Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tortába csokikrém
2007-12-29 14:091.
Létrehozva: 2007. december 29. 14:09
Sziasztok !
Van valakinek tortába való finom csokikrém receptje ?
Holnap lesz a kisfiam születésnapja, diótortát szoktam Neki csinálni csokikrémmel, de a pudingos vajas krém nem mindig sikerül. Általában kicsapódik a margarin és nem olyan szép. Egyik évben amikor biztosra akartam menni akkor vettem valami tejszínes csokikrémport, de mostanában nem láttam ilyent.
Segítsetek légyszi !
Van valakinek tortába való finom csokikrém receptje ?
Holnap lesz a kisfiam születésnapja, diótortát szoktam Neki csinálni csokikrémmel, de a pudingos vajas krém nem mindig sikerül. Általában kicsapódik a margarin és nem olyan szép. Egyik évben amikor biztosra akartam menni akkor vettem valami tejszínes csokikrémport, de mostanában nem láttam ilyent.
Segítsetek légyszi !
na, most már tényleg fáradt és figyelmetlen vagyok. csak elolvastam az indítót és még a dátumot sem néztem, nemhogy a hsz-eket.
Bocsi.
Végülis 2 csomag Dr. Oetker habport vertem fel tejjel és abba tettem bele 1 csomag Gála pudingport. Tényleg nem esett össze és finom lett, még Anyukámnak is ízlett, pedig Ő elég kritikus.
A többi krémet pedig elmentettem.
Ez a Dobostorta krémje:
Hozzávalók: 3 db tojás, 1 db vanília, 16 dkg cukor, 16 dkg csokoládé v. 5 dkg kakaó, 20 dkg vaj.
Elkészítés: a tojást a cukorral, vaníliával és a puhított csokoládéval v. pár kanál meleg tejben elkevert kakaóval - tűzön folytonos keveréssel sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve 20 dkg szeletelt vajat keverünk hozzá, addig keverjük, amíg egészen világos lesz.
Hideg helyen kifagyasztjuk és használat előtt újra kikeverjük.
Nagyon fínom.
Az én kisfiamnak ezt csináltam amikor kicsi volt. Most megint én fogom csinálni. / 42. szülinapjára/
1/2 liter tejszín,
1 db. pudingpor
együtt kb. 2 percig kell keverni. ebbe beleszórhatod a finomra darált diót, vagy amit szoktál. Én is éppen ilyen diókrémet készülök csinálni a jövő heti szülinapra.
Isteni finom, krémes! Ha teszel még hozzá egy kis kakaóport, akkor már a gesztenyét egyáltalán nem érezni! Ezt azért írom, mert a gesztenyét nem mindenki szereti.
Keményre felvert tejszínhabot is szoktam a krémre rákenni, minden tortalap közé...
Ezt a atortát a családom minden tagja imádja!
25 dkg margarin íztelen (pl.: cba-s margarin, de tesco-s margarint is lehet venni), és 25 dkg porcukor. (átszitálva)(Ez az alapvajkrém). Ezt habosra kell kavarni.
Főzől sárgakrémet. Ez ugy készül, hogy veszel 2 evőkanál lisztet és egy tojást és egy kevés tejet. ezt kikavarod gőz fölött hogy jó sűrű legyen. Ha ezzel kész vagy akkor hogy finom csokis legyen teszel bele egy tábla étcsokit és szétkavarod. Amikor kihűlt beleteszed az alapvajkrémedbe és jó alaposan habosítod még vele.
Én nagy tortába csináltam, duplán. Hulalát is tettem bele felverve, ami egy kicsit fakított a színén, de így is jó volt. Ha nagyon zavart volna, akkor beleteszek egy kanál kakaót, de nem zavart.
Én nagy rajongója vagyok a csokoládé krémes piskótának. Az én módszerem a következő: margarin kockából szoktam vágni egy darabot, azt eldolgozom kakaóporral és cukorral ízlés szerint. Ha kicsit megolvasztod a margarint, könnyebb benne a kakaóport elkeverni. Ne hari, mennyiséget nem írok, mert én sem tudom mennyit szoktam, általában kóstolás alapján tudom eldönteni, melyik alkotóból rakjak még bele. Idáig aki kóstolta, mind dícsérte
alaprecept:
3 dl tej
1 tojás
3 ek. liszt
ezt sűrűre összefőzni, hűteni (jótanács: keverni, keverni, keverni közben, hogy nehogy csomós legyen, én a duplafalú tejforralóban szoktam csinálni)
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliáscukor
jó habosra keverni
ha kihült az első akkor abba belekeverni a másodikat (sokszor félig kihült állapotában megy bele a második rész nálam)
ízesíthető bármivel: pl. kakaó, citrom, rum, előzőleg jó alaposan rumba áztatott mazsola
további jótanácsok:
ha csomós, nem megijedni, elő a nagymama jóöreg fém tésztaszűrőjét és átpasszírozni rajta, isteni levegős, habos krémed lesz (barátnőm szerint a krumplinyomó pont ezt tudja)
fele arányban teszem bele a holland kakaót és a Nesquikot ... a mennyisége pedig annyi, hogy jó csokis színe és íze legyen
ha rendes rumot használsz óvatosan bánj vele, mert ha picit több lesz benne a folyadék (rum), akkor folyékony lesz a krém
ez az alaprecept szerintem a 28 cm-es piskótához kevés, ezért én általában 50%-kal megnövelem a mennyiséget (sokszor a dupláját csinálom, ami megmarad bekerül pohárkába, keksszel, babapiskótával, kétszersülttel, sőt még magában is mindig elfogy)
A legegyszerűbb és legfinomabb csokikrém:
Egy fél liter tejszínt 20 dkg étcsokival (ne tortabevonó legyen, hanem igazi csoki, pl Szerecsen) felforralsz, majd kihűtöd. Be a hűtőbe, másnap pedig felvered. Eszméletlen kemény, tartós nagyon finom habos krém lesz belőle. Nem kell bele sem keményítő, sem zselatin, hogy ne essen össze.
Hozzávalók:
150 gramm jó minőségű étcsoki
250 gramm vaj
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. kristálycukor
kis doboz főzőtejszín (nálam a Parmalat család legkisebbje)
ízlés szerint rum
Elkészítés:
Az étcsoki vízgőz fölött egy fém keverőtálban megolvasztom, majd beleteszem a puha vajat. Amikor elolvadt, csomómentesre elkeverem vele a kakaóport, majd a cukrot, rumot és végül a főzőtejszínt. Habverővel folyamatosan verem, amíg kicsit fel nem habosodik. Kész is. Tölthető vele bármilyen piskóta, de kis saját sütésű vaníliás kekszeket is össze lehet vele ragasztgatni.
Köszi, ha nem nagy fáradság előszedni.
főzöttkrém!
ha érdekel előszedem a receptet
Szia!
En ugy szoktam csinälni, hogy 2 csokipudingot felfözök fel liter tejbe, ugy jo kemeny lesz. Fel literes HULALA tejszint egy csoimag habfixäloval kemenyre felverem. Ha kihült a csokipuding, egy nagy tälba öntöm, es kanalankent hozzäadom a tejszint, folyamatos keveres mellett(kezi habverövel, nem mixerrel). Szerintem nagyon finom, nälunk nagy sikere szokott lenni. Ja, a pudingba persze izles szerint tegyel cukrot. Mielött hozzäadod a tejszint, egy kicsit robotgeppel elkeverheted a pudingot, ha csomosnak talälod. Eztutän megy a tejszinhab bele.