Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Csokibevonó rejtély
2008-11-03 09:491.
Torolt_felhasznalo_875833
Létrehozva: 2008. november 3. 09:49
Sziasztok!
segítsetek kitalálni a csokibevonó rejtélyét! Tegnap este csokidíszt akartam készíteni,.
Ehhez szükségem volt egy adag fehér bevonóra és egy adag hígabb csokibevonó-olvadmányra. De hoyg lezs hígabb? A következőképpen jártam el: megolvasztottam mikróban a csokit. Szép, homogén lett. Gondoltam, egy kevés vízzel higítom. Elkezdtem finoman csepegtetni, de összehúzta a csokit, kezelhetetlen kemény csomóvá lett. MIt csináltam rosszul? Mivel kellett volna higítanom?
segítsetek kitalálni a csokibevonó rejtélyét! Tegnap este csokidíszt akartam készíteni,.
Ehhez szükségem volt egy adag fehér bevonóra és egy adag hígabb csokibevonó-olvadmányra. De hoyg lezs hígabb? A következőképpen jártam el: megolvasztottam mikróban a csokit. Szép, homogén lett. Gondoltam, egy kevés vízzel higítom. Elkezdtem finoman csepegtetni, de összehúzta a csokit, kezelhetetlen kemény csomóvá lett. MIt csináltam rosszul? Mivel kellett volna higítanom?
Nekem is bevált az, hogy vajat adok hozzá, meg egy kis étolajat is belekeverek.
Sokan nem tudják ahogy én sem tudtam, míg fel nem világosított egy kedves bolti eladó, hogy nem minden csoki jó a bevonásra. Nem technikával van a baj, hogy ki hogyan higitja, hanem a csoki minőségével. A bolti eladó a Marika bevonót ajánlotta és az be is vált. Egy tábla bevonóba kell 2 dkg vaj amit gőz fölött kell felolvasztani és már is kenhetjük a süti tetejére. Nekem bevált.
Nem vízzel kell higítani. :-)
Én kókuszvajjal (vagy kókusz-zsír) szoktam higítani. Egy tábla tortabevonó, egy kocka kókuszvaj. Nem tudom nálunk kapni-e, én Ausztriában vettem eddig.
Sziasztok!
Hát szerintem is inkább olajat kelett volna hozzáadnod!
Szia!
Én 10 dkg csokibevonóhoz szoktam adni jó egy evőkanál vizet és úgy teszem a mikróba. Amikor kiveszem szép simára keverem....
elmondom, mit akartam volna csinálni:
csíkos csokit. Egy fóliára ki kellett teríteni fehér csoki olvadmányt, amit fésűs habkártyával csíkokba renedezek. ennek félig való megszilárdulásakor kellett volna a hígabb csokit ráünteni és elteríteni, anélkül, hoyg a fehér csoki elmázolódott volna.
a kettő félig megszilárult állapotában kiszúróval formákat vághattam volna ki.
Ha el nem b..szom
meleg víz volt :(
Nekem gyorsan szilárduló, d ehígabb csokira lett volna szükségem.
Vaj, margarin, étolaj, tejszín sokkal megfelelőbb erre, hiszen a víz még ha bele is tudod kavarni kicsapódik a hűlés folyamán.
Amúgy csokit nem szabad igazán magas hőmérsékleten olvasztani. Inkább gőz felett, mert 36-40 fokon olvad legszebben, és leghasznosíthatóbban a csokoládé.