Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elromlott házasság, hűtlen

cicus74
Létrehozva: 2016. január 7. 08:58

Sziasztok!


Bár tudom, ez főleg női fórum, mégis pasiként írnám le a sztorimat. Kíváncsi lennék a véleményekre.


20 éve ismertem meg a Feleségem, aki akkor 20 éves volt. Az első nagy szerelem voltam Neki. Nekem néhány rövidebb kapcsolatom volt előtte, de éreztem, hogy Ő az igazi. Nagyon szimpik voltunk egymásnak, egymásba szerettünk. 8 év után házasodtunk össze, most 12 éve. Mint mindenki, mi is építgettük az életünket, gyarapodtunk. Hitel, lakás, aztán nagyobbra csere, majd úgy éreztük jöhet a baba, van fészek ahova jöhet. Elég nehezen, néhány év alatt lombikkal született meg a gyönyörű kislányunk, majd 2 év múlva egy stramp kis srác is. Mindkettő egészséges gyönyörű gyerek...


A baj most karácsony este történt... Jó ideje éreztem, hogy kezdünk eltávolodni, falak nőnek köztünk. Egyre több a veszekedés, nem beszéljük meg a gondjainkat. A házaséletünk is kezdett kihűlni. Gondoltam sok a rohanás, majd lesz egy kis pihenő rendeződnek a dolgok...


Sajnos karácsony este borult minden. Mondtam valami baj van, beszéljük meg. Nem bírta tovább, elmondta szerelmes valakibe... Itthon belesavanyodott az életünkbe. Sokat veszekedtünk, nem érzete, hogy Nő, a két gyerek (6,8 évesek) is nagy kihívás (esti, reggeli csaták induláskor fekvéskor, stb...) őrli az idegeket a napi munkahelyi stressz után. Valaki bent a munkahelyén észrevette benne azt amit én is anno. Elkezdtek építeni valamit, és szerelem lett. A mostoha családi életünkből hirtelen ki tudott egy pár órára szabadulni, ahol Ő volt a középpontban, csupa nagy betűvel. Persze szerelem lett, ami elmélyült fél éve testi kapcsolatban is, és most vannak a legnagyobb rózsaszín ködben.


Szembesültem vele, hogy elhanyagoltam, nem figyeltem rá az elmúlt pár évben. Kb.: 4-5 éve pörgött fel az életünk, és lett egyre több a stressz, és kezdtünk eltávolodni. Csak magam tudom okolni, pedig tiszta szívemből szeretem. Nekem soha nem volt kilengésem. Azt gondoltam a kis civakodásokat a mi kapcsolatunk kibírja, hisz az szilárd alapokon áll. Tévedtem. Válni akar(t). 


Magamba zuhantam, összeomlottam. Nekem minden a családunk, csak értük élek, csak közben elfelejtettem rá figyelni és magára hagytam a háztartásban is. Most minden borulhat. Az elmúlt 20 évünk, a hitel-ház, 2 gyerek lelki egyensúlya. Mindent elveszíthetünk. Méltóságomat elveszítve, megalázva állok, és okolom magam, miközben imádom Őket. Nem akarom elveszíteni, Ők az életem... :-( Megbeszéltük, hogy megpróbáljuk újra építeni, elkezdtünk párterápiára járni, én megbocsájtok ha Ő is. Elvileg lezárta a harmadikkal, de nagyon szenved, mert szereti... Munkahelyen napi szinten találkoznak...


Mit tegyünk? Van értelme? Vissza tudnak jönni a régi érzelmek, vagy már annyira kiöltem a sok tüskével mindent? Én egy életre terveztem Velük. :-(

  1. 2016. december 5. 11:38131.

    Szia,mi újság azóta?

  2. 2016. január 14. 23:59130.

    Ugy nez ki,hogy a sajatodra...

    előzmény:
    Nikita 666 (129)
    2016-01-13  20:03
  3. 2016. január 13. 20:03129.

    VAJON MELYIK BÜTYKÖS LÁBÚ NŐNEK TAPOSTAM A TYÚKSZEMEIT?


