Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Csokibevonó rejtély

Torolt_felhasznalo_875833
Torolt_felhasznalo_875833
Létrehozva: 2008. november 3. 09:49
Sziasztok!

segítsetek kitalálni a csokibevonó rejtélyét! Tegnap este csokidíszt akartam készíteni,.
Ehhez szükségem volt egy adag fehér bevonóra és egy adag hígabb csokibevonó-olvadmányra. De hoyg lezs hígabb? A következőképpen jártam el: megolvasztottam mikróban a csokit. Szép, homogén lett. Gondoltam, egy kevés vízzel higítom. Elkezdtem finoman csepegtetni, de összehúzta a csokit, kezelhetetlen kemény csomóvá lett. MIt csináltam rosszul? Mivel kellett volna higítanom?
  1. 2016. augusztus 8. 12:0921.

    Nekem is bevált az, hogy vajat adok hozzá, meg egy kis étolajat is belekeverek. 

    előzmény:
    krisztitakacs (20)
    2016-03-27  12:51
  2. 2016. március 27. 12:5120.

    Sokan nem tudják ahogy én sem tudtam, míg fel nem világosított egy kedves bolti eladó, hogy nem minden csoki jó a bevonásra. Nem technikával van a baj, hogy ki hogyan higitja, hanem a csoki minőségével. A bolti eladó a Marika bevonót ajánlotta és az be is vált. Egy tábla bevonóba kell 2 dkg vaj amit gőz fölött kell felolvasztani és már is kenhetjük a süti tetejére. Nekem bevált. 

  3. 2008. november 3. 10:4519.
    vajjal kell hígítani!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  4. 2008. november 3. 10:3418.
    Az étolajra szavazok!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  5. 2008. november 3. 10:2917.

    Nem vízzel kell higítani. :-)

     

    Én kókuszvajjal (vagy kókusz-zsír) szoktam higítani. Egy tábla tortabevonó, egy kocka kókuszvaj. Nem tudom nálunk kapni-e, én Ausztriában vettem eddig.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  6. Torolt_felhasznalo_697855
    Torolt_felhasznalo_697855
    2008. november 3. 10:2616.

    Sziasztok!

    Hát szerintem is inkább olajat kelett volna hozzáadnod!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_201765
    Torolt_felhasznalo_201765
    2008. november 3. 10:2115.
    Csatlakozom. Én is mindig így csináltam, és eddig kiváló eredménnyel. Nem változtatok.
    előzmény:
    Papagena79 (5)
    2008-11-03  09:56
  8. Torolt_felhasznalo_266540
    Torolt_felhasznalo_266540
    2008. november 3. 10:1114.
    vajjal a legjobb higitani, mert az maga is megdermed a hutoben, ugyhogy nem jarsz ugy, h folyekony marad a csokid a suti tetejen.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  9. 2008. november 3. 10:0513.

    Szia!

    Én 10 dkg csokibevonóhoz szoktam adni jó egy evőkanál vizet és úgy teszem a mikróba. Amikor kiveszem szép simára keverem....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  10. Torolt_felhasznalo_875833
    Torolt_felhasznalo_875833
    2008. november 3. 10:0312.

    elmondom, mit akartam volna csinálni:

    csíkos csokit. Egy fóliára ki kellett teríteni fehér csoki olvadmányt, amit fésűs habkártyával csíkokba renedezek. ennek félig való megszilárdulásakor kellett volna  a hígabb csokit ráünteni és elteríteni, anélkül, hoyg a fehér csoki elmázolódott volna.

    a kettő félig megszilárult állapotában kiszúróval formákat  vághattam volna ki.

    Ha el nem b..szom

    előzmény:
    Pantufül (10)
    2008-11-03  10:00
  11. Torolt_felhasznalo_875833
    Torolt_felhasznalo_875833
    2008. november 3. 10:0111.

    meleg víz volt :(

    Nekem gyorsan szilárduló, d ehígabb csokira lett volna szükségem. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_619225 (6)
    2008-11-03  09:57
  12. 2008. november 3. 10:0010.
    Csatlakozom az előttem szólókhoz! 10 dkg csokihoz 3 evőkanálnyi étolajat lehet tenni, és szép sima, fényes felületet kapsz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2008. november 3. 10:009.
    Még egy szavazat az olaj mellett
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  14. 2008. november 3. 09:598.

    Vaj, margarin, étolaj, tejszín sokkal megfelelőbb erre, hiszen a víz még ha bele is tudod kavarni kicsapódik a hűlés folyamán.

     

    Amúgy csokit nem szabad igazán magas hőmérsékleten olvasztani. Inkább gőz felett, mert 36-40 fokon olvad legszebben, és leghasznosíthatóbban a csokoládé.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  15. 2008. november 3. 09:587.
    Ha folyósabbat szeretnél, egy tábla étcsihoz 1-2 evőkanál olajat, szép csillogó lesz
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  16. Torolt_felhasznalo_619225
    Torolt_felhasznalo_619225
    2008. november 3. 09:576.
    Szia! Én egy kis étolajjal szoktam higítani. 10 dkg csokihoz max. egy evőkanál olajat. Persze nem tudom, hogy neked mennyire híg csokira van szükséged, mert ez az olajos higítás inkább arra jó, hogy kicsit tovább tudsz dolgozni a csokival, nem dermed vissza olyan hamar. Ha vizet adsz hozzá, akkor szerintem csak forró víz jöhet szóba, valósznűleg hidegebb volt, mint a csoki, azért húzta össze.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  17. 2008. november 3. 09:565.
    Tejjel, vajjal vagy tejszínnel Mindenképpen zsíros folyadékkal, csak az keveredik el benne és jobban teszed, ha tűzhelyen, gőz fölött csinálod mindezt, lassabb és egyenletesebb a melegedés, nem kapja úgy össze.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  18. 2008. november 3. 09:554.
    lehet, hogy az volt a baj, hogy hideg vizet adtál hozzá? esetleg langyos tejjel lehetett volna? vagy langyos vízzel? nem tudom, sosem csináltam ilyet:-)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  19. Torolt_felhasznalo_413321
    Torolt_felhasznalo_413321
    2008. november 3. 09:553.
    tejszínnel
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49
  20. 2008. november 3. 09:552.
    - szerintem vajjal
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_875833 (1)
    2008-11-03  09:49

Címlap

top