Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fogós szülés

emma33
Létrehozva: 2005. május 8. 18:44
Sziasztok!

Fogóval született a kislányom, lassan egy éve. Nagyon sírós baba is volt hónapokig, sajnos.

Sokat gondolkodtam azóta persze a történteken, és sok más anyukával is beszélgettem. Feltűnt (nekik is, nemcsak nekem), hogy a fogóval született babák sírósabbak és rosszabb alvók.

Kíváncsi vagyok, Nektek milyen tapasztalatotok van erről.
Tehát várom az "élményeket", ha fogóval született a baba és sírósbaba lett, de persze az ellenkezőjét is - ha fogóval született, mégis alvósbaba lett (aki csak eszik meg alszik).

Hátha rájövünk valamire. :-))
  1. 2016. október 12. 08:1447.

    Szia,


    nekem is vakuummal született a kislányom. Engem is nagyon megviselt, nagyon sokáig gyötörtem és marcangoltam magam emiatt, rengeteget aggódtam. Még vizsgálatokra is elvittem, mondhatom az orvosok hülyének néztek:) De én meg akartam bizonyosodni róla, hogy nincs baja.  Aztán szép lassan megnyugodtam, nagyon sokáig tartott feldolgoznom, de láttam szépen fejlődik, és nem történt tragédia. Vannak ennél sokkal nagyobb bajok is. Hála istennek egészséges ő is én is és ez a lényeg.


    Most 2 éves, okos, szép, kedves kis tündérke. 


    Az alvással voltak és vannakgondjaink. Én két éve nem aludtam ki magam:( De már sokkal jobb mint az elejen, én bízok benne,hogy ez is változni fog.


    Mennyi idős a babád?


    A kórházban, ahol született biztos megnézték , hogy nem kapott e agyvérzést. Nekünk uh val megnézték anno.

    előzmény:
    adambarbi007 (46)
    2016-10-11  03:20
  2. 2016. október 11. 03:2046.

    Sziasxtok, en Vakummal szultem espont ilyen a babam amit te leirtal. Sema babakocsiban sema hordozoban nincs el, nagyon rosszul alszik ejjel, rengetegszer felkel, nappal alig tudom elaltatni, ha sikerul is, nsgyon felszinesen alsxik espar perc mulva felebred. Nem volt mindig igy, korabban jobbalvo volt. Mindenki azt mondja h a stresszelek, attol van, de mar hetek ota egy ket orat alszom csak, teljesen ki vagyok merulve. Nem elek Magyarorsxsgon, egyedul vagyok vele, parompar oraval a furdetes elott er haza aztan irany az esti szopi es az agy. Alomba szopizza magat mert mashogy nem tudom elaltatni. Hova vigyem, h kideritsek az agyverzest? Mik lehetnek a kovetkezmenyei? Nagyon aggodom!!!

    előzmény:
    drosophila (40)
    2005-06-14  09:09
  3. 2013. március 13. 23:3345.

    Sziasztok! 

     

    Nem tudom, hányan olvassátok még ezt a fórumot... gyanítom hogy az alapító tagok már nem. De talán érdekes és hasznos lehet amit írok.

     

