Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tüszőrepesztés után

kockasfulu_nyul
Létrehozva: 2015. november 25. 15:58

Sziasztok,


Kis hormonális segítséggel szeretnék teherbe esni.


5 napig szedtem a "tüszőnövesztő" gyógyszert, lett is jópár egész nagy, és hétfő este meg is kaptam a tüszőrepesztő injekciót. Viszont csak ma délben/délután kezdett fájni a petefészkem - ez így normális, ugye?


Ha nem lesz inszemináció, hanem a többit a természetre bízzuk, akkor mekkora az esélye az ikerterhességnek? 2 elég nagy tüszőt láttam az UH-on, de volt még 2 majdnem teljesen ugyanakkora (nekem egyformák voltak), meg még 2 nem sokkal kisebb, sőt a másik oldalon is volt 1 közepes méretű.


Volt, akinek hármasikrei lettek így? Most ettől félek egy kicsit :)


(Az orvossal viccelődtem, hogy ugye nem ötösikrek lesznek lesznek, erre komoly arccal mondta, hogy reméli, nem...)


A másik kérdésem, hogy szerintetek mikor érdemes együtt lenni? A doki azt javasolta, naponta-kétnaponta. Hétfő este együtt voltunk, meg tegnap este is, de a mai napot kihagynám.


Jó az, vagy pont ma lenne a legnagyobb esély? Vagy inkább holnap este?


Semmi tapasztalatom sincs, nem nagyon ástam bele magam a témába eddig, elég hirtelen jött, hogy orvosi segítséggel próbáljuk meg.


Köszi!

  1. 2015. december 2. 13:2413.

    igen, sajnos nem a te dokid alapossaga a jellemzo...

    előzmény:
    kockasfulu_nyul (12)
    2015-11-27  10:35
  2. 2015. november 27. 10:3512.

    Többen is írtátok, hogy remélitek, kivizsgált az orvos, és nem feltételeztétek a nyitó hozzászólásom alapján.


    Tényleg van ilyen és gyakori, hogy egy orvos csak belekezd a hormonkezelésbe a többi vizsgálat nélkül?


    Én nem is írtam le ezeket, mert nekem ez alapértelmezett volt, hogy megvannak, de ezek szerint nem. Ez azért elég szomorú...

  3. 2015. november 27. 10:3311.

    Köszönöm!


    A nyitó hozzászólásban nem akartam mindent leírni, csak a lényeget, ami a kérdéshez kellett.


    Már nem emlékszem a pontos számra mert elég sok info volt aznap, de a határérték alatt volt valamivel, azt mondta enyhe gyógyszert kell majd esetleg szedni rá később.


    Igyekszem nem ráparázni, jövő csüt vérvétel aztán egyelőre nem tudom, mikor érdemes UH-gal ránézni, hogy látszódjon, mi van odabent, de majd ráérek akkor izgulni. (Könnyen mondom ezt, csak siekrüljön betartani :) )

    előzmény:
    Szezso (10)
    2015-11-27  07:41
  4. 2015. november 27. 07:4110.

    Szia


    Azért így teljesen a más a történet. Sajnálom a vetéléseket.


    Az alacsony TSH az mennyi? 


    Repesztőszuri kiürül 10 nap alatt, nyugodtan tesztelhetsz majd. 


    Kívánom, hogy sikerüljön, és max. 2 baba legyen!


    (Csak nagyon apró betűben jegyzem meg, hogy embrió redukcióra is van lehetőség, ha esetleg ennél több baba tapadna meg...persze ez nem könnyű döntés, és nem is kívánnám senkinek...)

    előzmény:
    kockasfulu_nyul (9)
    2015-11-26  21:13
  5. 2015. november 26. 21:139.

    Nem mondta hogy nem lát esélyt a többes terhességre, de valaki lejjebb azt írta, hogy a dokinak le kellett volna állítania, ere írtam, hogy ha úgy látja, hogy reális esélye van annak, hogy nem kettes de veszélyesen többes terhesség esélye lenne, akkor nem folytatta volna.


    Ilyen esetben szerintem egyértelmű az ikerterhesség esélye, én itt most a veszélyesen többesre gondoltam.


    Csinált vérvételt is, eddig akárhányszor voltam, mindig vettek vért, és legelőször mindent megnéztek, hormonok, fertőző betegségek, stb. Alacsony kicsit a TSH-m, de ennyi az összprobléma.


    Na de végülis már mindegy, most már sok mindent nem tudunk csinálni, elkezdtem a hüvelytablettát és majd jövő csütörtökön megyek vérvételre megint, HCG szintet nézetni :) Akkor minden kiderül!