    Habár, nem érdekel.

  4. 2016. január 11. 22:07128.

    Megígértem a 95. utolsó mondatában.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_888009 (127)
    2016-01-11  21:52
  5. Torolt_felhasznalo_589264
    Torolt_felhasznalo_589264
    2016. január 11. 21:52127.

    Látom, fodrásznál járt a topik - én is megyek hétvégén!

  6. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2016. január 11. 21:26126.

    cccccccccccccccc.........hiszi a piszi

    előzmény:
    sziga (96)
    2016-01-10  08:28
  7. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. január 11. 08:42125.

    nagyon régi bölcsesség!


    nővel ne közösködj! nő ma van, holnap nincs, költségekbe ne verd magad


     

    előzmény:
    cicus74 (1)
    2016-01-07  08:58
  8. 2016. január 10. 22:06124.

  9. 2016. január 10. 19:55123.

    "De egyre ellenszenvesebb ez a "tükröt tartás"."


    Ahhoz, hogy el tudjam dönteni, fájjon-e a fejem emiatt, ahhoz el kellene mondanod azt is, hogy itt ebben a jól körülírható vitában kinek a nézeteivel értesz inkább egyet? Azokéval, akiknek én most igyekeztem tükröt tartani, vagy azokkal, akik konstruktív módon Samunak próbálnak segítséget nyújtani?

    Amit most nekem írtál, az nagyjából a nyuszi esete a sapkával. Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs rajta, az a baj. Én ugye most kardoskodtam a trollokkal, ezzel "blamáltam magamat"; Samu, aki meg bölcsen kikerülte a trollokat, ő meg ugye "fülét-farkát...". Most akkor melyik lenne a jó? Kiderül, hogy egyik se?


     


    De ezek nem fontos kérdések.



    Csak egy kicsit, (csak egy kicsit!!!) gondolj bele Samu helyzetébe. Kiderül, hogy borulni látszik a házassága, nyilvánvaló, hogy tanácstalanságában téved be ide a maga őszinteségével és persze naivitásával, mert hát a fene sem gondolná férfiként, hogy egy női öltözőben ilyen büdös van, és nem elég, hogy feleségével nem találja a hangot, most még kezdjen el birkózni olyan vadidegenekkel, akik gyakorlatilag csak kárörvendenek rajta és szimplán belenyomják a betonba? Te erre vágynál? És hát legyen tiszta a sor, ez a szemétdomb a trolloknak a fontosabb, nem egy friss nicknek. Samu megpróbálta, nem ment, megy tovább. A troll az aki marad, mert neki itt van a lételeme, itt sikerül a napi frusztrációját levezetni. És mindig kell az új hús. És mivel lehetne visszaprovokálni a ringbe, ha nem azzal, hogy na mi van, beijedtél? Pedig nem beijedt, csak megtanulta Woody Allentől, hogy "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a
    rutinjukkal."

    "Szóval nem hiszem, hogy kér a védelmedből"

    Ebben akár igazad is lehet. De az is a történethez tartozik, hogy én itt alább valahol írtam, hogy szóljon, ha zavarja a kéretlen házőrző szerepem. Idáig nem szólt. És azt is elárulhatom, hogy én már korábban privátban jeleztem neki, hogy mire számíthat: "Ha javasolhatok valamit, egyszerűen ne reagálj a hozzászólásaikra. Nincs értelme, mert lehúznak." Hogy az én tanácsomat fogadta-e meg? - nem tudom. De van neki elég sütnivalója magától is, azt hiszem.

