Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Pötyi mogyorós csók
Sziasztok!
Tegnap a fiaimmal a medvefarmon voltunk , és ott egy bódés pultból gyermekkorom kedvenc aprósütije köszönt vissza!
Nagyon finom, mogyorós , kemény és kicsit ragad ha eszed.
Sima átlátszó papírzacsiban árulták akkor (80-as évek) és Pötyi volt a neve.
Itt 4000 ft volt kilója, ami rablás.
Segítségeteket szeretném kérni, hogy láttatok-e valahol ilyesmit?
Budapesten esetleg Vác-on.
IIIIIIIIIIIIIIIImádom és a fiúk is, no de ennyiért nem veszek mégegyszer!
Előre is köszi a segítséget!
Kétfiús anya
Martonne Nagy Eszter
Turkeve
+36 20 5313197
Martonne Nagy Eszter
20 531-3197 :)
http://www.sutigyar.hu/index.php?mod=recipe&page=datapage&rid=310
Diós csók Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg Rama Sütőmargarin; 1 evőkanál rum; 1 mokkáskanál szerecsendió; 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg; 35 dkg finomliszt; 5 dkg dióbél; 6 db tojássárgája; 1 db tojás; 1 csipet só; 1 csomag vaníliás cukor; 10 dkg porcukor
A forma kikenéséhez: Rama Sütőmargarin
A mázhoz: 10 dkg porcukor; 25 dkg baracklekvár
A díszítéshez: 45 db felezett dió Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót finomra daráljuk és a liszthez keverjük. A dió-liszt keverékhez hozzáadjuk a szegfűszeget, a szerecsendiót és a rumot. Az egészet a margarinos-tojásos masszához keverjük és sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, háztartási fóliába göngyöljük és 2-3 órára hűtöbe tesszük.
A sütőlapot margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi golyókat gyúrunk és a sütőlapra helyezzük. A 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük. A diós csókokat a sütés után rögtön bekenjük a lekvárral és száradni hagyjuk.
A porcukrot 1-2 evőkanál forró vízzel sima mázzá keverjük. A csókokat ezzel bekenjük és 1-1 fél dióval díszitjük. Rácsra téve szárítjuk.
De kár ,hogy nincs a dobozon semmi.
Nem tudod esetleg mégkérdezni az illetékest, hogy honnan hozza?
Ha van nagyker talán van kisker is!
Rita
Igen szekszárd, azzzzzzzzz nagyon messze van Budapesttől
Ha minden kötél szakad megpróbálom megcsinálni...
Köszi a receptet!!!!
Az urbannak lehet, hogy van, mézeseket gyárt végülis.
Rita
Nekem is gyerekkorom kedvence!
De amiket manapság árulnak, nem ugyanolyan. Nem az a kicsit ragadós. Pedig az volt az igazi.
Én is várom, hátha még jönnek ötletek. :)
Szia!
Köszi!
Nagyon úgy néz ki, hogy a mézesféle lesz az igazi!
Szerinted csak rendelni lehet?
Vagy hol lehet megvenni?
Hát nem vagyok egy cukrász fenomén, így inkább vásárolnék
Szia! nem a mogyorós csókra gondolsz? mert azt én is nagyon szeretem.
El lehet készíteni otthon is
http://fuszerkert.freeblog.hu/archives/2007/11/06/Mogyo ros_csok/