    (Itthon tesztet gondolom a tüszőrepesztő után nem érdemes csinálni, bár ma azt olvastam, annak 10 nap alatt kimegy a hatása teljesen. Meglátjuk, mennyire leszek türelmetlen :) )


     

    előzmény:
    Fantaghiro (8)
    2015-11-26  18:47
  6. 2015. november 26. 18:478.

    o, ezt a hsz-t nem lattam az elobb,hat ha kivizsgalt, az jo, de ha veletlen inzulimrezisztencia nem volt koztuk, egy harompontosat mimdenkepp nezess, akar maganuton is. sok sikert! (de mondjuk fura, hogy ha tobb normal tuszo érésénél egy doki nem lat realis eselyt a tobbes tehessegre. Ahol tobb petesejt van, ott leginkabb akkor nem realis az esely, ha mondjuk hasznalhatatéan spermiumokkal celozzak, vagy elzart petevezetoben ernek, esetleg mas komoly gondok vannak.a kezelt progeszteronhiany nem ez az eset... nah mindegy

    előzmény:
    kockasfulu_nyul (6)
    2015-11-26  13:04
  7. 2015. november 26. 18:407.

    sajnalom az elozmenyeid...De ugy erzem, a dokid nem vizsgalta ki, marpedig egy meg magyarazhato a sors kezével, genetikaval stb, de tobb korai veteles nem... Inzulinrezisztencia pl ki lett vizsgalva? Mehbeli helyzet, pl mioma, mehsoveny, hegek (ha mondjuk csaszarral szultel) szinten gondot jelenthetnek... na meg a magas nk ölősejt arány-és még számtalan ok... mindenképp érdemes lenne utánajárni.

    előzmény:
    kockasfulu_nyul (5)
    2015-11-26  12:57
  8. 2015. november 26. 13:046.

    Most kerültem ehhez az orvoshoz, és igazából a vetélések miatt mentem el hozzá, hogy a jövőben ne legyen több, mert több jel is arra utal, hogy a hormonjaim nincsenek rendben. Ez az első ciklus, amit lekövetünk, ő kimondottan ennek a témának (a nagyon hatékony szakértője, minden részletre kitért a vizsgálatkor nálam és a férjemnél is, de az átjárhatósági vizsgálattól eltekintettünk egyelőre, mert eddig abból nem volt gond és csak komplikációt okozhat a későbbiekben.


    Szóval ha nem jön össze ebben a hónapban a baba az nem baj, ráér a következőben is, csak maradjon meg ha már egyszer megfogan.


    Azt gondolom a hírneve és a szakmai tapasztalata alapján, ha reális esélye lenne a többes terhességnek, akkor nem folytatta volna tovább és ezt a hónapot kihagytuk volna, úgyhogy ezen inkább csak laikusként aggódom, mert nyilván ez is benne van a pakliban :)


     

  9. 2015. november 26. 12:575.

    Köszi a válaszokat.


    Van már gyerekem, és azóta többször is sikerült teherbe esni, csak mindig korai vetélés lett a vége, így az ösztrogént leginkább a méhnyálkahártyavastagítás miatt kaptam. A férjemnél is rendben vannak a dolgok.


    Szóval nem is a teherbeesés a probléma, hanem a megtartás, és erre is kaptam most hüvelytablettát.


    Tegnap este és ma reggel nem is tudtunk volna együtt lenni, így bízom benne hogy a kedd esti hatásos volt, illetve próbálkozunk még ma is.


     


     

  10. 2015. november 26. 08:014.

    Hello


    Egyetértek az előttem szólóval, a repesztő szuri mellett szinte órára pontosan lehet tudni, mikor reped a tüsző (beadás után kb. 36 órával).


    Ez alapján stimmel a petefészek fájdalom időpontja, viszont akkor a legnagyobb esély tegnap délben volt, esetleg még az esti-ma reggeli együttlét hasznos lehet(tett).


    És azzal is egyetértek, hogy remélhetőleg átjárhatósági vizsgálat volt, és a párod eredmény is rendben, mert ha nem, akkor ez az egész procedúra felesleges.


    Esély ikrekre: a tüszőid száma és mérete alapján megvan az esély nemcsak kettes, hanem többes ikerterhességre is! Az orvosod felelőtlen nagyon, ha ennyi, közel egyforma tüszőnél adott repesztőt és nem állította le az egészet!!! 

    előzmény:
    kockasfulu_nyul (1)
    2015-11-25  15:58
  11. 2015. november 26. 06:433.

    szia, fura, hogy a dokid egy tuszorepeszto utan nem mondja el konkretan, mikor erdemes, mert spontan ciklusban oke a kenaponta,,de ha itt lehet tudnk,hogy kb szerda delben van peteérés, akkor ehhe képest másnap, meg onnan kétnaponta pl. veszett fejsze nyele. Az estét már nem tudom javasolni, de ma reggel még érdemes lehet osszebujni. A petesejt kb 12 oran at friss, használható, de vannak, akiknek 18 orat is él. Persze a leghasznalhatobb a peteérés után,igy a keddi akció spermumai jo esellyel mar ott alltak sorba... De remelem, a doki -mielott teletomott hormonnal-megnezte, atjarhatoak-e a petevezetoid, mert ha nem, tokfoloslegesen avatkozol be a hormonrendszeredbe..


     


     

    előzmény:
    kockasfulu_nyul (1)
    2015-11-25  15:58
  12. Torolt_felhasznalo_854042
    Torolt_felhasznalo_854042
    2015. november 25. 20:212.

    Azon gondolkodj, hogy akarsz-e babat, vagy nem. Ha most kell szeretkezni, akkor most szeretkezz.


    Persze evekig lehet hormonnal es egyebbel penzt es egeszseget elcseszni....

    előzmény:
    kockasfulu_nyul (1)
    2015-11-25  15:58

Címlap

top