Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tükörtojás - mikróban
2007-06-21 21:011.
Torolt_felhasznalo_293897
Létrehozva: 2007. június 21. 21:01
Sziasztok!
Azt hallottam, meg lehet csinálni a tükörtojást mikróban is, méghozzá olaj meg ilyesmi nélkül. Segítenétek? Mire kell vigyázni? Hogy csináljam?
Itt leszek mindjárt, csak megcsinálom hozzá a borsófőzeléket
Köszönöm!
ninn
Azt hallottam, meg lehet csinálni a tükörtojást mikróban is, méghozzá olaj meg ilyesmi nélkül. Segítenétek? Mire kell vigyázni? Hogy csináljam?
Itt leszek mindjárt, csak megcsinálom hozzá a borsófőzeléket
Köszönöm!
ninn
En nem nezlek hulenek. Voltak mar itt olyan szintu topikok is, hogy aszongya, 'viszket a fenekem, megvakarjam?'
Kulonben is jottek itt jo otletek a szimpla egyszeri tojas szimpla megsutesere.
En Paula Dean keramia serpenyoben sutom a tukortojasomat, ujabban ez az egyik kedvencem. Extra virgin olivaolajban, legalabb az olaj legyen szuz, nem igaz? A tojas pici zsiradekot vesz fel, ki onti ra azt az egy kaveskanal olajat, kiveszi belole, nem?
Szoval megpakolom a tanyeromat a kovetkezokkel: egy tukortojas, enyhen piritott apro szelet kenyer, nehany apro enyhen csipos Jalapeno sajt, egy hajszalvekony Prosciutto olasz sonka, egy kis paradicsom, paprika es csipos paprika, ket piros retek felszeletelve. Nyam... villasreggeli.
Az angol kiralyno sem eszik jobbat, ugyanis o nem eszi a paradicsomot.
Ui: ha a tojas teteje 'nyers' marad, en azt nem szeretem, par pillanatra atforditom. Jo etvagyat!
Nah kipróbáltam én is a mikrós tükörtojást, jó lett, kicsit olyan kemény tojás jellegű de finom volt, én a mikró combi grill funkciójában csináltam 10 percig lefedve, így meg is sült és meg is főtt.
Ahogy mondod!
Olaj nélkül pikk-pakk lehet benne sütni. Párszáz forintért lehet kapni ht.boltban, multiban.
Így néz ki --------->
Ezen én is elgondolkodtam! Tudod már a választ?
milyen márkájú ez a szendvicssütő? és mióta használod?
nekem egy év után mindegyik tönkrement, ill. leragad benne a cucc
vagy csak nagyon kicsit. ennyi elég két tojásnak is,
amit alacsony oldalú üvegtálkába rakok.
rá egy műanyagfedő, így nem fröcsög szét.
az egyetlen baja, hogy kicsit gumisabb, rágósabb lesz.
viszont sokféleképp variálható: simán, vagy hagymaszeleteken,
egy szelet parizeren, vagy szalonnán sütve is jó.
egyszer kipróbáltam felverve is, és nincs vele semmi baj: guszta így is.
Mindig megmosom a tojatokat. Na, akkor megpróbálom holnap. Azt hiszem csúnyán betermelek pár alul barnára sült, tetején tocsogós tükörtojást. Nyamiiii !
( egyébként épp a napokban készültem ez ügyben topikot indítani, csak halogattam, ne nézzenek már olyan hülének )
Köszönöm lányok !
persze NEM olyan az ize---mert hianyzik a zsir!
De betehetsz egy feltort tojast, egy papir tanyeron is a microba, es a tojas tetejere teszel egy kis darab szalonnat---akkor jo lesz!
Nekem se tocsog, van jó serpenyőm.
Amúgy, zsírmentesen, lehet tojást sütni vízgőz fölött is, igaz akkor nem képződik az a kis barna sült réteg az alján.
Tord a tojast bele vagy egy papir cseszebe. NE keverd!!
Takard le a pohar tetejet egy papirszalvetaval.
50% melegen 1 vagy 2 percig fozd.
Nyugi, a tükörtojás finom és nincs semmi baja!!!
Lányok, nem szeretem a tojást, de hónapok óta megveszek egy kis tükörtojásért. Akkor szeretem, ha lehet egy kicsit tunkolni, de nem már nem "taknyos", de nem is csont száraz.
Nem merek enni, mert félek a madárinfluenziától....felesleges a majrém ? Mivel, a tunkolós rész nincs teljesen megsülve, nem fertőz ?
Látványnak sem utolsó, nem megfő, hanem megsül, és olaj nélkül.
De ehhez gondolom az kell, hogy jófajta, karcmentes teflonja legyen a toasternek, különben gondolom beleragadna. Az enyém jó, még sosem ragadt bele. Utána egy lapát formájú fakanállal szedem ki belőle.
Mi olyan bonyolult ennek az elkészítésében hagyományosan????
ha nem ehetsz olajos/zsíros kaját akkor ezzel meg tudod oldani a tojást
van erre egy műanyag sütőforma
én abban szoktam
és nekem izlik, nem tocsog az olajban
az tényleg egyszerű
Ha nem akarsz meglepetést , akkor villával szurkáld meg a sárgáját.
De megsúgom: soha nem lesz olyan íze, mint egy rendesen megsütött tükörtojásnak... Ez egy lapos lágytojás lesz gyakorlatilag.
Hát nem az a lényeg a tükitojásban , hogy jó barna-ropogós az alja, és még finom folyós a sárgája...?
Mi olyan bonyolult ennek az elkészítésében hagyományosan????