Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Témaválasztás

andika.22
Létrehozva: 2016. november 27. 14:21

Kedves anyák,


a véleményeteket kérném. Házi feladatot kellene írnom az egyetemhez, és az anyaság témáját dolgoznám fel. Én még nem vagyok anya, ezért fordulok hozzátok!


Az a fontos kérdés, hogy mi az az anyaságban amit kutatni kellene? És nem tudok nagyon elmélyülni a pszichológiában, inkább társadalomtudományi kérdések, kommunikatív kérdések felé hajlanék. 


De nagyon szívesen fogadok minden ötletet.


Köszönöm!

  1. 2016. november 28. 13:128.

    Jó lenne tudni, milyen egyetem, mert nem mindegy.


    Én a helyedben hanyagolnám az érzelmi részét, mert úgy sem tudod jól megközelíteni, mert nem élted át.


    De egy csomó társadalmi kérdés van, amihez nem is kell: pl. anyaság és karrier, anyaság és családi szerepek/munkamegosztás, anyaság és anyagi helyzet, mi ösztönözhet gyermekvállalásra, miért esett vissza a gyermekvállalás stb. stb.

  2. 2016. november 28. 01:437.

    Ez is erdekes lehet, amikor a gyerek meghasonlik, mert otthon epp az ellenkezojet mondta a szulo. Pl. ha utnek, uss vissza. Elkenyeztetett gyereknel: ha a tanar rad mer szolni, vagy rossz jegyet mer adni... Anyuka bekoti acipofuzot, megtorli az orrat, az ovodaban meg neki kell, stb...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390829 (5)
    2016-11-27  19:45
  3. 2016. november 28. 01:386.

    En pontosan arra gondoltam, hogy eppen ott lehet elszurni a gyermeknevelest, amikor pl kisbabat var a leendo anya, meg veletlenul se anyukazzon senki, mert engem a hideg raz ki tole. Szoval, a kisbabaert mindent, meg milliokat is, lesi minden leheletet. Aztan ahogy no a gyermek, az anya erdeklodese azzal egyenes aranyban csokken. Ismeros?: az anya uvegszemmel bamul a semmibe vagy a vilagurbe, a gyerek ul mellette a buszon. A gyerek kerdez, semmi, anya bamul tovabb. Es ez meg a jobbik eset, ha nem a telefont piszkalja vagy eppen telefonal es idonkent rakialt a gyerekre, aki ugy kb. ovodas, hogy ulj meg csendben. Aztan mikor kamszodik; a gyerek!!! bevallasa szerint ovele senki sem beszelget soha.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390829 (5)
    2016-11-27  19:45
  4. Torolt_felhasznalo_390829
    Torolt_felhasznalo_390829
    2016. november 27. 19:455.

    Attól is függhet a téma, hogy milyen szak, milyen tantárgy...


    Sissi ötletéből kiindulva, és figyelembe véve, hogy társadalomtudomány jobban érdekel, lehetne pl. "Hogyan befolyásolja az óvodai/iskolai nevelés az anya és a gyermek kapcsolatát?" Sokmindent ki lehet hozni belőle, és persze darázsfészekbe is lehet nyúlni vele, bár egy sima házidolgozatban még nem kell annyira mélyre ásnod magadat benne... :)

  5. 2016. november 27. 15:444.

    Talán édesanyád, nagymamá(i)d lennének a legjobb "interjú alanyok". Velük hosszabban tudnál beszélgetni a témáról, és talán még közelebb kerülnétek egymáshoz. Szép emlékeket idéznétek fel.


    Remélem élnek, mert megbántani semmiképp nem szeretnélek! 


     

  6. 2016. november 27. 15:273.

    Jelen "állapotodban" talán pont arról kéne értekezni, hogy mi kéne ahhoz, hogy - minél előbb és többször - anyává akarj válni. Persze a lottó ötösön kívül...

  7. 2016. november 27. 15:172.

    Szerintem a gyermekkel valo lelki kotodesnek kellene a legjobb temanak lenni. Hogy az ne szakadjon el a kisbabakor utan sem, hanem ellenkezoleg, akkor epuljon ki jobban. De ha tusz jobbat, akkor nekem jo.

Címlap

top