Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hulala tejszín

Ani1978
Létrehozva: 2008. augusztus 21. 11:56

Sziasztok!

 

Van egy fél literes hulala tejszínem aminek 10 nap múlva lejár a szavatossága, szóval valami gyorsan elkészithető finomság kellene amibe feltudnám használni. Azért kell gyors recept, mert 1 éves kisfiam nem sok szabad időt biztosit.

 

Előre is köszönöm .

  1. 2014. szeptember 21. 11:2429.

    Margó francia krémese, én ezt találtam, "receptek neked.hu-oldalon", bár tudom lehet már nem aktuális,jo lesz máskorra.

    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  2. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. október 18. 10:5728.

    Szia,

     

    tudom nem aktuális a kérdésed, de van egy jó kis receptem amihez ilyen tejszín kell.

     

    Hulala süti: 

    1 nagy doboz tejfölben elkeverek 3 evőkanál cukrot, 2 reszelt citromhéjat és a levét is belecsavarom a tejfölbe. Hulala tejszínt felverem  és belekeverem a tejfölbe. 2 csomag babapiskótát rétegesen lerakok a tejfölös/tejszínhabos keverékkel. 

    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  3. Torolt_felhasznalo_301922
    Torolt_felhasznalo_301922
    2008. augusztus 21. 13:5927.

    Szia!

     

     

    Ha olyan tejszíned van, mint a képen, akkor én valamilyen süteményt ajánlanék. Növényi tejszín. Főzéshez nem használnám.

    Gyors sütemény, ha sütsz piskótát, felvered a habot, ízesíted mondjuk gyümölcsös joghurttal vagy bármi mással. Megkened a piskótát kívül-belül, 10 perc a hűtőben és máris ehetitek.

    Nagyon jó ezzel a tejszínnel dolgozni, mert nagyon keményre fel lehet verni és nem is folyik el másnapra, mint az állati eredetű tejszín. Csak ne hagyd fedetlenül a hűtőben, mert kiszárad (na nem egy nap alatt).

    Cukrászdákban is ezt használják.

     

    Eszembejutott még valami. Én úgyis csináltam, hogy a felvert habba csurgattam olvasztott csokit, a hab magában édes és finom. Csoki darabkás habot kaptam, azzal töltöttem meg a piskótát.

    Remélem én is tudtam kicsit segíteni.

    Jóétvágyat hozzá! 

    Haanaa 

    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  4. 2008. augusztus 21. 13:4726.
    Mi csak  fagyinak használjuk a hulalát. Felvered a hulalát és belekevered a nutellát, kóstod meg ízlés szerint. Én is csak "szemre" szoktam beletenni. Majd nyalogatós fagyiformába töltöm és lefagyasztom. Ez talán a leggyorsabb recept.
    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  5. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. augusztus 21. 13:3225.
    A kedvenc tejszínes receptem: olajon felkarikázott póréhagymát megfuttatni, ebbe a felkockázott csmellfilé, puhára főzni, bele egy doboz kukorica majd rá a tejszín. Fűszere a só és a bors. Isteni!!!  Bármilyen tésztával jó, de legjobban farfallé-val szeretem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2008. augusztus 21. 13:2724.

    Köszönöm a recepteket, holnap valamelyiknek neki állok.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2008. augusztus 21. 13:0523.

    pannacotta?

     

    az egyik kedvenc édességem, ha nem a legkedvencebb.

     

    http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=9164

     

     

    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  8. Torolt_felhasznalo_106745
    Torolt_felhasznalo_106745
    2008. augusztus 21. 12:4322.

    Ha nem cukrozott, akkor:

     

    apróra vágott csirkemellsonkát, szeletelt csiperkegombát, sót, borsot kevés olajon megpirítunk, mehet rá a tejszín, meg egy kis parmezánsajt (reszelt).

     

    Pennére vagy bármilyen főtt tésztára mehet szószként, tetejére még mehet parmezán vagy más sajt.

     

     

    Ha cukrozott, arra ott vannak a többiek finom receptjei.

    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  9. 2008. augusztus 21. 12:2521.

    Feltéve, hogy nem rózsaszín Hulala, mert az gyárilag cukrozott...

    Gyümölcsrízs?

    Vagy ami még nagyon gyors, szintén hab felver, bele 50 dkg mascarpone és 3-4 tábla olvasztott csoki. Eseteg 3 felé választva 1 adagba ét, 1 adagba tej, 1 adagba fehér csoki. Piskótára, pohárba, ostyára, stb.

    Ha átnézel a Sütik-képpel fórumra, akkor nagyon sok receptet fogsz még kapni,vagy találni!

    előzmény:
    genie (12)
    2008-08-21  12:09
  10. 2008. augusztus 21. 12:1720.
    Na lányok figyeljetek, minden értéket megduplázva másolt be. Szóval nem 11 liter tejből készül, csak 1-ből. És nem 44 tojás kell, csak 4. Akinek nem érthető, küldjön privit, priviben nem hibásan másol
    előzmény:
    -zsuzsi- (19)
    2008-08-21  12:14
  11. 2008. augusztus 21. 12:1419.

    Ezt nem hiszem el

    Nekem tökéletesen megjelenik, erre így írja ki ááááááááááááááááááááá 

    előzmény:
    -zsuzsi- (17)
    2008-08-21  12:14
  12. 2008. augusztus 21. 12:1418.

