Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tortába csokikrém

kicsikos
Létrehozva: 2007. december 29. 14:09
Sziasztok !

Van valakinek tortába való finom csokikrém receptje ?
Holnap lesz a kisfiam születésnapja, diótortát szoktam Neki csinálni csokikrémmel, de a pudingos vajas krém nem mindig sikerül. Általában kicsapódik a margarin és nem olyan szép. Egyik évben amikor biztosra akartam menni akkor vettem valami tejszínes csokikrémport, de mostanában nem láttam ilyent.
Segítsetek légyszi !
  1. 2014. augusztus 15. 20:5535.
    CSOKIkrémet keresett a TI, nem pudingkrémet...
    előzmény:
    iringo45 (32)
    2014-08-08  15:09
  2. 2014. augusztus 15. 14:4534.
    Huha ez jól hangzik kipróbálom én is
    előzmény:
    kicsikos (26)
    2007-12-30  21:00
  3. 2014. augusztus 13. 06:0333.
    Most nem azért, de pudingos-vajas krém helyett keres(ett) 7 éve mást a topikindító. 
    előzmény:
    iringo45 (32)
    2014-08-08  15:09
  4. 2014. augusztus 8. 15:0932.
    Én mindig csokipudingból szoktam csinálni. A pudingot elkészítem úgy ahogy a zacskóra rá van írva. HA kihült kikeverem margarinnal. Ízesítésnek szoktam bele tenni kakaóport, és picit rumaromát.

    előzmény:
    kicsikos (1)
    2007-12-29  14:09
  5. 2014. Április 3. 18:3431.
    Én válaszolok, ha megengeded. Nagyon jó ez a krém, többször csináltam már. Fontos: legalább egy éjszakát hagyd a hűtőben, mert ha nem elég hideg, nem lesz kemény a krém. Másnál előforduló hiba volt, ezért leírom: nem úgy fog felverődni, mint a tejszín, hanem inkább úgy, mint a cukorral kikevert tojás sárgája. Ne várd, hogy nagyra nőjön és habosodjon, mert akkor előbb-utóbb összeesik. Minél több csokival csinálod, annál keményebb (és finomabb!) lesz a hab. Van a neten olyan tortarecept, ahol a fél liter tejszínbe fél kiló csokit ír. Megcsináltam, valami eszméletlen.
    előzmény:
    timbie (30)
    2014-04-03  18:08
  6. 2014. Április 3. 18:0830.
    Szia. nekem is kéne egy nagyon finom vaj mentes csokikrém. Ez tényleg jó? Nagyon fontos mert megrendelésre lesz :) Előre is köszi a választ.
    előzmény:
    mamamusz (9)
    2007-12-29  14:33
  7. 2007. december 31. 22:5729.

    na, most már tényleg fáradt és figyelmetlen vagyok. csak elolvastam az indítót és még a dátumot sem néztem, nemhogy a hsz-eket.

    Bocsi. 

    előzmény:
    hudini66 (28)
    2007-12-31  22:55
  8. 2007. december 31. 22:5528.
    MIért nem vajjal csinálod. Én sosem használok margarint, főleg nem sütihez, és nagyon jók a krémek.
    előzmény:
    kicsikos (1)
    2007-12-29  14:09
  9. 2007. december 31. 22:2727.
    Szerintem is ez "nyerő" krém!!! Kb. 10 éve én is mindíg ezt készítem!!!
    előzmény:
    mamamusz (9)
    2007-12-29  14:33
  10. 2007. december 30. 21:0026.
    Mindenkinek még egyszer köszönöm a recepteket.
    Végülis 2 csomag Dr. Oetker habport vertem fel tejjel és abba tettem bele 1 csomag Gála pudingport. Tényleg nem esett össze és finom lett, még Anyukámnak is ízlett, pedig Ő elég kritikus.
    A többi krémet pedig elmentettem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2007. december 29. 20:3325.
    ok, csak nem mindegy, hogy milyen por
    előzmény:
    Anyacuka (20)
    2007-12-29  16:06
  12. 2007. december 29. 20:3224.
    készíts tejkrémet, és amikor még egy kicsit meleg, akkor tegyél bele csokit
    előzmény:
    kicsikos (1)
    2007-12-29  14:09
  13. 2007. december 29. 17:3923.
    Nekem nem csinálsz? Én 41 leszek 5-én 
    előzmény:
    marika48 (16)
    2007-12-29  15:10
  14. Torolt_felhasznalo_189330
    Torolt_felhasznalo_189330
    2007. december 29. 16:1922.
    Én még lustább vagyok, nézd meg a krémemet, előrébb van.
    előzmény:
    Anyacuka (20)
    2007-12-29  16:06
  15. Torolt_felhasznalo_189330
    Torolt_felhasznalo_189330
    2007. december 29. 16:1721.
    Nem esik össze, nálam karácsonykor a tekercs 4 napig megvolt, semmi baja nem lett, csak kevés volt. Hűtőben kell tartani, rögtön, ahogy elkészül, csomagold be, és be a hűtőbe. Menet közben valami gond van írjál. Mikor csinálod? majd figyelek.Nem kell a tejszín előre fölverni, hanem együtt a pudinggal, mintha tej lenne, Ha nem bízol benne, hogy megmarad másnapig, akkor tehetsz bele habfixet, habár én ebbe még sohase tettem. A csokisba középre meggyet raktam, isteni!
    előzmény:
    kicsikos (17)
    2007-12-29  15:17
  16. 2007. december 29. 16:0620.
    Én simán nagyon lusta vagyok, 2 zacskó tejszínhabport(bármilyet) tejszínnel és kakaóval, ha kell még porcukorral felverem, nem esik össze, mehet bele a dió is, margarint nem szoktam tenni bele.Van valahol diétás krémreceptem is, mert kiskorukban tej-tojás allergiásak voltak a gyerekeim, de remélem az nektek nem kell.Boldog szülinapot a fiadnak 
    előzmény:
    kicsikos (1)
    2007-12-29  14:09
  17. 2007. december 29. 15:5919.
    Ha a vajkrémet kanalanként adagolod a főtt krémhez, akkor nem csapódik ki a vaj, nem lesznek benne apró kis fehér "pöttyök".
    előzmény:
    kicsikos (1)
    2007-12-29  14:09
  18. Torolt_felhasznalo_865596
    Torolt_felhasznalo_865596
    2007. december 29. 15:2918.
    Ez egy párizsi krém variáció, nagyon finom! Ha a Google-n rákeresel, több receptet is találsz még. Ganache vagy Canache krémként is ismert. Valóban szuper!
    előzmény:
    mamamusz (9)
    2007-12-29  14:33
  19. 2007. december 29. 15:1717.
    Ezt a krémet aznap kell megcsinálni (nem esik össze ? ) vagy előtte nap is el lehet készíteni ?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_189330 (15)
    2007-12-29  15:08
  20. 2007. december 29. 15:1016.
    Sziasztok!
    Ez a Dobostorta krémje:

