Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elvesztettem a kisbabámat

Torolt_felhasznalo_736777
Torolt_felhasznalo_736777
Létrehozva: 2003. január 4. 20:54
Augusztusban 24 hét 3 napra megszületett a kisfiam, 17 napot élt. Nem kaptam magyarázatot arra, hogy miért történt mindez és nem is tudom túltenni magam a történteken. Szeretnék, ha hasonló cipőben járók-de bárki más is- hozzászólna a témához. Talán könnyebb lenne együtt.
  1. 2013. december 16. 21:353792.

    Sziasztok! 19 éves fiatal lány vagyok, inzulinrezisztenciába szenvedek, és 

    Szeptember 20.-án megtudtam azt a csodálatos dolgot, hogy kisbabát várunk párommal, nagyon nagy volt az öröm! El is mentünk orvoshoz, aztán akkor a vérzésem szerint 7-8 hetes lehettem, de a petezsákom üres volt! 2 hét múlva visszamentem, és volt a picikémnek szívhangja már! Nagyon örültünk neki! 7 hetes voltam akkor. Voltak pecsételő vérzéseim, de azt mondta az orvosom az a méhszájsebemtől is lehet. Nagyon figyeltem magamra, minden rendbe volt a 12 hétig, mikor mentem UH-ra, azt mondták gond van a picinél, nem volt látható az alsó végtagjai közül az egyik, és kevés volt a magzat vízem, és a pici 3 héttel kisebb volt, mint amennyinek kellett volna lennie!Nagyon megijedtem, a genetikus azt mondta, hogy 2 hét múlva legyen egy Uh-ra még! Az a 2 hét borzalmas volt! Amikor vissza mentem, bíztam és reménykedtem,hogy minden rendbe van a mi kis drágánkkal! De sajnos nem így lett, egyáltalán nem volt már magzat vízem,és mindenféle rendellenesség volt a picinknél. A genetikus azt mondta mindenképpen meg kell szakítani a terhességet, mert az én egészségem van veszélybe! Így másnap be kellett feküdnöm a kórházba! Nagyon féltem ettől az egésztől, azt hittem hogy elaltatnak, és nem érzek majd semmi fájdalmat, de sajnos nem így lett. Vetélő indukciót indítottak meg nálam, másnap levittek a szülőszobára, és ott 3 órán keresztül vajúdtam! Borzasztó volt! Nem tudtam semmire gondolni csak a fájdalomra! A fájdalom: ami nem örömmel végződik... Ezután próbáltam nagyon erős lenni, és arra gondolni, hogy ő már jó helyen van!Nagyon nagy dühöt érzek legbelül, és haragszok az egész világra, hogy pont az én babámnál történt ez! Semmilyen káros szenvedélyem nincs, nem kávézok, nem cigizek, nem energia italozok, nem alkoholizálok, és még is az én Picimnél????!!Mért pont?!! A nappalok még nem is voltak annyira szörnyűek, amikor eljött az este, törtek rám a gondolatok, érzések! Egyszerűen próbálom túl tenni magam rajta, de nem megy:( Amikor alszok, arra kelek fel,hogy sírok! Tudom még fiatal vagyok, és hogy még lehet kisbabám, de nekem Ő KELL!!! 2 hónap múlva vissza kell mennem az eredményért,hogy miért alakult ez így, és igazából rettegek tőle, mert igazából mire az ember már úgy érzi, hogy túl tette magát, nem az hogy elfelejti, mert ezt SOHA nem lehet elfelejteni, de túl tenni igen, addigra megint jön egy csapás, ami vissza rántja az embert, ebbe a mélységes fájdalomba! Igazából ezt azért írom le ide, mert meg könnyebülést érzek, és szeretnék beszélgetni, olyan anyukákkal, akiknek hasonló a sorsuk! Köszönöm hogy meghallgattatok!

  2. 2008. november 22. 23:443791.

    Sziasztok!

     

    Singer Magdolna, az Asszonyok álmában síró babák és az Áldatlan állapot c. könyvek szerzője  gyászfeldolgozó csoportot indít:

     

    Babaelvesztés gyászát feldolgozó csoport indul 2008. december 10-én. A csoport olyan hely, ahol nyíltan beszélhetsz az érzéseidről, gondolataidról, hiszen a sorstársak között megértésre és elfogadásra találsz. Képzett gyásztanácsadóként a beszélgetéseknek olykor irányt adok, amellyel segítséget nyújtok többek közt a harag, a bűntudat, vagy a megkönnyebbülés érzéseinek megértésében, és az önelfogadásban, segítek felfedezni a belső erőtartalékokat, valamint felmutatok különböző megküzdési lehetőségeket. Olyan nők jelentkezését várom, akik vetélés, halvaszülés, szülés utáni halál következtében veszítették el babájukat, vagy beteg magzatuktól váltak meg. Ismerkedhetsz velem a www.singer.hu honlapon. Jelentkezni lehet telefonon: Singer Magdolna 309 525 700, vagy levélben: magdolna@singer.hu">magdolna@singer.hu

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_366138
    Torolt_felhasznalo_366138
    2008. június 20. 23:373790.

