Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

OKOSKONYHA II.

hamupip
Létrehozva: 2016. július 17. 14:05

HOGYAN SÜTÖK 100 FT-BÓL 1 KG KENYERET?Bespájzolok akciós  fehér lisztből, 100 Ft/kg (6 kg liszt kiad 10 kg kenyeret) - Kell még: futtatott élesztő, étolaj, só, cukor, víz, müzl i – kenyérsütőgép.(AFK, EGT, DELON, TESCO - ugyanaz, akció san 9eFt; kis adagokat süssünk, a tengelytömítést óvandó). 1. Az üstbe betöltök jó fél kiló lisztet. (Nem méricskélem!) 2. Beindítom, START! (3:00, normálprogram).4. Lassan ada golva hozzáadok sót, cukrot, futtatott élesztőt, kevés olaja t, müzlit és  


  a n n y i  v i z e t ,  a m e n n y i t  f ö l v e s z ! (Labda legyen, ne folyjon!)5. Lezárom - 3 ó ra múlva kész a sült kenyér, 7 perc munkával!A kenyér fris s, olyan, amilyet szeretek; akkor, annyi kész, amikor akarom ; nem kell boltba menni érte és fele annyiba kerül! (You tube: Kenyérsütés 7 perc 100 Ft)NINCS MOSOGATÁS! CSAK ÖBLÍ TÉS!*Étkezés előtt fölforralok 2 liter vizet. *Étkezés u tán az edényeket, amiket kenyérbéllel kitörlöltem, forró v ízzel leöblítem.*A zsírosakat félreteszem és később mosópo ros lévelmegtisztítom. Tányérokat nem rakok egybe, mert  az aljuk is zsíros lesz. *Mindig kevesebbet főzök, így a n yersből (saláta, gyümölcs)több fogy.


FÉL KANÁL MOSÓPOR MINDENRE JÓ(nem kompakt, nem szlovák;  3 kg, Tesco Value, Bonux, 250 Ft/kg)1. mosogatásra (kevés  meleg vízben föloldva),2. súrolószerként,3. foltkezelés re (friss folt alá ruhát, kevés por, meleg víz, ütögetni)4 . kézmosásra (szappan helyett, kevéske por),5. hajmosásra  (fél kiskanálnyi föloldva, hígítva; ABS sampon-tenzid) (Fogmosásra nem jó, kevéske finom krétapor jó.)


 


MOSÁS


-Ne vásároljunk túl világos, könnyen piszkolódó ruhákat!


-Legyen kevés, de kedvelt és tetszetős ruhánk, (Ne hordju nk betűs ruhát, csak aki reklámoszlop akar lenni).


-Ne hagyjuk beszáradni a szennyeződést! Azonnal öblítsük!


 


Címlap

top