    Most 6 hónapos kislányom Olaszországban született, az egyik legnevesebb gyermekkórház szülészeti osztályán (ott olyan is van). Teljesen pontosan, a kiírt dátumra született, a terhességgel is minden rendben volt, csak az elején idegeskedtem, kb. a felétől már csak tanultam, nem dolgoztam, az utolsó 2 hónapban pedig csak pihentem. Tehát, a fájások rendesen kezdődtek, de a magzatvíz csak 11 óra elteltével folyt el, és azután maga volt a pokol... Nagyon nehezen tágultam, és már hullafáradt voltam, mire eljött a kitolási szakasz. Egyszercsak leálltak a fájásaim, rá kellett segíteni oxitocinnal (vagy valami hasonlóval), de akkor én már alig bírtam nyomni, a fáradtság miatt, és még a mellkasom erőteljes lenyomásával sem jött ki a baba. Ekkor vették elő a vákuumot, de azzal se ment, majd jött a fogó, és azzal rögtön kiszedték. Az első néhány másodpercben nem lélegzett a kislányom... Inkubátorba rakták, megmelegítették (ki is hűlt a teste), majd mikor magához tért, pár óra elteltével, akkor hozták csak oda hozzám, de csak pár percre. Szoptatni az első 2 napban nem is tudtam, annyira gyenge volt ő is, meg én is (teljesen szétvágtak). A 3. napon be is sárgult. Végül 6 nap elteltével kimehettünk a kórházból, de még akkor is gyenge volt, mondták hogy minél többet egyen, adjak neki kiegészítőként tápszert is. Az első 3 hét elég nehéz volt, bár nem sírt sokat, de mindig dilemmában voltam, hogy most eleget eszik-e, nem sárgult-e megint be, jól lélegzik-e, stb. Aztán egyszercsak óriásti ugrott a fejlődésben, kb. a 3-6. hét között, átaludta az éjszakát, sokat és nagyjából rendszeresen szopott (a tápszert elhagytuk), elkezdett mosolyogni is. Mai napig kimondottan vidám, mosolygós baba, bárkivel elvan, az éjszakákat kivétel nélkül mind átalussza, a babakocsit, az autót szereti - egyszóval szinte tökéletes baba. Nem tudom, milyen lesz később, de az biztos, hogy a fogóval születés nem feltétlenül hozza magával az álmatlan éjszakákat és a vége-hossza nincs sírásokat!

  4. 2012. július 8. 15:1844.
    Jó régi a topic, de talán elolvassa valaki... Én 11 éve vákummal szültem, sajnos így alakult. Abszolút nem veszélytelen a csecsemőre nézve, mert agyvérzést is kaphatnak. Sajnos a pici fiamnak is harmadfokú agykamrai vérzése lett, és doktornője szerint lehetett volna testi vagy szellemi fogyatékos is...Hála -Istennek nem lett, de nagyon sokáig-1 évig-jártam vele kontroll vizsgálatokra, hogy minden rendben van-e. Ami az állandó sírást és gyakori éjszakai felkelésüket illeti, az én kisbabám is produkálta ezt. A sírása sikító jellegű volt. Mint később megtudtam , az agykamrai vérzés miatt volt. sok anyukát nem tájékoztatnak róla, hogy mivel járhat a fogós-vákumos szülés, végképp nincsenek tisztában a szövődményekkel. később csak azt látják, hogy a gyerek egy kicsit szétszórt, idegrendszeri problémái vannak, és hasonlók. Érdemes minden "gyanús" viselkedésű fogós-vákumos babát még kisiskolás korában megmutatni szakembernk, mert lehet hogy késői károsodás tüneteit produkálja szegényke.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  5. 2005. június 16. 11:3743.
    sajnos nincs segítségem, ezért is olyan nehéz, egész nap egyedül vagyok szegénykémmel. anyukám nagyon messze lakik az ország másik felében, anyósom meg "más téma"-nehéz eset. ha ébren van a kis bogaram, mindig cipelnem kell, mert nem nagyon tud ellenni magában, nagyon ritka, hogy sírás nélkül kibírna 10 percet.
    Aranyos vagy, köszönöm a bíztatást! remélem hamar túlleszünk ezen a sírós korszakon.
    előzmény:
    emma33 (42)
     
  6. 2005. június 15. 20:2642.
    Részvétem!

    Nem is tudják azok, akiknek átlagos babájuk van, min megyünk keresztül.

    Viszont Gagának igaza van - most úgy érzed, soha nem lesz vége, de amikor vége, utána minden korszak könnyebb lesz.

    Sokan azt mondják, az a legnehezebb időszak, amikor mászik és mindenre felkapaszkodik - részemről, mikor odaértünk, csodálkoztam. Ez? Hiszen most már nem sír!

    Most 13 hónapos, jár és állandóan figyelni kell rá. De nem sír szinte soha.