    Szia Bea,

     

    köszönöm, hogy írtál.

    Én is éppen március 17-én szültem.

    Azóta mondhatom, hogy már sikerült összeszedni magam. Ebben egy egyhónapos távoli utazás is nagyon sokat segített, illetve én is a sportot javaslom mindenkinek. Nem is kifejezetten a plussz 2-3 kg miatt kezdtem el, hanem mert hihetetlen pozitív érzéseket kelt bennem. Futni járok rendszeresen, hetente 2-3x. Nekem ez a gyógyír most. Ráadásul a 3 kiló simán lement 1 hónap alatt. Lassan lecserélhetem a ruhatáramat eggyel kisebb méretre... :)

    Visszamentem én is dolgozni, és biztos a napi rutin is segítetett. Na, meg első körben a férjem, akivel az egészet szinte szorosan összekapaszkodva csináltuk végig.

    Szerintem fontos a "sirdogálás". Én úgy gondolom, hogy sajnos ezeket végig kell csinálni ahhoz, hogy az ember mindig kicsit előrébb tudjon menni.

    Én is pozítívan tekintek a jövőbe és most én is azt gondolom, hogy nincs bennem félelem a következő babára gondolva. Aztán persze nem tudom milyen lesz akkor, amikor már lehet próbálkozni (még egyelőre nem szabad elvileg), de majd meglátjuk. Sose adom fel, hogy egyszer legyen 2 (3?) jó fej gyerkőcöm.

     

    Sok erőt neked és minden sorstársnak!

     

    K.

    előzmény:
    danis (3787)
    2008-06-14  21:48
  4. 2008. június 16. 13:143789.

    Sziasztok!

     

    Kedves Csibek!

     

    Köszönöm, hogy írtál, én is elolvastam a tiédet és örülök, hogy egyformán érzünk. Sajnos, muszáj erősnek lennünk. Remélem, hogy nálatok egyébként minden rendben van.

     

    Kisvakond!

     

    Nem szabad állandóan sírdogálni, mert ha te nem vagy erős és boldog, és persze egészséges, akkor céljaidat nem fogod tudni elérni. Én azzal próbálom magam vigasztalni, hogy a sors biztosan megmentette őt és így minket is egy még nagyobb fájdalomtól, ill. szenvedéstől. Ja, és gondolj arra is, hogy a miénktől rosszabb és szomorúbb esetet is hallani, nem egyet! Ezúton fejezem ki együttérzésemet ezeknek a szülőknek!!! 

     

    Ha akartok privát "tanácskozni", örömmel állok elébe. Én a munkát és a sportot tudom javasolni leginkább, mint általános gondűzők. Persze, mindenknek van saját módszere is

     

    Remélem, sorstársaim, hogy mihamarabb beszámolhatunk egymásnak egy kistesóról, addig is puszillak titeket és jó egészséget kívánok!

     

    előzmény:
    csibek (3788)
    2008-06-15  20:09
  5. 2008. június 15. 20:093788.

    Kedves Bea!

     

    Én Kisvakonddal együtt áprilisra vártam a babámat, de sajnos sokkal korábban, a 21. héten, még decemberben megszületett. 1 órát élt, az okokra nem derült fény.

     

    Elolvastam a történetedet, meg az összes hozzászólásodat a HELLP-es topikban, és csak annyit szeretnék írni, hogy örülök, hogy ennyire jól tudod kontrolálni az érzéseidet. Én is ilyen vagyok, azt nem kell mondani sajnos itt senkinek, hogy milyen érzés egy kisbabát elveszíteni, mert a fájdalom szerintem mindenkinek ugyanaz, de sajnos nem mindenki tudja ilyen jól feldolgozni - bár rossz ez a szó.

     

    Szóval örülök, hogy más is van, aki már igenis egy kistesóra gondol, és a jövőre, miközben persze nem felejt, és a kis angyalkája vele van mindig.

     

    Ölellek,

    csibek

    előzmény:
    danis (3787)
    2008-06-14  21:48
  6. 2008. június 14. 21:483787.

    Sziasztok, szia Kisvakond!

     

    Én Márc. 17-én szültem 37/38. hétre a kisfiamat, aki csak 3 napig élt. A terhességem tökéletes volt, egészen e tragikus végig. A "Hellp szindróma" című fórumon, a 280. hozzászólóként olvashatjátok a szomorú történetemet. 

