Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hagyományos iskolatáska

kotkoda13
Létrehozva: 2017. augusztus 3. 21:19

Sziasztok ! 


Most lesz elsős a fiam, és szeretnék jó minőségű , hagyományos iskolatáskát venni. 


A szülőin is elhangzott, hogy legjobb a hagyományos (hogy is fogalmazzak : téglalap alakú, a hosszabb oldalára fektetve), több rekeszes, hátul merevítős, vastag pántos táska. 


Ilyet keresek, a budmilről nagyon jókat hallottam, de a neten keresgélve se találtam ilyet...


Esetleg tudtok Pesten , Budaörsön, Budakeszin vagy a környéken olyan boltot, ahol ilyen kapható ? 


Vagy más márkát tudtok javasolni , ami bevált ? Fontos az ergonómiai kialakítás...inkább szánok rá több pénzt  !!!! Bírja a gyerek is, meg a táska is.....


Köszönöm előre is ! 


 

  1. 2017. augusztus 6. 21:5115.

    Szia! 


    A lányomnak 3 évig H.ma flexline táskája volt,ezt is tudom ajánlani kb. 1 kg. az üres táska,strapabíró és szinte nem is látszik rajta a használat.Ami tetszett még benne,hogy nemcsak a pánt hosszát hanem a magasságát is tudod állítani,így tényleg a gyerek gerincéhez belőhető az opt. helyzet.


    A fiam már nagyobb, neki túraboltban vettünk hátizsákot,érdemes ilyen helyen is szétnézni,mert ezekre is jellemző,hogy könnyűek és jó a kialakításuk ,lehet drágább,mint a bud.il,de szinte elnyűhetetlenek.


     

    előzmény:
    kotkoda13 (6)
    2017-08-04  07:49
  2. 2017. augusztus 6. 16:2814.

    Sehogy. A legtöbb suliba a szülők hozzák-viszik az alsós gyerekeket, és többnyire a bejárathoz kísérik. Legfeljebb pár méteren át kell nekik cipelni a táskát, bár én a terembe is bevittem, ha én is alig bírtam el, nem tettem volna vele tönkre a gyerekem gerincét. Harmadikban húzós táskára váltottunk, amit lehetett hordani háton is, de rá lehetett szerelni egy ilyen kis húzós rollerre is, mint amivel a nénik vásárolnak a piacon. Csak persze divatos változatban. Egy ideig nagyon szerette, mert a sulin belül már magának is tudta húzni-vinni akkor is, ha nehéz volt, viszont a fiúk elkezdték játéknak használni, tologatni, földhöz csapkodni, rálépni, egymást szállítani rajta, és mikor a lányom szólt nekik, hogy nem kéne összetörni, akkor még rátettek pár lapáttal, és minden szünetben azt gyepálták. A lányom amúgy nem egy hisztis-picsogós fajta, ezt sem reagálta túl, csak egy nap közölte velem, hogy ő nem viszi el többet. Árulkodni nem akar, meg a tanítónőt úgysem érdekelné ez a dolog; ha ő maga szól a fiúknak, akkor az ellenkezőjét éri el vele, szóval egy megoldás van: hátán hordja tovább. Nem örültem neki, de addigra már a cucc is kevesebb lett, meg reggelente akkor még mindig én vittem neki. Felsős korukban meg már elbírják, bár most sem túl könnyű sajnos. :( 

    előzmény:
    Dnanga1 (13)
    2017-08-06  13:38
  3. 2017. augusztus 6. 13:3813.

    Igazad van, az elsőszülött unokám most készül suliba, megrettentem a táskája láttán. Azóta is azon töröm a fejem, hogyan fogja az a hajszálvékony kislányka cipelni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (3)
    2017-08-03  21:31
  4. 2017. augusztus 5. 21:3312.

    Én megfogadtam ha valaha is még egyszer kisiskolás gyerekem lesz csak és kizárólag gurulós hátizsákot veszek neki.  Annál jobbat és praktikusabbat el nem tudok képzelni. Főleg ha még külön torna, vagy bármilyen cuccost kell vinni mellette.

  5. 2017. augusztus 5. 20:5311.

    Szia!