    Tudom, nehezen hiszed el, de MEGÍGÉREM Neked, hogy könnyebb lesz később. Én ÉRTEM és tudom, hogy nagyon rossz, de valahogy átesünk rajta és kis tündérkislányunk lesz!

    Az én babám is volt, hogy egész nap sírt, kimentem vele az utcára, sírt, sírt, végül elaludt, lerogytam egy padra, néztem megam elé, mint egy drogos. Végre csend. Aztán 10 perc múlva felébredt és sírt tovább, én meg hazamentem. . .

    Van valaki, aki néha átveszi Tőled? Vagy elviszi otthonról?
    előzmény:
    drosophila (40)
     
  7. Torolt_felhasznalo_985605
    Torolt_felhasznalo_985605
    2005. június 15. 18:4341.
    Kitartás, Drosophila!
    Hány hónapos a kislányod? Ha már elkezd mászni és menni, sokkal könnyebb lesz az életetek!
    A sírós gyerek pozitív hatásairól eddig nem beszéltünk. Nekünk az első hónapok után hatalmas könnyebbség volt, hogy nem kell naphosszat hurcolni a gyereket. Mások akkor kezdtek panaszkodni, hogy milyen szörnyű, hogy a gyerek mindenhova elmászik, mindent lepakol, egész nap figyelni kell rá. Ők legalább 1 évig szenvednek ezzel, mi viszont tudjuk értékelni. Sőt, a dackorszak hisztijeit is jobban viselem, mert arra gondolok, hogy volt ennél sokkal rosszabb is.
    Én mindkét terhességem alatt rengeteget híztam (32 és 29 kg-t). A nagyobbik fiamat fél éves koráig naponta több órán keresztül kellett cipelgetnem. Nagy baba volt, 5 hónaposan elérte a 9 kg-ot. Minden külön fogyókúra nélkül pár hónap alatt vékonyabb voltam, mint terhesség előtt! (Ezért persze mindenki irigyelt. ) A másodiknál 2 évbe telt, mire belefértem a régi nadrágomba.
    Különben pedig örüljünk neki, hogy pár hónap nyűgösködéssel megúsztuk! Sokszor gondoltam rá szülés után, hogy mi lett volna velünk, ha néhány száz évvel ezelőtt szülünk, és nicsenek ilyen eszközök! :-(((
    előzmény:
    drosophila (40)
     
  8. 2005. június 14. 09:0940.
    sziasztok,

    Én is fogóval szültem és az én kislányom is hihetetlenül sírós, ez miatt idegileg eléggé kivagyok, azt észrevettem, hogy nem szeret pl. kenguruban lenni, mert abban is sír, csak vállon cipelve nyugszik meg, ahonnét mindent lát, de csak úgy jó, ha közben sétálgatunk is. nem szereti, ha nmem mozgunk, vagy ha leülünk. nehezen marad meg a kiságyában egyedül, viszont, ha beszélek hozzá, azt szereti, mosolyog, nagyon aranyos. de sétálni nem szeretem vinni babakocsiban sem, mert csak sír én meg egyre idegesebb leszek, nem tudom betenni sem a bébiülésbe sem, még addig sem, amíg eszem, mert ott is csak sír. . . szóval sokan nem értik miért vagyok ennyire kiborulva. . . örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, nem vagyok egyedül ezzel a problémával. . .
    előzmény:
    emma33 (31)
     
  9. 2005. május 16. 20:4339.
    Amit én észreveszek az egyrészt a fejfájás. Nagyon fejfájós vagyok, de stresszhelyzetben azonnal elkezd fájni a fejem. A másik dolog az érintésre való reagálás. Nagyon nehezen viselem, ha ismeretlen emberek túl közel jönnek hozzám, de még az ismerősöket is nehezen viselem.
    előzmény:
    emma33 (37)
     
  10. Torolt_felhasznalo_985605
    Torolt_felhasznalo_985605
    2005. május 15. 15:2238.
    Akkor boldog szülinapot neki!!!
    előzmény:
    emma33 (37)
     
  11. 2005. május 15. 11:1437.
    Sziasztok!