    Kisvakond, mi sorstársak vagyunk, habár nekem ő volt az első babám. Amit leírtál, azt 100%-ig átérzem és átéltük a férjemmel, családommal stb.

    Én már május óta dolgozom, de a mai napig nincs olyan óra, hogy ne gondolnék a kisbabánkra, viszont leköt a munka. Ahogy azonban leteszem a tollat, az első gondolatom ez és már napi programmá vált, hogy munkába jövet-menet ezen jár az eszem. Ahogy pedig meglátom  a játszótéren a sok kismamát-babát, összeszorul a szívem, mert előttem van a mi gyönyörű kisfiunk, akinek nem adatott meg, hogy velünk lehessen.

    A családom nélkül sokkal nehezebb lenne. Nagyon szeretnénk minél előbb kistesót, most ez a fő cél, de azért az nagyon megnyugtat, hogy a férjem velem van!!! Nélküle most biztos csak vegetálnék.

    Biztosak vagyunk benne, hogy lesz még babánk, félelem - bár lenne rá ok - nincs bennem. Ez éltessen titeket is, hisz ez az egyetlen módja a családalapításnak.

    A kis angyalkánkat pedig örökbe a szívünkbe zárjuk és nem engedem, hogy az emléke halványuljon, hiszen Ő a Mi gyermekünk!!! 

     

    Egy új jövevény nem pótolja az angyalkát, s hogy a fájdalmat feledteti-e, (még) nem tudom... A férjemmel való összetartásunk és szeretetünk könnyít a fájdalmon, és ez nem közhely!!! Ja, és nem szabad magadba zárkózni, beszéljetek róla!

     

    Erőt és egészséget mindenkinek!

     

    Üdv, Bea. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_366138 (3775)
    2008-03-22  12:52
  7. Torolt_felhasznalo_888977
    Torolt_felhasznalo_888977
    2008. május 9. 17:533786.

    Sziasztok Lanyok!

     

    Reg jartam erre...meg az oldal arculata is megvaltozott azota.

     

    Sajnos most nincs idom visszaolvasni, de azt latom, hogy  ujra tobben lettunk

     

    Petimama irta, hogy ide kevesebben jarnak, mert van az agyalokszulei oldal.  Nekem rengeteget segitettek ott a Lanyok es ma mar elmondhatom, hogy hihetetlenul sok ertekes embert ismertem meg es  igaz baratsagokat kotottem. Nelkuluk nem hiszem, hogy sikerult volna igy eljutnom ide ahol most tartok. A fajdalom persze ugyanugy megvan, de idovel mar csakis a mienk.

    Senki mas nem erthet meg ugy minket mint azok akik hasonlokat eltek at. Ha mar ez lett a kozos sorsunk

     

    Az ujaknak uzenem, hogy megha most nem is latjatok ertelmet a kicsikeitek nelkuli eletnek higgyetek el van! Es a kistesokert erdemes kuzdenunk es felkelnunk nap mint nap!

     

    Ha lesz idom visszaolvaslak Benneteket.

     

    Adri(Toth Almos anyukaja, www.angyalokszulei.hu) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_608407
    Torolt_felhasznalo_608407
    2008. Április 18. 14:293785.

    Drága Petimama!

     

    köszönöm!

     

    szidike

    előzmény:
    petimama (3784)
    2008-04-17  23:48
  9. 2008. Április 17. 23:483784.

    Drága Szidike!

     

    Szomorúan olvastam, hogy mi történt veletek.  

    Sajnos tényleg a másik (többi) gyerek nem pótolja soha azt, akit elvesztettünk. Idővel megtanulunk együttélni  ezzel a veszteséggel, a többi gyerekünk enyhíti, ill. miattuk méginkább muszáj élnünk, de én azt szoktam mondani, hogy egyedül a halálunk pillanata lesz tényleg könnyebb, mert tudjuk, hogy minket vár az angyalgyerekünk. Addig meg meg kell próbálnunk úgy élni, hogy méltók lehessünk hozzá(juk).

    Sok erőt neked, téged is várunk a www.angyalokszulei.hu oldalon, ha gondolod, hogy csatlakozol.

    Puszi: Petimama 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_608407 (3783)
    2008-04-16  14:50
  10. Torolt_felhasznalo_608407
    Torolt_felhasznalo_608407
    2008. Április 16. 14:503783.

     Drága Kisvakond!

