Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Habszifon
2008-07-31 14:401.
Létrehozva: 2008. július 31. 14:40
Sziasztok!
Aki tud, kérem adjon tanácsot!
Anyukámtól kaptam egy régi habszifont. A patron használatára még emlékszem, de nem tudom, mennyi tejszínt töltsek a 3/4 l-es palackba (és ahhoz mennyi cukor kell). Elég sürgős lenne, estére gesztenyepürét "rendelt" a pici fiam .
Várhattál volna holnapig a válasszal, és akkor egy kereken 8, azaz nyolc éve feltett kérdésre feleltél volna.
Igen,tegnap vettem az Auchanban,3-400 ft. közt van az ŕra. Azért böngęsztem én is az oldalt, hogy mennyi tejszín kell a szifonba
A napokban láttam a Tv Paprika mixerétől egy jó ötletet.
Pürésítette az epret, átszürte sürű szitán, hogy a amagok ne kerüljenek a pürébe. Egy kicsit édesítette és betöltöte a habszifonba. Rakott hozzá egy tejszínt és 2 db patront csavart bele egymás után.
Aztán szépen poharakba adagolta pár szem eperrel és egy pohár pezsgővel kínálta.
***
Szerintem málnából is meg lehet csinálni.
Sőt egy pohárka tojáslikörrel, kávélikörrel különleges habokat varázsolhatunk. :)
Közben kipróbáltam, 4 dl-t tettem bele, porcukorral. (Előtte 2 decit "elkísérleteztem". Elfelejtettem felrázni.)
Jó lett, de nem igazán kemény a hab, és nehéz úgy kinyomni, hogy ne fröcsköljön.
Mindenkinek köszönöm a közreműködést.
Itt azt írja, hogy 05, l-es habszifonba 4,5 deci tejszint és 5-10 deka cukrot kell tenni.
http://tej.grocceni.com/tejszin.html
Szia!
Ha egyet töltesz bele, keményebb, "habosabb" habot kapsz, ha kettőt, sűrűbbet, folyósabbat.
+ ötlet neked:
http://tej.grocceni.com/tejszin.html#habszifon:
Emlékeim szerint 1 doboz, az 2 dl. Cukrot amennyit akarsz, de porcukor legyen. Ha jól emlékszem 2 kávéskanál elég volt bele.
(a patront fejjel lefelé tartott szifonba csavard be!)