    Köszi Maszat és Gaga!

    És ezekből mit veszel magadon észre, Maszat?

    A kislányom olyan 5-6 hónapos koráig volt nagyon sírós, úgy, mint a Tiéd, Gaga, hogy éjjel aludt, de nappal nem, csak sírt.

    Utána nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lett, és nem ijedős, nem fél az érintéstől, idegenektől, nem ideges, jókedvű. Nagyon kíváncsi, "felderítő" típus, de nyugodt.
    Remélem, nem maradt benne tartósan károsodás.

    Amúgy indítani is kellett szülést és magzatburokrepesztés is volt. A vajúdás közben állandóan esett a szívhangja: nem nagyon, de egy kicsit. Az utolsó pár percben meg totál össze-vissza volt. Szóval nálunk abszolút életmentő volt a fogó.
    Gondolom, ő se akart még megszületni, bár 12 nappal túlhordtam és valószínűleg a homloktartás miatt nem indult be a szülés magától. Úgyhogy elég durva volt a dolog és hosszú.

    Épp ma van az évfordulója, hogy beindították, és holnap a szülinapja. :-))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_985605
    Torolt_felhasznalo_985605
    2005. május 14. 14:2236.
    Sziasztok!
    Én is csak megerősíteni tudom, amiket írtatok. Pár hónapja olvastam is valahol egy cikket a születés körüli beavatkozások hatásairól. Akkor is és Titeket olvasva is rengeteg „tünetre” ráismertem. De jó lett volna ezekről korábban hallani!
    A nagyobbik fiam szüléskor elakadt a szülőcsatornában. Percekig cibálták szegénykém fejét kifelé vákuummal, közben 2 jól megtermett orvos nyomta a hasamat. Őt fél éves koráig egész nap cipelni kellett, amint letettem (még babakocsiban, autóban is) üvöltött. Éjszaka kb. 8-9 órát aludt, de nappal egy percet se. Már majdnem elhatároztam, hogy nem lesz több gyerekem! Később borzasztóan félős és sírós volt, idegenek nem érhettek hozzá. Beszélni is nagyon későn kezdett, és csak velünk állt szóba. Feltűnően csendes és érzékeny volt, már féltünk, hogy valami baj van vele. Rettegett a bezártságtól. Ha szorosan lefogja valaki, még most is pánikba esik. Most 5 éves, kb. fél éve viselkedik úgy, mint a többi kisgyerek. Szerintem mostanra heverte ki a zűrös kezdetet.
    Még hozzátartozik, hogy a válla is sérült szüléskor. Sokat idegeskedtünk miatta, orvosokhoz hordtuk, és 2 éves koráig hetente többször cipeltük gyógytornára és úszásra, ami tőlünk 40 km-re van. Valószínűleg ez is alaposan megviselte a kis lelkét.
    A kisebbik fiamnál a szülést megindította az orvosom. Akkor már a 41. héten voltam, és nem volt túl jó állapotban a méhlepény. A szülés gyors és könnyű volt, de egy kis vákuum neki is kellett (szintén 38 cm-es fejkörfogata volt!). Ekkor szerencsére elég volt egy kis cuppantás, és már kint is volt a feje. Nála azt vettem észre, hogy az első napokban csak szorosan hozzámbújva nyugodott meg, különben sírt. Szerintem még szívesen bentmaradt volna. A hasamra fektetve viszont remekül aludt órákig. 2-3 hónapos koráig sokat akart ölben lenni (imádtuk a hordozókendőt!), aztán elmúlt, és végre nem bántuk, hogy vettünk babakocsit.
    Most már szerencsére 2 teljesen átlagos, igazi rosszcsont kiskópénk van!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2005. május 13. 11:0935.
    átmenetiségnek, az autoritásnak és a kontrollnak jelentős szerepe van. Egy felnőtt pá- ciensnél, aki egy irodában vezető pozíciót töltött be, a sokk mindig akkor lépett fel amikor a főnöke betette a lábát az irodába. Ilyenkor lebénult, az az érzése támadt, hogy képtelen mozogni, és időnként egy ponton nyomást érzett a fejében, ami aztán fejfájássá fokozódott.
    Pánikba esett, mert azt hitte, hogy a főnöke az ő teljesítményét semmibe veszi és arra kényszeríti, hogy mindent másképp csináljon. Ebben nem nehéz felfedezni a hasonlóságot a születési helyzettel.
    Az adrenalin- és a kortizolszintjének a mérése is azt mutatta, hogy minden alkalommal pánikba esett, amikor a főnöke tiszteletét tette nála az irodában. Elveszítette az erejét képtelenné vált a gondolkodásra, és hibákat vétett a munkájában, amit egyébként nem szokott. •