     

    most találtam ezt a topikot és rögtön a Te hozzászólássodat találtam meg... sírtam, nagyon keservesen :(

    nehéz ilyenkor bármilyen tanácsot adni és nem is akarok, de előtte elmesélem az én történetemet:

     

    2006. augusztusábana görögországi nyarlásból már négyen érkeztünk haza :) a férjem és az ikrecskéink a pocakomban. Mikor kiderült, hogy babát várok, hatalmas volt az öröm az egész családban, amikor a 10. hét körül kiderült, hogy 2 babát hordok a szívem alatt, hát azt a mérhetetlen boldogságot el sem lehet mondani.  Ha lehet ilyet mondani, megduplázódott, sőt ezerszeresére nőtt a boldogság. Teltek a hetek, minden eredményem szuper volt, még a dokim is meglepődött rajta, hogy milyen jó a vérképem, stb,

    Az áldott állapt szó szerint áldott volt, hisz még enyhe rosszulléteim sem voltak, így nyugodtan bejártam dolgozni. A doki azt mondta, a 20.-ik hétig dolgozhatok, ha jól érzem magam... mivel teljesen jól voltam még a karácsonyt megvártam, nem akartam "cserben hagyni a kollégáimat". Január 2-án begörcsölt a vesém, úgy, hogy sem állni, sem ülni, sem feküdni, semmit sem tudtam kezdeni magammal olyan fájdalmam volt. Rögtön kórházba kerültem, ahonnan 1 hét elteltével, egy pénteki napon haza is engedtek. Mindent rendben találtak és én is ismét jól éreztem magam. 3 nappal később, vasárnap többször is olyan érzésem volt, mintha bepisiltem volna, kierült, hogy a magzatvíz... Rögtön rohantunmk vissza a kórházba, épp a dokimat is ott találtuk, aki megállapította, hogy megrepedt a magzatburok (a vesegyulladás következménye volt, hogy a babák védelme érdekében egyre több magzatvíz termelődött, amit a magzatburok már nem bírt éa megrepedt). Némi reménnyel kecsegtetett, hogy "felül" volt a repedés és állítólag minimális esély volt rá, hogy letapad, ezért vártunk még 3 napot...

    2007 január 16-án a dokim már korán reggel bennt volt nálam. Sajnos reggelre már nem találták a kicsik szívhangját sem, így rögtön a szülőszobába vittek...

    Mivel a 21. héten jártunk, ezért közölték, hogy meg kell őket szülnöm... rendesen jöttek az 5 perces fájások... hát, nekem folyamatos fájdalmam volt... a lelkemben. Miután felébredtem a szülés utáni altatásból, azt az érzést nem kívánom senkinek. A férjem rögtön bejött hozzám, még a szülőszobára és hosszú-hosszú percekig némán, egymást szorítva zokogtunk. Miután hazaengedtek, sokáig még megszólalni sem volt lelkierőm... Fogalmam sem volt, hogy lehetne azt a mérhetetlen fájdalmat és ürességet enyhíteni. Persze jött mindenki a jótanácsokkal, meg hogy majd egy másik baba feledteti velem a történteket. hülyeség! Elfelejteni nem lehet, maximum enyhíteni egy ekkora fájdalmat... 

    Tudom, hogy a Te fájdalmadat sem enyhítheti semmi és senki, de hidd el, idővel könnyebb lesz.

    Nekem az a gondolat segített, hogy tudom, egyszer, ha majd mi is elmúlunk, találkozhatunk a mi kis Angyalkáinkkal :)

     

    Puszi

    2 nagyalka anyukája

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_366138 (3775)
    2008-03-22  12:52
  11. Torolt_felhasznalo_366138
    Torolt_felhasznalo_366138
    2008. március 31. 17:033782.

    Köszönöm nektek. Ma történt 2 hete pont. Tegnap még azt hittem, az első sokkos 2 héten túl vagyok, és egy hajszállal most könnyebb lesz. De ma rájöttem, hogy ez nem így van. Sőt, ahogy "tisztul" az agyam és kezdem felfogni, hogy mi történt, lehet, hogy még rosszabb is.

    Olvasom most már az angyalok szülei oldalt is.

    előzmény:
    nesoka26 (3781)
    2008-03-27  15:36
  12. 2008. március 27. 15:363781.

    Kedves Kisvakond!

     

    Szomorúan olvasom, h. mi történt Veletek. :(

    Erre nem igazán lehet mit reagálni, együttérzésem és úgy gondolom én is, mint sokan, hogy hagyjál időt a gyászra, sírjál, amennyit csak jólesik, ki kell ezt adnod magadból. Ez egy örök fájdalom, meg kell tanulni együtt élni ezzel, de őszintén kívánom, hogy szülessen egy egészséges (vagy akár több) gyönyörű kisbabátok és éljetek nagy-nagy boldogságban!

