Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Habszifon

imrinko
Létrehozva: 2008. július 31. 14:40

Sziasztok!

 

Aki tud, kérem adjon tanácsot!

Anyukámtól kaptam egy régi habszifont. A patron használatára még emlékszem, de nem tudom, mennyi tejszínt töltsek a 3/4 l-es palackba (és ahhoz mennyi cukor kell). Elég sürgős lenne, estére gesztenyepürét "rendelt" a pici fiam .

  1. 2016. július 30. 22:5124.

    Várhattál volna holnapig a válasszal, és akkor egy kereken 8, azaz nyolc éve feltett kérdésre feleltél volna.

    előzmény:
    ilcsi1017 (23)
    2016-07-30  21:14
  2. 2016. július 30. 21:1423.

    Igen,tegnap vettem az Auchanban,3-400 ft. közt van az ŕra. Azért böngęsztem én is az oldalt, hogy mennyi tejszín kell a szifonba

    előzmény:
    eeen (11)
    2008-07-31  15:35
  3. 2008. július 31. 17:5622.
    természetesen az eszel=teszel
    előzmény:
    bigacsiga2 (20)
    2008-07-31  17:50
  4. 2008. július 31. 17:5521.

    A napokban láttam a Tv Paprika mixerétől egy jó ötletet.

     

    Pürésítette az epret, átszürte sürű szitán, hogy a amagok ne kerüljenek a pürébe. Egy kicsit édesítette és betöltöte a habszifonba. Rakott hozzá egy tejszínt és 2 db patront csavart bele egymás után.

     

    Aztán szépen poharakba adagolta pár szem eperrel és egy pohár pezsgővel kínálta.  

     

    ***

    Szerintem málnából is meg lehet csinálni.

     

    Sőt egy pohárka tojáslikörrel, kávélikörrel különleges habokat varázsolhatunk. :) 

    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40
  5. 2008. július 31. 17:5020.
    Legközelebb próbáld ki úgy is, hogy csak egy zacskó vanílíás cokrott eszel bele. Nemlesz édes, de nagyon feldobja.
    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40
  6. 2008. július 31. 16:5519.
    A tejszinnek jó hidegnek kell lenni, és persze igazi tejszinnek, mert némelyiknek köze sincs hozzá olyan híg, a cukor is lágyítja.
    előzmény:
    imrinko (16)
    2008-07-31  16:23
  7. 2008. július 31. 16:4718.
    éDes. Éhes én vagyok...
    előzmény:
    Milu (17)
    2008-07-31  16:46
  8. 2008. július 31. 16:4617.
    Olyan jó nem lehet az oldal, ha ennyi cukrot ír Egyébként gesztenyepüréhez ne tegyél bele cukrot, mert az is éhes és ehetetlenül gej lesz. Amúgy is csak egy pici "kell" bele.
    előzmény:
    imrinko (14)
    2008-07-31  16:17
  9. 2008. július 31. 16:2316.

    Közben kipróbáltam, 4 dl-t tettem bele, porcukorral. (Előtte 2 decit "elkísérleteztem". Elfelejtettem felrázni.)

    Jó lett, de nem igazán kemény a hab, és nehéz úgy kinyomni, hogy ne fröcsköljön.

    Mindenkinek köszönöm a közreműködést.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2008. július 31. 16:2015.
    Köszi, ez is nagyon jó. Bár nem olcsó...
    előzmény:
    zotyov (13)
    2008-07-31  16:16
  11. 2008. július 31. 16:1714.
    Köszönöm, szuper oldal.
    előzmény:
    Évanyó (10)
    2008-07-31  15:29
  12. 2008. július 31. 16:1613.
  13. 2008. július 31. 16:1512.
    Igen, lehet.
    előzmény:
    eeen (11)
    2008-07-31  15:35
  14. 2008. július 31. 15:3511.
    Lehet még patront kapni bele?
    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40
  15. 2008. július 31. 15:2910.

    Itt azt írja, hogy 05, l-es habszifonba 4,5 deci tejszint és 5-10 deka cukrot kell tenni.

    http://tej.grocceni.com/tejszin.html

    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40
  16. 2008. július 31. 15:299.
    Réges-régen. mikor a tejszínt még 2dl-es pohárban árulták, abból kettőt tettünk bele. Tehát 4dl-t. Lehetett egyet is, de a patron 2-re elegendő (volt régen), és a 3/4 l-es szifon is elbírta ezt a mennyiséget. Cukrot sose tettünk bele, szerintem ne kisérletezz, vagy ha mégis, akkor csak úgy, hogy előzőleg teljesen feloldódott a tejszínben.
    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40
  17. Torolt_felhasznalo_569962
    Torolt_felhasznalo_569962
    2008. július 31. 15:128.
    Zotyovnak igaza van. Ha kisméretű a szifon, 1 dobozzal, ha nagy méretű, 2 -t önts bele. Az Oké tejszínből is elég 1. Cukrozni nem szoktam.
    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40
  18. 2008. július 31. 15:127.

    Szia!

    Ha egyet töltesz bele, keményebb, "habosabb" habot kapsz, ha kettőt, sűrűbbet, folyósabbat.

    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40
  19. 2008. július 31. 15:106.

    + ötlet neked:

    http://tej.grocceni.com/tejszin.html#habszifon:

    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40
  20. 2008. július 31. 14:505.
    A kolleganők szerint meg 1....  szóval feladom....
    előzmény:
    zotyov (4)
    2008-07-31  14:49
  21. 2008. július 31. 14:494.
    Az egyik ismerős szerint 2 doboz kellett bele.... És a kicsibe egy doboz...
    előzmény:
    zotyov (2)
    2008-07-31  14:45
  22. 2008. július 31. 14:463.
    Köszi. Ez utóbbit nem tudtam. Bár logikus .
    előzmény:
    zotyov (2)
    2008-07-31  14:45
  23. 2008. július 31. 14:452.

    Emlékeim szerint 1 doboz, az 2 dl. Cukrot amennyit akarsz, de porcukor legyen. Ha jól emlékszem 2 kávéskanál elég volt bele.

    (a patront fejjel lefelé tartott szifonba csavard be!)

    előzmény:
    imrinko (1)
    2008-07-31  14:40

Címlap

top