    Az utólagos vizsgálatok azt mutatják, hogy a fogó alkalmazása a szülctésck egy részében ténylegesen életinent egy részében azonban fölösleges és elkerülhető A terápiás tapasztalatok azt mondatják velünk, hogy azokban az esetekben, melyekben a fogó alkalmazására életinent módon van szükség, a trauma hatása a késóbbi élet folyamán sokkal kisebb, mint azokban az esetekben, amelyekben a fogó alkalmazása nem életmentő beavatkozás.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2005. május 13. 11:0634.
    Ez a cikk a Lelki köldökzsinór szerzőjétől való:

    Az összegyűjtött adatok főleg a fogós születések feldolgozásából származnak. A következmények szerteágazóak, mi most főleg a kötődési zavarra a sokkállapottal és a kontrollproblémákkal mint traumatikus következményekkel foglalkozunk. Nézzük meg először azt, hogy a fogó segítségével világra jött gyermekek kötődéseiben milyen problémák merülnek fel.
    Elsőként kell említeni a már korábbi cikkekben is ismertetett hiányos hozzáállást akár a szülők, akár a szülészek részéről. Ha a felnőttek képtelenek érzékelni a feldolgozatlan traumát a megszületett gyermekben, az fokozatos félreértésekhez vezet a szülők és a gyermekek között. A babák egyre inkább azt érzik, hogy a szülők nem „látják”, nem hallják nem értik őket.
    A kötődési zavar azáltal is fokozódik, hogy a babának a fogó az első emberi érintése, az első találkozása, érintkezése a külvilággal, ami bizony fájdalmas és személytelen. Felnőtt páciensek a terápiás helyzetben életkori regresszióban szorító fájdalmat éreznek a fejükben.
    A fejfájásnak ez a formája felnőttkorban aztán állandó tünetként léphet fel főleg olyan helyzetekben, amelyet ekvivalensek a születési traumával szorult helyzetbe kerül, nem tud valamit megoldani, elakad stb. Gyermekek és felnőttek, akik a terápiás regresszióban képesek újraélni fogós születésüket, egyöntetűen a következő érzésekről számolnak be: fájdalom, abroncsérzés, erőszak, hidegség, személytelenség, félelem és kontrollvesztés.
    Azok az emberek, akiknél a születésükkor fogót alkalmaznak, általában:
    elhárító módon reagálnak az érintésre. Feszültek lesznek és hirtelen elkezdenek szorongani, ha valaki meg érinti őket. Ugyanígy reagálnak a simogatásra. Ez az erőteljes elhárító reakció nagymértékben megnehezíti a kötődés kialakulását, amihez nagyon sok gyengédségre, kontaktusra van szükség. Tapasztaljuk hogy a fogóval világra jött babák a fizikai kontaktusra, gyengédségre sírással reagálnak. Vannak azonban anyák, akiknek sikerül szemkontaktust felvenniük a traumatikus módon világra jött babájukkal. Az érintésekkel szembeni elhárító magatartás kései következménye lehet a szexuális élet zavara, ahogy az nem egy esetben kiderül. Például sok mazochisztikus szexuális élménykeresés hátterében a fájdalmas születési trauma tudattalan ismétlésének a kényszere húzódik meg. Ugyanakkor szadisztikus magatartás is kialakulhat, ha a traumát elszenvedett a trauma okával azonosul (a fájdalmas érintéssel), és a későbbiekben tudattalanul azon van, hogy ő is olyan fájdalmat okozzon másoknak, mint amilyet ő maga elszenvedett.
    A fogós szülés következménye nem csak kötődési zavar lehet, hanem sokkállapot kialakulása is. Ezt okozza a fém vagy a gumi hirtelen rátapadása a fejre, és az azt követő ugyancsak hirtelen létrejövő nyomása fejen. Terápiás helyzetekben sokan képesek újraélni ezt a korai traumát, és eltud ják mondani, hogy milyen módon hat ki a felnőtt életükre. Ez különösen azokban a helyzetekben lép fel, amelyekben a stressznek az
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2005. május 13. 10:1133.
    Szia Emma!