    A temetéssel kapcsolatban nem tudom mi a jobb, nekem 7,5 hósan halt meg a kisfiam és nekem egy óriási menedék a temető a mai napig, pedig április 24én már 4 éve lesz, hogy elvesztettük Őt. :(

     

    Sok erőt kívánok Neked, felépülést és minél előbb egy gyönyörű tündérkét!!!

     

    Az angyalokszülein pedig várunk sok szeretettel, bár nem öröm, hogy most már sajnos Te is közénk tartozol, de ott nagyon sokat segítünk egymásnak. Velem kapcsolatban már egy olyan történet is olvasható, amely azt igazolja, hogy a mi kicsikéink ott fent őrzik, védik az ittmaradottakat.

     

    Puszillak, ölellek, Nesó

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_366138 (3775)
    2008-03-22  12:52
  13. 2008. március 25. 20:233780.

    Kisvakond,

     

    Én is ide jöttem először az áprilisi topicból, aztán kiderült, hogy az itt "lakóknak" van egy külön honlapjuk, fórummal, és oda jár inkább mindenki. Gyere Te is, ott mindenki megért mindenkit, és mindenki próbál segíteni. www.angyalokszulei.hu

     

    Puszi, csibek

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_366138 (3775)
    2008-03-22  12:52
  14. 2008. március 25. 17:503779.

    szia Kisvakond!

     

    Tényleg kevesen járnak erre, a legtöbben átmentek a www.angyalokszulei.hu oldalra. Ott kifejezetten az "angyalanyák " leveleznek. Vannak köztük olyanok többen is, akik hasonlóan veszítették el a babájukat. Gyere oda közénk, talán picit segít. Bár az elején igazán nincs mit tenni, valahogy túléli az ember,  mert muszáj. Aztán megtanulunk együtt élni ezzel a fájdalommal, ami életünk végéig elkísér valamilyen formában. A legnagyobb segítség talán az, hogy olyanokkal beszélhetsz a fájdalmadról, akik átélték ugyanezt, és látod, hogy ők is túlélték, és fel tudtak állni innen.

    Ami az eltemetést illeti, nekem a temetés sokat segített, de a mi kisfiunk 3 évesen ment el.  Én a te helyedben elvinném a hamvakat, de ebben nektek kell döntenetek. 

    Láttad szülés után a babátokat? El tudtatok búcsúzni tőle? Ha nehéz is, de a búcsú segíthet is.  

    Sok-sok erőt nektek, szeretettel:

    Petimama 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_366138 (3775)
    2008-03-22  12:52
  15. 2008. március 24. 23:183778.

    Kisvakond, borzalmas, ami veled/-tek történt. Belegondolni se merek, mi lett volna, ha nálunk történik ilyen. Az ember nem is gondol rá, amíg nem vele történik. Nekem már van egy egyévesem, nálunk más tragédia történt, amikor épp szültem. Gondolj arra, minden történik valamiért. Nem tudhatod ezt miért kaptadk, de fel kell állni és továbbmenni, még ha borzasztó nehéz is. Aztán az élet kárpótol majd, biztosan jön az a harmadik, ami végre tényleg minden téren rendben lesz, megszületik élve! De most még sírni kell, kiadni a fájdalmat, mert ezt könnyek nélkül nem lehet végigcsinálni. Kilenc hónapig ott volt a pocidban, élt, és egészséges volt. Ez egy szerencsétlen baleset, ahogy történt! Véletlenül rátekeredett és ...  . Megjegyzem: nekem császárral született a kisfiam, mert nem akart lemenni, bár elkezdtem picit tágulni, de nagyon minimálisan. Az orvosok nem tudták, miért nem megy le a feje teljesen. De nem vártak, kimondták a végítéletet, amit nagyon nem akartam: császárral születik. Akkor tudtam meg, amikor megszületett, miért nem ment le a feje kellőképpen, holott már 33 héttől befordult, ahogy kell: a köldökzsinór a nyakán volt, visszatartotta. Én annak köszönhetem, hogy megmaradt, hogy jó kezekben voltam. Volt egy tragédia, aminek hatására feleződött a magzatvizem, de nem akartam aznap szülni, könyörögtem, helyreállt később a szint. Vártunk pár napot és amikor már a szívhang kicsit hirtelen magas, vagy hirtelen alacsony/lassú volt, akkor kezdték el monitorozni, kórházba küldtek. Ez a szokásos heti nst-n derült ki. Monitorozás alatt néha kihagyott a szívhang. Másnap a doki nem várt tovább, szerencsére. Mert két ekkora tragédiát nehezen viseltem volna, ugyanis akkor halt meg anyukám. Tudom, nem vígasztalnak a soraim, mert senki nem érzi át igazán a másik fájdalmát, hisz nem neki veszteség. De együttérez vele. A kisruhákat ne hagyd szem előtt, szekrénybe velük, most lelkileg nem tenne jót a látvány. De kívánom, hogy mielőbb kezedben tarthasd azt a kis életet, amit most elvett tőled a sors. Megszenvedtél érte! Van ismerősöm ,akinek ugyanígy volt az első babája, azóta 7 gyereke van. A másik, amit most olvastam: Az Usa-beli magyar anyukák topicján ma történt ugyanilyen tragédia. Sőt, ott még köldökzsinór sem volt a nyakán. Csak tegnap reggel nem mozgott, Azonnal megnézték, megállapították: halott a baba. Máig váratták,ma beindították neki a szülést. Ott fekszik apja-anyja a halott babája mellett. Kegyetlen olykor a sors.

