró vízzel sima mázzá keverjük. A csókokat ezzel bekenjük és 1-1 fél dióval díszitjük. Rácsra téve szárítjuk.

    előzmény:
    corinfar (1)
    2009-03-29  08:39
  4. 2009. március 29. 19:0814.
    Budapestről hozza Tőle tudom, azért irtam tutira.
    előzmény:
    corinfar (13)
    2009-03-29  16:26
  5. 2009. március 29. 16:2613.

    De kár ,hogy nincs  a dobozon semmi.

    Nem tudod esetleg mégkérdezni az illetékest, hogy honnan hozza?

    Ha van nagyker talán van kisker is!

     

    Rita

    előzmény:
    giza55 (12)
    2009-03-29  15:47
  6. 2009. március 29. 15:4712.
    Ugy mérik ki nagy dobozból, sajnos nem tudom megnézni, mert a bozon semmi  nincs, nem véletlen. De konkrétan tudom, hogy Budapestről hozzák az édesség nagykerből. Ott kéne inkább érdeklődni.
    előzmény:
    ciró-maró (11)
    2009-03-29  12:44
  7. 2009. március 29. 12:4411.
    Nézd már meg  a csomagoláson, kik gyártják, vagy forgalmazza.
    előzmény:
    giza55 (10)
    2009-03-29  12:38
  8. 2009. március 29. 12:3810.
    Győrbe 2500.- Ft/kg. Nagyon imádom én is. B.pestről hozzák a nagykerből.
    előzmény:
    corinfar (1)
    2009-03-29  08:39
  9. 2009. március 29. 12:309.

    Igen szekszárd, azzzzzzzzz nagyon messze van Budapesttől

     

    Ha minden kötél szakad megpróbálom megcsinálni...

     

    Köszi a receptet!!!!

     

    Az urbannak lehet, hogy van, mézeseket gyárt végülis.

     

    Rita

    előzmény:
    ciró-maró (8)
    2009-03-29  10:32
  10. 2009. március 29. 10:328.
    Igen, de a címet nem írják. Talán Szekszárd...?
    előzmény:
    fórumozok (6)
    2009-03-29  10:26
  11. 2009. március 29. 10:297.

    Nekem is gyerekkorom kedvence!

    De amiket manapság árulnak, nem ugyanolyan. Nem az a kicsit ragadós. Pedig az volt az igazi. 

    Én is várom, hátha még jönnek ötletek. :)

     

    előzmény:
    corinfar (5)
    2009-03-29  09:54
  12. 2009. március 29. 10:266.
    a honlapon írnak egy mintaboltról is!
    előzmény:
    corinfar (5)
    2009-03-29  09:54
  13. 2009. március 29. 09:545.

    Szia!

     

    Köszi!

    Nagyon úgy néz ki, hogy a mézesféle lesz az igazi!

    Szerinted csak rendelni lehet?

    Vagy hol lehet megvenni?

     

    Hát nem vagyok egy cukrász fenomén, így inkább vásárolnék 

    előzmény:
    töpörtyűű (3)
    2009-03-29  09:26
  14. 2009. március 29. 09:314.
    Na ezt én is kipróbálom
    előzmény:
    töpörtyűű (2)
    2009-03-29  09:11
  15. 2009. március 29. 09:263.
    itt árulnak ez csak 2000,- Ft/ kg
    előzmény:
    corinfar (1)
    2009-03-29  08:39
  16. 2009. március 29. 09:112.

    Szia! nem a mogyorós csókra gondolsz? mert azt én is nagyon szeretem.

    El lehet készíteni otthon is

    http://fuszerkert.freeblog.hu/archives/2007/11/06/Mogyo ros_csok/

    előzmény:
    corinfar (1)
    2009-03-29  08:39

Címlap

top