    Én is ismerek fogóval született gyereket, magamat, illetve vákummal is segitettek és én angyal baba voltam a szüleim elmondása szerint. Minden anya álma, sirni alig sirtam, viszont olvastam cikket a fogós és vákumos szülés hatásairól és sokmindent tapasztalok magamon, igérem megkeresem a cikket és elküldöm.
    előzmény:
    emma33 (31)
     
  16. 2005. május 9. 13:0832.
    Tényleg nagyon érdekes, hogy figyel erre a témára!

    Igen, a kutatások alátámasztják az itteni tapasztalatokat.

    Meg az is érdekes, hogyan bújnak át a kicsik a játszóházakban megtalálható csőhengeren. Ez tükrözi a születésüket. A császáros babákat például nem lehet becsalogatni, akik elakadtak a szülőcsatorában, megállnak a henger közepén, és elsőre azok másznak végig, akik simán születtek.
    előzmény:
    emma33 (31)
     
  17. 2005. május 9. 10:4231.
    Nem baj, Asosan, végül is kapcsolódik a császár!

    Akkor ezek szerint Te ismersz olyat, aki fogóval született, mégis alvósbaba lett.

    Nekem csak akkor vették észre, hogy homloktartásban van, amikor már megérezték a kutacsot, amikor teljesen kitágultam. Akkor már nem lehetett császározni, azt hiszem.
    Lehet, hogy jobb lett volna, ha császár lesz belőle, bár ezt nem tudhatom. Nagyon kimerültem, és a fájások között, a kitolásnál már elvesztettem többször az eszméletemet.

    Akkor Cecvarek, ezek szerint kutatások is bizonyítják ezt, amit kezdtünk megfigyelni.
    Én nem hibáztatok senkit a fogó miatt, végül is, valószínűleg az élete múlt rajta. És lehet, hogy ő is érezte, azért is lett olyan sírós?

    Mindenesetre, most 1éves lesz és észrevettem, hogy ha a szülésről beszélek, odajön és komolyan figyel. A múltkor a barátnőmmel sétáltattuk, ő a sportkocsiban ült, elérefelé nézegetve. És amikor a szülés szóbajött, hátrafordult és nagyon komolyan figyelte, amit mondok, pedig ilyet nem szokott csinálni. És a játszóházban is, játszott, aztán amkor a szülés szóbajött, odajött, leült velem szemben és figyelt.

    Lehet, hogy belül még ő is most dolgozza fel és többet ért, mit hisszük? És tőlem várja a választ? Hogy mi is történt?

    Hát, nem tudom, de érdekes kérdések ezek.
    előzmény:
    Asosan (26)
     
  18. 2005. május 8. 22:3830.
    Ja és ráadásul tök stresszes munkám volt, és a 8. hónap elejéig dolgoztam:-)Úgyhogy tényleg belevaló kiscsajom van:-)
    Van még egy kérdésem:Mi a véleményed arról hogy mennyi az esély rá hogy az előzmények ismeretében természetesen szüljek?A dokim úgy tűnik elzárkózik tőle, ő azzal indokolja, hogy a heg még ugye nem lesz két éves sem, ezért csak ha nagyno komplikációmentesen zajlik, akkor szülhetek természetesen, mert sokfajta beavatkozást megakadályoz a heg a méhemen. Mi erről a tapasztalatod, hogy a császár után sokaknak lehet szülni rendesen?
    előzmény:
    hovirag69 (29)
     