    A kislányom most lesz negyedikes.Elsőben vettünk egy hiper boltban egy drágább ergonómikus   szuper(nehéz)klasszikus "doboz" iskolatáskát.A tapasztalatom, hogy soha többet nem veszek ilyet. Drága, én cipeltem mert 6!!!! kilós volt LEMÉRTÜK.Egy középiskoláshoz képest brutál mennyiséget cipeltetnek  a legkisebbekkel...A szolfézs, hegedű, és torna cuccoknak eleve plusz kisebb táskát kellett venni(plusz hegedű-a gyerek kb egy feldíszített karácsonyfaként néz ki, ha  ráaggatnék mindent.) Idén a kínaiban vettünk egy sporttáskát(2500ft)Tök csajos, és semmivel sem hitványabb a varrása, mint az előzőnek. De a Pepcoba is láttam ennyi pénzért jó hátizsákokat... semmiségnek tűnik, de a mappa a megoldás a szamárfülekre, és nem a drága táska.Abból is a vékonyabb könnyebb fajta. A vastag túl nehéz, merev... SOHA nem volt egy szamárfülünk sem. Mi mindent külön mappáztunk eddig, és bevált. A leckefüzet és az üzenő füzet egy mappába került. Egy másik mintájúba a többi kis füzet. Az A4 nagyságú könyvek is egybe kerültek. Egyedül az olvasókönyv nem, mert az vastag fedelű. Ráadásul praktikus is, mivel ha a táskát kinyitja eleve tudja hol melyik mappában talál rá az adott füzetre, könyvre. A másik butaság a kulacs. Tök felesleg, mert egyszer tuti rá fog folyni valamire, és bénán vastag. A sima fél literes vizes üveg ami nekünk bevált- az nem folyik, csak ha rosszul tekeri rá a kupakot... A füzetekre sem szoktam a nevet egyesével ráírogatni, mert beleőszülnék(elsőben a 100 db boríték ami olvasáshoz kell még plusz élvezet lett volna) Én a számítógépen kinyomtattam többszörösen a nevét, sima celluxal rányomom a vignyettákra, ceruzákra, ecsetekre....Még jobban is néz ki, mert döntöttre és rózsaszínre formáztam a betűtípust, és még haladósabb is:) Remélem tudsz szemezgetni párhasznos dolgot!

  6. 2017. augusztus 4. 11:1710.

    Persze, ez egyértelmű. Csak sok tanítónő tényleg elvárja, hogy a gyerek füzete, könyve makulátlan legyen, és láttam már kis elsőst pityeregni amiatt, hogy szamárfüles lett a füzete, és mit fog szólni a tanító... bár igazából az ilyen helyzet is egy tanulás: meg kell tanulnia a gyereknek is, hogy mi fontos és mit kell figyelmen kívül hagyni. 

    előzmény:
    Lillaréka (8)
    2017-08-04  10:16
  7. 2017. augusztus 4. 11:149.

    Én webshopból rendeltem annak idején, és azt láttam, hogy - főleg az akciós termékeik - sokszor fele annyiba kerülnek, mint az írószerboltokban. A tolltartót is rendeltem. Üsd be a kiválasztott márkát, és nézd meg a neten, hogy hol mennyibe kerül, mert nagyon nagy szórások vannak az árban is, választékban is. Én még nem csalódtam internetes rendelésben soha. 

    előzmény:
    kotkoda13 (6)
    2017-08-04  07:49
  8. 2017. augusztus 4. 10:168.

    Hát... tudod.. legyen inkább szamárfül, minthogy megszakadjon alatta. 
    Kényelmes széles vállpántok - a legfontosabbak szerintem... 


    DE akármekkora is.. az a gyerek.. a kényelem és az egészség fontosabb a szamárfülnél. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (4)
    2017-08-03  21:41
  9. 2017. augusztus 4. 08:107.

    Én budapesti vagyok, tehát itt sok lehetőség van. Nem tudom, te hol laksz, de papír-írószerboltokban vannak táskák, Müller drogéria is tele van. Office Depot a nagy irodaszeres üzlet is árul, Budmil márkabolt több van itt Bp-en, de kisebb táskaboltok is árulnak mindenfélét. Tescot és hipermarketes társait én annyira nem ajánlom.


