Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kemence

chouette
Létrehozva: 2003. szeptember 2. 09:46
ide tessek irni a hamubasult pogacsa receptjeiteket
meg mast is
  1. 2011. március 15. 00:17524.

     

    előzmény:
    chouette (523)
    2011-03-05  22:17
  2. 2011. március 5. 22:17523.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  3. 2010. május 28. 23:23522.
    egyebkent mi az a nyanyateszta???
    előzmény:
    ANDREA* (520)
    2010-03-08  22:11
  4. 2010. május 28. 23:16521.

    en is bemosolygok

    mostanaabn altalaban tesztakert nyaggatnak

    meg risotto

    magamtol pastetomokat gyartok

    azaz mostanaban  nem is merem leirni mit 

    ;o))

    előzmény:
    ANDREA* (520)
    2010-03-08  22:11
  5. 2010. március 8. 22:11520.

    Gondoltam bemosolygok :)

     

    Sul a nyanyatesztas kovaszos kenyerem.  Majd hozok rola kepet.

     

    előzmény:
    chouette (519)
    2010-01-11  00:27
  6. 2010. január 11. 00:27519.

    clafoutis

    4-5 tojas

    1 doboz tejfel (25 cl)

    liszt, ez lehet hajdinaliszt, annyi, h suru palacsintateszta formaja legyen

    eredti recept szerint ugy fel kilo cseresznye , valami cukor, fuszerek, (fahej szerecsendio es tarsai, esetleg rum)

     ez egy 30 cm atmeroju edenybe eleg

    1 orat sul 150 fokon

     

    a toltelek lehet barmi, edes vagy sos gyumolcsok zoldsegek ahogy a fantazia hozza

     

    a klasszikusok

    edesek

    1.cseresznye, meggy

    2. aszalt szilva

    3. alma

    4. korte, dio, szolo

    5. rebarbar felkockazva

     6. barmi gyumolcs ami jo sulve

     

    sosak

    1. paradicsom

    2. courgette

    3. padlizsan

    4. ezek kevereke

    5. sonka sajt hozzaadasaval ugyanez

    6. brokkoli karfiol es tarsai

    7 . halfelek

    8. barmi ami a frigoban varja a sorsat

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2010. január 11. 00:16518.

    palacsinta (crčpes)

    kell hozza:

    fekete liszt (sarrazin, hajdina)

    viz

    a lisztre aprankent ontjuk a vizet es kezzel dolgozzuk ossze

    minel tovabb gyurjuk annal torekenyebb es kemenyebb lesz sutes utan

    bele kell torodni, h jonehany kiserlet utan tanuljuk meg az aranyokat es a sutes modjat

    a toltelek ugyanazok, mint az elozo fejezet

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2010. január 11. 00:08517.

    toltelekek

    1. sos vaj, rengeteg, ra a meleg palacsintara, negybe hajtjuk, es megproabljuk ugy megenni, h ne legyunk tetotol talpig vajasak

    2. sult vagy fott kolbaszra tekerjuk

    3. pastetomot melegitunk bele, es ratekerjuk

    4. vajat teszunk ra es sonkat + egy tojast utunk az egyik sarkaba, ra a sajt, ha a tojas megsult, 4 be hajtjuk, ehhez mar tanyer kell, az elobbiekhez meg nem

    5. vaj+szardinia feltekerve

    6. piritott hagyma es zoldsegek

    7. barmilyen hus ez zoldseg maradek

    8. lekvarok

    9.  akarmi ami keznel van olyan kombinacioban, ami finom

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2010. január 10. 23:59516.

    akiket erdekel a breton paalcsinta (galette)

    kell hozza

    egy edeny amiben a tesztat kikeverjuk

    egy fakanal

    egy merokanal

    egy szerszam amivel a tesztat el lehet teriteni (ez ugy nez ki h van egy nyel, azon pedig merolegesen egy vekony es hosszu fa ami szetteriti a tesztat a sutolapon

    sutolap

    egy nyelre erositett textildarab amivel a sutolapot be lehet kenni iz es szag nelkuli olajjal

    ezeket az elemeket a sutolap jobb oldalan tartjuk egy vizzel telt edenyben ahova visszakerulnek minden  galette sutese utan

     

     teszta

    fekete liszt (ble noir, sarrazin, hajdina)

    viz

    so

     

    a lisztet megsozzuk

    aprankent ontjuk hozza a vizet

    10 percig keverjuk fakanallal

    5 perc habverovel

     

    a tesztanak egy mayonnaise hez hasonlo consistenziat kell elerni, ekkor meg annyi viz kell hozza, mig ugy folyik ki a merokanalbol mint a tejszin

    ekkor fel kell melegiteni a sutot, a merokanallal es a faval szetugyeskedni a tesztat, es mindket oldalat megsutni

