Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

S.O.S - lakodalmi hely

1volegeny
Létrehozva: 2017. március 7. 10:29

Kedves Fórumozók!


 


Egy tanácstalan vőlegény vagyok, aki tehetetlenségében kér segítséget ezen a helyen. Január közepén kértem meg a menyasszonyom kezét és a vizsgaidőszak végén tudtuk elkezdeni az esküvőre való készülést, ami Május 27-én lesz. Tudom, hogy rövid időnek tűnik, de mi bátorsággal elkezdtük, ami most is megvan, és már sok minden a helyén van, kivéve, hogy hol legyen a lakodalom. Budapesten lesz az esküvő és valahol a környékén szerettünk volna helyet találni, ha lehet közel a Dunához mivel a vízi sportok kedvelői vagyunk. Egyrészről, ami anyagilag jó lett volna, azok foglaltak, másrészről, amik jók lennének azok anyagilag nem kedvezőek. Körülbelül 70 rokont és barátot szeretnénk meghívni a mulatságra, és ehhez rendelkezésünkre áll kb. 600 ezer forint maximum. A mi elképzelésünk egy olyan hely, ami a zöldben van (már nem fontos, hogy a Duna közelébe legyen, de ha mégis az jó lenne), max 40 kilométerre Budapesttől és ahová magunk tudjuk vinni az ételt, de legalább az italt. Ha tudnátok ezekkel a jellemzőkkel helyet tanácsolni vagy legalább valamilyen irányba elmozdulni, az nagy öröm lenne a számunkra!


 


1Vőlegény 

  1. 2017. március 14. 14:4513.

    Persze, lehetséges, hogy csak magára a vendéglátásra szánnak ennyit.


     


    Én eleve "antiesküvős" vagyok, nekem nem szimpi, hogy ÉN házasodni akarok, ÉN azt akarom, hogy osztozzanak a szeretteim az örömömben, de fizessék ki. :)


    (Értem ez alatt, amit te is írtál, nászajándékba szánt összeg, amiért jóltartanak, + ajándék.)

    előzmény:
    November5 (11)
    2017-03-09  21:50
  2. 2017. március 10. 18:5212.

    Sződligeten az Üvegház a Dunaparton


    Dunakeszi gyártelepen van a Dunaparton több kis étterem.

  3. 2017. március 9. 21:5011.

    "Körülbelül 70 rokont és barátot szeretnénk meghívni a mulatságra, és ehhez rendelkezésünkre áll kb. 600 ezer forint maximum."


    Én ezt úgy értelmeztem, hogy a mulatság maga a vendéglátás, ez az összeg magára az étkezésre vonatkozik. Azért is írtam, hogy ha csak egy vacsora van benne és nem egész napi trakta, akkor lehetséges.


    Nem tudom, de nekem úgy tűnt, hogy nagy iszákos családi banzájt akarnak. Ha így volna, akkor már eleve önmaguktól is felismernék, hogy ennyi pénz kevés mindehhez. Ismerve egy üveg normális sör árát. 


    Én azt mondom, hogy csak a vendéglátásra, egy normális vacsira, kevés szeszre, üdítőre és tortára ebből a pénzből futnia kellene. Én, mint vendég biztosan nem várnám el, hogy 10 000 nél többet költsenek fejenként vendéglátásra. Nem is tartom normálisnak. Arról nem is beszélve, hogy meghívottként én/mi fejenként annyit adtunk mindig, hogy fedezze a vendéglátásunk árát + a nászajándékba szánt pénz. 


    Gondolom, ha nagyobb étkezésre volna igény, akkor nem indulnának neki ennyi pénzzel egy esküvőnek. Mert egy falusi lakodalmas 24 órás zabamaratont ebből még 10 főre sem fedeznének. 


     


     

    előzmény:
    cabron (9)
    2017-03-08  10:48
  4. 2017. március 8. 11:3310.

    Ez tényleg baráti, de még ehhez is elég karcsú az összeg.

    előzmény:
    germami (8)
    2017-03-08  09:47
  5. 2017. március 8. 10:489.

    Ha leveszed a torta, ruhák, fotós, zene, terembérlet, szertartás stb. árát, mindjárt nem 8.500/kopf. Ja, és attól, hogy lehet vinni piát, azt még meg kell venni nem? Nem hiszem, hogy otthon áll garmadában 70 főre elegendő ital.

    előzmény:
    November5 (6)
    2017-03-07  16:55
  6. 2017. március 8. 09:478.