    Én egyáltalán nem vagyok büszke arra, hogy emberek (mert hát a trollok is azok) lelkét most így visszamasszíroztam. Ezért sem bánom majd ha a moderátorok kitakarítanak itt. Ugyanakkor szeretném azt is érzékeltetni, hogy van amikor nem használ a szép szó. Sokan kiakadnak azon, hogy miként is fér bele a keresztényi szelídségbe, hogy Jézus felborogatta anno a kufárok asztalait és a szó szoros értelmében elhajtotta őket. Pedig ez is része az életnek. Na, most én legfeljebb Mikulást szoktam játszani, Jézuskát nem annyira, tehát kár lenne hozzá hasonlítani, bár végülis tetszik a csávó. :) Az alábbi darabot meg nagyon régóta kedvelem. Aki teheti hallgassa meg erről a lemezről, a legjobb előadás!!! Vagy jobb híján ezt:  "És kötélből ostort fonván, kihajtá őket a templomból..."

    A csalódások elkerülése végett, ez nem Bangó Margit zene!


     


    Még valamit: a 78.-ban azt írtam Samunak, hogy: "ha kiszállsz, éppen azok fogják még tovább rágni itt a gittet, akik a legalkalmasabbak arra, hogy félremagyarázzanak". Nem kellett nagy bölcsesség ehhez, már nem is tudom, hanyadik topik ez, amely a trollok végszavával zárul majd.


     


     

    előzmény:
    süvölvény (118)
    2016-01-10  15:28
  10. 2016. január 10. 17:05122.

    Az a jo, legalabb tobb megvilagitasbol is latszik ugyanaz.

    előzmény:
    FullMoon (119)
    2016-01-10  16:03
  11. 2016. január 10. 16:58121.

    Olvasgattam a topikot, aztan most elolvastam az egeszet.


    Ugy nez ki, hogy a bajok reg kezdodtek, 4-5 evvel ezelott, de senki sem tett semmit azok megoldasara. Aztan ment tovabb az elet allandosult szurka piszka kozepette, mig a felek at "hittek", hogy minden rendben, ahelyett, hogy kommunikaltak volna a bajokat illetoen.


    A megoldas tulajdonkeppen a nonel van. Hogy nala az evek soran a mennyisegi valtozasok atmentek-e minosegi valtozasba.


    Hogy erdemes-e az egeszet ott folytatni, ahol abbamaradt, vagy ujrakezdeni elolrol ezt az egeszet. Ha magamrol akarok szemelyeskedni, en egyiket sem akartam MAR.


    Az ember lanya sokaig ker, kerlel, hiszen ez egy hazassag, es gyerekek is vannak. Es egyszer csak mindennek vege, valami vegrevenyesen eltorik. Mert hiaba, nincs tovabb.


    Problemakat nem lehet sokaig a szonyeg ala soporni.


    Gyerekeknek nem lehet hazudni, es nem is erdemes.


    Legrosszabb idopont a hazassag visszabarkacsolasara, ha a masik eppen hott szerelmes, ja, eppen, vagy mostantol.


    Nem vettem eszre... dehogynem!!!!


    Valamit megjavitani ugy kellene, hogy az ember melyen magaba nez es legalabb sajat magahoz mer oszinte lenni. Pl: topikinditoban elhangzik, hogy teljesen magara hagytam a haztartasban IS. Aztan meg kesobbi hozzaszolasaban: en ket muszak utan >85%-ban megfoztem az etelt, gyereket hazahordtam, furdettem, leckeztem a gyerekkel, majd agybadugtam oket, esti mese, mise az en dolgom volt. Ez igy merev hazugsag.


    Masik: en magyaraznek mas eletebe, ami nincs ott. Akkor mas miert magyaraz az enyembe, ami nincs ott? Aki serelmezi, hogy mas feltetelez, akkor o miert teszi? Bizony ott volt, van egy elrontott kapcsolatban sok dolog, amirol nem kell szemermesen hallgatni. Fel kell vagni a fekelyt, hogy gyogyulni tudjon.


    Egy biztos, az asszonykatol fugg, hogy o szereti-e meg a ferjet. Mert ha nem, ugysem fog mukodni ez az egesz. A gyerekek miatt eppen kar volna. Ha ok meg kirepulnek, ott marad egy emberrel, akit a hata kozepere sem kivan. Elvalnak emberek meg 80-on felul is. Ilyen oregek? Ja, ugyanugy emberek, csupan az ido telt el. Kinek hogy.