    Hozzávalók: 3 db tojás, 1 db vanília, 16 dkg cukor, 16 dkg csokoládé v. 5 dkg kakaó, 20 dkg vaj.
    Elkészítés: a tojást a cukorral, vaníliával és a puhított csokoládéval v. pár kanál meleg tejben elkevert kakaóval - tűzön folytonos keveréssel sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve 20 dkg szeletelt vajat keverünk hozzá, addig keverjük, amíg egészen világos lesz.
    Hideg helyen kifagyasztjuk és használat előtt újra kikeverjük.
    Nagyon fínom.
    Az én kisfiamnak ezt csináltam amikor kicsi volt. Most megint én fogom csinálni. / 42. szülinapjára/
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_189330
    Torolt_felhasznalo_189330
    2007. december 29. 15:0815.
    Ez éppen vaniliapudingból készült ananászos krém, de bármilyen hidegen készíthető pudingporból finom.
    1/2 liter tejszín,
    1 db. pudingpor
    együtt kb. 2 percig kell keverni. ebbe beleszórhatod a finomra darált diót, vagy amit szoktál. Én is éppen ilyen diókrémet készülök csinálni a jövő heti szülinapra.
    előzmény:
    kicsikos (1)
    2007-12-29  14:09
  22. 2007. december 29. 15:0314.
    Én 2 gesztenyepürét szoktam kikeverni 1cs. kész (felfőzött) csokipudinggal.
    Isteni finom, krémes! Ha teszel még hozzá egy kis kakaóport, akkor már a gesztenyét egyáltalán nem érezni! Ezt azért írom, mert a gesztenyét nem mindenki szereti.

    Keményre felvert tejszínhabot is szoktam a krémre rákenni, minden tortalap közé...

    Ezt a atortát a családom minden tagja imádja!
    előzmény:
    kicsikos (1)
    2007-12-29  14:09
  23. 2007. december 29. 14:5213.
    Többször próbált, mindig bevált recept, másik fórumban tanultam Mpistitől:

    25 dkg margarin íztelen (pl.: cba-s margarin, de tesco-s margarint is lehet venni), és 25 dkg porcukor. (átszitálva)(Ez az alapvajkrém). Ezt habosra kell kavarni.

    Főzől sárgakrémet. Ez ugy készül, hogy veszel 2 evőkanál lisztet és egy tojást és egy kevés tejet. ezt kikavarod gőz fölött hogy jó sűrű legyen. Ha ezzel kész vagy akkor hogy finom csokis legyen teszel bele egy tábla étcsokit és szétkavarod. Amikor kihűlt beleteszed az alapvajkrémedbe és jó alaposan habosítod még vele.

    Én nagy tortába csináltam, duplán. Hulalát is tettem bele felverve, ami egy kicsit fakított a színén, de így is jó volt. Ha nagyon zavart volna, akkor beleteszek egy kanál kakaót, de nem zavart.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2007. december 29. 14:5012.
    Köszi Mindenkinek !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top