     

    Sokat olvastam egy időben a http://www.angyalokszulei.hu/ oldalt. Megrendített. Talán lelkileg segít.

     

    Leiw, ha nem lett volna ez a baba egészséges, akkor még talán könnyebb lenne elviselni a fájdalmat. De ép, egészséges, ez egy baleset, hogy a nyakára tekeredett a köldökzsinór. Ezért sokkal nehezebb elfogadni a veszteséget.

     

    Kisvakond, nagyon sok erőt kívánok nektek, hogy minél előbb feldolgozzátok és újra belevágjatok a babavállalásba!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_366138 (3775)
    2008-03-22  12:52
  16. 2008. március 22. 13:483777.
    Nem is lehet erre mit mondani....borzaszto lehet. Csomagold el azokat a ruhacskakat a szekrenybe es probalkozzatok ujra. Azt szoktak mondani a bolcsek hogy semmi sincs ok nelkul, kis porszemek vagyunk dolgok megertesehez. Arra gondoljatok hogy a kovetkezo mar egeszseges lesz. Tudom hogy furan hangzik de egyel rengeteg almat ami a terhesseg megtartasahoz-letrejottehez, egeszsegehez nagyon jo, olvastam errol. Hejastol egyed.....nem is tudok mit irni vigasznak, de azert probalj nem elkeseredni.....Legalabb tudtal terhes  lenni, sokan meg addig sem jutnak el, elobb -utobb meglesz az az egeszseges kisbaba. Sok szerencset nektek..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_366138 (3775)
    2008-03-22  12:52
  17. 2008. március 22. 13:283776.
    Szia Kisvakond!El sem tudom mondani mennyire sajnálom, hogy így alakult! Öszinte részvétem. Nem tudom mit lehet mondani ilyen helyzetben, gondolom semmi nem vígasztal.Segíteni sajnos nem hiszem hogy tudok, mert én szerencsére nem kerültem még ilyen helyzetbe, de ha beszélgetni szeretnél, vagy bármi én szívesen meghallgatlak és segítek ha tudok!Mégegyszer nagyon sajnálom!Rengeteg erőt és kitartást kívánok NEktek!  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_366138 (3775)
    2008-03-22  12:52
  18. Torolt_felhasznalo_366138
    Torolt_felhasznalo_366138
    2008. március 22. 12:523775.

    Lányok,

     

    van még itt valaki?? Látom, hogy március elejei az utolsó hosszászólás.

    Sose gondoltam volna h egyszer én is ide fogok írni, eddig boldogan irogattam időnként a 2008. áprilisi babás fórumba.

    Ezen a héten hétfőn mentem a rutin CTG-re ahol nagyon nehézkesen találtak szívhangot, aztán vmit találtak de az utólag valószínű, az enyém lehetett. A rossz eredmény után jött az UH ahol nem láttak szívhangot. A 36. héten voltunk, előző héten még minden rendben volt, a doki hallotta a kis szivét.

    Anno az első két hónap nem indult simán mert volt egy kis vérezgetés de utána minden, minden eredményem ideális volt, az AFP, a vércukor szint, a bakterológiai tenyésztés. És ezek után a 9. hónapban rátekeredik a köldökzsinór a babára, végzetesen.

    Jött a szörnyűség, hogy meg kellett szülnöm hüvelyi úton, a tudattal, hogy egy halott babát szülök.

    Most pedig itt ülök és csak nézek ki a fejemből hogy már megint mire akart tanítani a sors. Pont egy évvel ezelőtt volt az előző vetélésem utáni műtét, akkor 8 hetesen halt meg a babám.

    Az elképzelt jövőkép szertefoszlott, a berendezett babaszoba, a rózsaszín kis ruhácskák kimosva, kivasalva itt állnak glédában, csak épp ő nincs sehol és a párommal csak bolyongunk a lakásban ketten, nagyon magányosan.