    A leggyorsabb lehetőség:

    Felvered habnak, belekeversz 2 (egy is elég, ha csak annyi van) csomag túrót (csak bele szoktam dobni egészben, miközben megy a robotgép), pár kanál lekvár, amivel csak lazán kell elkeverni, úgy hogy márványos maradjon.  Lehet cifrázni is, rakhatod piskótára (a piskóta formájától függ, hogy egyből torta lesz, vagy csak túrós kocka) , rakhatod babapiskótával  és friss gyümöccsel pohárba rétegezve, vagy egyből eszed a tálból, mert már eheted is, mert mindent a hűtőből vettél ki és hideg.

    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  13. 2008. augusztus 21. 12:1417.

    Na szóval

    Hozzávalók:

    1 csomag levelestészta

     

    A vaníliás krémhez:
    1010 dl tej
    44 db tojás
    250250 g cukor
    2424 g bourbon vaníliás cukor, vagy 11 vaníliarúd kikapart belseje
    130130 g liszt

     

    A habhoz:
    500500 ml tejszín

     

    A mázhoz:
    11 g instant kávé
    200200 g cukor
    7070 g vaj

     

    Egy csomag leveles tésztát még hideg, nyújtható állapotában két db tepsinagyságú darabra nyújtjuk, majd néhány perc alatt megsütjük őket.

     

    Most a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 11 l tejből 11 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük. A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
    A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
    Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
    Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
    Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.

     

    előzmény:
    -zsuzsi- (15)
    2008-08-21  12:12
  14. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2008. augusztus 21. 12:1316.
    Mézes franciakrémes
    Tészta: 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 db tojássárgája, 5 dkg margarin, 1 ek méz, 1 kiskanál szódabikarbóna.
    Gőz felett felolvasztjuk, majd 30 dkg lisztet belegyúrunk. 2 lapot sütünk belőle.
    Krém: 1 liter tej, 2 csomag vaníliapuding, 2 ek liszt, 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor.
    Ezt megfőzzük, ha kihűlt 15 dkg porcukrot, 10 dkg margarinnal kikeverünk, és a főzött krémhez keverjük kihűlés után.
    Hab: 500 ml Hulala felverve, vagy fél liter tejszín, 1cs vaníliás cukor, 4 kanál cukor, habfixáló.
    Megtöltjük a lapokat, tetejére csoki bevonó. /1 Katica tortabevonót kb. 6 ek étolajjal gőz felett felolvasztunk
    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  15. 2008. augusztus 21. 12:1215.

    jézusom de hülyeségeket másolt ez a word be

    na újra írom a hozzávalókat 

    előzmény:
    -zsuzsi- (13)
    2008-08-21  12:12
  16. Torolt_felhasznalo_145006
    Torolt_felhasznalo_145006
    2008. augusztus 21. 12:1214.
    Sajna nem mert az eperért élek halok.....
    előzmény:
    Ani1978 (9)
    2008-08-21  12:05
  17. 2008. augusztus 21. 12:1213.

    Hozzávalók:

    1 csomag levelestészta

     

    A vaníliás krémhez:
    1010 dl tej
    44 db tojás
    250250 g cukor
    2424 g bourbon vaníliás cukor, vagy 11 vaníliarúd kikapart belseje
    130130 g liszt

     

    A habhoz:
    500500 ml tejszín

     

    A mázhoz:
    11 g instant kávé
    200200 g cukor
    7070 g vaj

     

    Egy csomag leveles tésztát még hideg, nyújtható állapotában két db tepsinagyságú darabra nyújtjuk, majd néhány perc alatt megsütjük őket.

     

    Most a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 11 l tejből 11 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük. A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
    A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
    Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
    Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
    Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.

     

    előzmény:
    Ani1978 (6)
    2008-08-21  12:02
  18. 2008. augusztus 21. 12:0912.

    Szia

     

    Nem csak édességre használhatod fel a tejszínt, manem főzésre is. Mindenbe jó, amit tejföllel készítenél. Legyen az fínom fejtett habart bableves, lehet párolt zöldségekre önteni tepsibe megsütni reszelt sajttal a tetején, de csirkehúshoz is használhatod, tejfölöshúsként.

    Én már éhes is vagyok így dél felé,

     

                                                      jóétvágyat

    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. augusztus 21. 12:0611.
    meggyszósz is finom
    előzmény:
    Ani1978 (9)
    2008-08-21  12:05
  20. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. augusztus 21. 12:0510.

    van benne szegfűszeg is.

     

     

    előzmény:
    nuszimókus (8)
    2008-08-21  12:04
  21. 2008. augusztus 21. 12:059.
    Más gyümölccsel próbáltad, mert eprünk nincs. Csak meggyem van.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_145006 (5)
    2008-08-21  12:00
  22. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. augusztus 21. 12:048.
    almaszósz mindig azt akartam enni gyerekkoromban... meg most is
    előzmény:
    Ani1978 (1)
    2008-08-21  11:56
  23. 2008. augusztus 21. 12:037.
    Sajna a férjemnél az egyik dolog amit nem eszik meg az a gyümölcs leves, a másik a tarhonya.
    előzmény:
    hogolyo (4)
    2008-08-21  11:59
  24. 2008. augusztus 21. 12:026.
    Kérném a receptet ha lehet.
    előzmény:
    -zsuzsi- (3)
    2008-08-21  11:59

Címlap

top