    Szia,


    Ugyan nem Duna part, de zöldövezet, s szerintem árban nagyon baráti: http://www.pollushof.hu/szolgaltatasok-arai/19?start=2 és gratulálok!

  7. 2017. március 7. 17:047.

    A másik:


    http://www.nadfedelescsarda.hu/info.htm


    Ezt is teszteltük és nagyon finomat ettünk. 

  8. 2017. március 7. 16:556.

    Szia!


    Próbáld meg Szigetszentmiklóson a Horgásztanya vendéglőt. Közvetlenül a vízpart mellett van, szép környezetben, sétány mellett. Lehet kint-bent lenni, sétálni, fényképezkedni a fűzfás, füves sétányon, stégen. Halkan mondom: a fotósok is oda viszik le a párokat jó időben, mert minden természetes kellék van hozzá: víz, fűzfa, park, kacsa, hattyú, csónak stb. Az éttermükben ettem, házias, finom ételek vannak. Nem tudom, hogy ez az összeg mire elég, de nem értek egyet azzal, hogy adjatok le a vendégseregből. Gondolom, hogy akit eddig számoltatok, az valami miatt fontos nektek és megosztanátok ezt a szép napot velük. Én inkább az ételek kínálatából vennék vissza. Nem lenne sok fogás, inkább egyszerű, de finom ételek. Persze, ha van vega, allergiás stb, akkor ez nem egyszerű. A dekoráció megoldható barátok segítségével, saját vásárlással (virágok, lufi, pici asztaldísz, stb.)


    Ha jól számolom, akkor az összeg 70 főnél 8500 Ft fejenként. Ha italt visztek, akkor szerintem ebbe az összegbe egy ebéd vagy vacsi bele kell, hogy férjen. Nem egy egész napos étkeztetésre - ebédre, vacsorára, éjféli traktára -  gondoltál, ugye?  Azon pl sokat lehet spórolni, hogy a menyasszonyi tortánál nem áruljátok el, hogy az lesz! Ezt komolyan mondom!  Bemész a cukiba és megmondod, hogy x szeletes tortát kérsz. Legyen rajta virág, pillangó, gyöngyök, stb. Ha kiejted a szádon az esküvői torta szavakat, akkor minimum 10 ezret rádobnak az árra, mert van ott pénz és a pár bármennyit megad érte. Hát persze, a lónak a farát! Amúgy meg ugyan olyan szépre készítik el. 


    Egy próbát megér. Bp-től 20-25 km. Gyertek ki, nézzétek meg, esetleg egyetek az étteremben, hogy kipróbáljátok a konyhát. Most még nem olyan szép a Duna part, de már kezd éledezni. Májusra kizöldül minden, lesznek virágok, lombok.


  9. 2017. március 7. 14:075.

    Ha a távolságba belefér, ajánlom Esztergomot, a Bazilika alatti főiskolát. Gyerekeinknek volt itt két hete az esküvőjük, nagyon szép helyszín, és egyházi szertartást is lehet itt tartani. Ételt nem lehet vinni, röviditalokat igen. De ahogy alább már írták, a keretre többet kell számolni....


    http://www.szentadalbert.hu/

  10. 2017. március 7. 10:544.

    Én a helyedben a lakodalomba meghívottak létszámát erősen leszűkíteném. A 600 ezer egy 70 fős esküvői mulatságra nagyon kevés szerintem. Inkább arra koncentráljatok, hogy a ti szívetek vágya szerint legyen ez a nap. Inkább kevesebb legyen a meghívott, de rólatok szóljon a dolog. 


    Ha kisebb létszámról kell gondoskodni, beleférhet a Duna-parti helyszín is.

  11. 2017. március 7. 10:533.

    Bár nem kifejezetten flancos esküvői helyszín, de cserébe közvetlenül a Duna-parton van, és szoktak itt esküvői ebédet/vacsorát tartani:


    http://vasmacskaterasz.hu/


     


    (mi biciklizés közben szoktunk itt megállni ebédelni, az alapkínálat elég jó. De szerintem egy esküvői alkalomra BÁRMIT meg tudnak csinálni - kívánság szerint)


     


     


     


     

  12. 2017. március 7. 10:362.

    Szia! Szerintem keress rá a google-ban, hogy: Budapest környéki esküvői helyszínek. A kínálatból ki tudod csemegézni a nektek megfelelőt.


     


    Gratulálok! Legyen nagyon boldog házasságotok!

Címlap

top