    Úgy érzem, ezt senki más nem érti igazán, mint aki már sajnos szintén átélt hasonlót, ezért írok, hátha van aki már valamelyeset túljutott a nehezén, ha ilyen lehetséges és tud valami segítséget, támpontot, hogy hogyan lehet túlélni. A nyugtatótabletta hatása se tart örökre, sajnos...

    Közben meg látom, hogy megy tovább a korábbi fórumom élete, boldogan tervezgetik a baba érkezését és ha most egy héttel visszapörgetnénk az időt, még én is odaírnék és nem ide.

    Nem tudom elképzelni, hogy lehet innen felállni és viszakapcsolódni az életbe. Azt se tudom, mit csináljunk a babával, hagyjuk a kórházban vagy kérjük el a hamvakat és szórjuk szét mi, de lehet, ezzel még nagyobb fájdalmat okozunk magunkat.

    Segítsetek légyszi.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_451798
    Torolt_felhasznalo_451798
    2008. március 3. 12:563774.

    2.20 dkg-al született Andriska...amikor elment a magzatvízem RÁ!!!egy hét múlva!!engedélyezte csak A FOGADOTT!!!ORVOSOMNAK az oszt.vezető "főorvos"a császárt!!EGY HÉTIG VÍZ NÉLKÜL VOLT A BABA!!!VÉRMÉRGEZÉSÜNK LETT!!!3 napig "élhetett"szegényke!!12 év múlva beleroppantam!!Egy féle antidepresszáns kellett szednem,mire gyógyultnak nyílvánítottak két év múlva meseszép Orsikánk:15 évesen.....:"....."a topikjaimból mindent megtudhattok...

    Ma csináltam két topikot,az egyikben az ilyen,mint a te topikod ami abba maradt azok gazdáit várom.....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_736777 (1)
    2003-01-04  20:54
  20. Torolt_felhasznalo_344126
    Torolt_felhasznalo_344126
    2008. február 12. 22:533773.
    Köszönöm a hozzászólást és a priviket is, sokat segitettetek, bar leginkabb az derült ki, mennyire máshogy látja mindenki a történteket és máshogy éli meg, dehát ez természetes. Eddig annyit tettem, hogy írtam nekik egy levelet (messze élünk egymástól), aminek semmi más komolyabb tartalma nem volt, csak az, hogy sokat gondolok rájuk és hogy felfogni sem tudom a tragédiát, ami velük történt. Szeretném őket összehozni olyan emberekkel, akik átéltek már hasonlót, mert mindketten elég befelé forduló emberek, szerintem csak magukban fogják próbálni megoldani. Mindenesetre segítettek a történeteitek és ha odáig jutunk a beszélgetésben, biztosan ajánlani fogm nekik az anygalokszülei-t (én is megnézegettem)

    MÉg egyszer köszönök mindent.

    judit
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_247047
    Torolt_felhasznalo_247047
    2008. február 12. 08:053772.
    Kedves Judit,
    Hát ez nagyon nagyon osszetett dolog.
    Nagyon sok empátia, turelem és alázat kell hozzá.
    Én a nagyon beteg hét hónapos Mátémat veszítettem el, és nem nagyon szeretek találkozni a sógornoimmel, akikbol az egyiknek kisbabája van, a másik meg babát vár. Oszinten - látni se szeretem oket, mert sokszor duhitenek a problémáik. De vannak, akiknek ez nem okoz ilyen gondot.
    Amit én elvártam - és nem nagyon kaptam meg barátnoktol, eléggé magamra is maradtam ilyen téren - az az volt, hogy tudjam, bármikor nyithatok én feléjuk. Hogy ott vannak. Hogy nem kerulnek ki, finoman erdeklodnek, de nem eroltetik, ha nem akarom. De ne bizd teljesen rá, hogy o jelentkezzen nálad. Valahogy nagyon finoman add tudtára, hogy ha o hallani se akar rólad, Te ott vagy és mindig ott vagy, hogy segíts.
    Soha ne becsuld le a gondjait, még ha neked ostobaságnak tunne is.
    Ne mondd meg neki, mit érezzen, mit ne érezzen, mit szabad és mit nem.
    Ha bármit kérdez, OSZINTEN válaszolj! A hamisság, tapintatos oszintétlenség nagyon árt.
    Hallgasd meg és hagyd annyit beszélni, amennyit akar. Nekem ott romlott meg a kapcsolatom a sogornoimmel, hogy amig a Máté élt is, én mindig nagyon nyiltan beszéltem bajokrol és sokszor mondtam, hogy meg fog halni. Nem tudták elviselni: ne mondj ilyent, minden jó lesz és sokszor elterelték a szót.
    MA már nem beszélek veluk a Mátérol szinte egyáltalán és nem nagyon érdekel, ok mit csinálnak vagy nem csinálnak a gyerekukkel. Magával a babával nincs gondom, de nagyon kerestem benne a Mátét és csalódott voltam, amikor nem találtam. Eldajkálom, ha kell, tudok vele kedves lenni, de általában nem eroltetem.
    És ami nagyon fontos - ha beszél veled, próbálj teljesen felé fordulni - maximálisan csak o legyen és semmi más.
    Én nagyon igénylem a kényeztetést, hogy figyeljenek rám és ne féljenek tolem - de nagyon-nagyon magamra vagyik hagyva. Félnek kérdezni, normálisan beszélni.
    Ne eroltesd magad rá, de ne hagyd egyedul.
    És gyere az angyalokszulei.hu ra, ott találsz cikkeket és tanácsokat is.
    Sok-sok turelmet és erot Neked s foleg a barátnodnek
    Szeretettel
    Marcia
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_344126 (3771)
    2008-02-11  21:28
  22. Torolt_felhasznalo_344126
    Torolt_felhasznalo_344126
    2008. február 11. 21:283771.
    Kedves Mindenki!

