Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tikkel a gyerekem

durmola
Létrehozva: 2016. október 27. 22:18

Sziasztok, 


Van a gyermekemnek egy furcsa,rossz szokása: orrhangot ad most már szinte minden szónál, ez amolyan 'khmmöges' .


Elvittem fül-orr-gégészhez mert azt gyanitottam valami van az orrában, de a doktornő egyértelműen kijelentette: nincs baj, ez tikkelés.


Nos, én ilyet még nem tapasztaltam, így szeretném kérni a tanácsaitokat, hogy mi ebben az esetben a teendő? Kinövi? Hagyjuk? Vagy próbáljuk leállítani? 


Tudom, hogy most nehéz időszakot él, nagyon hianyzunk neki napközben, de próbáljuk a szabadidőnket teljes mértekig vele tölteni. 

  1. 2016. október 28. 22:2311.

    Mege;oztel,szerintem is meg kellenne nezetni a gyereket,gyogyotani nem tudjak,de legalabb tudjak mi a baja,sok ember egesz jol elel evvel a szindromaval.

    előzmény:
    decentral (9)
    2016-10-28  14:09
  2. 2016. október 28. 20:4510.

    Harangocka, irtad korabban tobbszor is, hogy a ferjed eleg .....hm, hogy is mondjam durva termeszetu, kiabalos, turelmetlen, agressziv ember (Veled is), tehat en ebben latom az okokat a kisfiu problemaira.


    Nyitottal topikot agybevizelesrol, korabban masrol, most a tikkelesrol, ezek mind azt mutatjak, hogy (nagyon) komoly problema lehet a kisfiu viselkedesenek a hattereben.


    Mindenkepp szakember lenne jo, mielott jonnek a meg sulyosabb gondok. Ezek mind into jelek arra, hogy (valoszinuleg) otthon lelki trauma eri a gyereket, fel.


    Keress egy igazan jo gyerekpszichologust, es akkor talan felszinre jon, hogy mi bantja a gyereket.

    előzmény:
    durmola (7)
    2016-10-28  12:31
  3. 2016. október 28. 14:099.

    "a doktornő egyértelműen kijelentette: nincs baj, ez tikkelés."


    Olyan "jó", hogy egy doki egyértelműen kijelenti, hogy mi a baj, de Te azt mondod: "Szakemberhez fordulni egyenlőre nem szándékozom"


    Pedig fordultál, elmentél orr-fül-gégészhez, aki megmondta, hogy az ő szemszögéből "nincs baj", más okai vannak a tikkelésnek, de az már más jellegű szakembert kívánna, oda meg nem akarsz menni.


    Annyiban nem követsz el nagy hibát, hogy a Tourette-szindrómát nem nagyon tudják gyógyítani, ugyanakkor ha van a dolognak környezeti oka, akkor azért nem ártana meghallgatni, mit mond a szakember. Csak persze abban az esetben nem a gyereket kell "megszerelni", hanem a családot. Tudod (pontosabban éppen az a probléma, hogy nem tudod) az ilyen önáltató mondatok a legbeszédesebbek:


    "És ismerem őt, tényleg olyan kis érzékeny, szeretetgombóc, ez lehet az oka a mostani orrszipogásnak is. "

    előzmény:
    durmola (7)
    2016-10-28  12:31
  4. 2016. október 28. 12:498.

    Akkor okés. De azért figyeld! Tudom, voltatok már pszichodokinál, legalábbis egyszer írtad, de nem baj, ha megerősít abban, amit most gondolsz, hogy vannak érzékenyebb gyerekek, akik nehezebben viselik a változásokat, nehézségeket, de idővel helyre tudják tenni.

    előzmény:
    durmola (7)
    2016-10-28  12:31
  5. 2016. október 28. 12:317.

    Szia!


    Köszi a kedves szavakat. :) Teljesen egyetértek veled. Szakemberhez fordulni egyenlőre nem szándékozom, mert a gyerkőc kiegyensúlyozott, jókedélyű, kedves, okos. 


    Valamiért a nyári szünet után nehezen áll vissza. Hiányzunk neki. Ezt nekem is mondja sokszor, ill. már az óvónéni is beszélgetett vele és ezt tudja csak mondani 'hiányoznak anyáék'. 


    Ebben az évben sok újdonság történt. Már teljesen egyedül alszik el, nem jön át hozzánk éjjelente, úgy néz ki helyre áll a pisi-kérdés is. Szóval pont ezek a kis lelkis dolgai változtak meg, amik még babakorban megvoltak, most meg már, hogy nagyobbacska lett, elhagytuk.


    És ismerem őt, tényleg olyan kis érzékeny, szeretetgombóc, ez lehet az oka a mostani orrszipogásnak is. 


    Minden esetre próbálunk türelemmel lenne felé, igyekszünk nem stresszelni ezzel. ;)

    előzmény:
    cabron (4)
    2016-10-28  08:54
  6. 2016. október 28. 11:486.

    Így gondolom én is. Remélem a szülő is, és megteszi a lépéseket gyermeke érdekében!

    előzmény:
    cabron (4)
    2016-10-28  08:54
  7. 2016. október 28. 11:145.

    szambol vetted ki a szot, es teljesen igy gondolom en is.

    előzmény:
    cabron (4)
    2016-10-28  08:54
  8. 2016. október 28. 08:544.

    Sokáig filóztam,hogy leírjam-e, amit fogok. Semmiképpen nem szeretnélek bántani, sőt.


    Olvasgattam a topikjaidat, amiből nekem az jött le, hogy ez a kisfiú stresszes. Talán túl lelkis, talán ti magatok is nehezebben küzdötök meg bizonyos problémákkal, nehézségekkel, amit megérez, átvesz. Nem gondoltál még arra, hogy elmenjetek valami szakemberhez?


    Mindig az éppen aktuális problémát akarod orvosolni, de folyton jönnek újabbak, amik arra utalnak, hogy valami nem okés a kis lelkében. Szerintem, így látatlanban. 

  9. 2016. október 27. 23:043.

    Szia,


    Nálunk ilyenek jöttek-mentek minden ráhatás nélkül.


    Mióta csinálja?


    Megbizonyosodtál róla, hogy nincs baja, azt is írod, hogy nehezebb időszakot él. Szerintem nem lesz ezzel gond, megoldódik.

  10. 2016. október 27. 22:542.

    Amennyire tudom, rászólással pont hogy nem szabad leállítani, az inkább ront a helyzeten, ráadásul akaratlagosan nehezen leállítható, mert nem direkt csinálja. Van, aki kinövi, van aki nem, nekem több ismerősöm is tikkel (bár náluk ez gyakori pislogással, szemösszehúzással jár), de alapvetően nem probléma. Ha lelki eredetű (ami szintén előfordulhat), akkor meg a kiváltó okokat kell kezelni.

Címlap

top