  19. 2005. május 8. 22:3329.
    Azt hiszem megírtam a választ az előzőkben! Ha van időd olvass vissza!
    Pusza!
    Üdv a babáknak!
    előzmény:
    balnika (28)
     
  20. 2005. május 8. 22:2828.
    Igen az aklimatizálódásra gondoltam asszem, a szakszót nem tudom megmondom őszintén. Arra gondolok hogy a természetesen született babák ugye átmennek egy folyamaton, megszületnek, és ugye így vagyunk kitalálva, ennek hatására indul be náluk egy csomó minden, nem tudok részleteket mert ennyire nem értek hozzá, csaka tv ben láttam, hogy megvan ez a veszélye a császárnak. Szerencsére akkor már megvolt a lányom, így nem volt egy újabb ok aggódni.
    Nekem programozott császárom volt, cukros voltam és túlhordtam, és annyira zárva voltam, hgoy megindítani sem tudták a szülést.
    Nagyon nagy szerencsém volt akkor ezek szerint, mert jobb kisbabát el sem tudtam volna képzelni, az első két hétben voltunk fennt éjjel pár órát, nappal meg mindig aludt és evett, és ugye ez a két hét után már éjjel is így volt. szopizott és aludt tovább. Most meg egy ördögfióka, most másfél éves, nagyon eleven. Úgyhogy az én nyugalmamnak vége is szakadt 7-8 hónapos korában, amikor már nem maradt ott ahova raktam. REmélem a mostani babám is ilyen kisbaba lesz.
    előzmény:
    hovirag69 (27)
     
  21. 2005. május 8. 21:4727.
    Örülök hogy itt voltam! Ha van valami kérdésetek nyugodtan irjatok akár privit is, s ha tudok válaszolok, segítek!

    Pusza!
    előzmény:
    Asosan (26)
     
  22. 2005. május 8. 21:4326.
    Hóvirág, Cecvarek, köszönöm a válaszaitokat! :)

    Klarab, most hogy írod. . . az én lányom is ordított a babakocsiban, kb. 2 hónapos koráig. Egyszerűen gyűlölte. Viszont autózni az első pillanattól imádott. :)

    Hát, következő babám programozott császár lesz, legalább ez megnyugtató, hogy ő kevesebb stresszt él majd át, mint a nővére. :)

    Emma, bocsánat, hogy belekotyogtam a fogós topikba:) sok sikert a topikhoz!!
    előzmény:
    hovirag69 (23)
     
  23. 2005. május 8. 21:4125.
    Sziasztok!
    Az én első fiam is fogós baba volt, ma már több mint 13 éves.
    10/10 pontos baba volt.
    Szülés után 8. napon mehettünk haza, mivel besárgult. Ez idő alatt még aggódtam is, hogy minden rendben lehet-e met egy nyek hangja sem volt. De a gyerekorvos megnyugtatott, hogy nincs semmi baj. Haza hoztuk és az első évet végig bőgte. Egész nap kb 20 percet aludt. Éjjel is sokat sírt. Akkor volt csöndben ha valaki volt nálunk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. Torolt_felhasznalo_225243
    Torolt_felhasznalo_225243
    2005. május 8. 21:3724.

    Hü, ez nagyon erdekes tema!
    Az en nagyfiam vakuummal született, mert ö is elakadt a vegen a szülöcsatornaban, es ö is nagyon siros volt az elso 3 honapban, de utana is nagyon erzekeny baba volt, sok minden nem passzolt a lelkivilagaba bele (babakocsit utalta, autozni sem szeretett szb. ). Eddig nem is gondoltam ra, hogy a vakuum miatt lehetett ez, de most, hogy irjatok. . .
    A kicsi fiam viszont siman kibujt es nagyon nyugis babavolt, csak szopott es aludt ez elsö 3 honapban, meg ö az a fajta baba volt, akinek a hangjat sem lehet hallani soha.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top