    Pszichopatakkal meg folosleges vitazni. Amit ok latnak az delirium. En csupan leszidni meg felbosszantani szoktam, ha szemetkedik velem vagy masokkal. Ilyenkor kibillen a tokeletes szerepbol es atkozodik.


    Engem hatokros szekerrel nem lehene behuzni olyan ferfi agyaba, akit(mar) nem szretek. Feleseg megprobalhatja, de neki kell tudnia, hogy megy ez neki majd, vagy nem. Tenyleg eki. Mi hiaba mondanank, hogy ejnye bejnye meg/vagy hajra. Egy probat meg kell tenni es majd minden kiderul.


    Ja, tobb topikban is volt mar ilyen, hogy egy-egy par az eltephetetlen szalat keresi, ill vissza akar menni oda, ahol ez meg megvolt. Aztan visszagombolyitottuka szlakat,e s minden ilyen derult egbol villmacspasos ugyben kiderult, hogy ilyen szal nem is letezett. Elvoltak egymas mellett. Tenyleg, akit szretek,annak erzek mnden rezduleset. Ha masvalakije van, mar nem ugy nez ram, nem ugy szol, nem (ugy) erint meg, stb... ai tudja ezt,az tudja. Nem idgen hajszlara gondolok, vagy hol voltal 3-tol 6-ig, hazajottel, egyunk, tevezzunk.


     


     

    előzmény:
    cicus74 (1)
    2016-01-07  08:58
  12. 2016. január 10. 16:11120.

    A tükörtartás akkor ellenszenves, ha nem tetszik amit benne látsz.


    TI elhagyta ezt a fórumot, amit nagyon bölcsen tett, mert most sokmindenre szüksége van, de erre a cirkuszra, az ő ostorozására a legkevésbé sem. Érvekre lehet érvekkel reagálni és megcáfolni, vitatkozni. Vagdalkozásokra, ítélkezésekre is lehet, de olyan plussz energiát igényel, amit nagyon helyes hogy most nem erre fordít.


    Mint ahogyan én sem fordítom a továbbiakban erre sem időmet, sem energiámat, nektek és önmagatoknak meg további kellemes szabad véleménnyilvánítást. (A szabadság és a szabadosság különbségét azért ha időtök engedi próbáljátok felfedezni, mert hogy szólásszabadság van, szólásszabadosság nincs...).


     

    előzmény:
    süvölvény (118)
    2016-01-10  15:28
  13. 2016. január 10. 16:03119.

    nahát mennyi fórumozó előkerült..!

  14. 2016. január 10. 15:28118.

    De egyre ellenszenvesebb ez a "tükröt tartás".


    Magadat blamálod vele. Nem hiszem, hogy a topiknyitó megkért erre.


    Aki egyébként fülét-farkát behúzva elment, ahelyett, hogy válaszolt volna, kiállt volna a gondolataiért, de struccpolitikát folytat. Amit nem látok, amit nem olvasok, az nincs. Vajon ugyanezt a hozzáállást tanúsította a házasságában is?


    Szóval nem hiszem, hogy kér a védelmedből, biztosra veszem, hogy nem is olvassa a topikot.

    előzmény:
    decentral (114)
    2016-01-10  14:48
  15. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2016. január 10. 15:01117.

    Ha valakinek egy bizonyos típusú férfi nem jön be, azzal nem szokott 20 évet együtt élni.

  16. Torolt_felhasznalo_110799
    Torolt_felhasznalo_110799
    2016. január 10. 14:56116.

    Vagy ugyanaz a személy több névvel.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (115)
    2016-01-10  14:51
  17. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2016. január 10. 14:51115.

    Szerintem nem kérte a TI, hogy intézkedj helyette...

    előzmény:
    decentral (114)
    2016-01-10  14:48
  18. 2016. január 10. 14:48114.