    Nem tartozom közétek, de megis kerem a segitsegeteket. Egeszseges terhessegem 25. heteben vagyok, raadasul egy 19 honapos, egeszseges kislany anyukaja. Soha, egyetlen percre sem jutott eszembe, hogy vagy a kislanyommal, vagy a pocakomban elo babaval barmi baj tortenhet. Hala Istennek, eddig nem is tortent. Van azonban egy nagyon kozeli baratnom, az egyik a legkedvesebbek kozul, akivel majdnem egy napra vartuk a babankat. En a masodikat, amely teljesen spontan kopogtatott, ok az elsot hosszu evek sikertelen probalkozasai utan. Mult heten meghalt a kisbabajuk, pontosan nem is tudom hogyan, miert (nem volt problemamentes a terhessege, az elejetol bizonytalan volt, hogy megmarad-e, de mostanra pont kezdtek megnyugtatni, hogy ugy nez ki nme lesz semmi baj). Csak egy szukszavu e-mailt kaptam, azota nem tudtam veluk beszelni, tehat nem ismerem a reszleteket, de talan nem is az a fontos.

    Az a kerdesem, hogyan tudnek nekik segiteni. Varva vart baba volt, en magam, innen a szerencsesek oldalarol barmennyire probalom nem is tudom elkepzelni, milyen elveszteni egy gyermeket, hogy hogyan lehet tulelni, hogyan lehet meggyogyitani a lelket. De van egy gyerekem, es tudom mit veszitettek el. Sokan ovnak, hogy az en egeszegesen fejlodo kisbabamat veszelybe sodrom, ha tul sokat foglalkozom ezzel, de en nem ettol felek, eleg eros vagyok es el tudom valasztania kettot. Azt viszont nem tudom, milyen hatassal van rajuk, ha joszandekuan is, de segiteni probalok nekik. Egeszseges gyerekem van, valoszinuleg a masodik babammal sem lesz semmi gond, de pont ugyanolyan idos lesz, mint az o elvesztett kislanyuk, az en hasam tovabb gombolyodik, naluk meg, mivel csaszarral vettek el a babat, meg ha lelkileg menne is, egy ideig biztos nem eshet ujbol teherbe, nem is beszelve arrol, ez a terhesseg is milyen nehezen jott nekik ossze.

    Nagyon faj ertuk a szivem, de nem akarom oket meg nagyobb fajdalomba taszitani, hogy lassak az en boldog anyasagom. Ti ateltetek. Mi ilyenkor a legnagyobb segitseg?

    judit
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2008. január 30. 14:303770.

    Nagyon sajnálom Szabit itt is. Az angyalokszülei-n már olvastam a történetét.  

    A sírja csodaszép, de bárcsak ne lenne.   

    Gondolom milyen fájdalmas lehetett a szülinapja, hogy Ő már nincs ott Veletek, sajnálom.  

    sok puszi és egy óriási ölelés, Nesó

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2008. január 23. 05:263769.

    Sziasztok!

    Kicsi Szabikámnak hétfőn,21.-én lett volna a 4.-születésnapja...

    Nem bírtam ki,hogy ne legyen tortája,ha csak egy szelet is,de volt.És nem éghetett rajta 4-szál gyertya,de egy égett.És minden évben ugyanúgy fog égni Neki gyertya a tortáján...

    Nagyon rossz volt,hogy játékok,kisautók,legók helyett csak virágot és valami kicsi tárgya vehettünk neki a sírjára.

    Találtunk egy gyönyörű angyalkát aki ezentúl a mi Kicsi Angyalkánk álmára vigyáz minden éjjel... 

    Bár csak még mindig én vigyazhatnék rá...

    Millió puszi és sok-sok kitartás mindenkinek...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top