Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nem fogadja el a tápszert

itszirk
Létrehozva: 2017. október 30. 08:43

Kedves Anyukák!


5 hónapos babám nem akarja a tápszert megenni. Emiatt már 1 hónapja elkezdtük a hozzátáplálást, naponta 1X kap főzeléket, 1x tejpépet, és kb napi 500-600 ml tápszert tudok vele megetetni. Mit tehetnék, hogy több tápszert elfogadjon, tudom, hogy neki még a tejalapú táplálás lenne a legfontosabb, de olyan mintha nem szeretné, mert főzelékből/tejpépből normál mennyiséget eszik.


Volt-e valakinek ilyen babája? Hogy oldotta meg a problémát? Vagy megoldódott-e?


Válaszokat előre is köszönöm

  1. 2017. október 30. 10:284.

    Sajnos, grammra nem tudom mennyi tápszert kell egyenek ilyen korú babák, mert az enyéim szerették a tápszert (Milumil), így nem volt kérdés, hogy bőven megkapják a mennyiséget. Egy lehetőség, hogy próbálkozz más tápszerrel, de szerintem alapvetően tök egyforma ízük van (mármint a  rendes tejalapú tápszereknek...a HA-k is maguk közt egyformák...egyforma rosszízűek:)). Az viszont tök járható út, ha a főzikbe beleteszed. Én is azzal készítettem el a  főzelékeket...nekem mondta is a védőnő, hogy nyugodtan tegyem bele, spenótba, sóskába bele is kell tenni,mert anélkül ehetetlen. Ha tejppéet is adsz, akkor ezeknek így együtt elégnek kell lenniük....Ha mégis aggódsz, akkor vannak multivitamin készítmények, amiket már 4 hós kortól lehet adni.És esetleg,m legközelebb kérdezd meg a gyerekorvost...vagy a védőnőt. (az én kissebbikem most 1 éves és még iutolsó látogatáskor is kérdezte a  védőnő, hogy kap-e tápszert...és mondta, hogy akkor most már át lehet térni a rendes tejre, vagy a junior gyerekitalra...)

    előzmény:
    itszirk (3)
    2017-10-30  09:10
  2. 2017. október 30. 09:103.

    2 hónapos koráig tudtam sajna csak szoptatni, utána lett tápszeres. A HA tápszert nem fogadta el, most a Lactogen Harmonyt kapja, ez egy fokkal jobb. Kanalazni tényleg szeret, kedvenc a sütőtök-alma kombó, amibe belerejtek egy kis tápszert :) Csak aggódom, nehogy kevés tápszert egyen, és emiatt valami hiánybetegsége alakuljon ki.

    előzmény:
    etilany (2)
    2017-10-30  09:01
  3. 2017. október 30. 09:012.

    Szia!


    Úgy értettem az írásodból, hogy mindig is keveset fogadott el tápszerből, ezért gondolom, eleve tápszeres volt. Egy tápszeres gyereknél egyébként is 4 hónaposan már ajánlott elkezdeni a hozzátáplálást. Ezzel semmi probléma nincs. 


    Milyen tápszert kap? Az enyémek a hipoallergént nem voltak hajlandók elfogadni, van is annak valami kellemetlen kesernyés mellékíze. A barátnőm végignyűglödött a hipoallergénnel, majd miután elkezdte a kislányt hozzázáplálni, úgy tolta befelé szegénykém a kaját, nem győzte a barátnőm lapátolni neki:).

Címlap

top