Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Iskolatáska 2016

Wmami
Létrehozva: 2016. június 22. 14:45

Sziasztok!





Kérlek írjátok meg a tapasztalataitokat az elsősöknek való iskolatáskákkal és tolltartókkal kapcsolatban. Milyet érdemes venni, milyet nem?





Nekem nagyon tetszik a Carousel - http://www.arsuna.hu/carousel-moon-soon-akcios-iskolataska -szett.html - van valakinek tapasztalata vele? 





Köszi!





 

  1. 2016. július 4. 07:338.

    Biztos nem fogod megfogadni, csak érdekességképp írom:


    A fiam nem az a divatozó típus, ezért anno az Auchanban vettünk egy 3 ezer forintos iskolatáska kinézetű iskolatáskát. Azért írom így, mert olyan klasszikus fazon, ami még nekem is volt 40 éve. Most fejezte be az ötödiket, végig azt használta és semmi baja, praktikusan lehetett bele pakolni, évente kétszer elsikáltam és olyan lett, mint az új. Most csak azért fog újat kapni, mert már túl babás, ő pedig már 12 éves nagyfiú.


    A kislányomnak viszont fontos volt a szín, forma, minta :-) ezért kapott egy tizenvalahányezres budmil táskát. Szép lila. Viszont már többször varrni kellett rajta ezt-azt, pedig csak két évig használta.


    A kulacsról írtakkal egyetértek: mind folyik, jobb a sima üveg. Cerkákba nevet írogatni fölösleges., úgyis elveszíti egy hét alatt a cerkák felét, viszont hoz majd haza padtársét, másokét. :-) Ha van név, ha nincs.


    ,

    előzmény:
    Wmami (1)
    2016-06-22  14:45
  2. 2016. június 30. 14:347.

    Köszi a válaszokat! Most a Budmilt nézem, csak a webshopban nincs feltüntetve a termék súlya. 


    A tanárnő azt mondta, elsőben nem fogják hazavinni a táskát, csak péntekenként, így nem kell majd sokat cipelni. 

  3. 2016. június 27. 09:206.

    A gurulóssal (is) az a baj, hogy féloldalasan terhel.

    előzmény:
    forgoszel (4)
    2016-06-24  19:07
  4. 2016. június 24. 19:355.

    Szia!


    A kislányom most lesz harmadikos. Az eddigi tapasztalataim:


    -az iskolatáskából esőbe praktikus a merev falu(vagy a klasszikus fazonú),de semmi esetre sem a legdrágább, sőőőt! az ergo-izé tök felesleges(rengetegszer mi cipeltük a férjemmel a táskát, mert 5-6 kiló tuti volt-és nem azért, mert kímélni akartuk...-


    -ettől még fontosabb, hogy vegyetek mappákat a szamárfülek ellen is (több méretben, több színben)szuper, ill. elsőben a kisgyerekek jobban átlátják a táska tartalmát.(nekünk pl csomagolni sem kell a tankönyveket csak átlátszó borítóba, a könnyebb felismerés végett...)


    -A Süni@ márka nekünk bejött a ceruzáknál és a többi gyurma, stb-nél. Középkategória, és jó. Ezekből mi a mai napig a vastagabb háromszög oldalút szoktuk venni, mert a színei szép élesek, és élvezetes velük rajzolni. A kislányom szeret rajzolni, ennek tudatában szerintem kb 4 12 darabos fogy egy évben. Radírból az elefántos klasszikus az "igazi" nálunk. Grafitból  vékonyabb, de háromszögű szintén. A ceruzáknál nem érdemes a legolcsóbbat(pl a "madaras"az nekem hitvány volt...), de a legdrágábbat sem kell..


    -uzsi doboz praktikus, a kulacs felesleges, mert ált. folyni fog. Egyszerűbb ha veszel egy fél literes vizes üveget ami alapból csavaros kupakú.


    -A ceruzára és a füzetekre+könyvekre én soha nem írom rá a gyerek nevét és osztályát, mert beleőszülnék. Helyette kinyomtattam több ezerszer otthon, és celluxal ráragasztottam a cekákra és a vignyettákra.(próbáld ki)Főleg elsőben amikor nekünk még 100 borítékot is fel kellett címkézni+ névvel ellátni magyarból-szerintem még most is kell...

    előzmény:
    Wmami (1)
    2016-06-22  14:45
  5. 2016. június 24. 19:074.

    Szia! Ha most kezdené a gyerekem az iskolát csak és kizárólag gurulós hátizsákot vennék neki.


     


    https://www.google.hu/search?q=gurul%C3%B3s+iskolat%C3%A1ska&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqvfmTk8HNAhXJQBQKHYifCoEQ_AUICCgB&biw=1093&bih=482


     


     


     

    előzmény:
    Wmami (1)
    2016-06-22  14:45
  6. 2016. június 22. 18:513.

    Ez 10/10 pontos hozzászólás  köszi szépen!

    előzmény:
    pmnc (2)
    2016-06-22  15:37
  7. 2016. június 22. 15:372.

    Az, hogy milyet érdemes venni, az attól is függ, hogy milyen suliba fog járni. Van, ahol hétfőn beviszik az összes cuccot és pénteken hazaviszik, hétközben meg nem cipelik haza sem a könyveket, sem a füzeteket. Ott nem kell nagy táska. Az én gyerekeim mindent hordanak haza, nekik kell a nagyobb táska. 


    Gondolom már volt szülői értekezlet, ahol elmondták, hogy mire van szükség elsőben. A lányomnál pl. kifejezetten kérték, hogy emeletes tolltartója legyen, ne olyan, ami széthajthatós, mert nem fognak elférni a gyerekek a padon. Ugyanabban az iskolában a fiamnál nem kértek ilyet. A lányom uzsis dobozban viszi a kajáját, a fiamnál kifejezetten uzsis táskát kértek, mert csak az lesz a pad oldalára felakasztva, az iskolatáskát külön tárolják.


    Én nem szeretem az előre töltött tolltartót, mert szinte biztos, hogy nem minden olyan benne, amit én / a suli szeretne. Nézd meg, hogy minek kell beleférnie (nálunk pl. 12 db színes ceruza, 4-5 db grafit, radírok, 15 cm-es vonalzó, kék-piros ceruzából min. 2 db stb.). Mi úgy választottunk tolltartót, hogy megnéztem melyek azok, amikbe minden belefér, amit kérnek a suliban és ezek közül választhatott a gyerek. Táskát hasonlóan: én kiválasztottam néhány szóba jöhetőt, a gyerek felpróbálta, majd választott. (Amúgy Belmil lett mindkettőnek.)


    Nekem a táskánál ezek a szempontok számítottak: külön rekesz az uzsis doboznak (a lányomnál; a fiamnál ez nem számított); oldalzseb a vizes flaskának. Így sem a kaja, sem az ital nem kerül kapcsolatba füzetekkel, könyvekkel. Belül legyen legalább két külön rekesz, mert így könnyebb a füzeteket, könyveket rendben tartani.

    előzmény:
    Wmami (1)
    2016-06-22  14:45

Címlap

top