Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hulala tejszín
2008-08-21 11:561.
Létrehozva: 2008. augusztus 21. 11:56
Sziasztok!
Van egy fél literes hulala tejszínem aminek 10 nap múlva lejár a szavatossága, szóval valami gyorsan elkészithető finomság kellene amibe feltudnám használni. Azért kell gyors recept, mert 1 éves kisfiam nem sok szabad időt biztosit.
Előre is köszönöm .
Margó francia krémese, én ezt találtam, "receptek neked.hu-oldalon", bár tudom lehet már nem aktuális,jo lesz máskorra.
Szia,
tudom nem aktuális a kérdésed, de van egy jó kis receptem amihez ilyen tejszín kell.
Hulala süti:
1 nagy doboz tejfölben elkeverek 3 evőkanál cukrot, 2 reszelt citromhéjat és a levét is belecsavarom a tejfölbe. Hulala tejszínt felverem és belekeverem a tejfölbe. 2 csomag babapiskótát rétegesen lerakok a tejfölös/tejszínhabos keverékkel.
Szia!
Ha olyan tejszíned van, mint a képen, akkor én valamilyen süteményt ajánlanék. Növényi tejszín. Főzéshez nem használnám.
Gyors sütemény, ha sütsz piskótát, felvered a habot, ízesíted mondjuk gyümölcsös joghurttal vagy bármi mással. Megkened a piskótát kívül-belül, 10 perc a hűtőben és máris ehetitek.
Nagyon jó ezzel a tejszínnel dolgozni, mert nagyon keményre fel lehet verni és nem is folyik el másnapra, mint az állati eredetű tejszín. Csak ne hagyd fedetlenül a hűtőben, mert kiszárad (na nem egy nap alatt).
Cukrászdákban is ezt használják.
Eszembejutott még valami. Én úgyis csináltam, hogy a felvert habba csurgattam olvasztott csokit, a hab magában édes és finom. Csoki darabkás habot kaptam, azzal töltöttem meg a piskótát.
Remélem én is tudtam kicsit segíteni.
Jóétvágyat hozzá!
Haanaa
Köszönöm a recepteket, holnap valamelyiknek neki állok.
pannacotta?
az egyik kedvenc édességem, ha nem a legkedvencebb.
http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=9164
Ha nem cukrozott, akkor:
apróra vágott csirkemellsonkát, szeletelt csiperkegombát, sót, borsot kevés olajon megpirítunk, mehet rá a tejszín, meg egy kis parmezánsajt (reszelt).
Pennére vagy bármilyen főtt tésztára mehet szószként, tetejére még mehet parmezán vagy más sajt.
Ha cukrozott, arra ott vannak a többiek finom receptjei.
Feltéve, hogy nem rózsaszín Hulala, mert az gyárilag cukrozott...
Gyümölcsrízs?
Vagy ami még nagyon gyors, szintén hab felver, bele 50 dkg mascarpone és 3-4 tábla olvasztott csoki. Eseteg 3 felé választva 1 adagba ét, 1 adagba tej, 1 adagba fehér csoki. Piskótára, pohárba, ostyára, stb.
Ha átnézel a Sütik-képpel fórumra, akkor nagyon sok receptet fogsz még kapni,vagy találni!
Ezt nem hiszem el
Nekem tökéletesen megjelenik, erre így írja ki ááááááááááááááááááááá
A leggyorsabb lehetőség:
Felvered habnak, belekeversz 2 (egy is elég, ha csak annyi van) csomag túrót (csak bele szoktam dobni egészben, miközben megy a robotgép), pár kanál lekvár, amivel csak lazán kell elkeverni, úgy hogy márványos maradjon. Lehet cifrázni is, rakhatod piskótára (a piskóta formájától függ, hogy egyből torta lesz, vagy csak túrós kocka) , rakhatod babapiskótával és friss gyümöccsel pohárba rétegezve, vagy egyből eszed a tálból, mert már eheted is, mert mindent a hűtőből vettél ki és hideg.
Na szóval
Hozzávalók:
1 csomag levelestészta
A vaníliás krémhez:
1010 dl tej
44 db tojás
250250 g cukor
2424 g bourbon vaníliás cukor, vagy 11 vaníliarúd kikapart belseje
130130 g liszt
A habhoz:
500500 ml tejszín
A mázhoz:
11 g instant kávé
200200 g cukor
7070 g vaj
Egy csomag leveles tésztát még hideg, nyújtható állapotában két db tepsinagyságú darabra nyújtjuk, majd néhány perc alatt megsütjük őket.
Most a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 11 l tejből 11 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük. A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
Tészta: 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 db tojássárgája, 5 dkg margarin, 1 ek méz, 1 kiskanál szódabikarbóna.
Gőz felett felolvasztjuk, majd 30 dkg lisztet belegyúrunk. 2 lapot sütünk belőle.
Krém: 1 liter tej, 2 csomag vaníliapuding, 2 ek liszt, 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor.
Ezt megfőzzük, ha kihűlt 15 dkg porcukrot, 10 dkg margarinnal kikeverünk, és a főzött krémhez keverjük kihűlés után.
Hab: 500 ml Hulala felverve, vagy fél liter tejszín, 1cs vaníliás cukor, 4 kanál cukor, habfixáló.
Megtöltjük a lapokat, tetejére csoki bevonó. /1 Katica tortabevonót kb. 6 ek étolajjal gőz felett felolvasztunk
jézusom de hülyeségeket másolt ez a word be
na újra írom a hozzávalókat
Hozzávalók:
1 csomag levelestészta
A vaníliás krémhez:
1010 dl tej
44 db tojás
250250 g cukor
2424 g bourbon vaníliás cukor, vagy 11 vaníliarúd kikapart belseje
130130 g liszt
A habhoz:
500500 ml tejszín
A mázhoz:
11 g instant kávé
200200 g cukor
7070 g vaj
Egy csomag leveles tésztát még hideg, nyújtható állapotában két db tepsinagyságú darabra nyújtjuk, majd néhány perc alatt megsütjük őket.
Most a vaníliás krém elkészítése következik. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 11 l tejből 11 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük. A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
Ezután következik a máz elkészítése. Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára. Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
Szia
Nem csak édességre használhatod fel a tejszínt, manem főzésre is. Mindenbe jó, amit tejföllel készítenél. Legyen az fínom fejtett habart bableves, lehet párolt zöldségekre önteni tepsibe megsütni reszelt sajttal a tetején, de csirkehúshoz is használhatod, tejfölöshúsként.
Én már éhes is vagyok így dél felé,
jóétvágyat
van benne szegfűszeg is.
Házi franciakrémes? Ha van levelestésztád, pillanatok alatt kész, és fiinomabb mint a cukrászdai
Ha kéred, leírom a receptet!