     

    előzmény:
    kotkoda13 (6)
    2017-08-04  07:49
  10. 2017. augusztus 4. 07:496.

    Köszönöm a hozzászólásokat.


    Mégis, hol vettétek ???????

  11. 2017. augusztus 4. 07:375.

    Tökéletesen egyetértek Triviallal. Én beleestem abba a hibába, hogy tökéletes táskát kerestem, aminek jó a márkája, az egész kialakítása strapabíró, nyűhetetlen, szépek a varrások, és ráadásul örök garanciát vállaltak rá, bármikor visszavihetem, ha van valami javítanivaló, az üzletben megcsinálják.


    Viszont nagyon nehéz! Eleve van egy alap súlya, hiszen belül is kemény, merev minden. Ha a gyerek telepakolja, akkor megszakadok. Persze először nem érdekelt, mert kocsival járunk, a gyerek az iskolában meg nem cipeli, mert egy teremben van az összes órájuk, viszont az év végén többször anyukám ment a gyerekért a suliba, akinek nincsen kocsija... Úgy jött haza a 3. napon, hogy ő most kidobja ezt a táskát, bármennyibe is került. Mert az én gyerekem mindennap hazahoz mindent. Ráadásul olyan sok cucc nem fér el benne, a merev kialakítás nem engedi, hogy megpakold, igazából kevés dolognak van benne helye, ez számomra csalódás volt. Az elején van kialakítva a tolltartó hely, külön fakkban, most ezt nem is tudjuk kihasználni, mert új tolltartót kapott, aminek más az alakja, tehát nem fér bele. Ott áll üresen a hely, miközben még egy dolgot a belsejébe kell bepréselni.


    Én sem tudom, hogy mit csinálok még ezzel a táskával, kéne hogy még idén is használja, hiszen drága volt. Ráadásul annyiban előrelátó voltam, hogy nem mesefigurásat, meg nagyon kis cuki gyerekeset vettem, hanem komolyabban néz ki, hogy 10-11 évesen is használni tudja, ne legyen ciki számára.

  12. 2017. augusztus 3. 21:414.

    Ja, igen, a merevítős belső falak azért jók benne, mert ők még kényesek arra, hogy ne legyenek szamárfülesek a füzetek-könyvek. Szóval első körben tényleg érdemes hagyományosat keresni, de az ergonómiai dologról fenntartom, amit mondtam, embertelen lenne azt a megpakolt táskát valóban ráadni egy kis hatévesre. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_634765 (3)
    2017-08-03  21:31
  13. 2017. augusztus 3. 21:313.

    Gyakorló anyaként mondom, aki egyébként nem kíméli ki a gyerekét az alól, ami az ő dolga, de ez nem az: magadnak válassz táskát cipelés szempontjából, ne a gyereknek. Te fogod cipelni ugyanis. Egy elsős táska manapság olyan nehéz, hogy hátra is rántaná a gyereket, ha ráadnád. Nehezebb nála. Sok suliban gyakorlat az, hogy hétfőn kell csak bevinni a harminc kilónyi cuccot, és csak pénteken hazavinni, hétköznap csak azt küldik haza, amit feltétlenül muszáj (ha napközis a gyerek), de a "hétfői és pénteki táska" tényleg egy fogalom, amire a mai napig emlékszem, pedig már felsős a lányom.


    A hétköznapi egy füzet-tolltartó kombónak, amit a gyerek is elbír, tök mindegy, hogy milyen táskát veszel, vegyél olyat, ami a legjobban tetszik a gyerekednek, hogy legalább kedve legyen hozzá. Az ergonómiai dolog meg azt jelenti, hogy további egy-két kilóval megnehezíti a táskát üres állapotban is a merevítés a hátán, de tök mindegy, mert a gyerekre tényleg nem adná rá senki, aki nem egy szadista állat. Ennyi. (A budmilok egyékbént valóban jók, mert legalább erős a fülük, nagy a terhelhetőségük. De azt is csak felnőtt cipelje.) 

  14. 2017. augusztus 3. 21:282.

    Probald megegyszer keresni a Neten.
    Beirva egyszeruen "hagyomanyos iskolataska" , egy halom lehetoseget latok

Címlap

top