     

    hamar sul

    nem szabad sokaig keverni mert akkor szaraz lesz es torik

    erdemes kis merettel kezdeni, mig a teszta gyors szetteriteset begyakoroljuk

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2009. szeptember 8. 19:03515.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_348877 (514)
    2009-04-14  01:52
  11. Torolt_felhasznalo_348877
    Torolt_felhasznalo_348877
    2009. Április 14. 01:52514.
    ide ma' nem ir senki semmit
    előzmény:
    chouette (1)
    2003-09-02  09:46
  12. 2008. december 29. 10:05513.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2008. március 15. 13:48512.
    pogácsa receptet azt tudok csak nem hamuba sültek sajna, igaz most már én nem is indulok vándorútra.
    előzmény:
    chouette (1)
    2003-09-02  09:46
  14. 2008. március 15. 13:47511.
    ugy legyen én nem vagyok semmi rossznak az elrontója.
    előzmény:
    mano--- (510)
    2008-03-15  11:03
  15. 2008. március 15. 11:03510.

    chouette a topicgazda, én csak receptekért kuncsorgok itt :))

     

    de úgy legyen, még legalább négy évig, aztán majd hosszabbítunk ;)

    előzmény:
    angi60 (509)
    2008-03-15  10:58
  16. 2008. március 15. 10:58509.

    oké

     

    én ma aprólékból fogok levest főzni és azt hiszem, hogy tészta lesz a második de még alakulhat máshogy is.

     

    elég régen inditottad lassan 4 éve még nem tünt el  van rá remény, hogy még negy évig megmarad.

    előzmény:
    mano--- (508)
    2008-03-15  10:51
  17. 2008. március 15. 10:51508.

    hát hogy eltünjön a süllyesztőben ez a topic (is)

     

    ma igen egyszerű és gyors ebédet csinálok: a húsevők mustáros csirkét kapnak, egyszerűen sütőzacskóban megsütve, mi pedig mustáros halat - na ilyet még nem sikerült kitalálnom, kiváncsi vagyok milyen lesz :))

     

    köretnek az előbbieknek rizst, de keverek hozzá egy kis gerslit, a hal mellé pedig párolt zöldség lesz

     

    desszertnek meg visszagondolunk a régi szép időkre, amikor két-három féle sütit sütöttem ilyenkor :-)

    előzmény:
    angi60 (507)
    2008-03-15  05:59
  18. 2008. március 15. 05:59507.
    oké ne engedjük, de mit is?
    előzmény:
    mano--- (506)
    2008-03-15  00:26
  19. 2008. március 15. 00:26506.

    szia!

    nem fogjuk engedni!

    előzmény:
    chouette (504)
    2008-03-14  23:57
  20. 2008. március 15. 00:12505.
    ;o)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2008. március 14. 23:57504.
    ne irtsak azert ki
    előzmény:
    mano--- (503)
    2007-03-26  19:43
  22. 2007. március 26. 19:43503.
    igen, a rizottók engem is érdekelnek - de a csülköt és a velőt azért még mindíg meghagyom neked!  
    előzmény:
    chouette (500)
    2007-03-25  10:20
  23. 2007. március 25. 10:32502.
    osso buco
    recept az ezust kanal nevu olasz szakacskonyvol
    fejenkent egy szelet cca 5cm vastag borjucsulok
    hagyma aprora vagva
    1 sargarepa karikara vagva
    1 zellerszar aprora vagva
    nehany szem paradicsom (vagy koncentratum)

    a hagymat vajon megpiriatni
    a belisztezett husokat is megpiritani vajon (okosabb kulon edenyben mert odaeghet)
    vegul egy nagy vasfazekba tolteni az osszes belevalot, ra 1-2 pohar feher bor, es lassu tuzon fozogetni
    ha a leve elfott, ami meglepne, akkorutana tolteni

    fuszerek: so es bors, jut eszembe en elfelejtettem mindengyiet, megis jo lett

    talaalskor a tetejere jon a gremolata, ami reszelt citromhej es aprora vagott petrezselyem kevereke
    en ezzel sem szorakoztam , hanem 1 citrom es fel scokor petrezselyem ledaralva a mixerben, nem egeszen katolikus, de finom

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2007. március 25. 10:26501.
    milanoi risotto
    aprora vagott hagymat avjon megpiritani
    ra a rizs, porkolni egy kicsit
    1-2 pohar feher bor, es husleevs le, amiben veloscsont is fott,
    belekeverni a velot es a leben feloldott safranyt
    en az ossobuco levet tettem bele
    a ragacsos rizsbol kell fozni es a vegen az egesznek egy szoszban kell uszni
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top