Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

CSED

kenny24
Létrehozva: 2017. augusztus 3. 16:47

Sziasztok fórumozók!


Gyeddel kapcsolatban kérdeznék. Azok alapján amit én eddig olvastam, egy 8 órában dolgozó átlagos gyári munkás is igényelheti, ha meg van a 2 év biztosítási időszak. Jól értelmezem? Az átlagos nettó beretekhez képest mennyi az összege. Mert én úgy gondolom lényegesen kedvezőbb mint a gyes, mégis minden ismerősöm gyesre megy. Szóval vmit elnéztem/ elszamoltam, vagy csak mások nem ismerik a lehetőségeiket? :)

  1. 2017. augusztus 3. 20:382.

    Az csak szólás-mondás, hogy "gyesre megy".


    Ha megvan a jogosultság, akkor először TGYÁS/THGY van, amit most már másképp hívnak, és a gyerkőc fél éves korától két éves koráig van a GYED. Amit már szintén lehet, hogy másképp neveznek most éppen. Talán CSED.:)


    A GYES a gyerkőc két éves korától jár három éves koráig. Ez most nettó 25.000 Ft körül van, mint már évek óta.


    Nekem már elmúltak 3 és 8 évesek, a pontos kifejezésékkel le vagyok maradva, de a tartalma ugyanaz.

Címlap

top