    Kérlek, vedd észre, hogy némi tudatosság van abban, hogy mindenkinek a saját stílusában (tükröt tartva) válaszolok. Azzal a különbséggel, hogy nálam minden stiláris negatívum mellett ott vannak az érvek is. Ráadásul ez az "üzemmód" az utóbbi néhány hozzászólásomra igaz és csak ebben a topikban. Ha engem bántanának elnézőbb lennék, de most felvállaltam, hogy a TI helyett kicsit eligazítsam a gonoszkodókat, értetlenkedőket, "szabadságharcosokat".


     

  19. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2016. január 10. 14:17113.

    Ez igaz, de sajnos nem csak intelligens, empatikus emberek fórumoznak. Ez sajnos benne van, aki fórumozik, ezt tudnia kell, vagy legalábbis fel kell tudnia dolgozni. És még mindig nem a trollokról beszélek, csak azokról, akik nem igazán válogatják meg a szavaikat. Értem, hogy Samu érzelmi krízisben van, nyilván most nagyon érzékeny, de a túlérzékenység, a mindent támadásnak vevés nem fog segíteni rajta. Én sajnálom, hogy kihátrált a topikból, mert szerintem a többség itt segíteni akart neki, ki így, ki úgy, de azért százalékosan messze több volt a segítő hozzászólás, mint a szemétkedés.

    előzmény:
    FullMoon (112)
    2016-01-10  13:53
  20. 2016. január 10. 13:53112.

    Igen, hát nem is a keményebb hozzászólásokkal volt a baj, hanem a minősítgetéssel, ismeretlenül.. és igen, egy felnőtt, egészséges embernek ezt el kell tudnia viselni, még ezt is, de aki épp egy ilyen krízis közepén van, az nem tudja... nem azért mert gyengeszar, hanem mert épp a padlón van.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (109)
    2016-01-10  13:35
  21. 2016. január 10. 13:42111.

    iop: szerintem, ha valaki lecsúszómászózza a segítséget kérőt az már nem  "kicsit erősebb" hozzászólás, hanem szemétkedés és rugdosás. És igen tudom, hogy nem konkrétan az hangzott el, hogy Samu egy csiga, de lássuk be, hogy ez a topik róla és a problémájáról szól(t).

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (109)
    2016-01-10  13:35
  22. 2016. január 10. 13:36110.

    FullMoon: azt hiszem teljesen felesleges szócséplés az egész. Akinek az okoz örömöt a sekélyes lelkében, hogy belerúg másba annak nincs mit magyarázni. Valószínűleg az a legjobb fegyver ellenük, ha nem reagálja le senki (beleértve innentől saját magamat is) a hozzászólásukat.


    decentrál: bár nem vág témába, de szerinted a tökéletes troll szerint ebben a sztoriban is BM a hibás? Mert szerinte mindig a vesztes az, és lássuk be BM nem lelkileg összerakva került ki a sztoriból. Rajongás ide vagy oda, jól meg kéne, hogy mondja neki a magáét.

    előzmény:
    FullMoon (103)
    2016-01-10  12:36
  23. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2016. január 10. 13:35109.

    Mondjuk akármennyire is "érzékeny lélek" valaki, egy felnőtt embernek el kéne tudnia viselnie a kicsit erősebb hozzászólásokat is. Természetesen nem a trollokra gondolok, de azért néhány kritikusabb mondat után megbántódva elvonulni... Szóval így nehéz neki segíteni...

    előzmény:
    FullMoon (108)
    2016-01-10  13:28
  24. 2016. január 10. 13:28108.

    Igen, létezhet olyan. Én meg fenntarom a véleményem, hogy a TI első ilyen hozzászólásra adott válasza világossá tette, hogy ő nem ilyen, ergo minden további, keményen odamondós válasz vagy szándékos bántást, vagy óriási figyelmetlenséget, a másikra oda nem figyelést feltételez. Aki pedig nem képes odafigyelni arra, mit mond a másik, az ne osztogasson tanácsokat, semmilyen szándékkal.

    előzmény:
    kiértiezt (104)
    2016-01-10  12:48

Címlap

top