Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Budaörs-Bleyer ált.iskola

kotkoda13
Létrehozva: 2017. február 3. 20:26

Sziasztok ! 


Szeretném kérni a tapasztalatokat, ha valakinek a csemetéje a Budaörsi Bleyer általános iskolába  jár/járt, és ismeri az alábbi tanítónéniket ! 


Most megy a fiam suliba, körzetileg ide tartozunk, és megjelent a honlapon , hogy kik lesznek az elsős tanítónénik ! 


2017/2018. tanévben első osztályban tanítók:

1. a osztály - választható a német nemzetiségi nyelv vagy az idegen nyelv (angol nyelv) - osztályfőnök: Krausz Judit - tanító: Mészáros Ákosné


1. n osztály - választható a német nemzetiségi nyelv - osztályfőnök: Semjéni Éva - délutános tanító: Lakyné Botlik Tünde


1. t osztály - természettudományok - osztályfőnök: Mizserné Kollár Márta - matematika tantárgy tanítása és délutános tanító: Kolozs Róbertné


Nagyon köszönöm előre is a véleményeteket  ! 
  1. 2017. március 30. 08:146.

    Szia, köszönöm szépen a hozzászólásodat. Igen, őróla én is hasonlókat hallottam !

    előzmény:
    rozsa7473 (5)
    2017-03-23  10:10
  2. 2017. március 23. 10:105.

    Szia Kotkoda!


    Semjéni Éváról rendelkezem információval és tapasztalattal.


    Nagy reményekkel irattam be gyermekemet hozzá, mert az hírlett róla, hogy szigorú, maximalista, "régi vágású" (poroszos típusú)  tanító. A bemutatkozása alapján ez igaznak tűnt és akkor tetszett. A maga állítása szerint nem az a "babusgató" típus, amit akkor nem is tartottam fontosnak.


    Számomra nagy csalódást okozott. Idővel az előnyöknek tűnő tulajdonságok árnyoldalai mutatkoztak meg. (Szigorú=rideg, autoriter, maximalista=igazságtalan, régi vágású=törekvése azt keresni, mit nem tud a gyerek (finn pedagógusmodell ellentéte!) 


    Véleményem:


    A szigorúsága abnormálisan maximalista értékelési rendszerben mutatkozik meg, mely távol esik az objektivitástól és különbözik más tanítók értékelési rendszerétől. Az egyenlő bánásmód nem az erőssége, csak a szuper képességű gyerekeket kedveli. Az átlagosabb (már a 4-es 5-ös tanulók is idetartoznak) csoport tagjaival kifejezetten ridegen, megalázóan tud viselkedni. "Pedagógiai" módszereitől, elvárásaitól több gyerek szorongóvá vált. A gyerekeknek tett megjegyzéseivel, "beszólásaival" az egyéni ambíció, lelkesedés letörésére is volt több példa.


    Azt tanácsolom, hogy csak akkor választd őt, ha gyermeked:


    - amolyan "tudós" típus (a tanárok álma!)


    - bírja a kemény bánásmódot, nem érzékeny az igazságtalan vagy megalázó (elég, ha ő annak érzi!) megnyilvánulásokra


    - nem hiányzik neki a bátorítás, vagy dicséret


    - minden tanulmányi versenyen elindul és jól is szerepel (így tanítójára is dicsfény száll)


    - semmilyen tekintetben nem tér el az átlagtól, sőt minta gyerek


    Tünde nénivel semmi gond nincs, de a napközitől (amit egész napos iskolának hívnak manapság) semmi különöset ne várj, ugyanolyan, mint a 70-es, 80-as, 90-es évek napközije. A magas létszámok miatt, hatékonyabb házi feladat elkészítésre lenne mód otthon egyedül, szülői segítséggel, semmi pluszt nem ad. Aki tehette, kivette és otthon maga felügyeli a gyermeke délutáni felkészülését.


    Üdv. 


     


     


       


     

    előzmény:
    kotkoda13 (2)
    2017-02-04  18:27
  3. 2017. február 13. 00:114.

    Sziasztok, ez engem is érdekelne, mi is a Bleyerbe tartozunk körzetileg. Nekem mondjuk csak 2018 őszén kezdi a sulit a kisfiam.


    Ha valaki tud információkat erről az iskoláról, azt nagyon megköszönném. Milyen az oktatás színvonala a többi budaörsi általános iskolához képest?


     

    előzmény:
    kotkoda13 (2)
    2017-02-04  18:27
  4. 2017. február 6. 19:383.

    Senki se járt a Bleyerbe ????

    előzmény:
    kotkoda13 (2)
    2017-02-04  18:27
  5. 2017. február 4. 18:272.

    Senki se tud semmit ????

Címlap

top